I ja placam policiju, ali ne da me bije, vec da mi osigura da na miru gledam tekmu i navijam za svoj klub, te da odstrane i adekvatno kazne (ne batinama, vec da privedu, a sud je tu da odredi kaznu) lica koja narusavaju javni red i mir. Pa jebe se njih sto ih ja placam, oni svakako po svom.
Huliganstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Alkos
#1276 Re: Huliganstvo
A najjaci su ovi dusebriznici sto se kao iz "njihovog dzepa" finansira stadion, kao oni placaju ovo, oni placaju ono, oni su izgradili ovo... A toliki su slijepci, ili se prave, da se ulice u Sarajevu obnavljaju svake godine (pogotovo pred izbore), Ferhadija se mora poplocat jednom godisnje, kilometar autoputa se placa u milionima. I to se sve placa iz "vaseg dzepa" pa sutite ko najobicnije pi*de. Lopovi pokradose drzavu za stotine miliona upravo na ovakvim mutnim poslovima, a njima najvise smeta sto je neko razlupo klupu za igrace, jer su oni to platili.
Fakat ne mogu da vjerujem!
I ja placam policiju, ali ne da me bije, vec da mi osigura da na miru gledam tekmu i navijam za svoj klub, te da odstrane i adekvatno kazne (ne batinama, vec da privedu, a sud je tu da odredi kaznu) lica koja narusavaju javni red i mir. Pa jebe se njih sto ih ja placam, oni svakako po svom.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1277 Re: Huliganstvo
Nisu isti...ima za sve načina, pa i za bezobraznog ili samovoljnog policajca.A taj način nije trenutni obračun ili izlaganje sebe palici drugog policajca koji po svaku cijenu mora i treba uvijek da štiti kolegu.blent wrote:Ključna rečenica, a ko će da ih kažnjava kad su mahom svi isti ?dr.gog wrote:
Svakome po savjesti...ko prekrši određeni kodeks i to na grub i drzak način... marš iz uniforme Specijalne.
over&out
Ja koliko poznajem profil momaka u crnim odorama, niko ko je budala i samovoljan- nema dug rok trajanja u toj jedinici, barem ga nije imao kad je sastavljana(i više puta restruktuirana).
Uvijek ima načina za uklanjanje policajca koji posao pretvori u suprotnost.Te načine u MUP KS dobro znaju ljudi koji svakodnevno imaju posla sa šljamom u svojim redovima.
- cappy_tempo
#1278 Re: Huliganstvo
http://www.youtube.com/watch?v=eKK_7aT7 ... r_embedded zasto ovaj policajac nije prebio ovog mangupa? decko otvoreno prijeti,psuje,pokusava udariti kamermana, a policajac suti i stoji.da je navijac ne bih se ja brino za njega jer bi ga i pred kamerama ubili da ga rodjena mater ne bi prepoznala,a to se moglo vidjet sad na hayatu kad policajac pendrekom gadja nekog lika,kad su stali jedan pored drugog i udaraju ko god naidje,slika u avazu privode momka,a neki prasinar ga udara pendrekom
- zvrcak
#1279 Re: Huliganstvo
Eh da pozdravim prvo ove huligane na forumu!!!
Da imate i malo pameti nebi beze valjali price po JAVNIM forumima, kao sto je ovaj, jer te stvari se ne pricaju javno upravo zbog gospode kao sto je doticni policajac
a jos mnogo drugih njegovih kolega prati ovakve forume, jer je tu najlakse uhvatiti informacije 
Druga stvar, pozdravljam gospodina policajca, koji se u ime Policije Kantona Sarajevo oglasava ovdje... Gospodine, vi cete napraviti novu jedinicu samo za navijace (huligane)??? Jesu li to samo navijaci problem ovog grada? Zasto ne napravite specijalnu jedinicu za suzbijanje prodaje opojnih droga? Prodjite ferhadijom i vidjet cete bar 20 aktivnih dilera, koje niko ne dira, sto ne hapiste velike mangupe po gradu??? Ti mangupi i pucaju na vas, i rekete uzimaju i drogu dilaju, vi ih uhapsite svake godine 2 puta malo namarate, al oni nastavljaju... NE SMIJETE, zato sto vam sefovi rade sa njima!!! Od velikih MACONJA imate koristi od navijaca nemate, pa su vam trn u oku!!! Sto ne hvatate lopove sto otimaju telefone i pljackaju djecu po gradu i u skolama, sto ne napravite specijalnu jedinicu za njih??? Njih je dosta vise u ovom gradu nego "huligana"... Sto ne napravite spacijalnu jedinicu za auto mafiju i pljackase??? Zato sto svi oni rade za nekog MACONJU u Dzipu, a vi od tih imate koristi, ne vi licno al dosta vas i vasih kolega i vasin nadredjenih!!!
Al eto, SVAKI VAS UDARAC CINI NAS JACIM!!! Vasom silom postizete suprotno, raja vas samo vise mrzi!!!
