BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Država

#1276 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Država »

KLAS-ov "Moj hljeb":

Image

:thumbup:
BHF_Manijak

#1277 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by BHF_Manijak »

raskopusa wrote: vidim da ti to ne konzumiras.lijanovicevi proizvodi su zadnje smece, a ako mi kazes da suhomesnatoa mogu naci u merkatoru onda ti moram reci da je vecinom ino roba.u robotu je izbor toliko suzen i upitnog roka trajanja.izvini,trazim kvalitetno i sa primjerenim rokom trajanja. znas mnogi izlozeni proizvodi su upitnog kvaliteta i ne zelim ni da ih probam.znam,ima prodavnica u trznici ali zari cijenama,frajer odvaljuje. :roll:
Pa jednostavno to nije toliko trazena roba, odnosno ni znam da i 10% populacije u Sa konzumira svinjetinu, tako da ne znam zasto se cudis sto enma "toliko izbora", posebno sto trazis neki extra kvalitet! :roll: Sta ima ima u ponudi, cuisto sumnjam da bi se dobavaljacima isplatilo to naveliko nabavljati jos neki extra kvalitet robe kad ce mu svaki 50-ti kupiti taj proizvod.
Nuken

#1278 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Nuken »

amir79 wrote:UNIS bicikla - odlična za rekreativnu eksplotaciju.... a nisu skupa!!!

http://www.bicycles.unis.ba/
Ma hebo ti takve bicikle ja ga kupio sav mi se eno raspada:Ukoliko ga kupite očekujte sljedeće probleme:Pedale će vam se stalno odvratiti i spdati.(Samo ih "pištoljem" možete zavrnuti).Srednji pogon će vam otići 1000%.Zadnji točak će vam 3 dan početi praviti"osmice".Guvernal bicikla će vam se vjerovatno "izvrnuti",zato ga prije neg što počnete voziti zavrnite da nebi završili na šivanju glave kao i ja.I da ako kupite ne očekujte da nećete dobiti nikakvu opremu(mačije oko,flašica za vodu,blatobrane)......Neg evo malo za temu vezano.Da pohvalim Kent eurokrem koji za cijenu super a ni ukus nije loš :)

UNIS=Made in P.R.C(NI SLUČAJNO KUPOVATI)
:bih:
anonimus03

#1279 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by anonimus03 »

raskopusa wrote:gdje u sarajevu da kupim suhomesnate proizvode od svinjskog mesa???? nigdje. idem u lukavicu i kupujem neoplantu, yuhor, carnex.... kupovala sam misovu sunkaricu ali je u zadnje vrijeme tesko naci. :cry:

Na pijaci Grbavica u trznici postoje dva ''standa'' sa svinjskim mesom. Jedan ciko prodaje svjeze meso, mast, cvarke kad im je doba, hrenkovke; a druga teta prodaje sunke, spekove, prsute i nema svjezeg mesa. Kad udjes na glavni ulaz ides lijevo i pucas pored pilica i Desserta skroz do kraja, tu je ciko (na staklu ima gicu koji dize utege), a od njega desno drugi ili treci stand je plava teta. I cijene su razumne :)

EDIT: I taj ciko ima carnexove proizvode, ne moras ici u Lukavicu.
altgr

#1280 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by altgr »

Image

ljetos sam kupila u lidlu,na americkom tjednu.gdje se moze nabaviti?
ima li u sarajevu kupiti vasabi pasta.nabavljam je u splitu a sad mi je nestalo. :-D[/quote]

Ja kupila u Edeci u Podlugovima. Vjerovatno bi trebalo biti u vecim trgovackim centrima. :)
A za pastu ne znam.
Murisno1

#1281 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Murisno1 »

masmavi wrote:Image

Ne mogu da vjerujem da cu reci da je nesto nase dobro, ali ovo je fkt odlicno! :D
gdje se moze kupit? :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1282 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by plain vanilla »

raskopusa wrote:gdje u sarajevu da kupim suhomesnate proizvode od svinjskog mesa???? nigdje. idem u lukavicu i kupujem neoplantu, yuhor, carnex.... kupovala sam misovu sunkaricu ali je u zadnje vrijeme tesko naci. :cry:
u tuzli u tushu, merkatoru, konzumu (za bingo ne znam) i na pijaci :D
iz zadnje klupe

#1283 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by iz zadnje klupe »

Kikiriki puter od Vocara je vise nego dobar. :)
Pogledaj malo bolje etiketu, pise made in china, oni samo pakuju u manje kuticije.

