pa ne mora ali bi raguz to volio... jer zaboga zlo najvece za ovu drzavu je kad bosnjak glasa za hrvata ili jos gore OBRNUTO!thepatriot wrote:Bo Bo wrote:Bakir-prica o kolima koja idu nizbrdo.(Narode glasajte za SDA po prvi put,neka zaustave kola)![]()
Fahro-bakir ga je provalio u nekoliko situacija,al on je cijelo vrijeme glumio "finjaka"![]()
Lijanovic-Mislio sam da je bolji,al veceras je dokazao da je on samo MESAR
Zeljko-Svaka cast za patriotizam ali ipak nije on kalibar za Predsjenika.Veceras ga je maritn nekoliko puta "razbio"
Martin-Iznenadio me je veceras pravo,covjek je najbolji bio.Da sam Hrvat,za njega bi glasao bez razmisljanja
Pa ne moraš biti hrvat da bi glasao za Raguža, zar ne???
60 MINUTA - All about
Moderator: anex
-
cikafe
#1276 Re: 60 MINUTA - All about
- Better Man
#1277 Re: 60 MINUTA - All about
Prvo cu da spomenem one koji nisu bili tu, a to su Silajdzic i Kristo koji su sami sebe dikvalifikovali. Lijanovic mi je veceras djelovao kao da je koju vise popio, Rdoncic je bio ok i uglavnom je govorio o razvoju i ekonomiji, Izetbegovic je obzirom da nema pojma o ekonomiji , razvoju itd. pokusao da isprovocira prije svega Komsica i da privuce gledaoce pricom o svom ocu i kako su oni u humanitarne svrhe dali pae koje je Alija dobio od nagrada, ali zaboravi hinja da kaze gdje su silne milijarde koje je ova zemlja dobila kao pomoc. Ubjedljivo najlosiji veceras i svoju nesposobnost pokusao da izvadi izazivanjem incidenata, obicni podrumas. Raguz vrlo pristopjan i korektan i pokazao se kao pravi gospodin u odnosu na recimo Borjanu kristo koja je odbila da dodje u emisiju. Komsic je bio solidan, ali sam u nekim stvarima ocekivao vise i drugaciji stav. Nije trebao da nasjeda na provokacije Izetbegovica i trebao mu je na drugaciji nacin zacepiti usta da ovaj nikad vise ni jednu ne izusti i nije trebao reci Raguzu ono oko glasanja, jer i sam Raguz je rekao dao ocekuje da ga podrze ne samo Hrvati, vec i svi drugi gradjani BiH. Sad nam je valjda jasno zasto SDA i SBiH moraju zauvjek otici iz vlasti, kao i HDZ koji se kao i Harisova stranka boji javne debate i suocavanja sa svojim neradom, pljackom, kriminalom itd.
-
vemus
#1278 Re: 60 MINUTA - All about
travnik wrote:Nešto kontam, da se slučajno Raguž kandidirao kao neovisni kandidat ili ispred neke nenacionalne koalicije, imao bi mnogo veće šanse da uđe u Predsjedništvo BiH i pobijedi Komšića. Ne samo zbog skroz regularne i normalne priče, jasnih stavova i bogatog političkog iskustva, već i zbog toga što je Komšić totalno tanak. Njegova je sreća u tome što se ljudi koda nas još uvijek lože na priče o sasipanju zuba u grlo Koštunici, bojkotu Beograda i ispraznu patriotsku retoriku.
-
thepatriot
#1279 Re: 60 MINUTA - All about
Reci tom čiviji da nema pojmakakavdanakneiskustvu wrote:juče sam se raspravljao sa jednim čovjekom koji je čak i u hdz neka čivija,o biranju članova predsjeništva.on tvrdi da se za npr. srpskog člana može glasati i iz federacije,a za bošnjačkog i hrvatskog člana iz rep. srpske,ja tvrdim da se to ne može,ko je u pravu?