Da imate i malo pameti nebi beze valjali price po JAVNIM forumima, kao sto je ovaj, jer te stvari se ne pricaju javno upravo zbog gospode kao sto je doticni policajac
Druga stvar, pozdravljam gospodina policajca, koji se u ime Policije Kantona Sarajevo oglasava ovdje... Gospodine, vi cete napraviti novu jedinicu samo za navijace (huligane)??? Jesu li to samo navijaci problem ovog grada? Zasto ne napravite specijalnu jedinicu za suzbijanje prodaje opojnih droga? Prodjite ferhadijom i vidjet cete bar 20 aktivnih dilera, koje niko ne dira, sto ne hapiste velike mangupe po gradu??? Ti mangupi i pucaju na vas, i rekete uzimaju i drogu dilaju, vi ih uhapsite svake godine 2 puta malo namarate, al oni nastavljaju... NE SMIJETE, zato sto vam sefovi rade sa njima!!! Od velikih MACONJA imate koristi od navijaca nemate, pa su vam trn u oku!!! Sto ne hvatate lopove sto otimaju telefone i pljackaju djecu po gradu i u skolama, sto ne napravite specijalnu jedinicu za njih??? Njih je dosta vise u ovom gradu nego "huligana"... Sto ne napravite spacijalnu jedinicu za auto mafiju i pljackase??? Zato sto svi oni rade za nekog MACONJU u Dzipu, a vi od tih imate koristi, ne vi licno al dosta vas i vasih kolega i vasin nadredjenih!!!
Al eto, SVAKI VAS UDARAC CINI NAS JACIM!!! Vasom silom postizete suprotno, raja vas samo vise mrzi!!!
-
zonbirile
#1280 Re: Huliganstvo
@zvrcak
prvo svi navijači nisu huligani,drugo policija samo radi svoj posao,što ga ne radi na drugim segmentima društva ne opravdava huligane.
prvo svi navijači nisu huligani,drugo policija samo radi svoj posao,što ga ne radi na drugim segmentima društva ne opravdava huligane.
-
gumifufna
#1281 Re: Huliganstvo
Svi mi trebamo biti policajci.Zasto neprijavis te dilere kad ih vec znas ,ili reketase,svi mi znamo u nasoj carsiji ko su kriminalci a niko ne podnosi prijavu.Napravili su i anonimni broj tel. da prijavis pa i to slabo funkcionise sve nas boli briga ne tice se mene.Ja koliko znam uhapsili su svakog kriminalca za koga je izdata potjernica ili nalog za privodjenje.E sad sto mnogi zavrse na slobodi to nije do ovih policaja vec do tuzilastva.
Svi znamo da je zabranjeno bacanje predmeta na teren, paljenje baklji,unistavanje stadioona,ali uvijek se nadje medju navijacima neki mangup da stavi sal preko lica i da zapali baklju i da je ubaci u teren i to je dovoljno da policija dobije naredjenje da reaguje.A kako ce reagovati to zavisi od navijaca,ako se pojavi jos par sa salom preko lica i kakvom motkom ili stolicom iscupanom normalno je da ce svi dobiti po ledjima na toj tribini.Sami navijaci bi trebali izlemati huligane izmedju sebe kad vide da taj pravi nered i da bi zbog pojedinca mogla dobiti po ledjima citava grupa
Ako treba policija da cuva stadion mog voljenog kluba od mene da ga ja ne unistim, e hebo ti mene
Nisam policajac niti imam koga u policiji
znam da i policija grijesi,ali u vecini slucajeva smo krivi MI
Svi znamo da je zabranjeno bacanje predmeta na teren, paljenje baklji,unistavanje stadioona,ali uvijek se nadje medju navijacima neki mangup da stavi sal preko lica i da zapali baklju i da je ubaci u teren i to je dovoljno da policija dobije naredjenje da reaguje.A kako ce reagovati to zavisi od navijaca,ako se pojavi jos par sa salom preko lica i kakvom motkom ili stolicom iscupanom normalno je da ce svi dobiti po ledjima na toj tribini.Sami navijaci bi trebali izlemati huligane izmedju sebe kad vide da taj pravi nered i da bi zbog pojedinca mogla dobiti po ledjima citava grupa
Ako treba policija da cuva stadion mog voljenog kluba od mene da ga ja ne unistim, e hebo ti mene
Nisam policajac niti imam koga u policiji
-
Mascherano
#1282 Re: Huliganstvo
zvrcak wrote:Eh da pozdravim prvo ove huligane na forumu!!!
Da imate i malo pameti nebi beze valjali price po JAVNIM forumima, kao sto je ovaj, jer te stvari se ne pricaju javno upravo zbog gospode kao sto je doticni policajac![]()
![]()
a jos mnogo drugih njegovih kolega prati ovakve forume, jer je tu najlakse uhvatiti informacije
Otpozdrav.
