Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vicious

#1276 Re: Bundesliga

Post by vicious »

lord blackadder wrote:Nista to nije balansirano. (znam za tu listu odprije.) U Italiji se ne bi desilo da drugi i treci na 'vjecitoj tabeli', tavore po nizeligaskim rangovima.

Dakle, nema rivalstva, osim onog 'nazor'. (tj sto se ostatak lige lozi na Bayern, a nula su prema njima)

Zaboravio sam napravit distnkciju izmedju zanimljivosti i rivaliteta. Bundesliga ima jako zanimljivih elemenata (puni stadioni, napadacki fudbal isl) ali nema pravog rivaliteta. A istinski sam se nadao da bi Borusija mogla postat ozbiljan klub na duze staze. (barem 4-5 g.) Ovako se sve opet sve svelo na Bayern, kao i toliko puta ranije.

Nemam ja sta osporit nekom sto voli Bundesligu, ali sam samo naveo stvari koje meni smetaju.
OK, meni recimo ti zanimljivi elementi više znače od rivaliteta. Naravno, o ukusima ne treba raspravljati. Ali ja više volim gledati napadački fudbal pred punim stadionom nego recimo... ma bolje da stanem ovdje, opet će krenuti ona diskusija koja je liga bolja :D

Možda Bayern nema pravog rivala po broju titula, ali zato u Njemačkoj imaš neke druge derbije, koji su interesantniji i važniji i od utakmice s Bayernom (Dortmund-Schalke, Bremen-HSV...)
Korisničkoime

#1277 Re: Bundesliga

Post by Korisničkoime »

Bayern jedini u ligi ima ozbiljnu lovu onu koja dovodi i Riberya i Gomeza i Robbena i sl.. To je suštinska razlika između Bayerna i ostatka Bundeslige kada Bavarcima treba gotov igrač oni ga sebi kupe, ovaj Dortmund je nastajao godinama, isto kao prije Werder, uzmeš gomilu talentovanih igrača i radiš s njima i ako si dobro odabrao i dobro radio imati ćeš ekipu koja će godinu dvije moći zezati Bayern. Ne treba zaboraviti da i Bayern (Muller, Schweinsteiger) to isto radi ali nije toliko ovisan o tome kao ostali.
Werder nema para, da ih ima nikada ne bi Mertesackera prodao, Werder je gomilu love uložio u stadion budući da je većina stadiona sufinancirana pred SP u Njemačkoj osim njihovog. Nadalje ne upuštaju se u rizike kao Dortmund i Schalke da se pokušaju tjerati s Bayernom i graditi stadion jer je to zamalo ova dva kluba koštalo bankrota.
Meni i jest čar Bundeslige u tome da skoro svako svakog može pobijediti i u tome ko će pokušati skinuti Bayern i da li će uspjeti, pored toga je meni atraktivna za gledati.
BHF_Manijak

#1278 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

lord blackadder wrote:
BHF_Manijak wrote:@Lord, A sta to Werder dobivo kikiriki sto je igro u Ligi prvaka jel?! Daj majketi... :roll:

Kakva je razlika to sto Real Barci bjezi 10 titula, Juventus ostalim 10 i vise, a Bayern Gladbachu15??? U pet deka, eto kakva, i ne znam koji se qrac javljas na temu Bundeslige ako ti je nezanimljiva?! :shock:
A gdje je taj Gladabach zadnjih 30 g ? Jel se krve s Bayernom svake godine, kao Real i Barca izmedju sebe?

Kad je Werder doveo igraca, tipa Riberya, i potrosio preko 20-30 mil na jednog igraca?

Budimo ozbiljni.
Tacno je sve to, ali recimo meni je velika car pratiti Bundesligu iz nekog svog razloga, puni stadionu, evo 2-3 godine zaredom najvisi prosjek golova po utakmicama u ligama petice itd, iako navijam za Liverpool, pored engleske(koju manje recimo pratim) pratim svako kolo i gotovo sve utakmice Bundeslige, dzaba sve, bez rivaliteta, Bayern gigant, ali eto nesto volim tu ligu...
A ako je to tacno da samo Bayern ulaze i ima igracki kadar, kako to da je Njemacka reprezentacija konstantno u vrhu svjetskog i evropskog fudbala(sem onog crnog perioda od 98 do 2004)? Ne moze cijela reprezentacija na Bayernovim igracima sacinjena biti, bude tu realno vecina Bayernovih igraca, 6-7, ali ima i ostalih... ;-)
2407

#1279 Re: Bundesliga

Post by 2407 »

