Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Timotije

#1276 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Timotije »

Bravo Hrasno :thumbup:
Ja sam jutros sretan covjek. Pred utakmicu sam popio jedan mali od 2mg,za smirenje, malo sam se sam sebe bio prepao!
A opet mi drago, da konacno vratim onaj divni osjecaj navijanja svim srcem i dusom, i da ne budem popisan na kraju, kao toliko puta do sada!Bilo me na svakom kaucu, ali sam uglavnom prestajao kod prozora!
Mala digresija, sa jaranom sam jos u aprilu kupio avionske karte i hotelsku sobu u Tallinu.
Tek sad mi pravo drago :D
nikad_izvini

#1277 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by nikad_izvini »

Čitajući pojedine komentare, meni se učini da smo navijači Holandije, barem. Možda Brazila ili Španije. Dva kola prije kraja IMAMO ŠANSU DA OSIGURAMO BARAŽ. Do sada je to uvijek bila zadnja utakmica(bilo baraž, bilo direktan plasman), levati neki, Danci i Srbi. Naravno, u tome nismo uspjeli jer smo se redovno odranjali. Ko je gledao te utakmice, zna da nismo u obje utakmice zajedno napravili šansi koliko smo napravili u prvom poluvremenu sa Turcima. Ne valja. Jah. Sad igramo Sa Estoncima za baraž, umjesto da se vadimo protiv Španije. Ne valja ni to. Jah. Grupa solidno teška. Španija i Turska, osjavač EP-a i polufinalista. Belgija, koju su smatrali potencijalnim iznenađenjem jer su imali/imaju dobru mladu generaciju igrača koji su daleko dogurali na EP-u za mlade(naši su ispali/pokradeni od Čeha u baražu) i Olimpijskim igrama. I bili su dobri, jedva ih Španija dobila, uzeli Turcima bod onda smo im mi naletili i zakucali tamo gdje im je mjesto :D Estonija i Amenija. Peti i šesti nosioci. Bilo je i lakših "fenjeraša". Andora, Lihtenštajna, Islanda, Farskih Ostrva...itd; Ne valja ni to. Slovaci prvi u grupi, gledao sam ih dva puta, protiv Sj. irske i Češke. Ljudi veze nemaju. Mi smo za njih, hm, Brazil, blago rečeno. Ukrajina, khm, ubili ih Bjelorusi, tarabe svjetske. Švica i Grčka, nako, nisu loši al me nisu oduševili. Irci :?: Norvežani :lol: Slovenci i Česi se bore za drugo mjesto :lol: Slovenija, ona Slovenija :skoljka: Ma jok, tarabe smo :D Engleska je postigla 31 gol(Andora u grupi), Njemačka 24 gol(Lihtenštajn), Španija, Slovačka i BiH postigle po 21 bod. Ne valja. Čak nam ni odbrana nije primila previše golova u odnosu na ostale ekipe. Ne valja. Igramo loše i osvojimo 4 boda. Ne valja. Džeko imao 6-7 100% šansi i nije dao gol. Idiot. Ništa od njega. I tako dalje i tako dalje.

Kontam da mi tačno nismo ni zaslužili ništa bolje od onoga što nam se uredno dešava i ponavlja kao po šablonu u bilo kojem sportu, politici, društvenim odnosima......

Nije se rodio taj koji je Bošnji ugodio. A i zašto bi, često je glup, ne konta on to.
klixober

#1278 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

vee-jay wrote:@komeba, care ovog pdfa, sve je to ok.... nego 'ajmo mi prvo doci do baraza... a ako do toga dodje 'ajmo uzivati u te dvije utakmice jer ce stimung biti kao da smo vec na SPu... uzivajmo u ovim malim koracima koji nam dozvoljavaju da sanjamo o Juznoj Africi... mjesec dana do Estonije... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ja hocu u Juznu Afriku :D Nece mi biti zao,koliko god da bude kostalo,isao bih gledati sve nase utakmice.Dosta mi je da smo moralni pobjednici i da se zadovoljavamo da smo bili blizu plasmana.
Znam da mozemo baraz proci,samo treba malo korigovati taktiku.
plemba