Kao prvo treba da bude jasno da se ja ovde javljam u svoje ime, a ne u ime policije, jer ja nisam ni potparol MUP-a KS niti ista slicno. Ja ovde samo diskutujem sa forumasima i iznosim misljenje o temi sa svog aspekta. Dakle, za sva gore navedena pitanja obratite se na ovu adresu: http://mupks.ba/?jezik=bos
Vidim da vecina ovde ne moze ili ne umije da razgranici da ja nisam na sluzbi ovde, niti sam duzan da nekome odgovaram na postavljena pitanja. Onaj jedan je cak napisao da me on placa i da sam duzan da se brinem o njemu...
-
Mascherano
#1283 Re: Huliganstvo
gumifufna wrote:Svi mi trebamo biti policajci.Zasto neprijavis te dilere kad ih vec znas ,ili reketase,svi mi znamo u nasoj carsiji ko su kriminalci a niko ne podnosi prijavu.Napravili su i anonimni broj tel. da prijavis pa i to slabo funkcionise sve nas boli briga ne tice se mene.Ja koliko znam uhapsili su svakog kriminalca za koga je izdata potjernica ili nalog za privodjenje.E sad sto mnogi zavrse na slobodi to nije do ovih policaja vec do tuzilastva.
Nisam policajac niti imam koga u policijiznam da i policija grijesi,ali u vecini slucajeva smo krivi MI
Mada ovo boldirano vec podsjeca na naucnu fantastiku...
Uglavnom post je odlican i sustina uspjeha policije je saradnja sa gradjanima. Da vecina gradjana razmislja kao ti, ovo bi bio najmirniji grad u svijetu. Medjutim, ja donekle i razumijem gradjane , jer oni su odavno izgubili povjerenje u policiju, sto je po mom misljenju najveca krivica sudova koji jednostavno oslobadjaju odgovornosti sve sto se osloboditi da...
-
Mascherano
#1284 Re: Huliganstvo
moderator wrote:Mascerano,Mascherano wrote:zvrcak wrote:Eh da pozdravim prvo ove huligane na forumu!!!
Da imate i malo pameti nebi beze valjali price po JAVNIM forumima, kao sto je ovaj, jer te stvari se ne pricaju javno upravo zbog gospode kao sto je doticni policajac![]()
![]()
Otpozdrav.
Kao prvo treba da bude jasno da se ja ovde javljam u svoje ime, a ne u ime policije, jer ja nisam ni potparol MUP-a KS niti ista slicno. Ja ovde samo diskutujem sa forumasima i iznosim misljenje o temi sa svog aspekta. Dakle, za sva gore navedena pitanja obratite se na ovu adresu: http://mupks.ba/?jezik=bos
Vidim da vecina ovde ne moze ili ne umije da razgranici da ja nisam na sluzbi ovde, niti sam duzan da nekome odgovaram na postavljena pitanja. Onaj jedan je cak napisao da me on placa i da sam duzan da se brinem o njemu...Razmislite malo o tome.
Ti ovdje ne nastupas kao Huso Husic, vec kao Mascerano koji je po profesiji policajac. Zato te ljudi i posmatraju kao POLICAJCA a ne kao pojedinca koji je sasvim slucajno plavac.
No, vratimo se na temu.
Da li se ista pomaklo nakon onih 15 uhapsenih "izgrednika"? Ima li novih desavanja?
Ma nek me posmatraju kao policajca, ali koji nije na sluzbi...
A sto se teme tice, koliko sam ja cuo (dakle nezvanicno) identifikovano je preko 50 lica sa snimaka ispred Vlade FBiH i sa stadiona Kosevo protiv kojih su podnesene krivicne prijave. Ali to naravno nije sve i jos se radi na utvrdjivanju identiteta ostalih.
Btw, moram priznati da me obradovao podatak da su u tome mnogo pomogli gradjani koji su se sami javljali i prepoznavali svoje komsije medju huliganima, kao sto je slucaj sa onim sto je udario policajca motkom.
-
slusam.ba
#1285 Re: Huliganstvo
Mascherano wrote:
E upravo to, grad Sarajevo ce dobiti jedinicu koja ce biti dobro obucena i krajnje profesionalna. Njihov jedini zadatak ce biti obezbjedjenje utakmica, koncerata, protesta,... tako da je to sustinska razlika. Pripadnici te jedinice ce biti mnogo bolje uvjezbani i utrenirani sto ce se sigurno odraziti u praksi...
Ruku na srce, na dosadasnjim utakmicama je policija mnogo toga tolerisala navijacima, sto je na kraju i dovelo da se situacija u vise slucajeva otme kontroli. Toga vise nece biti.
http://www.youtube.com/watch?v=daAdKSGRoyQ
pitanje je dali fakat "toga vise nece biti" kao sto ti tvrdis ili ce biti jos gore kao sto se mnogi pribojavaju..problem je kompleksan i treba mu pristupiti krajnje ozbiljno
-
Mascherano
#1286 Re: Huliganstvo
slusam.ba wrote:Mascherano wrote:
E upravo to, grad Sarajevo ce dobiti jedinicu koja ce biti dobro obucena i krajnje profesionalna. Njihov jedini zadatak ce biti obezbjedjenje utakmica, koncerata, protesta,... tako da je to sustinska razlika. Pripadnici te jedinice ce biti mnogo bolje uvjezbani i utrenirani sto ce se sigurno odraziti u praksi...
