Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
test01 wrote:e osa izgleda da cete zajedno sa srbijom u eu,stalno vam odlazu,a toliko se nadate i svaki dan pricate o tome. smrc..
s pravom odlažu, da sam ja građanin europske unije i da znam o stanju u hrvatskoj ono što znam danas i ja bi bio protiv ulaska takve zemlje u uniju, a kad će srbija to ne bih komentirao, kad su mogli rumunji i bigari sve je moguće..
Hrvatska je već dobrim dijelom u EU...Puno sreće i vidimo se za nekih stotinjak godina. najbitnija stvar koja se mogla desiti u relaciji BiH i Hrvatska je ulazak Hrvatske u NATO. To je zakopalo novo Karađorđevo toliko duboko da ga ni "zapadno hercegovački čatrnjari" više ne mogu iskopati za dugi niz godina.
U svakom slučaju bolje vam je da idete u EU već da ostanete pod turskim uticajem naredna nekolika vijeka.
Iskrene zelje da sto prije ude Hrvatska u EU i da se pomogne hrvatskoj prezaduzenoj privredi da prezivi,.......
Ivo Josipović: Bez Evropske Unije Hrvatska nema dobru perspektivu
13. 11. 2010. • 19:15 A. B.
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, danas je u Splitu razgovarao o privrednim problemima.
Izjavu Borisa Tadića Večernjim novostima o spremnosti povlačenja tužbe Srbije za genocid, Josipović je komentarisao kako nema nikakvog pritiska EU-a da i Hrvatska učini isto, prenosi Večernji.
"Tužbe su rezultat problema. Ja sam uvijek govorio ako riješimo probleme tužbe nemaju puno smisla. Pitanje je jesu li ispunjeni uslovi za povlačenje tužbi, a to odlučuje Vlada", istakao je Josipović.
Predsjednik je govorio i o padu podrške Hrvata za ulazaku u EU.
"To je donekle očekivano. Proces pristupanja traje predugo, što izaziva nezadovoljstvo, kao i strahovi od evropskih pravila. Zadaća sviju nas u vrhu države je da građanima vrlo jasno kažemo da Hrvatska bez ulaska u EU nema dobru perspektivu. Ko ostane van, ostat će slijepo crijevo", upozorio je Josipović.
BiH-x wrote:Nije bas u Hrvatskoj, al' eto, lijepa vijest u svakom slucaju
"Sarajevo ljubavi moja" uz tamburice i klape
U dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu u utorak uvečer održan je veliki koncert u čast 20 godina od reosnivanja Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", na kojem su nastupili brojni izvođači, klape, tamburaši i kulturno-umjetnička društva iz BiH i Hrvatske.
Za scenografiju koncerta pobrinula se Hrvatska-radio televizija, koja je koncert uvrstila u dugogodišnji serijal "Lijepom našom", u okviru kojeg su osim brojnih gradova Hrvatske posjetili i Beč te Suboticu. Program su otvorili nastupi kulturno-umjetničkih društava i predstavljanje narodnih običaja iz BiH i Hrvatske, nakon čega su uslijedili nastupi pjevača.
Upečatljivi su bili nastupi Ivana Mikulića i Šanija Stipaničeva, dok je publiku posebno oduševio nastup mlade Marije Šestić i njene briljantne izvedbe sevdalinki. Kemal Monteno je uz tamburaše izveo svoj veliki hit "Sarajevo ljubavi moja", Josip Pejaković je uz "On meni nema Bosne" otpjevao i nekoliko pjesama, a njegov rođak Zlatko Pejaković također je imao zapažen nastup. Duško Kuliš zagrijao je publiku pred nastup možda dvije najveće regionalne zvijezde Hanke Paldum i Halida Bešlića koji su očekivano pobrali ovacije publike koja je uglas s njima pjevala, uz narodni orkestar RTVBiH.
Koncert je završen zajedničkim nastupom svih izvođača na bini koji su otpjevali "Kad ja pođoh na Bembašu", a mikrofon se našao i kod fra Mirka Majdandžića koji se priključio izvođačima. Koncert će u dvije odvojene emisije biti prikazan na HRT-u i na BHT-u, što je voditelj Branko Uvodić istaknuo kao ponovni početak saradnje dvaju televizija
Navrati ponekad bosanski Sevdah i u Hrvatsku,......Posavcima van svoje Posavine je najteze,....Nadajmo se da ce se vratiti u svoju Posavinu,....