- Alfons Kauders
#1280 Re: 60 MINUTA - All about
jos bolje, reci mu da ces mu sredit 100 glasova na palama za milju i po...kakavdanakneiskustvu wrote:thepatriot wrote:Reci tom čiviji da nema pojmakakavdanakneiskustvu wrote:juče sam se raspravljao sa jednim čovjekom koji je čak i u hdz neka čivija,o biranju članova predsjeništva.on tvrdi da se za npr. srpskog člana može glasati i iz federacije,a za bošnjačkog i hrvatskog člana iz rep. srpske,ja tvrdim da se to ne može,ko je u pravu?
hoću,ako ga vidim
- suncica24
#1281 Re: 60 MINUTA - All about
raguzu je jos samo ostalo da preko SDA/SBiH/SBB pokusa zauzeti neku relevantnu funkciju... sve ostalo vec je probaovemus wrote:travnik wrote:Nešto kontam, da se slučajno Raguž kandidirao kao neovisni kandidat ili ispred neke nenacionalne koalicije, imao bi mnogo veće šanse da uđe u Predsjedništvo BiH i pobijedi Komšića. Ne samo zbog skroz regularne i normalne priče, jasnih stavova i bogatog političkog iskustva, već i zbog toga što je Komšić totalno tanak. Njegova je sreća u tome što se ljudi koda nas još uvijek lože na priče o sasipanju zuba u grlo Koštunici, bojkotu Beograda i ispraznu patriotsku retoriku.
- Better Man
#1282 Re: 60 MINUTA - All about
Ali Raguz i njegova stranka su rekli da ocekuju i da zele da ih podrze i glasaju za njega i drugi gradjani BiH, a ne samo Hrvati.cikafe wrote:pa ne mora ali bi raguz to volio... jer zaboga zlo najvece za ovu drzavu je kad bosnjak glasa za hrvata ili jos gore OBRNUTO!thepatriot wrote:Bo Bo wrote:Bakir-prica o kolima koja idu nizbrdo.(Narode glasajte za SDA po prvi put,neka zaustave kola)![]()
Fahro-bakir ga je provalio u nekoliko situacija,al on je cijelo vrijeme glumio "finjaka"![]()
Zeljko-Svaka cast za patriotizam ali ipak nije on kalibar za Predsjenika.Veceras ga je maritn nekoliko puta "razbio"
Martin-Iznenadio me je veceras pravo,covjek je najbolji bio.Da sam Hrvat,za njega bi glasao bez razmisljanja
Pa ne moraš biti hrvat da bi glasao za Raguža, zar ne???![]()
![]()
-
vemus
#1283 Re: 60 MINUTA - All about
Potpuno potpisujem!Murisno1 wrote:eh vako .. gledo emisiju i sviiiđa mi se![]()
![]()
Komšić - samo potvrdio ono što sam i mislio. Nebitan lik koji zauzima mjesto džaba. Dobar čojk, al potanak, skroz potanak ko (ne političar) predsjednik! Laprdanja o ratu su mi isto ko kad ti doktor koji nije obolio od šećera priča o simptomima a ti, kao, imaš šečer pa ti niko nema pravo ništa reći i ne bendaš ga. Totalni ful. Ušo sa velikiim samopouzdanjem u emisiju, mislio biće lako
. Raguž je za njeg Tito
Lijanović - Ok lik, al nije za ovog. Mislim da je radnik, pa tako i nije neki na priči. Nije to loše. Ne znam dokle će samo ...
Bakir - Dobar je Bakir. Poštujem ga. Upozno ga i nakon nekih saznanja cijenim dotičnog više. Noćas je očito htio neke stvari poravnati sa svojim jaranom
ali nije bilo ni mjesto ni vrijeme a jaran je to iskoristio
. Ne serte, lik je babu spomeno 2 puta
... Ipak, nije to to Bakire. Nisi prepozno namjeru Tihića, a to je da te isključi iz politike kada doživiš poraz. Neće to biti krah ili debakl za tebe .. samo poraz
... Odjebi Tihića i idi dalje
Fahro - je biznismen. Zna šta radi. Predsjedništvo ga ne interesuje. Tu je samo da bi imo nastupe i da može da promoviše ono što je pokreno. Zna to on. Nije budala. Ni sam sebi ne bi dao glas. Jer nije čovjek za tog. Ko Lijanović, lik je radnik... nije plaho za priču
... ali ima dosta konkretniju priču.