Ruku na srce, na dosadasnjim utakmicama je policija mnogo toga tolerisala navijacima, sto je na kraju i dovelo da se situacija u vise slucajeva otme kontroli. Toga vise nece biti.
http://www.youtube.com/watch?v=daAdKSGRoyQ
pitanje je dali fakat "toga vise nece biti" kao sto ti tvrdis ili ce biti jos gore kao sto se mnogi pribojavaju..problem je kompleksan i treba mu pristupiti krajnje ozbiljno
Pa u pravu si, sve je moguce...
-
Fordas
#1287 Re: Huliganstvo
Izvini, ali zar vi ne radite isto? Napadate sve navijace i sve ih trpate u isti kos!? Jos onaj drot govori o 'huliganima sa foruma', pa haloo?moderator wrote: Mozda ti je potreban kurs iz komunikacije: ti meni navodis svoj licni primjer, ja tebi svoj.
Dva razlicita primjera koji ti signaliziraju da nisu svi isti i da svaka zalba ne zavrsi isto.
Ali ne, i dalje ti napadaj SVE POLICAJCE. Ti si najpametniji.
-
Mascherano
#1288 Re: Huliganstvo
cappy_tempo wrote:
nije da provociram ali tebe TREBA da zanima moje misljenje jer kad skontamo ja te placam,a ne ti mene tako da ti meni moras 24h biti na usluzi,a koliko znam i hvalite se time da ste uvjek tu da stite gradjane.
Evo nije mi bilo mrsko da pronadjen citat o kojem govorim.
E sad mi samo recite da li se slazete sa ovom njegovom konstatacijom?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1289 Re: Huliganstvo
Ima, od tih 15-tak uhapsenih najmanje je onih koji su 92 godine branili ovu drzavu a najvise balavaca koji su identifikovani kao pripadnici Hordi Zla i koji 92 godine su se tek rodili ili nisu bili rodjeni. Od tih vandala neki su pravili sranja i pred vladom i na Kosevu.moderator wrote:Mascerano,Mascherano wrote:zvrcak wrote:Eh da pozdravim prvo ove huligane na forumu!!!
![]()
Otpozdrav.
Vidim da vecina ovde ne moze ili ne umije da razgranici da ja nisam na sluzbi ovde, niti sam duzan da nekome odgovaram na postavljena pitanja. Onaj jedan je cak napisao da me on placa i da sam duzan da se brinem o njemu...Razmislite malo o tome.
Ti ovdje ne nastupas kao Huso Husic, vec kao Mascerano koji je po profesiji policajac. Zato te ljudi i posmatraju kao POLICAJCA a ne kao pojedinca koji je sasvim slucajno plavac.
No, vratimo se na temu.
Da li se ista pomaklo nakon onih 15 uhapsenih "izgrednika"? Ima li novih desavanja?
- hrasno38
#1290 Re: Huliganstvo
Puno manji nego sto vi imate od policije. I nisam ja kriv sto su kabadahije priznale da su pripadnici Hordi Zla i sto si imali umotane salove Sarajeva oko glava. Doduse ne bi me zacudilo da na kraju kazete da je sve to namjestio Nijaz Brkovic!!1946 wrote:Hahahah kakav kompleks od Hordi Zla ti imaš pa to je čudo jednohrasno38 wrote:Ima, od tih 15-tak uhapsenih najmanje je onih koji su 92 godine branili ovu drzavu a najvise balavaca koji su identifikovani kao pripadnici Hordi Zla i koji 92 godine su se tek rodili ili nisu bili rodjeni. Od tih vandala neki su pravili sranja i pred vladom i na Kosevu.
-
Frank Sinatra
#1291 Re: Huliganstvo
Sad je sve puno jasnije. Tvoje namjere uopste nisu ciste nego otrovane mrznjom zbog toga sto navijas za Zeljeznicar. Zbog toga se svim silama trudis da izjednacis sve navijace Sarajeva sa huliganima i naziv navijacke grupe "Horde Zla" izjednacavas sa rijeci "huligani". Ocito je da se i ti kao takav mozes svrstati u nekoga ko raspiruje mrznju, pa cak i izjednaciti sa nekom vrstom huligana. Vjerovatno bi da je obrnuta situacija imao puno drugacije misljenje. Tvoje napadanje nereda i ogorcenje nema veze sa huliganstvom nego sa mrznjom prema navijacima Sarajeva. Zaista je steta sto neko tvojih godina moze biti tako ogranicen u svom razmisljanju.hrasno38 wrote: Puno manji nego sto vi imate od policije. I nisam ja kriv sto su kabadahije priznale da su pripadnici Hordi Zla i sto si imali umotane salove Sarajeva oko glava. Doduse ne bi me zacudilo da na kraju kazete da je sve to namjestio Nijaz Brkovic!!