Al pjeva dobro ova mlada djevojka iz Konjica Alma Subasic,.Svaka cast bosanski biseru Sevdaha,.....
HRVATSKA nogometna reprezentacija zadržala je deveto mjesto u poretku Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na ljestvici objavljenoj u srijedu. Uoči posljednje kvalifikacijske utakmice u ovoj godini, Slaven Bilić zadržao je status izbornika jedne od deset najboljih svjetskih reprezentacija. I kada se podvuče crta na koncu godine, Hrvatska će ostati u Top tenu. Iz kruga deset najboljih momčadi svijeta ispali smo, po prvi put nakon lipnja 2008. godine (kada su zauzimali 15. mjesto), u veljači ove godine. Nakon SP-a koje smo gledali pred TV-om, nove kvalifikacije donijele su realniju sliku. Hrvatska je napredovala za dva mjesta u odnosu na prošlu ljestvicu kada je Hrvatska bila jedanaesta. U listopadu smo se vratili među deset najboljih...
Također, promjena ispred reprezentacije koju vodi Slaven Bilić nije bilo, pa tako sam vrh i dalje drži Španjolska ispred Nizozemske, Brazila, Njemačke i Argentine.
U poretku deset najboljih dogodila se samo jedna smjena, a ona se odnosi na povratak Egipta na deseto mjesto s kojeg je, padom za tri pozicije, kliznula Rusija. Pretekli su je i Grčka i Norveška.
Dodajmo i da je Bosna i Hercegovina na putu povratka među 50 najboljih. Pomakom za dva mjesta prema vrhu trenutačno se nalazi na 51. poziciji.
FIFA ljestvica:
1. Španjolska 1920 (0)
2. Nizozemska 1718 (0)
3. Brazil 1493 (0)
4. Njemačka 1489 (0)
5. Argentina 1353 (0)
6. Engleska 1250 (0)
7. Urugvaj 1174 (0)
8. Portugal 1102 (0)
9. Hrvatska 1098 (0)
10. Egipat 1047 (+1)
japijem wrote:mi ostvarili napredak a vi tavorite na istom mjestu, šaka, svak čast, ali i mi se popravljamo....
kad malo bolje razmislim, mogli smo i dati nešto bodova, pa da oboje budemo u 20, jer ruku na srce za ovaj položaj hrvatske velike zasluge imaju hrvati iz bih, bogami da su igrali za vas mogao bi ovaj plasman biti i obratan...
"Ako sam ja najveće zlo u Hrvatskoj i ako sam bio na čelu bande, kako je moguće da su me deset godina u stopu pratili i podržavali. Zašto nisu dali ostavke? Kako to da je Јadranka Kosor oberučke prihvatila da me zameni i javno me hvalila i dizala u nebesa", upitao je Sanader na konferenciji za novinare u Saboru.
"Kosor i Šeks zbog nesposobnosti da reše probleme, napadaju mene i moju porodicu, a da bi prikrili svoj neuspeh u vođenju države i stranke. To je krajnje nedopustiv i nedemokratski postupak", naglasio je bivši premijer.
"Mediji bi danas trebalo da se bave budžetom i radnim mjestima, a ne da napadaju moju porodicu. Јa nisam ušao u politku na prosjačkom štapu, a neki jesu", rekao je Sanader,
"Ako sam ja najveće zlo u Hrvatskoj i ako sam bio na čelu bande, kako je moguće da su me deset godina u stopu pratili i podržavali. Zašto nisu dali ostavke? Kako to da je Јadranka Kosor oberučke prihvatila da me zameni i javno me hvalila i dizala u nebesa", upitao je Sanader na konferenciji za novinare u Saboru.
"Kosor i Šeks zbog nesposobnosti da reše probleme, napadaju mene i moju porodicu, a da bi prikrili svoj neuspeh u vođenju države i stranke. To je krajnje nedopustiv i nedemokratski postupak", naglasio je bivši premijer.