Ragužu ide poen +. Lik ima smisla i podržo bih ga. Đasvi mi se informisanost, nošenje, priča, govor tijela
Od mene jaka 9ka
Jel Joško bio?
PS KoValicija SDP i SBB opet potvrđena
-
Bo Bo
#1284 Re: 60 MINUTA - All about
Jbg,moj glas dobija Haristhepatriot wrote:Bo Bo wrote:Bakir-prica o kolima koja idu nizbrdo.(Narode glasajte za SDA po prvi put,neka zaustave kola)![]()
- mrtva kokoš
#1285 Re: 60 MINUTA - All about
mozda mozda neka nastavi ovu pricu pricati narednih 5 godina mozda i bude onih sa svih strana koji bi raguza
podrzavali, kasno se toga sjetio...
podrzavali, kasno se toga sjetio...
-
Bo Bo
#1286 Re: 60 MINUTA - All about
Sta si se ti okomila na Raguza?Krivo ti sto je poderao Komsica???suncica24 wrote:raguzu je jos samo ostalo da preko SDA/SBiH/SBB pokusa zauzeti neku relevantnu funkciju... sve ostalo vec je probaovemus wrote:travnik wrote:Nešto kontam, da se slučajno Raguž kandidirao kao neovisni kandidat ili ispred neke nenacionalne koalicije, imao bi mnogo veće šanse da uđe u Predsjedništvo BiH i pobijedi Komšića. Ne samo zbog skroz regularne i normalne priče, jasnih stavova i bogatog političkog iskustva, već i zbog toga što je Komšić totalno tanak. Njegova je sreća u tome što se ljudi koda nas još uvijek lože na priče o sasipanju zuba u grlo Koštunici, bojkotu Beograda i ispraznu patriotsku retoriku.
-
Akibh
#1287 Re: 60 MINUTA - All about
vemus wrote:travnik wrote:Nešto kontam, da se slučajno Raguž kandidirao kao neovisni kandidat ili ispred neke nenacionalne koalicije, imao bi mnogo veće šanse da uđe u Predsjedništvo BiH i pobijedi Komšića. Ne samo zbog skroz regularne i normalne priče, jasnih stavova i bogatog političkog iskustva, već i zbog toga što je Komšić totalno tanak. Njegova je sreća u tome što se ljudi koda nas još uvijek lože na priče o sasipanju zuba u grlo Koštunici, bojkotu Beograda i ispraznu patriotsku retoriku.
- UEco
#1288 Re: 60 MINUTA - All about
Bo Bo wrote:Jbg,moj glas dobija Haristhepatriot wrote:Bo Bo wrote:Bakir-prica o kolima koja idu nizbrdo.(Narode glasajte za SDA po prvi put,neka zaustave kola)![]()
-
reklimov
#1289 Re: 60 MINUTA - All about
Eto, klovnovi ovog puta ( nažalost) ne pobijediše.Najbolji su bili Raguž i Radončić (da podebljam ono nažalost![]()
) Ostali, klovn do klovna.
Svakako (nažalost), mislim da Lagumdžiju jedino pobjeda na izborima može spasiti od zatvora.PS KoValicija SDP i SBB opet potvrđena
Slažem se, samo još da dodam: Ono što je Lijanović za Radončića to je Radončić za Silajdžića i Izetbegovića.Fahro - je biznismen. Zna šta radi. Predsjedništvo ga ne interesuje. Tu je samo da bi imo nastupe i da može da promoviše ono što je pokreno. Zna to on. Nije budala. Ni sam sebi ne bi dao glas. Jer nije čovjek za tog. Ko Lijanović, lik je radnik... nije plaho za priču
... ali ima dosta konkretniju priču.