-
Mascherano
#1292 Re: Huliganstvo
Mascherano wrote:cappy_tempo wrote:
nije da provociram ali tebe TREBA da zanima moje misljenje jer kad skontamo ja te placam,a ne ti mene tako da ti meni moras 24h biti na usluzi,a koliko znam i hvalite se time da ste uvjek tu da stite gradjane.
A hoce li meni neko odgovoriti na ovo?
Ne postavljajte mi pitanja dok ovo ne rascistimo...
- ultima_palabra
#1293 Re: Huliganstvo
Pa jest u pravu, ako ne uzimamo tebe i njega kao jedinke, već kao građanstvo i policiju uopšte...Mascherano wrote:Mascherano wrote:cappy_tempo wrote:
A hoce li meni neko odgovoriti na ovo?
Ne postavljajte mi pitanja dok ovo ne rascistimo...
- JThomas
#1294 Re: Huliganstvo
tačno tako.ultima_palabra wrote: Pa jest u pravu, ako ne uzimamo tebe i njega kao jedinke, već kao građanstvo i policiju uopšte...
- hrasno38
#1295 Re: Huliganstvo
Ma to majstore vidis kako si me procitao. Znas koliko me zaboli za Zelju??? Malo manje nego za Sarajevo a da jesam navijac Zelje jesam. Ali na utakmice Zelje ne idem vec godinama upravo iz ovih ovdje razloga o kojima pricam i da ne bi dosao u iskusenje da odgovaram ze nekog balavca kojem pjena izlazi na usta od siline koja puca njegovim venama. Koja je razlika izmedju onog kretena koji je uletio na Grbavici protiv Slavije i naviajca Sarajeva prosle srijede na kosevu. Skoro pa nikakva i taj mamlaz i ovi mamlazi su savrseno podobni za prevaspitavanja. Pa ja sad sam i ja huligan, policija huligani, Nijaz Brkovic kriminalac koji je namjestio svaku Zeljinu utakmicu u ovom prvenstvu ali vas nema nigdje osim kad treba devastirati po gradu. Za ime vase grupe "huligan" je preblaga rijec jer nazvati sebe "Hordama Zla" moze samo neko ko ima zestok manjak intelegencije. Medjutim mozete vi kriviti cijeli svijet za ovo ili za ono ali vi ste ti (naravno ne svi ali obicno ide ona "s kim si takav si") koje nazivaju vandalima i huliganima i dzaba vam sva moguca prebacivanja krivice. Cak i onaj hajvan sto je udario golmana Slavije se ispricao navijacima i igracima Zelje za ono sto je uradio i priznao svoju krivicu svjestan da je napravio glupost i vandalski cin ali u vama tog pokajanja nema jer ste nadobudni i prepuni sebe kao da ste nedodirljivi. E pa niste niti cete biti vise nedodriljivi iskljucivo zahvaljajuci onoj sacici monstruma sa kojom niste u stanju da se sami obracunate. Zato nemojte u buducnosti kukati zbog torture koju cete imati kod policije jer policija radi svoj posao a vi sve sto radite radite iz objesti i ocitih hormonalnih poremecaja.Frank Sinatra wrote:Sad je sve puno jasnije. Tvoje namjere uopste nisu ciste nego otrovane mrznjom zbog toga sto navijas za Zeljeznicar. Zbog toga se svim silama trudis da izjednacis sve navijace Sarajeva sa huliganima i naziv navijacke grupe "Horde Zla" izjednacavas sa rijeci "huligani". Ocito je da se i ti kao takav mozes svrstati u nekoga ko raspiruje mrznju, pa cak i izjednaciti sa nekom vrstom huligana. Vjerovatno bi da je obrnuta situacija imao puno drugacije misljenje. Tvoje napadanje nereda i ogorcenje nema veze sa huliganstvom nego sa mrznjom prema navijacima Sarajeva. Zaista je steta sto neko tvojih godina moze biti tako ogranicen u svom razmisljanju.hrasno38 wrote: Puno manji nego sto vi imate od policije. I nisam ja kriv sto su kabadahije priznale da su pripadnici Hordi Zla i sto si imali umotane salove Sarajeva oko glava. Doduse ne bi me zacudilo da na kraju kazete da je sve to namjestio Nijaz Brkovic!!
- glade
#1296 Re: Huliganstvo
ne znam zasto se uopste raspravljate sa ovim likom... neke od njegovih izjava
1. horde zla su napravile incident u zepcu
2. horde zla i manijaci nisu prisustvovali protestima protiv saveza
3. herak jedan od vodja hz
4. celo zakletva pitarima
5. 2007. nije bilo utakmice u kojoj sarajevu nije sviran penal
itd.
covjek koji je sam priznao da godinama nije prisustvovao utakmici mislim da ne zasluzuje nikakvu raspravu...
@hrasno38: ti i dalje misli da mi odreda ovdje svi branimo one koji su unistavali stadion...