#1279 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by plemba »

Ne mogu da vjerujem koliko sam glupostiprocitao ovdje od sinoc. Demagoga na svakom koraku, onih velikih i proslavljenih fudbalskih majstora, a kasnije i trenerskih iz udobne fotelje sa dzoistikom u rukama... i taj dzoistik im daje osjecaj moci, kao da su... da ne govorim sad...

ranije smo u ovakvim situaacijama obicno gubili, cim je bilo i "o" od odlucujuce utakmice... a sad lagani remi... i vidi ovo, nije odlucujuca, jos dvije odlucujuce imamo.... u inat onima koji su rodeni da kritikuju... idemo u baraz i idemo na svjetsko.

sta je to toliko lose glede sinocnjeg rezultata. ama bas nista! remizirali sa jakom Turskom, ostali u prednosti 4 boda, imamo dvije utakmice do kraja da osvojimo 3 boda i da idemo u baraz. Nista lose, i aBd pobijedicemo mi Estonce i otici u baraz. a tamo... ma ko god da dode nece se dobro provesti. lopta je kurva... ne pobjeduju uvjek oni koji bolje igraju, cesto pobjeduju oni koji imaju vise srece, a nas je napokon (da kucnem u drvo i ne ureknem :mrgreen: ) pocela pratiti.

momci sinoc,odlicni, neki manje neki vise, ali sve u svemu odlicno. malo lopta kurva, al kako nama tako i turcima... tako da je remi realan. da ne idem pojedinacno da analiziram momke... nego ovako, svi svi zasluzena prolazna ocjena.

ono sto na kraju mogu da kazem, jeste da su mene nasi reprezentativci ucinili ponosnim po ko zna koji put... donijeli radosti (posebno Sejo) i nebi ovaj optimizam mijenjao za taj vas pesimizam pesimisti moji nema sanse. samo kad bi znali koliko je lijepo biti bosanac i radovati se ovome rezultatu odmah bi i vi promijenili plocu... ali ne znate vi to.
Charuga
Globalni moderator

#1280 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Charuga »

Sve je ovo za 10! Pocev od ulaza na stadion (nisam se guzvao kao sa Belgijom), atmosfere na Bilinom Polju, utakmice, publike i sve ostalo! Utakmica je bila takva da smo mogli i dobiti i izgubiti i na kraju je X bio najrealniji. Sad je sve, sto je najbitnije, na nama. Ne moramo cekati cekati kako ce drugi igrati nego zapeti u Estoniji, uzeti 3 bobe i zahvaliti se turcima na ucestvovanju.

IDEMO DALJE ... :thumbup:
nikad_izvini

#1281 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by nikad_izvini »

PS da se razumijemo. Savez nam je SMEĆE. Streljati. Nemam neko visoko mišljenje o Ćiri, kao čovjeku. Ako nas odvede na SP, kao treneru, bistu mu izljevam. Do baraža, naklon i kapa dole. Šta mislim o njemu kao čovjeku, nekom drugom prilikom.
Također, Ibričić me nervira blago rečeno. Bajramović nam fali, da zamijeni Muratovića. Fale nam kvalitetni bekovi. Ovaj štoperski tercet je solidan. Bilo je i gorih. Supić me iznenadio, blago rečeno. Malo sam skeptičan može li to da potraje.

Eto, da ne ispadne da branim savez, pu, pu, da se maknem s mjesta. Al mi je brate drago da napokon ličimo na ozbiljnu reprezentaciju.
Potvrda ozbiljnosti, Talin, 10.10.2009
BarbaDue

#1282 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BarbaDue »

test01 wrote:pa ko kaze da ce turci pobjediti u belgiji? nije to lako.

znaci da imamo 80% sansi za baraz.
Belgijanci ce sve uraditi samo da nam se osvete, sta im znaci jos jedan ciljani poraz i onako su sve izgubili :bih:
3per

#1283 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by 3per »

Mi smo sa napadacima koji su, na zalost, van forme odigrali 1:1 sa Turcima koji su u formi i koji su klepili Ukrajinu 3:0 u sred Ukrajine.
Respekt :bih: :bih: :bih:
palermo