-
reklimov
#1290 Re: 60 MINUTA - All about
Nisam gledao cijelu emisiju, gdje mogu snimak pogledati ( još večeras)?
-
vemus
#1291 Re: 60 MINUTA - All about
Realno Raguz za klasu iznad Komsica...Bo Bo wrote:Sta si se ti okomila na Raguza?Krivo ti sto je poderao Komsica???suncica24 wrote:raguzu je jos samo ostalo da preko SDA/SBiH/SBB pokusa zauzeti neku relevantnu funkciju... sve ostalo vec je probaovemus wrote:
-
reklimov
#1292 Re: 60 MINUTA - All about
Zašto da se od Hrvata samo Komšić nada bošnjačkim glasovima?Realno Raguz za klasu iznad Komsica...
- no_pasaran
#1293 Re: 60 MINUTA - All about
Interesantno je kako većina ljudi defakto prepoznaje Komšićevu iskrenu reakciju.
Gledano sa aspekta političkog i javnog komuniciranja ono je bio jedan debakl, užas, odron. Ponašao se previše nadmeno i tako je burno reagovao da bi se neupućen posmatrač sažalio na Izetbegovića.
Ali kako Komšić nije običan političar nego persona iz naroda koja radi i zbor srcem, tako su ljudi to i prepoznali, i umjesto da grde čitav slučaj - kao što i bi grdili da je neko drugi na njegovom mjestu - ovdje pokazuju razumijevanje za takvo ponašanje, pravdaju ga, pa čak se i poistovjećuju sa njim.
Opravdano se može reći da smo svjedoci jednog fenomena političke komunikacije. Iskrenost je zaista parabola s kojom se u političkim naukama ne računa a koja, ako se uključi i prepozna, uvijek daje nepredvidive rezultate.
Gledano sa aspekta političkog i javnog komuniciranja ono je bio jedan debakl, užas, odron. Ponašao se previše nadmeno i tako je burno reagovao da bi se neupućen posmatrač sažalio na Izetbegovića.
Ali kako Komšić nije običan političar nego persona iz naroda koja radi i zbor srcem, tako su ljudi to i prepoznali, i umjesto da grde čitav slučaj - kao što i bi grdili da je neko drugi na njegovom mjestu - ovdje pokazuju razumijevanje za takvo ponašanje, pravdaju ga, pa čak se i poistovjećuju sa njim.
Opravdano se može reći da smo svjedoci jednog fenomena političke komunikacije. Iskrenost je zaista parabola s kojom se u političkim naukama ne računa a koja, ako se uključi i prepozna, uvijek daje nepredvidive rezultate.
-
callmethebreeeze
#1294 Re: 60 MINUTA - All about
ima li dje taj snimak, da vidimo i mi hudi dijasporci.
-
sieraleone
#1295 Re: 60 MINUTA - All about
Naš narod je veoma čudna sorta. Komšić je tanak kada kaže što većina misli. Borac, koji Ima samo stančić i kredita preko glave. Ne valja. Zato valja Raguž koji "lijepo priča":
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NN: Da li se Hrvati zalažu za treći entitet ili su odustali od tog zahtjeva?
RAGUŽ: Hrvati su Aneksom 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma objektivo doživjeli potpunu političku marginalizaciju. Jasno je da ne možemo prihvatiti status kvo niti ovakav rasplet na postojeći način. Zato zahtijevamo korjenitu promjenu Ustava BiH koja će podrazumijevati i teritorijalnu prekompoziciju. Nismo opterećeni da bilo koga dovodimo u pitanje nego želimo to pitanje riješiti unutar cjeline, a da li će to biti tri ili više federalnih jedinica stvar je dogovora. Možemo mi izraziti svoje želje, ali ako druge dvije strane nisu spremne onda od dogovora nema ništa. Svjesni smo ozbiljnosti situacije i zato moramo da u miru i s argumentima dođemo do najboljeg rješenja za sve.