BHF_Manijak wrote:
Tacno je sve to, ali recimo meni je velika car pratiti Bundesligu iz nekog svog razloga, puni stadionu, evo 2-3 godine zaredom najvisi prosjek golova po utakmicama u ligama petice itd, iako navijam za Liverpool, pored engleske(koju manje recimo pratim) pratim svako kolo i gotovo sve utakmice Bundeslige, dzaba sve, bez rivaliteta, Bayern gigant, ali eto nesto volim tu ligu...
A ako je to tacno da samo Bayern ulaze i ima igracki kadar, kako to da je Njemacka reprezentacija konstantno u vrhu svjetskog i evropskog fudbala(sem onog crnog perioda od 98 do 2004)? Ne moze cijela reprezentacija na Bayernovim igracima sacinjena biti, bude tu realno vecina Bayernovih igraca, 6-7, ali ima i ostalih... ;-)
Pa holandija je trenutno br.1 u svijetu a holandska liga nidje veze. Ne ulazim u dublju raspravu ali ti ne stoji taj argument :mrgreen:
BHF_Manijak

#1280 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

2407 wrote:
BHF_Manijak wrote:
Pa holandija je trenutno br.1 u svijetu a holandska liga nidje veze. Ne ulazim u dublju raspravu ali ti ne stoji taj argument :mrgreen:
Vise nije broj jedan u svijetu, kad vec cjepidlacis! :mrgreen: :skoljka: Ali si upravu! :mrgreen:
fosil

#1281 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Kao sto sam prije naveo, Bayern je u 70-tim dobio olimpijski stadion na uporabu i tu se odlijepio. Gladbach nije imao pare da dogradi svoj, a u 70-tim smo vladali domacom ligom. Ipak je Monchengladbach bio selo u to doba.
udrch

#1282 Re: Bundesliga

Post by udrch »

"Kuzmanović se namještao za slobodni udarac u stilu Ronalda, ali je lopta otišla visoko preko gola." - kaže komentator na Eurosportu maloprije..
I fakat lik prepisuje ono tapkanje nogama ko bik u areni koje izvodi onaj portugalski peder..
BHF_Manijak

#1283 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Ma onaj komentator se realno bruka, kao i svi sa eurosporta, ko da prenose teferic a ne jednu od liga petice, posebno ona dvojica debila sto rade tekmu nedjeljom u paru, kretenluk! Ovaj veceras cijelu utakmicu mijesa igrace, veze nema ko je ko, a takodjer UlrAjh mu je UlrIh! :roll:
elSaik

#1284 Re: Bundesliga

Post by elSaik »

Eto, zanimljivo je gledati gdje niko pera ne može odbiti Unitedu, ili gdje Barca i Real bježe po 30 bodova na kraju sezone, zanimlijvo je gledati kako Lyon 7 godina zaredom biva prvak, kako Rangersi i Celtci između sebe podijeliš 300 trojefa u zadnjih 100 godina, ali nije zanimljivo gledati ligu gdje svake druge godine neki drugi tim bude prvak. :-) Jbg...
Obuca9

#1285 Re: Bundesliga

Post by Obuca9 »

Pa jeste zanimljivo gledati, ali svake druge godine :D Bilo je prošle, biće opet iduće godine :)
pirmin

#1286 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

elSaik wrote:Eto, zanimljivo je gledati gdje niko pera ne može odbiti Unitedu, ili gdje Barca i Real bježe po 30 bodova na kraju sezone, zanimlijvo je gledati kako Lyon 7 godina zaredom biva prvak, kako Rangersi i Celtci između sebe podijeliš 300 trojefa u zadnjih 100 godina, ali nije zanimljivo gledati ligu gdje svake druge godine neki drugi tim bude prvak. :-) Jbg...
:thumbup: kraj price :thumbup:

Zanimljivije lige nema, neka puca kakva god statistika.

Jedna od poslednjih oaza gdje se makar osjeti da se fudbal igra i za nas, obicne ljude a ne samo za
korporacije i njihovu klijentelu.
ganjeta

#1287 Re: Bundesliga

Post by ganjeta »

BHF_Manijak wrote:Ma onaj komentator se realno bruka, kao i svi sa eurosporta, ko da prenose teferic a ne jednu od liga petice, posebno ona dvojica debila sto rade tekmu nedjeljom u paru, kretenluk! Ovaj veceras cijelu utakmicu mijesa igrace, veze nema ko je ko, a takodjer UlrAjh mu je UlrIh! :roll:
Ne znam po čemu su ti ona dva lika debili?
Možeš ih simpatisati ili ne, ali sve su osim debila,likovi su sasvim ok i volim gledati tekmu kad oni komentarisu, dok je Džeko igrao za Wolsburg ljepota bila sa njima.