#1284 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by palermo »

BarbaDue wrote:

Belgijanci ce sve uraditi samo da nam se osvete, sta im znaci jos jedan ciljani poraz i onako su sve izgubili :bih:
A što bi nam se svetili :? , mislim, otkud ta logika, ono Turci su bolji i svakako mogu pobijediti, al ako ćemo objektivno ipak bi njima trebalo biti teže doći do pobjede u belgiji nego nama u Estoniji
DobroJutroKolumbo

#1285 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by DobroJutroKolumbo »

nikad_izvini wrote:Čitajući pojedine komentare, meni se učini da smo navijači Holandije, barem. Možda Brazila ili Španije. Dva kola prije kraja IMAMO ŠANSU DA OSIGURAMO BARAŽ. Do sada je to uvijek bila zadnja utakmica(bilo baraž, bilo direktan plasman), levati neki, Danci i Srbi. Naravno, u tome nismo uspjeli jer smo se redovno odranjali. Ko je gledao te utakmice, zna da nismo u obje utakmice zajedno napravili šansi koliko smo napravili u prvom poluvremenu sa Turcima. Ne valja. Jah. Sad igramo Sa Estoncima za baraž, umjesto da se vadimo protiv Španije. Ne valja ni to. Jah. Grupa solidno teška. Španija i Turska, osjavač EP-a i polufinalista. Belgija, koju su smatrali potencijalnim iznenađenjem jer su imali/imaju dobru mladu generaciju igrača koji su daleko dogurali na EP-u za mlade(naši su ispali/pokradeni od Čeha u baražu) i Olimpijskim igrama. I bili su dobri, jedva ih Španija dobila, uzeli Turcima bod onda smo im mi naletili i zakucali tamo gdje im je mjesto :D Estonija i Amenija. Peti i šesti nosioci. Bilo je i lakših "fenjeraša". Andora, Lihtenštajna, Islanda, Farskih Ostrva...itd; Ne valja ni to. Slovaci prvi u grupi, gledao sam ih dva puta, protiv Sj. irske i Češke. Ljudi veze nemaju. Mi smo za njih, hm, Brazil, blago rečeno. Ukrajina, khm, ubili ih Bjelorusi, tarabe svjetske. Švica i Grčka, nako, nisu loši al me nisu oduševili. Irci :?: Norvežani :lol: Slovenci i Česi se bore za drugo mjesto :lol: Slovenija, ona Slovenija :skoljka: Ma jok, tarabe smo :D Engleska je postigla 31 gol(Andora u grupi), Njemačka 24 gol(Lihtenštajn), Španija, Slovačka i BiH postigle po 21 bod. Ne valja. Čak nam ni odbrana nije primila previše golova u odnosu na ostale ekipe. Ne valja. Igramo loše i osvojimo 4 boda. Ne valja. Džeko imao 6-7 100% šansi i nije dao gol. Idiot. Ništa od njega. I tako dalje i tako dalje.

Kontam da mi tačno nismo ni zaslužili ništa bolje od onoga što nam se uredno dešava i ponavlja kao po šablonu u bilo kojem sportu, politici, društvenim odnosima......

Nije se rodio taj koji je Bošnji ugodio. A i zašto bi, često je glup, ne konta on to.

Komentar mjeseca , svaka ti dala... :thumbup: :bih:
Lekler

#1286 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Lekler »

dobar rezultat :thumbup:
borbenost :thumbup:
Muratovic,Spahic,Supic i Ibisevic(pretrcao k'o nikad u zivotu) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ibricic :cry: :run:

Sve u svemu nikad lakse nismo mogli do baraza kao sada :bih:
BarbaDue

#1287 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BarbaDue »

palermo wrote:
BarbaDue wrote:

A što bi nam se svetili :? , mislim, otkud ta logika, ono Turci su bolji i svakako mogu pobijediti, al ako ćemo objektivno ipak bi njima trebalo biti teže doći do pobjede u belgiji nego nama u Estoniji
Pa valjda zato sto smo ih dva puta izvrnuli naopacke i sto im je otada krenulo sve naopako :-D :bih: Evo vec mjenjaju drugog trenera :bih: :D
Fordas

