Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A ko ga je napravio, sviju ti?? ne mogu da vjerujem šta pricas nevjerovatno
Zna se odlicno, arapi iz Emirata od svojih para su napravili stadion Arsenalu...ništa neobicno i sve po zakonu, ali cinjenica je to...cijena tih usluga = moraju se ime njihove firme ponosno nositi na dresovima....ništa neobicno isto, koliko hoces takvih primjera u svijetu fudbala.
Pominje se Abramovic i njegove sumnjive pare, gladni rusi, ovo ono...a zaboravljaju se arapske pare.
LSD wrote:A ko ga je napravio, sviju ti?? ne mogu da vjerujem šta pricas nevjerovatno
Zna se odlicno, arapi iz Emirata od svojih para su napravili stadion Arsenalu...ništa neobicno i sve po zakonu, ali cinjenica je to...cijena tih usluga = moraju se ime njihove firme ponosno nositi na dresovima....ništa neobicno isto, koliko hoces takvih primjera u svijetu fudbala.
Pominje se Abramovic i njegove sumnjive pare, gladni rusi, ovo ono...a zaboravljaju se arapske pare.
Arsenal je napravio svoj stadion digavsi kredit sta ti tu nije jasno, cuj aviokompanija ga napravila za 15 godina imena stadion, od 500 miliona funti cujes ti sebe? Ime njihove firme na dresu nema nikakve veze sa stadionom ono je zasebno otkupljeno na 8. godina za 100 miliona cuj stadion od 500 miliona Arapi napravili Arsenalu u zamjenu za 15 godina imena i za ime na dresovima i jos uplatili 100 miliona
Znaci ako nisi shvatio Arsenal digao kredit(koji i danas otplacuje) i napravio stadion, ime stadiona su prodali na 15 godina a sponzorstvo na dresovima 8.
sinkaspud wrote:Price o Fabregasu djetetu Barcelone su smijesne, Messi je onda dijete Newels old boysa
Messi igra za Barcu od 11te godine
Fabregasa ste uzeli kada mu je bilo 16 godina, u bilo kojem velikom klubu bi postao igrac koji je danas Milanu,Mancesteru itd.
Ali dobro moze se do sutra oko toga debata voditi...ali evo sta sad? toliko mladih igraca tj. tinejdzera i "wonderkidsa" prije 4-5 godina i evo sad je doslo vrijeme da se ta Wengerova magija pokaze
Najjaci igraci(pored Cesca) su vam Nasri,Van Persie,Arshavin...niti jedan koji je Wengerovo "djelo"...zadnjih 5 godina nema jednog jedinog trofeja, iskreno mislim da je vrijeme za novog trenera
sinkaspud wrote:Price o Fabregasu djetetu Barcelone su smijesne, Messi je onda dijete Newels old boysa
Messi igra za Barcu od 11te godine
Fabregasa ste uzeli kada mu je bilo 16 godina, u bilo kojem velikom klubu bi postao igrac koji je danas Milanu,Mancesteru itd.
Ali dobro moze se do sutra oko toga debata voditi...ali evo sta sad? toliko mladih igraca tj. tinejdzera i "wonderkidsa" prije 4-5 godina i evo sad je doslo vrijeme da se ta Wengerova magija pokaze
Najjaci igraci(pored Cesca) su vam Nasri,Van Persie,Arshavin...niti jedan koji je Wengerovo "djelo"...zadnjih 5 godina nema jednog jedinog trofeja, iskreno mislim da je vrijeme za novog trenera
Aha pa kad bi postao tako dobar igrac u bilo kojem velikom klubu sto onda nije ostao u Barceloni tamo gdje je i zivio kad bi uspio? Covjek sam kaze da Wengeru sve duguje i da je zbog njega postao to sto je danas ali nadje se neki lik koji zna bolje i od samog Fabregasa. Sta ima veze sa koliko je dosao Messi, jer objasni kad se to igrac moze nazvati dijetetom nekog kluba, kad kao mali dodje i upise se u taj klub i cijeli zivot trenira, ili kao mali dodje u neki klub iz nekog drugo kluba u kojem je bio upisan, ili se vodi kao dijete onoga kluba koji ga je iz juniorskog tima promovisao u prvi tim i od njega stvorio igraca, kakav je bio slucaj sa Fabregasom?