1. horde zla su napravile incident u zepcu
2. horde zla i manijaci nisu prisustvovali protestima protiv saveza
3. herak jedan od vodja hz
4. celo zakletva pitarima
5. 2007. nije bilo utakmice u kojoj sarajevu nije sviran penal
itd.
covjek koji je sam priznao da godinama nije prisustvovao utakmici mislim da ne zasluzuje nikakvu raspravu...
@hrasno38: ti i dalje misli da mi odreda ovdje svi branimo one koji su unistavali stadion...
- Topla voda
#1297 Re: Huliganstvo
trebaju nam hladne glave i razumni ljudi, koji ce doprinijeti da se u sto vecoj mjeri sprijece buduci veliki incidenti.
nase drustvo boluje od sentimenta.
u svaki problem se ulazi sa pozicije mi-vi.....
i na kraju svi gubimo,jer nam nije cilj srediti pogresne stvari u drustvu,nego dokazati svoju istinu i nametnuti svoj stav,stvoren slijedom dogadjaja kojima smo prisustvovali ili primili informaciju o njima.vodjeni smo emocijama i to je fakat.
ono sto me posebno razalostilo je to sto vodjeni, u njihovoj svijesti konstruisanim tokom problema o kojem pricamo,pojedini forumasi podlijezu rasudjivanju na osnovu pretpostavki i predrasuda...koje su sjeme za pogresno rjesavanje problema...generalno ovo svodim pod rijec "sentiment".
nama ne treba sentiment
ulaziti u genezu sukoba i na osnovu toga postupati i postavljati se u buducnosti nece donijeti dobro,
jer tu nema istine,svako gleda stvari iz svog licnog ugla.
jer,ako ti horde prebiju jarana policajca logicno je da se u tebi konstruise citav niz kojem je na kraju zakljucak da je to skupina divljaka
ako ti prebiju sestru policajci,logicno da konstruises niz u kome skontas da je to banda koja primjenjuje neprimjerenu silu i krsi zakon.
dakle,nema sentimenta,ako cemo rjesavati stvari
ocito ne mozemo da se kao individalci postavimo tako da budemo realni,nego zauzimamo busije,vodjeni stvarima iz nase proslosti i licnog iskustva.
ako cemo popravljati stvari kao sto je ova,moramo biti realni i iskljuciti emocije na nulu....
nadam se da ce bar ljudi koji ce donositi zakone ,te oni koji ce te zakone u buducnosti primjenjivati,od policije pa do klubova i organizatora protesta,navijackih grupa...u tom sistemu spojenih posuda,koji ce biti odgovoran za kontrolu svih nereda ,a posebno njihovu eskalaciju....od fudbala,pa do demonstracija za licna prava svih vrsta...to ciniti hladne glave,posteno i bez "sentimenta".
nase drustvo boluje od sentimenta.
u svaki problem se ulazi sa pozicije mi-vi.....
i na kraju svi gubimo,jer nam nije cilj srediti pogresne stvari u drustvu,nego dokazati svoju istinu i nametnuti svoj stav,stvoren slijedom dogadjaja kojima smo prisustvovali ili primili informaciju o njima.vodjeni smo emocijama i to je fakat.
ono sto me posebno razalostilo je to sto vodjeni, u njihovoj svijesti konstruisanim tokom problema o kojem pricamo,pojedini forumasi podlijezu rasudjivanju na osnovu pretpostavki i predrasuda...koje su sjeme za pogresno rjesavanje problema...generalno ovo svodim pod rijec "sentiment".
nama ne treba sentiment
ulaziti u genezu sukoba i na osnovu toga postupati i postavljati se u buducnosti nece donijeti dobro,
jer tu nema istine,svako gleda stvari iz svog licnog ugla.
jer,ako ti horde prebiju jarana policajca logicno je da se u tebi konstruise citav niz kojem je na kraju zakljucak da je to skupina divljaka
ako ti prebiju sestru policajci,logicno da konstruises niz u kome skontas da je to banda koja primjenjuje neprimjerenu silu i krsi zakon.
dakle,nema sentimenta,ako cemo rjesavati stvari
ocito ne mozemo da se kao individalci postavimo tako da budemo realni,nego zauzimamo busije,vodjeni stvarima iz nase proslosti i licnog iskustva.
ako cemo popravljati stvari kao sto je ova,moramo biti realni i iskljuciti emocije na nulu....
nadam se da ce bar ljudi koji ce donositi zakone ,te oni koji ce te zakone u buducnosti primjenjivati,od policije pa do klubova i organizatora protesta,navijackih grupa...u tom sistemu spojenih posuda,koji ce biti odgovoran za kontrolu svih nereda ,a posebno njihovu eskalaciju....od fudbala,pa do demonstracija za licna prava svih vrsta...to ciniti hladne glave,posteno i bez "sentimenta".
-
kerim123
#1298 Re: Huliganstvo
Samo da kazem par rjeci papetu,momku koji je otvorio ovu temu!