#1288 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Fordas »

komeba wrote:
elSaik wrote:
Francuska - nije. Rusija - jeste, ali nije sigurno da će oni, mogu i Nijemci. Znamo kako su Nijemci igrali sa Turcima, ali da su bolji, jesu. Portugal/Švedska - nisu. Hrvatska - nije.
Francuska nije? Francuska cekada joj bude trebalo igrati najbolje,da ne govorim o uticaju Platini-ai pomoc sudaca..sinoc su oderali Srbe na Marakani i to sa igracem manje.
Upravo tako, razvalili su srbiju sa igracem manje i sa dvojicom kljucnih igraca na klupi koji vjerovatno zbog ramazana nisu nastupili od prve minute. Francuska je prejaka ali nema veze volio bih njih, sto da ne
elSaik

#1289 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

komeba wrote:
elSaik wrote:
Francuska - nije. Rusija - jeste, ali nije sigurno da će oni, mogu i Nijemci. Znamo kako su Nijemci igrali sa Turcima, ali da su bolji, jesu. Portugal/Švedska - nisu. Hrvatska - nije.
Francuska nije? Francuska cekada joj bude trebalo igrati najbolje,da ne govorim o uticaju Platini-ai pomoc sudaca..sinoc su oderali Srbe na Marakani i to sa igracem manje.
Portugal isto tako.Imaju nevjerovatan pojedinacni kvalitet,mnogo,mnogo bolji od Turske.Ono sto im je falilo u kvalifikacijama je motivacija protiv manjih ekipa,sto im sigurno nece faliti u barazu.
Sa Svedskom se i mozemo nositi,iako ne vjerujem da ce izboriti baraz.
I mislim da je Hrvatska takodje jaca od Turske,iako su nesretno izgubili na prvenstvu od njih.
Da, Portugal nije bio motisivan protiv "slabijih" ekipa, a 4 "slabije" ekipe ispred njih na tabeli bile do sinoć. Sada su "samo" 3. Francuska je JEDVA dobila Rumuniju i Litvaniju dva puta. Da im nije bilo Riberya ne bi ni dobili. Od Austrije su dobili po ušima 3:1. Srbe su oderali, aha, zato je utakmica završila 1:1. Vala i nas mogu derati tako kad god hoće. Po čemu bi Hrvatska bila jača od Turske? Ona Hrvatska što je od Engleske ukupno 9 golova primila? Pusti se ti papira i imena reprezentacija. Jedino je bitno kako igraju, a ovi gore pobrojani ne igraju ništa bolje od nas.
elSaik

#1290 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

Fordas wrote: Upravo tako, razvalili su srbiju sa igracem manje i sa dvojicom kljucnih igraca na klupi koji vjerovatno zbog ramazana nisu nastupili od prve minute. Francuska je prejaka ali nema veze volio bih njih, sto da ne
Pa čini se onda da su čitave kvalifikacije igrali sa igračem manje i sa dvojicom ključnih igrača na klupi zbog Ramazana. :shock:
pOZz

#1291 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pOZz »

Fordas wrote: Upravo tako, razvalili su srbiju sa igracem manje i sa dvojicom kljucnih igraca na klupi koji vjerovatno zbog ramazana nisu nastupili od prve minute. Francuska je prejaka ali nema veze volio bih njih, sto da ne
Nije zbog Ramazana već zbog Domenechove gluposti.

U igri je bilo igrača kojima je Ramazan.
fini dečko

#1292 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by fini dečko »

@nikad_izvini :thumbup: i @plemba :thumbup: , svaka vam čast na komentarima. :bih:
chengaba

