Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
skojotovski

#1276 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

@radijator,
tvoj je post inace nadahnjujuci i vrlo intelektualan...
skojotovski

#1277 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

@madner,
brkas i tjeras vodu na svoj mlin. vozacima koji se ukljucuju iz sporednih ulica, uvijek stajem i pustam ih, ukoliko ne ugrozavam vozaca koji je iza mene. i naravno, sve vozace koji se prestrojavaju iz trake u traku na normalan nacin, zmigavac, ovo-ono...i taksistima..uvijek to omogucim. sto je normalno, stvar saobracajne kulture.
trkace cu uvijek da blokiram, da usporim. negdje se PAPKU zuri? do semafora? na koji zajedno stanemo...
isto tako i taksiste koji se zalete za tramvajem pa bi malo donski da se vrate u traku...
madner

#1278 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Pa odluci se, jel to znak kulture ili nije? Ako pustaju sve onda pustaju i trkace da se zalete do semafora. Ako ne pustaju sve onda nisu kulturni, jer si to naveo kao odraz iste. Te si sam o sebi napravio sud.
Neelix

#1279 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

radijator wrote:
Neelix wrote::-) vrtimo se ukrug. nek ti nisi papcina sto ugrozavas sve oko sebe jureci preko dozvoljene brzine :lol:
jaoo ugrožava sve oko sebe jer vozi 70-80, jaooooo

papak je svak ko blokira saobraćaj namjerno, svjesno, i iz čiste pakosti
jeste, ugrozava, sta je nejasno?
madner

#1280 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Mojne biti smjesan sa tim pausalnim izjavama. Govorimo o prekrasaju od 30 KM, sigurno bi bio veci da je rijec o takom riziku po tudji zivot?
karanana

#1281 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

da zakljucim: ako vozim na glavnoj sarajevskoj cesti 55-60 i gledam svoja posla ne obaziruci se na blicanje i trubljenje frajerchine iza mene, jer za njega idem presporo usporavajuci ga i kvareci njegov raspored, i ako ne ubrzam ili se ne prestrojim u neku od druge dvije trake kako bih ga pustio da prodje - onda sam ja papak.

jeli tako?
madner

#1282 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Ne.

Ako ubrzas/usporis da bi onemogucio nekome prestrojavanje,
ako namjerno blokiras trake sa drugima,
onda si supak. :D
Blobi

#1283 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Blobi »

madner wrote:Ne.

Ako ubrzas/usporis da bi onemogucio nekome prestrojavanje,
ako namjerno blokiras trake sa drugima,
onda si supak. :D
Kraljuuuuuu :D
neo7

#1284 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by neo7 »

madner wrote:Mojne biti smjesan sa tim pausalnim izjavama. Govorimo o prekrasaju od 30 KM, sigurno bi bio veci da je rijec o takom riziku po tudji zivot?
Jesi li ti probao zakociti na 50 i na 100km/h ? Probaj pa vidi koja je razlika onda vozis li 50 ili 80 po gradu ;)
Esja

#1285 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Esja »

neo123 wrote:
madner wrote:Mojne biti smjesan sa tim pausalnim izjavama. Govorimo o prekrasaju od 30 KM, sigurno bi bio veci da je rijec o takom riziku po tudji zivot?
Jesi li ti probao zakociti na 50 i na 100km/h ? Probaj pa vidi koja je razlika onda vozis li 50 ili 80 po gradu ;)
Vrlo pametno receno.
E da je sad sve ove diskutante staviti u auta i na ulice Sarajeva....sta mislite da li bi bilo poboljsanja nakon ovih diskusija? :lol:
madner

#1286 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

neo123 wrote:
Nisam nikad u zivotu zakocio, imas li jos koju hiperbolu?
MAN-lion's coach

#1287 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by MAN-lion's coach »

karanana wrote:da zakljucim: ako vozim na glavnoj sarajevskoj cesti 55-60 i gledam svoja posla ne obaziruci se na blicanje i trubljenje frajerchine iza mene, jer za njega idem presporo usporavajuci ga i kvareci njegov raspored, i ako ne ubrzam ili se ne prestrojim u neku od druge dvije trake kako bih ga pustio da prodje - onda sam ja papak.

jeli tako?
Znači da ne znaš voziti...