NN: Kada govorite o četiri federalne jedinice da li mislite na multietničke ili jednonacionalne?
RAGUŽ: Svaka od federalnih jedinica u suštini će biti multietnička, s većinom jednog od tri konstitutivna naroda. Teško je govoriti o monoetničkom pristupu kada ni Srpska nije do kraja monoetnička država i u njoj žive pripadnici drugih naroda. Svaka od tih federalnih jedinica imala bi, a pitanje je u kojem omjeru, većinu predstavnika jednog naroda. Time bi se na neki način pokazao balans u nacionalnom pristupu. To su pitanja koja nas čekaju. Uvjeren sam da ćemo bez odgovora na ta pitanja imati trajno otvoren prostor za moguću nestabilnost, a HDZ 1990 je protiv bilo kakve nestabilnosti. Mi smo za dogovor.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U prijevodu, treći entitet. U prijevodu prijevoda još jedna šumska. To što on "lijepo priča" malo toga govori o njegovoj stvarnoj namjeri. On definitivno nije glup političar, napustio je hdz na vrijeme, vidio je da brod tone, ali u suštini, što se tiče BiH, ništa bolji nije od hdz-a, možda bi bio i gori, da može. To je moj sud.
Slažem se da ovakvo uređenje nije održivo. Isto tako ni treći entitet nije održiv jer nas to sigurno dovodi do podjele BiH. Kad-tad.
Fahro će nas jebati ako uđe u vlast. Glasaću za SDP ali ako uđu s njim u koaliciju, hm, dolazim im sa zoljom u sjedište stranke
Ono čemu se nadam jeste da SDP fintira Fahru da ovaj misli da će koalirati sa SDP-om i da ih ne napada prije izbora
Napada SDA i zgraBiH, neka im otkida glasove.
Bakir je plitak ko MIljacka u Augustu. Dobro je Cerke rekao za njega, "dobar je Bakir al je lijen"
On bi se bavio politikom al mu mrsko da čita
Lijan ko da se napušio
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NN: Da li se Hrvati zalažu za treći entitet ili su odustali od tog zahtjeva?
RAGUŽ: Hrvati su Aneksom 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma objektivo doživjeli potpunu političku marginalizaciju. Jasno je da ne možemo prihvatiti status kvo niti ovakav rasplet na postojeći način. Zato zahtijevamo korjenitu promjenu Ustava BiH koja će podrazumijevati i teritorijalnu prekompoziciju. Nismo opterećeni da bilo koga dovodimo u pitanje nego želimo to pitanje riješiti unutar cjeline, a da li će to biti tri ili više federalnih jedinica stvar je dogovora. Možemo mi izraziti svoje želje, ali ako druge dvije strane nisu spremne onda od dogovora nema ništa. Svjesni smo ozbiljnosti situacije i zato moramo da u miru i s argumentima dođemo do najboljeg rješenja za sve.
NN: Kada govorite o četiri federalne jedinice da li mislite na multietničke ili jednonacionalne?
RAGUŽ: Svaka od federalnih jedinica u suštini će biti multietnička, s većinom jednog od tri konstitutivna naroda. Teško je govoriti o monoetničkom pristupu kada ni Srpska nije do kraja monoetnička država i u njoj žive pripadnici drugih naroda. Svaka od tih federalnih jedinica imala bi, a pitanje je u kojem omjeru, većinu predstavnika jednog naroda. Time bi se na neki način pokazao balans u nacionalnom pristupu. To su pitanja koja nas čekaju. Uvjeren sam da ćemo bez odgovora na ta pitanja imati trajno otvoren prostor za moguću nestabilnost, a HDZ 1990 je protiv bilo kakve nestabilnosti. Mi smo za dogovor.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U prijevodu, treći entitet. U prijevodu prijevoda još jedna šumska. To što on "lijepo priča" malo toga govori o njegovoj stvarnoj namjeri. On definitivno nije glup političar, napustio je hdz na vrijeme, vidio je da brod tone, ali u suštini, što se tiče BiH, ništa bolji nije od hdz-a, možda bi bio i gori, da može. To je moj sud.