#1293 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by chengaba »

nikad_izvini wrote:Čitajući pojedine komentare, meni se učini da smo navijači Holandije, barem. Možda Brazila ili Španije. Dva kola prije kraja IMAMO ŠANSU DA OSIGURAMO BARAŽ. Do sada je to uvijek bila zadnja utakmica(bilo baraž, bilo direktan plasman), levati neki, Danci i Srbi. Naravno, u tome nismo uspjeli jer smo se redovno odranjali. Ko je gledao te utakmice, zna da nismo u obje utakmice zajedno napravili šansi koliko smo napravili u prvom poluvremenu sa Turcima. Ne valja. Jah. Sad igramo Sa Estoncima za baraž, umjesto da se vadimo protiv Španije. Ne valja ni to. Jah. Grupa solidno teška. Španija i Turska, osjavač EP-a i polufinalista. Belgija, koju su smatrali potencijalnim iznenađenjem jer su imali/imaju dobru mladu generaciju igrača koji su daleko dogurali na EP-u za mlade(naši su ispali/pokradeni od Čeha u baražu) i Olimpijskim igrama. I bili su dobri, jedva ih Španija dobila, uzeli Turcima bod onda smo im mi naletili i zakucali tamo gdje im je mjesto :D Estonija i Amenija. Peti i šesti nosioci. Bilo je i lakših "fenjeraša". Andora, Lihtenštajna, Islanda, Farskih Ostrva...itd; Ne valja ni to. Slovaci prvi u grupi, gledao sam ih dva puta, protiv Sj. irske i Češke. Ljudi veze nemaju. Mi smo za njih, hm, Brazil, blago rečeno. Ukrajina, khm, ubili ih Bjelorusi, tarabe svjetske. Švica i Grčka, nako, nisu loši al me nisu oduševili. Irci :?: Norvežani :lol: Slovenci i Česi se bore za drugo mjesto :lol: Slovenija, ona Slovenija :skoljka: Ma jok, tarabe smo :D Engleska je postigla 31 gol(Andora u grupi), Njemačka 24 gol(Lihtenštajn), Španija, Slovačka i BiH postigle po 21 bod. Ne valja. Čak nam ni odbrana nije primila previše golova u odnosu na ostale ekipe. Ne valja. Igramo loše i osvojimo 4 boda. Ne valja. Džeko imao 6-7 100% šansi i nije dao gol. Idiot. Ništa od njega. I tako dalje i tako dalje.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
Ovaj post staviti kao sticky :D
niiip

#1294 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by niiip »

Ljudi jedno pitanje, poshto nisam bash najbolje upucen u svu ovu situaciju :

' Hoce li se nash protivnik ( ako prodjemo u baraz - ali proci cemo :D ) izvlaciti ili je to vec odluceno , npr. drugi te grupe , protiv drugog te grupe ?
I ako se bude izvlacilo , hoce li se svi izvlaciti iz jedne zdijele ( sto bi se reklo ) ili ce biti onon , u jednu zdijelu jache zemlje ( poput - francuske , rusije , .. ) u a drugu zdijelu BiH , Grcka , ... ?

Hvala unaprijed !
almirony

#1295 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by almirony »

