A vi onda sjednete i posmatrate tu slatkoću
Moderator: anex

Una ragazza wrote:Sunca medenaizgleda da na taj nacin pokazuju ljubav i privrzenost...nista ljepse od maca
Za mačku furminator, za podove i namještaj usisivač i još pride onaj ljepljivi valjak da se očistiš prije nego izađeš iz kućehurmasica wrote:
interesuje me jos kako se rjesavate dlaka po kuci?
To je i moj mačak radio ali samo kad imam gel ili lak na kosi, tako da mislim da mu smeta to i da to smatra "nečistim" pa nam pokušava pomoćiUna ragazza wrote:Ja imam pitanje...moj macak jako voli da lize kosu, ne znam sta to treba znacit, kastriran je i sve vec odavno ali samo skoci na glavu i pocne lizat, posebno ako ima laka ili necega slicnog, zakopa kandzice i ne pusta...ima li ko slican problem ili da mi zna objasnit razlog??
ista situacija kao kod mene... bila sam gotovo prestala izlaziti vani koliko me savjest grizla što ga ostavljam samog kući... a sad samo brinem da imaju hrane, svježe vode i čist wcSinjaD wrote:Una ragazza wrote:Sunca medenaizgleda da na taj nacin pokazuju ljubav i privrzenost...nista ljepse od maca
![]()
Kad smo tek doveli malu Simbu mislili smo da je Laki nikad nece prihvatiti sasvim, pustiti da legne kraj njega i sl. Srećom prevarili smo se. Vrlo brzo su počeli da se lickaju, zajedno spavaju... Igraju se po cijeli dan zajedno, dozivaju se kad se izgube iz vida, traže se..![]()
Meni je to donijelo veliko olakšanje jer dok smo imali samo Lakija bila sam totalno vezana za kući, grizla me je savjest ako se negdje zadržim cijeli dan jer sam stalno mislila na njega kako je sam...
Imati dvije mace je puno puno lakše nego imati jednu.
Od srca svima koji imaju jednu macu preporučujem da udome još jednu. Spasit ćete još jedan život, a sebi ćete olakšati i još više uživati sa njima.
Ma, bi, kastracija će ga ostavljati u kući. Samo se desi, ukoliko je operiran u momentu žara da mu ostane taj nagon. Moj mačak ima jak nagon za parenjem iako je kastriran. Neku lutku vuče po kući i to mu je ljubavnicahurmasica wrote:imam jos jedno pitanje, s obzirom da moj macak nije sto posto kucni, nego se cesto seta uokolo, pa ga u vrijeme parenja uhvati luda i nema ga po par dana, dodje izranjavan i mrsav, da li bi ga kastracija sprijecila u tome?
Čini mi se da bi idealno bilo jednom sedmično, mada ne stignem uvijek to uraditi. Jer moram ih uhvatiti kad spavaju i kad nemaju volje da se otimaju (tj. Laki se buni i grize furminator dok se Simba izvrne, prede i prepustikakav nered wrote:koliko često koristiš furminator??? ja sam ga uzela prije mjesec-dva i do sad sam im 2 puta skinula dlaku s njim, a svaki dan ih češljam običnom četkom... nekako imam osjećaj da će ostati bez dlake ako ga često koristim hehehe
KatarinaKosaca wrote: Moj mačak ima jak nagon za parenjem iako je kastriran. Neku lutku vuče po kući i to mu je ljubavnica
meni se veliki mačak opusti i mogu mu raditi šta god hoću...a ova mala koja mi i jeste problem zbog duge dlake se ne da...leđa odradiš ok, ali ispod nema šanse...pogotovo donji dio...skupi nogice i ne da...baš se namučim...SinjaD wrote: Čini mi se da bi idealno bilo jednom sedmično, mada ne stignem uvijek to uraditi. Jer moram ih uhvatiti kad spavaju i kad nemaju volje da se otimaju (tj. Laki se buni i grize furminator dok se Simba izvrne, prede i prepusti, ali kod nje i nema još dlaka koje opadaju). A taj period kad oni dokoličare i spavaju je onaj kad sam ja na poslu. Pa onda ako ulovim trenutak vikendom, ulovila sam...
i moj muz misli da ce maca ostati bez dlake od furmiranjaNeće boni, šta vam je
![]()
hahaha svima nam je tako... ne sjećam se kad sam zadnji put spavala u komadumaximilijana wrote:gdje ima kupiti taj furminator? i cijena koja je cca?
nedavno me macak nasao na ulici haha (nisam ja njega) i sada oboje uzivamo u zajednickom zivotu...i oboje se linjamo hahaha
i ima li iko savjet , navecer dodjem legnem crknuta s posla.i on skakuce po meni gricka lize igra se..i ne prestaje..zaspe i onda oko 5 opet hahah nisam bas naspavana zadnjih mjesec dana..
i da hrana..samo hoce fancy neku hranu (mada wiskas kak vec nece konzerve) da li da mu ostavim pa da vidim da li ce u toku dana ipak pojesti malo manje fancy hranu?
maximilijana wrote:ahahahahahah
meni je najbolje sto moja mama hoce da mi kupi kutiju za macu..reko sta ce mi..pa kao tata treba doci da postaljva neke radijatore i slike pa radi macke
![]()
![]()
ma da reko maca opasan tigar..da ga svezem isto ? hahahaha
treba i meni savjet...moja mala maca (11.mj) je strašno mršava...treba li da joj ubacim u ishranu vitamine ili nešto??maximilijana wrote:e da taj moj tigar nece nikakve vitamine..ima li neko neki savjet?

Baš se nešto rastužih kad pročitah ovo. Tako mi je žao što je nećeš zadržati. Vidjela sam na predhodnim stranicama da je opet neko stavio njenu sliku za udomljavanje (nije tvoj nik).LaCici wrote:Macku vise ne mogu drzati u stanu i s obzirom da je nisam uspjela udomiti jer je niko nije htio, odlucila sam da je odnesem rodici na selo. Prije nego je odnesem interesuje me da li se macke koje su od rodjenja zivjele u stanu mogu navici na zivot na selu, u kuci i na drugaciju hranu tj hranu koju jede i covjek. Mojoj maci je sada godinu dana i nije provirila vani osim na balkonu, pa me je sad strah da joj nesto ne bude ako je odnesem tamo.