Slažem se da ovakvo uređenje nije održivo. Isto tako ni treći entitet nije održiv jer nas to sigurno dovodi do podjele BiH. Kad-tad.
Fahro će nas jebati ako uđe u vlast. Glasaću za SDP ali ako uđu s njim u koaliciju, hm, dolazim im sa zoljom u sjedište stranke
Bakir je plitak ko MIljacka u Augustu. Dobro je Cerke rekao za njega, "dobar je Bakir al je lijen"
Lijan ko da se napušio
-
susc_ovjek
#1296 Re: 60 MINUTA - All about
Kako samo Bakir I. skoci sam sebi u stomak kad rece onu tursku poslovicu "Nisu ovce krive kad ih vuk podavi, nego coban".
E pa njegov otac je jednom bio taj coban, a znamo kako su ovce dobro poklane.
Mislim, ovo je on sam reko...
E pa njegov otac je jednom bio taj coban, a znamo kako su ovce dobro poklane.
Mislim, ovo je on sam reko...
- mousstapha
#1297 Re: 60 MINUTA - All about
Pored ovog Raguz pokazuje nedosljednosti. Cijelu noc je govorio o tome kako je u predsjednistvu omjer snaga 2:1 i da tu treba da dodje jedan covjek koji ce predstavljati prave hrvatske interese i koji ce imati legitimitet pri izboru. Poslije toga govori kako ce osvojiti vise bosnjackih glasova od Komsica. O kojem legitimitetu onda pricamo i kojem odnosu snaga u predsjednistvu.sieraleone wrote:Naš narod je veoma čudna sorta. Komšić je tanak kada kaže što većina misli. Borac, koji Ima samo stančić i kredita preko glave. Ne valja. Zato valja Raguž koji "lijepo priča":
HDZ 1990 se moze slobodno svrstati u isti kos sa SBIH. Na slican nacin su dosli na vlast, obaranjem aprilskog paketa, vrlo malo se dogovarali, a cijelo vrijeme bili na vlasti.
- clav
#1298 Re: 60 MINUTA - All about
taj fenomen fascinacije komsicevim izljevom ''iskrenosti'' u stvari i nije nikakav narocit fenomen, samo pokazuje u kakvom je stanju nase drustvo u ovom trenutku. u civiliziranom svijetu to i jeste politicki debakl i sve sto si naveo, jer zeljko komsic nije predsjednik opstinskog vijeca, vec najvisi drzavni zvanicnik. ipak je ovo zemlja gdje bi jos vise simpatija pobrao da je stocirao izetbegovica. populizam iskren ili odglumljen ostaje samo populizam.no_pasaran wrote:Interesantno je kako većina ljudi defakto prepoznaje Komšićevu iskrenu reakciju.
a i ta turska poslovica mi je zapala za uho.
Last edited by clav on 28/09/2010 00:44, edited 1 time in total.
-
recto-verso
#1299 Re: 60 MINUTA - All about
U zadnjih 12 godina sam odgledao stotinjak predizbornih debata od Spanije, Italije, Belgije, Francuske, Svice. Njemacke.... i pokusavam da uporedim nacin pokusaja uvjeravanja glasaca. Veceras sam vidio samo razuvjeravanja.
Neposteno prikazivanje izjava od proslih izbora Silajdzica koji nije dosao, gdje je Covic zaboravljen i jos jedan dokaz da je voditelj "kratka vijeka", providan, trazi i uziva u svadjama, izuzetno neprofesionalno !!!
Sujeta je veliki problem politicara a Boga mi i naroda u BiH.
Postoji jedan veliki problem BiH gradjana, naime nakom zavrsetka izbora i pobjede stranke za koju je glasao birac, taj isti smatra da je samim tim i on pobjednik. E pa nije sinko, pobijedili su oni sto nastavljaju da vode narod jos dublje u agoniju. Prepucavanja ne donose nista i siguran sam i da ptice na grani znaju ko je kakav i sta ima i sta je klepio i sta ce nakon pobjede jos da klepi. A ovaj nas pobjednik ce i dalje do sljedecih izbora da se hvali svojim glasom poklonjenim pobjedniku.