Evo da se i ja javim po prvi put. Za sve koji pljuju i koji govore mogli smo bolje, nek se samo osvrnu gdje smo bili i kakav smo rejting imali prije ovih kvalifikacija. Dalja analiza nije potrebna. S druge strane zelio bih reci da igraci izvlace maksimum maksimuma svojih kapaciteta. Toga moramo biti svjesni svi zajedno. Nismo, niti cemo ikad biti na nivou najvecih i najjacih reprezentacija, nemamo tu individualnu kvalitetu. Ali (cuveno ali) i Grci su bili evropski prvaci, a znamo s kakvim sastavom, nista boljim, usudio bih se reci i puno losijim od naseg trenutnog sastava. Sta ih je podiglo na taj tron? Trener i taktika naravno. To je odlucujuce u modernom fudbalu. Imali su Otta starog macka za osvajanje prvenstava sa podcijenjinim i manje vrijednim ekipama. Nas Ciro ima malog tog stiha, sto se tice motivatorske strane, ali sto se tice takticke, uz svo postovanje, mislim da nije na tom nivou. Vecina utakmica u danasnjem fudbalu se dobija u sredini terena. I tu je kvaka. Nas tim jednostavno ne moze sebi dopustiti da igra sa dva napadaca, (sad cete me popljuvati :wink: ) to nam se jasno vidjelo sinoc u drugom poluvremenu. Uz dva napadaca i Misketa (trojica) u vrhu, sav teret sredine terena ostaje na dvojici Rahimicu i Muratovicu, dok Salihovic i Ibricic moraju paziti bokove (a znamo da im to nisu prirodne pozicije). I tu se osjeti nas hendikep, sto se jasno vidjelo sinoc. Nema povezanosti, stoje daleko jedan od drugog, puno propuha i normalno je da nam se dolazi do 16metera za tren oka. Mi nemamo tako kvalitetnih igraca da mozemo igrati 4-4-2 ili 4-3-3. U tim sistemima srednji igraci moraju biti zvijeri. Jedini nacin na koji ova repka moze igrati (buduci da Ciro nikad nece odustati od starinskog sistema 3-5-2, jer jedino to i zna, a iskreno govoreci taj sistem najvise i odgovara individualnim sposobnostima nasih igraca) i nadati se prolazu kroz baraz, bez obzira na ime protivnika u tom barazu, je da igramo s Dzekom u vrhu, iza njega kao poluspica Miske, dok u sredinu ulazi Bajramovic uz Rahimica i Muratovica kao dvojicu koji ce biti ispred odbrane. Ovako poslozeni, Rahimic i Muratovic lakse mogu pokrivati izlaske bokova u napad, Salihovica i Ibricica koji ce biti i slobodniji, a Bajramovic ima taj kvalitet da moze i povezati igru i zaustaviti napad po sredini. Mislim da se uz ozbiljan pristup, uz zelju, uz motiv, uz siguran talenat, ne bi trebali plasiti niti jedne repke u barazu, pa bili to i Francuzi i Portugalci, a niti na prvenstvu u JAR, aBd. I njih je 11 kao i nasih. Samo pametno, strpljivo, mudro. Hiljade je primjera gdje je mali klub s manje kvalitete pobjedio jaceg, mocnijeg. O Estoniji necu da pricam, jer cemo ih dobiti :bih: , buduci da ce nasi najjaci igraci do tad sigurno uci u formu, sad su na 50% mogucnosti.
Timscho

#1296 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Timscho »

Postoji i jedna teoretska (kazem, samo teoretska) mogucnost da se ne plasiramo u baraz iako pobijedimo Estoniju. To je moguce ako se desi sljedeci scenarij:

1. Turska pobjedjuje iduce dvije utakmice i uzima 6 bodova
2. Mi pobjedjujemo Estoniju a gubimo od Spanije i tako uzimamo 3 boda
3. Estonija gubi obadvije
i sad SF
4. Armenija pobjedjuje Spaniju u Armeniji :-) i tako prestize Estoniju na tabeli koja jos sad bjezi za jedan bod

Ovako bi nas Turska stigla na jedan bod zaostatka, a nakon brisanja bodova postignutih sa Estonijom nama bi izbrisali 6 a Turcima samo 4 boda ( jednu su igrali nerijeseno s Estonijom) cime bi nas Turci pretekli za bod i bili drugi u grupi.

Ovo je, slozicemo se svi, samo puka teorija, jer nema sanse da Spanci izgube od Armenije :)
elSaik

#1297 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

Fulio si... neće brisati u grupi nego brišu kad izboriš baraž...
Timscho

#1298 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Timscho »

elSaik wrote:Fulio si... neće brisati u grupi nego brišu kad izboriš baraž...
kako drug? koja je svrha brisanja kad izboris baraz? brise se nakon sto su svi odigrali sa svima u grupi, da bi bilo kao fer prema ovima sa manje timova u grupi.
seln

#1299 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by seln »

Timscho wrote:
kako drug? koja je svrha brisanja kad izboris baraz? brise se nakon sto su svi odigrali sa svima u grupi, da bi bilo kao fer prema ovima sa manje timova u grupi.
Svrha brisanja je da se uporede drugoplasirni svih grupa, ne drugo- i treceplasirani u istoj grupi.
Timscho

#1300 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Timscho »

seln wrote:
Timscho wrote:
Svrha brisanja je da se uporede drugoplasirni svih grupa, ne drugo- i treceplasirani u istoj grupi.
znaci to ne moze nikako promijeniti poredak u grupi? pardon, ja sve konto da se tek nakon brisanja vidi ko je na kojem mjestu :)
Locked