Slazem se sa tobom u par stavki ali i ne slazem u nekim.
Uopste ne podrzavam huliganizam u vidu gadjanja buseva i dogovorenih tuca suprotnih navijackih grupa.
Znam iz iskustva jer i ja umalo nisam primio kamen dok sam bio u busu.Kamen je pogodio u staklo tacno dje sam ja bio sreca pa nije bio velik i nije razbio staklo i pogodio mene u glavu.Ali sto se tice slavnjenja sa pirotehnikom i slicno tu nisi u pravu.Nismo mi Engleska jarane,nema zakona koji to sprjecava a mislim i da nije stetno zapaliti koju baklju na tribini.Sto se tice medjusobnog vrjedanja grupa na tribinama.Pa covjece mi smo 4 godine u ratu bili,nije cudo da se koja minuta navijanja odvoji da se "uvrjedi" protivnicka navijacka skupina ili njihov grad.Cak se i navijaci iste vjere medjusobno vrjedjaju jer vlada rivalstvo izmedju njih,pa sta?Dok god nema tuca,razbijanja isl uredu je!
Sta fali ORGANIZOVANIM NAVIJACKIM GRUPAMA koje su po tebi tu samo radi novca ili slicno?
Evo ti primjer Hz87.Svi znamo,bilo je belaja u sirokom dje nisu Hz krive,bilo je sitnih belaja u tuzli dje je kriva policija jer je stavila 2 navijacke grupe jednu pored druge.Desilo se sta se desilo na Kosevu protiv Sirokog Brijega.TO NE OPRAVDAVAM KAZEM TI!Jest da smo svi ocekivali pobjedu sarajeva,momak je poginuo za njih i oni su morali pobjediti,uprava sarajeva je ukrala 2 mil maraka u ovoj sezoni samo a nijedan igrac nije doveden,ni marka duga nije vracena tako da su zasluzili to NA NEKI NACIN.
Opet ti kazem da nisam pristalica tih tuca i uljetanja na teren ali..
..da se vratim na poceto,kazes to rade zbog novca!
UNFKS je dalo ogromne pare za 10 ak onih "reklama" po gradu(ferhadija) i par onih velikih bilborda sa silikom i naptisom ISTINA ZA VEDRANA.Mislis da je to dzabe?? Mislis da davanje 2000 maraka svake druge sedmice kao "kaucije" za svu stetu nastalu na autobusima,mislis da su oni tu zaradili nesto ha?
Vjeruj mi u slucaju mog kluba,fks i hordi zla,
novac nikome nije u interesu.Hz su dale i previse novca za sarajevo.Oborili smo REKORD na svakom gostovanju na kojem smo bili ove sezone kao i prosle.Mislis da raja daje po 15-30 maraka svake druge sedmice u ovakvim recesivnim vremenima da bi se slikali za FB ili da se furaju medju rajom? Mislis da rizikuju svoju glavu svake druge subote radi toga? NE!NE! To rade radi kluba vjeruj mi,ja znam.To rade da daju podrsku svojim igracima da pobjede.BP 46 su takodjer navijaci FKS,samo sto su to stariji obrazovani ljudi koji imaju preko 30 godina i niko ih ne smatra huliganima.
Moje misljenje je da organizovane navijacke grupe nisu nista lose ako se zna sa njima.
To prepucavanje na tribinama i paljenje baklji takodjer nije strasno,vec dalje,sav oblik tuce,nasilja nije za tribina.
Da nema tih grupa bile bi posjete za 50% manje ako ne i vise,pogotovo kod ovih vecih klubova i gradova u BiH(Sarajevo,Zenica,Mostar,BL)Svi bi sutili i kospe jeli a vako ima neko ko ce ostaviti glas i dlanove na tribini!
Slazem se sa tobom u par stavki ali i ne slazem u nekim.
Uopste ne podrzavam huliganizam u vidu gadjanja buseva i dogovorenih tuca suprotnih navijackih grupa.
Znam iz iskustva jer i ja umalo nisam primio kamen dok sam bio u busu.Kamen je pogodio u staklo tacno dje sam ja bio sreca pa nije bio velik i nije razbio staklo i pogodio mene u glavu.Ali sto se tice slavnjenja sa pirotehnikom i slicno tu nisi u pravu.Nismo mi Engleska jarane,nema zakona koji to sprjecava a mislim i da nije stetno zapaliti koju baklju na tribini.Sto se tice medjusobnog vrjedanja grupa na tribinama.Pa covjece mi smo 4 godine u ratu bili,nije cudo da se koja minuta navijanja odvoji da se "uvrjedi" protivnicka navijacka skupina ili njihov grad.Cak se i navijaci iste vjere medjusobno vrjedjaju jer vlada rivalstvo izmedju njih,pa sta?Dok god nema tuca,razbijanja isl uredu je!
Sta fali ORGANIZOVANIM NAVIJACKIM GRUPAMA koje su po tebi tu samo radi novca ili slicno?