Moje misljenje o kandidatima je sljedece:
Fahro - radi na sebi ili ga neko jako dobro sprema. Koalicija sa SDP i par manjih stranaka moze svasta da napravi.
Komsic - lokalni politicar koji zna ponekad da podvikne. I?
Bakir - previse se kiti perjem svog rahmetli oca i ponekad to bude i smijesno, neiskusan i jak u okvirima Bascarsije, ali ne zadugo.
Lijanovic - moderan pogled na aktuelno stanje ali nemoguce da dodje do izrazaja od ajkula
Raguz - POLITICAR, savremen, prati aktuelnosti i jak potencijal, ali kad je pricao o sebi kako je cist zaboravio je njegovog brata koji je sve ustvari odradio a PLAN je ciji?
E sada da poredim one debate sa zapada i ovo veceras.
SUJETA je hebena stvar i zagarantovan zacarani krug.
Steta.
Neposteno prikazivanje izjava od proslih izbora Silajdzica koji nije dosao, gdje je Covic zaboravljen i jos jedan dokaz da je voditelj "kratka vijeka", providan, trazi i uziva u svadjama, izuzetno neprofesionalno !!!
Sujeta je veliki problem politicara a Boga mi i naroda u BiH.
Postoji jedan veliki problem BiH gradjana, naime nakom zavrsetka izbora i pobjede stranke za koju je glasao birac, taj isti smatra da je samim tim i on pobjednik. E pa nije sinko, pobijedili su oni sto nastavljaju da vode narod jos dublje u agoniju. Prepucavanja ne donose nista i siguran sam i da ptice na grani znaju ko je kakav i sta ima i sta je klepio i sta ce nakon pobjede jos da klepi. A ovaj nas pobjednik ce i dalje do sljedecih izbora da se hvali svojim glasom poklonjenim pobjedniku.
Moje misljenje o kandidatima je sljedece:
Fahro - radi na sebi ili ga neko jako dobro sprema. Koalicija sa SDP i par manjih stranaka moze svasta da napravi.
Komsic - lokalni politicar koji zna ponekad da podvikne. I?
Bakir - previse se kiti perjem svog rahmetli oca i ponekad to bude i smijesno, neiskusan i jak u okvirima Bascarsije, ali ne zadugo.
Lijanovic - moderan pogled na aktuelno stanje ali nemoguce da dodje do izrazaja od ajkula
Raguz - POLITICAR, savremen, prati aktuelnosti i jak potencijal, ali kad je pricao o sebi kako je cist zaboravio je njegovog brata koji je sve ustvari odradio a PLAN je ciji?
E sada da poredim one debate sa zapada i ovo veceras.
SUJETA je hebena stvar i zagarantovan zacarani krug.
Steta.
- erni3
#1300 Re: 60 MINUTA - All about
Cak i da je Raguz nesto bolji od Komsica (a nije) najvise cemu se moze nadati je pokoji glas pismenijeg Hrvata koji vidi dalje od nosa. Cak i kad bi Raguz uzeo vecinu hrvatskih glasova za Komsica opet ga nece pobjediti. Zasto? Zato sto Bosnjaci nemaju dobrog kandidata i vise im odgovara Zeljko Komsic nego bilo tko od ova 3 zla sa kojim raspolazu.
Ja svoja 3 glasa dajem za Komsica jer je covjek iskren, blizak narodu i jedini u stanju da vodi ovu drzavu sa srcem i pameti.
EDIT: nisam vidio ovu novu temu, evo prebacit cu post
Ja svoja 3 glasa dajem za Komsica jer je covjek iskren, blizak narodu i jedini u stanju da vodi ovu drzavu sa srcem i pameti.
EDIT: nisam vidio ovu novu temu, evo prebacit cu post