:thumbup:
zateznistub

#1288 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zateznistub »

Ne znam da li je neko ranije komentarisao, ako jeste sorry, ne zaustavljanje vozila kad prolazi hitna sa ukljucenim rotacijama. Neki dan na raskrsnici kod adria banke (rahmetli avaz) hitna je nekoliko minuta cekala dok se nije upalilo crveno za vozila iz pravca ilidze. Sta mislite koliki je to nivo papanluka. Pitam ove sto postuju propise a i one koji "malo brze voze".
Vragolan

#1289 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Vragolan »

zateznistub wrote:Ne znam da li je neko ranije komentarisao, ako jeste sorry, ne zaustavljanje vozila kad prolazi hitna sa ukljucenim rotacijama. Neki dan na raskrsnici kod adria banke (rahmetli avaz) hitna je nekoliko minuta cekala dok se nije upalilo crveno za vozila iz pravca ilidze. Sta mislite koliki je to nivo papanluka. Pitam ove sto postuju propise a i one koji "malo brze voze".
jarrrane boli mene neka stvar za hitnom ocam, i onako cu je ja uzeti u sljedecih 20m alami. sto bezveze da ubacujem u brzinu i da se pomaknem 2m, kad cu ionako biti startniji od hitne ocam

a jarrrra ne taj ko je zavrsio u hitnoj da sta valja ne bi ni zavrsio u hitnoj, pa jel alati , ocam
Last edited by Vragolan on 29/11/2010 13:58, edited 1 time in total.
madner

#1290 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Procitaj ZOBS, hitna i treba stati na crvenom. Naglo stati na prometnoj stranici je ogroman rizik, jer to onaj iza ne ocekuje.
respo

#1291 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

skojotovski wrote:
respo wrote:nije prica sto je isao max dozvoljenom brzinom
kako neelix ne mozes shvatiti
nego je bitan onaj dio
nema mi nista draze nego zaustaviti nekog ko se zaletio ravnanjem sa drugim autima
znaci to je isto ajd cekat cu dok se sa zelenog ne upali zuto pa cu krenuti da samo ja prodjem a ovaj nek ceka jos
ili kao ako ja ne mogu ili necu negdje stici ne mora ni taj drugi

nije uopste prica o tome ko koliko vozi nego o namjeri
respo, da ponovim jos jednom. nema mi veceg meraka nego PAPKA koji se u gradu, gdje je ogranicenje brzine 60km, zaleti ustopati ravnanjem sa drugim autima. ili mu usporiti, svjesno. zasto? jednostavno, jer sam ja veci papak sto postujem ogranicenje brzine. ne vozim ispod dozvoljene i ne cekam na semaforu, ne kocim k'o blentav kad zeleno zatreperi, niti sviram ljudima koji ne krenu cim se upali zuto.

kad je neka drama, zna se kako to ide. sva cetiri zmigavca se upale i onda se sklanjas. a nekim drkadzijama, koji izigravaju nekakve shumahere u gradu... malo sutra! i zato sam ja papak i drago mi je ako se to zove papak!

p.s.
a jos veci mi je merak ustopati taxistu koji se zaleti iza tramvaja i onako donski pokusa, na silu, da se uvali prije nego tramvaj stane. mars bagro!
skojotovski da ponovim jos jednom
nemas pravi nikakvo da ustopas bilo koga ma koliko se zaletio
a merak ostavi za playstation
i ovo nema nikakve veze sa postovanjem saobracajnog zakona
dok ovo radis ne postujes drugi zakon i tacka

ovo za 4 zmigavca bolje da ne pricas jer ako ljudi provale ovo sutra ce svaki drugi imati upaljena sva 4
sreca pa internet nije rasiren vise u sa i bih

za ps se slazem sve dok ne da zmigavac i fino se prestroji
respo

#1292 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

Neelix wrote: uzimam zakon u svoje ruke? boze sacuvaj. samo vozim kako mi je zakonski dozvoljeno. odakle ti to?
zakonski ti je dozvoljeno da ustopas nekog ko se zaletio?
i namjerno se poravnavas sa drugim autima da ovaj ne bi prosao makar i prije toga nisi bio u istom polozaju?