Inače :

"Eurosportov legendardni dvojac": Milorad Milinković i Predrag Bajčetić

Posebna zanimljivost vezana za komentatorski par (Predrag Bajčetić i Milorad Milinković Debeli) na „Eurosportu“ je to što su njih dvojica, iako opredeljeni za druge profesije, pokazali zavidnu informisanost i snalaženje pred mikrofonima. Bez unapred planirane „polemičnosti“ ili razlike u stručnosti, Bajčetić i Milinković se nadopunjuju i iskreno oduševljavaju izuzetnim fudbalskim potezima.

Milinković je, inače, afirmisani filmski reditelj pa je njegov izlet među sportske komentatore pokazatelj velike pasije prema fudbalu. A kad se nešto radi iz zadovoljstva, uz punu svest o medijskim uslovnostima, gledaoci dobijaju neuobičajen proizvod od zaljubljenika. Vrednost tog luksuza ćemo osetiti tek kada ostanemo bez njega.

Mrtav ladan je njihov film :thumbup: .
BHF_Manijak

#1288 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Vidi se da nisu profesionalni komentatori! :wink: Sve prenose samo utakmicu ne, kad njih gledam imam osjecaj ko da gledam analizu neke dobre komedije a ne utakmicu, za moj ukus nidje veze komentatori, mozda se nekom svide ko zeli da cuje neki drugaciji nivo komentarisanja, nesto poput one ublehe sa OBN-a Vugdalica, eh oni ko da su copy/paste Vugdalica, meni je to npr fuj, ako vec gledam utakmicu onda hocu dobro pracenje situacije na terenu, podatke, statistiku, analizu, poznavanje fudbalera i slicno a ne sprdacinu, jer pola fudbalera sto kazu pogresno kazu, ili ime ne izgovore kako treba ili skroz fule igraca!

Ali kako se ono kaze o ukusima se ne raspravlja! ;-)
ganjeta

#1289 Re: Bundesliga

Post by ganjeta »

Ako si ti oni preesikani dvojac sa OBN-a onda je u redu.

Pomenuti dvojac radi prenos Mainz - Dortmund :thumbup:
djugum

#1290 Re: Bundesliga

Post by djugum »

ganjeta wrote:Ako si ti oni preesikani dvojac sa OBN-a onda je u redu.

Pomenuti dvojac radi prenos Mainz - Dortmund :thumbup:
Ima li ko link?

Hvala.
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#1291 Re: Bundesliga

Post by čoksa08 »

mainzzzzzz :dance:
ganjeta

#1292 Re: Bundesliga

Post by ganjeta »

čoksa08 wrote:mainzzzzzz :dance:
I to kakav gol :thumbup:
ganjeta

#1293 Re: Bundesliga

Post by ganjeta »

Perišić za 1-1

Bravo Wolf i Dejagah :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1294 Re: Bundesliga

Post by Velkoski »

valjda wolfsburg nece primit' do kraja :D

dobro je :D
Last edited by Velkoski on 24/09/2011 17:18, edited 1 time in total.
ganjeta

#1295 Re: Bundesliga

Post by ganjeta »

Nadam se.
fatality

#1296 Re: Bundesliga

Post by fatality »

giganti ,dortmund :thumbup:
ReD aka Socijalista

#1297 Re: Bundesliga

Post by ReD aka Socijalista »

fatality wrote:giganti ,dortmund :thumbup:
uh zadnja sekunda i go. :)
fatality

#1298 Re: Bundesliga

Post by fatality »

ReD aka Socijalista wrote:
a vidjelo se da hoce, nisu imali srece, a bas mi je drago da su ga dali, unistili su mainz i 1:1 bi bilo nezasluzeno ;)
ganjeta

#1299 Re: Bundesliga

Post by ganjeta »

leet wrote:valjda wolfsburg nece primit' do kraja :D

dobro je :D
Izdržaše nekako :mrgreen:
Last edited by ganjeta on 24/09/2011 17:27, edited 1 time in total.
ReD aka Socijalista

#1300 Re: Bundesliga

Post by ReD aka Socijalista »

fatality wrote:
ReD aka Socijalista wrote:
a vidjelo se da hoce, nisu imali srece, a bas mi je drago da su ga dali, unistili su mainz i 1:1 bi bilo nezasluzeno ;)
koliko su igrali tekmi ovako i nisu imali srece kad vidim samo zadnju tekmu protiv hanovera ili herte ili arsenala, sad je bilo malo srece na njihovoj strani. :thumbup:
Post Reply