"Mediji bi danas trebalo da se bave budžetom i radnim mjestima, a ne da napadaju moju porodicu. Јa nisam ušao u politku na prosjačkom štapu, a neki jesu", rekao je Sanader,
otkad ivo priča ekavicu, tj. beogradsku varijantu hrvatskog
U spomen na ubijene, nestale i zatočene hrvatske branitelje i civile u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba 1991. na Vukovar u krugu Opće bolnice u srijedu navečer zapaljeni su lampioni, a molitvu za ubijene, nestale i zatočene u Domovinskom ratu molili su mladi Vukovara.
Bitka za Vukovar, u kojoj su, po podacima vukovarske bolnice, do sloma obrane grada 18. studenoga 1991. ubijena ili poginula 1.624 branitelja i civila, te ranjeno njih 1.219, počela je 25. kolovoza, kad su bivša JNA i srpske paravojne postrojbe počele opći tenkovsko-pješački napad na Vukovar.
Opkoljeni grad branilo je oko 1.800 pripadnika Zbora narodne garde i policije, te dragovoljaca HOS-a ustrojenih u 204. brigadu Hrvatske vojske. Obrana grada slomljena je 18. studenoga 1991.
konačno su dečku dali ispisnicu i prestali se sramotiti...
ZAVRŠILA je trakavica oko prelaska Jakova Faka u Sloveniju - brončani olimpijac dobio je papire Hrvatskog biatlonskog saveza i ubuduće će nastupati za naše zapadne susjede.
"Drago mi je što konačno u rukama držim ispisnicu i što ću se nastaviti baviti biatlonom. Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Zahvaljujem svima koji su bili uz mene, mojoj obitelji i predstavnicima obaju Saveza, koji su pokazali da između Slovenije i Hrvatske vladaju vrlo dobri odnosi", rekao je Fak za 24ur.
Hrvatski biatlonski savez i Zbor za biatlon pri Smučarskoj zvezi Slovenije nakon zajedničkih dogovorenih stavova na sjednicama u lipnju, srpnju i studenom ove godine, 18. studenog 2010. utvrdili su tekst sporazuma o suradnji u području organizacije priprema, natjecanja, kadrovske suradnje i uopće razvoja biatlona u regiji.
Utvrđivanjem teksta ovog sporazuma predsjedništvo HBS-a donijelo je odluku o izdavanju suglasnosti Jakovu Fak za nastupanje u reprezentaciji Republike Slovenije, utvrdivši da su usaglašavanjem teksta zadovoljeni uvjeti koje je postavio Izvršni odbor HBS-a, čime je osvajaču olimpijske i svjetske brončane medalje za Republiku Hrvatsku, omogućeno da nastavi sa sportskom karijerom po vlastitom izboru, stoji u priopćenju na službenim stranicama HBS-a.
"Da, konačno je gotovo, razgovori koje smo vodili još od ljeta su završeni i odlučeno je da će Hrvatski biatlonski savez udovoljiti želji Jakova Faka da nastupa za Sloveniju", rekao je u razgovoru za Index direktor marketinga HBS-a Hrvoje Grubišić pojasnivši zbog čega je prelazak Faka pod slovensku zastavu postao "slučaj":
HBS: Napravili smo dobar posao - izgubili smo Faka, ali biatlon će biti sve popularniji u Hrvatskoj
"Poznato je da je on svoju odluku donio još krajem srpnja, ali stvari su se zakomplicirale nakon što su nama poslije njegove najave neki sponzori otkazali, a neki promijenili modalitete suradnje. U zadnja dva tjedna intenzivirali smo razgovore s Jakovom i sa Slovencima i konačno su usuglašeni svi uvjeti", dodao je Grubišić odbivši kazati jesu li i koliko Slovenci platili odštetu za Faka.
Hrvatski biatlonski savez je, upravo zbog otkazivanja sponzora, tražio 100 tisuća eura odštete: "Ne bih htio pričati o novcu, želim naglasiti kako je HBS napravio dobar posao. Dogovorena je suradnja sa Slovencima od koje će najviše koristi imati naši mladi biatlonci, što je i bio naš cilj. Izgubili smo Jakova, ali nadoknadit ćemo to kroz rad sa Slovencima koji bi trebao rezultirati kvalitetnijim razvojem biatlona u Hrvatskoj", kazao nam je Grubišić.
da razbijemo neke zablude kod određenih forumaša, koji su vrlo često iznosili stavove kako hrvate iz bih, prvenstveno hercegovce ne trpe u hrvatskoj, nemojte više o tome....