Predlozio bi, mada znam da bi izbor bio ekstremno sužen, da na ovu temu se stavljaju priozvodi koji imaju bar 70-80% sastava domaćeg porijekla (znaci otpadaju suhomesnati svi sem Ovaka koji jedini ima svoju farmu, vecina sokova (jedino Hepok koristi domace voce).

Ostaje nam da cekamo da se konacno neka domaca mljekara proizvede neki kvalitetan sir za mazanje ili vocni jogurt bar pribiliznog kvaliteta Dukatu ili Vindiji.

Do tada nazalost ova tema je vise tragicna nego smjesna zbog spoznaje koliko je losa domaca prehrambena industrija (il je nekom mozda onaj Lara vafl vrh ? ! :lol: )
plain vanilla

#1284 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by plain vanilla »

KvaziExpert wrote:
plain vanilla wrote:
u tuzli u tushu, merkatoru, konzumu (za bingo ne znam) i na pijaci :D
Ima i u bingu, nekad se zaletim, kad ono:mrgreen:
U Bingu ne kupujem suhomesnate ni mlijecne proizvode zato ne znam kakva je situacija tamo :D
Mozda sam ja peh, ali par puta sam kupila nesto i svaki je bilo pokvareno. Ne kazem da je uvijek tako, mozda je slucajnost, ali meni sad suhva :skoljka:

Zanimljiv je raspored svinjetine u Tushu u TZ..Vakumirani proizvodi su lijepo odvojeni jedni od drugih, dakle posebna vitrina za svinjetinu, ali tamo gdje rezu, znaci gdje je otpakovano, sve je zajedno :D
raskopusa

#1285 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by raskopusa »

iz zadnje klupe wrote: Do tada nazalost ova tema je vise tragicna nego smjesna zbog spoznaje koliko je losa domaca prehrambena industrija (il je nekom mozda onaj Lara vafl vrh ? ! :lol: )
imamo mi proizvoda dobrih i kvalitetnih,samo od njih ne znamo da napravimo brend. u ovoj besparici nema podrske pojedinih tv kuca kao i poznatih kuhara da reklamiraju nase proizvode. trebamo nesto nauciti od susjeda hrvati koji su od obicnog malog istarskog goveceta napravili brend a da ne govorimo o maslinovim uljem, sirevima,podravkom....i da ne nabrajam.
Heller

#1286 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Heller »

Ima klempe i u Bingu, al kod njih svakako nije neki izbor suhomesnatog, u Maxiju i Mercatoru je najbolji izbor suhomesnatog a u Mercatoru ima dooooobar dimljeni svinjski vrat
Država

#1287 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Država »

Image

:bih:
emirolini

#1288 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by emirolini »

U Bingu ne kupujem suhomesnate ni mlijecne proizvode zato ne znam kakva je situacija tamo :D
Mozda sam ja peh, ali par puta sam kupila nesto i svaki je bilo pokvareno. Ne kazem da je uvijek tako, mozda je slucajnost, ali meni sad suhva :skoljka:

Zanimljiv je raspored svinjetine u Tushu u TZ..Vakumirani proizvodi su lijepo odvojeni jedni od drugih, dakle posebna vitrina za svinjetinu, ali tamo gdje rezu, znaci gdje je otpakovano, sve je zajedno :D[/quote]

-------------------
I ja u tusu skoro kupio za dorucak jogurt kad ono .... jbga kad se roba transportira po ovim vrucinama pa iz magacinu u magacin... tako da je svugdje to slucaj, ne samo u Bingu. Ali vazno je da se Bingo blati, ne?
Last edited by emirolini on 01/09/2012 20:03, edited 1 time in total.
Država

#1289 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Država »

Ja redovno kupujem u BINGU i prezadovoljan sam cijenama i uslugom. Iskreno, nikada ništa nije bilo pokvareno... Ne znam, možda se ponekad desi, ali to se dešava svugdje...
plain vanilla

#1290 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by plain vanilla »

emirolini wrote:

-------------------
I ja u tusu skoro kupio za dorucak jogurt kad ono .... jbga kad se roba transportira po ovim vrucinama pa iz magacinu u magacin... tako da je svugdje to slucaj, ne samo u Bingu. Ali vazno je da se Bingo blati, ne?
ne blatim ja Bingo, lijepo rekoh da je mozda slucajnost, ali sta cu, ja nemam para na bacanje, pa da mogu kupovati i bacati
Dosta proizvoda kupujem u Bingu jer jesu najjeftini( razlika u cijeni nije uopste zanemariva), ali hrenovke, parizer i mlijecne proizvode ne kupujem.
Ni u Tushu ne kupujem svjeze meso, jer prije kad prodjem pored one rashladna vazda nesto curi i smrdi..Nije vise tako, ali sta cu kad sam osetljiva na to :?
emirolini

#1291 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by emirolini »

Pa naravno, tvoj novac, tvoj izbor.

Ja sam mozda malo pregrubo napisao ali s moje neke tacke gledista, treba maximalno forsirati i domace proizvode i domace lance. Ja sam vec postao extremist za domace proizvode, jednostavno mi je postala stvar navike da gledam je li nase ili tudje. Jer nista za nas politicari nece uraditi. Eno lik svih je onaj fenomen Dzenana tako da nam moze biti jasno tko nam vodi drzavu. Zato je opet, sve na nama.
plain vanilla

#1292 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by plain vanilla »

emirolini wrote:Pa naravno, tvoj novac, tvoj izbor.

Ja sam mozda malo pregrubo napisao ali s moje neke tacke gledista, treba maximalno forsirati i domace proizvode i domace lance. Ja sam vec postao extremist za domace proizvode, jednostavno mi je postala stvar navike da gledam je li nase ili tudje. Jer nista za nas politicari nece uraditi. Eno lik svih je onaj fenomen Dzenana tako da nam moze biti jasno tko nam vodi drzavu. Zato je opet, sve na nama.
slazem se ja s tobom, kupujem domace, ali ne na svoju stetu

evo danas sam kupila naku Bajrinu sudzuku, dobra je, cijena vise nego pristojna
VjecitiStudent

#1293 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by VjecitiStudent »

Nakon duzeg vremena probah sarajevsku pivu, flasiranu od 0,5 l.
Kakav je ono uzas? Nije ni prije bila nesto, ali ovo sada je krah.
palermo

#1294 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:Nakon duzeg vremena probah sarajevsku pivu, flasiranu od 0,5 l.
Kakav je ono uzas? Nije ni prije bila nesto, ali ovo sada je krah.
mislim da si topic pogriješio.....naslov ovoga je najbolji bh proizvod široke potrošnje.....
Heller

#1295 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Heller »

Tuzlansko se opet popravilo :oops:
cranberries

#1296 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by cranberries »

I na momenat od promjene vlasnicke strukture... KONACNO!!!
NeyTheHa

#1297 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by NeyTheHa »

Ono sto mi prvo naumpada su Vitalis sokovi (fini a jeftini, nisu ko oni sokovi u koje imam osjecaj da 100% narandža podrazumijeva da su i drvo narandze samljeli u sok), i nova pasteta od Ovako sto je u metalnom pakovanju kao Argeta - nije kao ona njihova stara pasteta sto je u onom mekanom omotu, vec bas ko Argeta okus... :bih:

I Meggle proizvodi - cula sam da imaju halal certifikat sto je meni barem bitno, a ujedno je makar neko domaci zaposlen (tjesim se i time, bolje oni nego Dukat) - ko voli panna cottu ekstra ispadne :D

I definitivno jogurt Smajić, domaći, a ekstra ukus, lici na Dukatov jogurt (ja ne volim one tecne skroz nego da je konzistentniji)..
cranberries

#1298 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by cranberries »

po meni od jogurta i kafira najbolji su od tuzlanske mljekarne

Image

Image
vaučer

#1299 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by vaučer »

Milkos Kefir u crvenoj boci mi je super.
karanana

#1300 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

to su ove
Image

bilo je preporuka za ovu pikant, kupio sam je ima i dva mjeseca i jos je nisam otvorio. sa bajrom sam se razocaro pa me strah da i sa ovom ne bude isto. a u medjuvremenu tuchem po argetama.
Post Reply