OK, meni recimo ti zanimljivi elementi više znače od rivaliteta. Naravno, o ukusima ne treba raspravljati. Ali ja više volim gledati napadački fudbal pred punim stadionom nego recimo... ma bolje da stanem ovdje, opet će krenuti ona diskusija koja je liga boljalord blackadder wrote:Nista to nije balansirano. (znam za tu listu odprije.) U Italiji se ne bi desilo da drugi i treci na 'vjecitoj tabeli', tavore po nizeligaskim rangovima.
Dakle, nema rivalstva, osim onog 'nazor'. (tj sto se ostatak lige lozi na Bayern, a nula su prema njima)
Zaboravio sam napravit distnkciju izmedju zanimljivosti i rivaliteta. Bundesliga ima jako zanimljivih elemenata (puni stadioni, napadacki fudbal isl) ali nema pravog rivaliteta. A istinski sam se nadao da bi Borusija mogla postat ozbiljan klub na duze staze. (barem 4-5 g.) Ovako se sve opet sve svelo na Bayern, kao i toliko puta ranije.
Nemam ja sta osporit nekom sto voli Bundesligu, ali sam samo naveo stvari koje meni smetaju.
Možda Bayern nema pravog rivala po broju titula, ali zato u Njemačkoj imaš neke druge derbije, koji su interesantniji i važniji i od utakmice s Bayernom (Dortmund-Schalke, Bremen-HSV...)