LSD wrote:A ko ga je napravio, sviju ti?? ne mogu da vjerujem šta pricas nevjerovatno
da slucajno nisi popio nick dok ovo pises
ev jedno pitaje za tebe , onako ,jednstavno ... Ako im je Emirates napravio stadion , zasto im jos moraju davati 100 mil u sljedecih 15 godina da bi stadion nosio njihovo ime
zasto bih ja placao komsiji da zivi u kuci koju sam ja napravio od svojih para ??
Arsenal odavno ništa nije osvojio... pa šta?? Da, fudbal se između ostalog igra I zbog trofeja, ali pobogu vi gloryhunteri, Arsenal je kao klub toliko napredovao u zadnjih 5 godina, infrastrukturno, finansijski, a pritom je igrao najljepši fudbal u ligi, sa igračima koje je sam razvijao a ne sa nekim plaćenicima...trofeji će doći...sprašeni milioni u ovom prelaznom roku??? Dajte ljudi, to je cirkus...bem ti kapitalizam...
ev jedno pitaje za tebe , onako ,jednstavno ... Ako im je Emirates napravio stadion , zasto im jos moraju davati 100 mil u sljedecih 15 godina da bi stadion nosio njihovo ime
zasto bih ja placao komsiji da zivi u kuci koju sam ja napravio od svojih para ??
A zašto se zove Emirates stadion (i tako ce se zvati 15 godina) ako smatraš da su ga englezi napravili od svojih para?? jel to nisu mogli smisli neko drugo ime
Odgovori na ovo prosto pitanje.
Drug, Arsenal je napravio stadion od svojih para - ne naravno od bukvalno svojih, nego od dugoročnog kredita... da bi pokrio dio tih ogromnih troškova, prodao je prava na ime stadiona Fly Emiratesu na nekoliko godina. Taj fol već postoji na nekoliko stadiona u Njemačkoj i Engleskoj.
A zašto se zove Emirates stadion (i tako ce se zvati 15 godina) ako smatraš da su ga englezi napravili od svojih para?? jel to nisu mogli smisli neko drugo ime
Stadion su napravili Englezi, ali naravno naplacuju kompaniji Emirates da stadion nosi ime te kompanije. Covjek ti je to fino objasnio u prethodnom postu. I stvarno mi nije jasno kako to ne mozes shvatiti
ultima_palabra wrote:Drug, Arsenal je napravio stadion od svojih para - ne naravno od bukvalno svojih, nego od dugoročnog kredita... da bi pokrio dio tih ogromnih troškova, prodao je prava na ime stadiona Fly Emiratesu na nekoliko godina. Taj fol već postoji na nekoliko stadiona u Njemačkoj i Engleskoj.
Zato sto su ime iznajmili sponzoru kluba u zamjenu za novac koji im je potreban(je li to isto uradio Bayern sa Aliienz firmom kojoj je prodao ime stadiona)jer veliki dio prihoda idu na vracanje ogromnog kredita za izgradnju stadiona i to sa kamatama, uostalom ime su iznajmili za 80 miliona a stadion kostao skoro 500 miliona funti, ne kotnam ti se pravis lud ili stvanro mislis da je aviokompanija napravila Arsenalu stadion u zamjenu za 15 godina imena ili se pravis blesav?
Ma ja prodali se arapima jer su ime stadiona izdali
dali su ime onoga ko je dao najvise para ... da je to bila neka druga kompanija , zvao bi se drukcije
Poselamim svu familiju redom
1 Wengeru jer je imao mjesec da kupi normalnog stopera a ne da mu igraju ona dva kloca sto su danas igrali drugo poluvrijeme i uspjeli da prime 4 gola za 25 min.
2 Diabiu jer je mrtvi debil koji dopusta sebi da ga isprovocira kafanski kicos Burton
3 Phil Dauwdu ili kako se vec zove onaj slijepac sto je nosio sudijsku uniformu
4 Koscielny nemam sta zamjeriti covjek je taraba i nije on kriv sto se na vlastito iznenadjenje nasao u takvom klubu