nemoj vise boga ti
drzi se onda svoje ulice pa stopaj ljudi
zateznistub

#1293 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zateznistub »

madner wrote:Procitaj ZOBS, hitna i treba stati na crvenom. Naglo stati na prometnoj stranici je ogroman rizik, jer to onaj iza ne ocekuje.
Izvadi i postiraj taj dio ZOBS-a. Za tvoj info specijalna vozila ssa ukuljucenom rotaciom imaju pravo prolaska kroz crveno!!!
Jasno je da ce u blizini raskrsnice usporiti da provjere stanje i upozore ostale ucesnike u saobracaju. Isto tako, vozaci su duzni da kad uoce vozilo sa uklj. rotacijama slone se i zaustave vozilo da bi ovo prvo nesmetano prosl, tako da tvoja konstatacija o onome iza jednostavno ne stoji...

@vragolan
oca m' si vupra :bih: :thumbup:
respo

#1294 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

zatezni znas ono pravilo?
policajac semafor znakovi vozila pod pratnjom vozila sa rotacijama sinska vozila pravilo desne strane
GOLFER

#1295 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by GOLFER »

Sto zakhaste Boze sacuvaj :D a drago mi je da ima jos normalnih vozaca u gradu koji prate saobracaj oko sebe i ne uzimaju sebi za pravo da kontrolisu i ustopavaju druge vozace... :thumbup:
ssmmiilleeyy

#1296 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

ja kad vozim po gradu vozim strogo Lijevo krajnjom ili desnom krajnjom i vozim 50 maksimalno 60

Kome se zuri Ima jos dvije trake pa nek se trka do mile volje :D

I da samo znate koliko me boli Neka stvar što on blica svira zalijece se,meni se nigdje ne zuri a i kad vozim sporije imam sve pod kontrolom :D
Neelix

#1297 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

respo wrote:
Neelix wrote: uzimam zakon u svoje ruke? boze sacuvaj. samo vozim kako mi je zakonski dozvoljeno. odakle ti to?
zakonski ti je dozvoljeno da ustopas nekog ko se zaletio?
i namjerno se poravnavas sa drugim autima da ovaj ne bi prosao makar i prije toga nisi bio u istom polozaju?

nemoj vise boga ti
drzi se onda svoje ulice pa stopaj ljudi
meni je zakonski dozvoljeno da vozim tom brzinom kojom vozim, znaci 50-60kmh. ako svi budemo vozili tako, teoretski je nemoguce da ja nekog blokiram. znaci blokiranje pri maksimalnoj dozvoljenoj brzini ne postoji kao kategorija. to nije blokiranje. blokiranje bi bilo da ja i jos dvojica paralelno vozimo npr 40.

to sto se neko izdrkava van zakona iza mene, njegov problem.
Vragolan

#1298 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Vragolan »

uglavnom
nit koga pustim da mi se uvali, boli me briga jel upalio zmigavac ili ne
ne stajem na pjesackom, ne propustam nikoga sa strane, sjednim na sirenu cim se zuto upali, sviram i blicam svim koji voze ispod 80, ne sklanjam se hitnoj i vatrogascima, muriji moram jer valja kaznu platit
nekad sa rajom pricmo od semafora do semafora i ono kuliramo

ocam...
madner

#1299 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Blokiranje kao kategorija nije vezano za maksimalnu brzinu. Ne postoji zakon koji mene tjera da vozim bilo kojom brzinom (osim na autoputu).
Ja bi mogao voziti 5km/h i pozivat se na isti princip. Postujem zakon, a ako nekom smeta to je do njega. :wink:
Neelix

#1300 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

madner wrote:Blokiranje kao kategorija nije vezano za maksimalnu brzinu. Ne postoji zakon koji mene tjera da vozim bilo kojom brzinom (osim na autoputu).

ali postoji zakon koji te tjera da NE VOZIS brze od 50 u gradu.
Locked