Evo ti primjer Hz87.Svi znamo,bilo je belaja u sirokom dje nisu Hz krive,bilo je sitnih belaja u tuzli dje je kriva policija jer je stavila 2 navijacke grupe jednu pored druge.Desilo se sta se desilo na Kosevu protiv Sirokog Brijega.TO NE OPRAVDAVAM KAZEM TI!Jest da smo svi ocekivali pobjedu sarajeva,momak je poginuo za njih i oni su morali pobjediti,uprava sarajeva je ukrala 2 mil maraka u ovoj sezoni samo a nijedan igrac nije doveden,ni marka duga nije vracena tako da su zasluzili to NA NEKI NACIN.
Opet ti kazem da nisam pristalica tih tuca i uljetanja na teren ali..
..da se vratim na poceto,kazes to rade zbog novca!
UNFKS je dalo ogromne pare za 10 ak onih "reklama" po gradu(ferhadija) i par onih velikih bilborda sa silikom i naptisom ISTINA ZA VEDRANA.Mislis da je to dzabe?? Mislis da davanje 2000 maraka svake druge sedmice kao "kaucije" za svu stetu nastalu na autobusima,mislis da su oni tu zaradili nesto ha?
Vjeruj mi u slucaju mog kluba,fks i hordi zla,
novac nikome nije u interesu.Hz su dale i previse novca za sarajevo.Oborili smo REKORD na svakom gostovanju na kojem smo bili ove sezone kao i prosle.Mislis da raja daje po 15-30 maraka svake druge sedmice u ovakvim recesivnim vremenima da bi se slikali za FB ili da se furaju medju rajom? Mislis da rizikuju svoju glavu svake druge subote radi toga? NE!NE! To rade radi kluba vjeruj mi,ja znam.To rade da daju podrsku svojim igracima da pobjede.BP 46 su takodjer navijaci FKS,samo sto su to stariji obrazovani ljudi koji imaju preko 30 godina i niko ih ne smatra huliganima.
Moje misljenje je da organizovane navijacke grupe nisu nista lose ako se zna sa njima.
To prepucavanje na tribinama i paljenje baklji takodjer nije strasno,vec dalje,sav oblik tuce,nasilja nije za tribina.
Da nema tih grupa bile bi posjete za 50% manje ako ne i vise,pogotovo kod ovih vecih klubova i gradova u BiH(Sarajevo,Zenica,Mostar,BL)Svi bi sutili i kospe jeli a vako ima neko ko ce ostaviti glas i dlanove na tribini!
-
Fordas
#1299 Re: Huliganstvo
Gdje je bila profesionalnost kad ste bez ikakvog razloga tukli momke sa Zapada poslije utakmice sa Marsxlckom 2007. godine?? Jesu li tad mozda izazvali nered? Ili je stiglo naredjenje da se malo 'opipaju' batinama?? Da malo ispitate situaciju?? Kako vas nije stid? i treba da vas salju na biro kad ste na to spremni...profesionalnost? Za to prvo treba imati mozga, onda imati cast pa tek onda slusati naredjenja i ganjati neki stav.Mascherano wrote:blent wrote:
Sad kad se javi mijenja temu 100% ....
Pola pitanja na koja ne može dati odgovor preskače,iz razloga jer bi i sam priznao da nije u pravu i da je puno manje huligana među navijačima nego policajaca kojima je profesionalizam nepoznata riječ a mito i korupcija su im nadimak...![]()
Vi ocito zivite u velikoj zabludi i nemamo sta dalje raspravljati na ovu temu. Sta ja imam tebi odgovarati, jesam li duzan da ti odgovaram ili nesto objasnjavam? Ti me placas, duzan sam, je li? E malo sutra. Kad ste vi tako bahati i nadmeni, bicu i ja, jer ne zasluzujete bolje. Malo se spustite na zemlju i postedite me price o profesionalnosti policije.
P.S.: Cappy@ kad ti stigne cumur, slobodno zovi najblizu patrolu policije da ti pomogne istovariti, pa duzni su zaboga, ti ih placas...
Vas 95% pojma nema o tome
cast izuzecima , naravno
-
O maj gad
#1300 Re: Huliganstvo
Represija nije rjesenje... brutalnija i brojnija policija nije rjesenje..... Rjesenje jeste da se profesionalizam policije digne na visi nivo. Pricate o Engleskoj i kako su rjesili problem huliganstva (mada se i dan danas ulijece u terene i kod njih a konstantno se biju oko stadiona) jeste da im policija radi svoj posao znaci onako kako je napisano u pravilniku od slova do slova.Pasiviziraju i privedu izgrednike sa minimalnom upotrebom sile i ne cekaju bilo kakav povod da krenu u obracun sa navijacima nego smiruju tenzije ... upotreba sile dolazi tek onda kada NEMA drugog rjesenja.... Dok se tako ne bude radilo i ovdje gledat cemo bitke izmedju suprotstavljenih grupa (u ovom slucaju policije i navijaca) u kojoj nece biti pobjednika to garantujem....