Veliko Gallupovo istraživanje stavova stanovnika Hrvatske i zemalja regije razotkrilo je kao neistinit niz uvjerenja koje smo dosad uzimali zdravo za gotovo. Istraživanje koje je Jutarnji objavio u srijedu potvrdilo je mnogo toga što smo već znali.
Na primjer, smatramo se velikim vjernicima pa izjavljujemo da vjera ima vrlo veliku ulogu u svakodnevnom životu, no u crkvu ide tek trećina, a samo 48 posto ih vjeruje da Bog ima utjecaja na događaje u svijetu. O susjedima općenito imamo gore mišljenje nego oni o nama - s izuzetkom Srbije, gdje gotovo 60 posto stanovnika Hrvatsku doživljava kao neprijatelja, dok Srbiju neprijateljem smatra 45 posto stanovnika Hrvatske . Suprotno općem mišljenju, omraženi Hercegovci ustvari su nam bitno simpatičniji nego Bošnjaci,pozitivno mišljenje o Hercegovcima ima 79 posto stanovnika,a pozitivno mišljenje o Bošnjacima 33 posto stanovnika, a o Mađarima ne mislimo ni izbliza tako loše kako bi se dalo zaključiti iz javne percepcije MOL-ova preuzimanja Ine, pozitivno mišljenje o Mađarima ima 68 posto stanovnika.
neznam ko je kakve iznosio stavove, ali dobro znam sta su mi prijatelji iz Posusja govorili kakav tretman imaju hercegovci-hrvati u Zagrebu,... i totalno je drugaciji od ovog istrazivanja.
slobodni armirach wrote:neznam ko je kakve iznosio stavove, ali dobro znam sta su mi prijatelji iz Posusja govorili kakav tretman imaju hercegovci-hrvati u Zagrebu,... i totalno je drugaciji od ovog istrazivanja.
moguće, istraživanja se rade ne većem uzorku, ali ne mogu obuhvatiti baš svaku personu, ja cijenim da su prilično realna, par postotaka gore ili dolje.....
osa wrote:da razbijemo neke zablude kod određenih forumaša, koji su vrlo često iznosili stavove kako hrvate iz bih, prvenstveno hercegovce ne trpe u hrvatskoj, nemojte više o tome....
Veliko Gallupovo istraživanje stavova stanovnika Hrvatske i zemalja regije razotkrilo je kao neistinit niz uvjerenja koje smo dosad uzimali zdravo za gotovo. Istraživanje koje je Jutarnji objavio u srijedu potvrdilo je mnogo toga što smo već znali.
Na primjer, smatramo se velikim vjernicima pa izjavljujemo da vjera ima vrlo veliku ulogu u svakodnevnom životu, no u crkvu ide tek trećina, a samo 48 posto ih vjeruje da Bog ima utjecaja na događaje u svijetu. O susjedima općenito imamo gore mišljenje nego oni o nama - s izuzetkom Srbije, gdje gotovo 60 posto stanovnika Hrvatsku doživljava kao neprijatelja, dok Srbiju neprijateljem smatra 45 posto stanovnika Hrvatske . Suprotno općem mišljenju, omraženi Hercegovci ustvari su nam bitno simpatičniji nego Bošnjaci,pozitivno mišljenje o Hercegovcima ima 79 posto stanovnika,a pozitivno mišljenje o Bošnjacima 33 posto stanovnika, a o Mađarima ne mislimo ni izbliza tako loše kako bi se dalo zaključiti iz javne percepcije MOL-ova preuzimanja Ine, pozitivno mišljenje o Mađarima ima 68 posto stanovnika.
tebi takva istraživanja netrebaju ...
ti več odavno imaš svoj stav ...
Plaćaju mu što je rušio Jugoslaviju: Stjepan Mesić i od Srbije prima penziju
24. 11. 2010. • 08:20 A. B.
"Od kada sam u februaru otišao u penziju, počeli su mi obračunavati i penziju u Republici Srbiji. Svaki mjesec od njih primim 39 eura. Počeli su mi je slati tek nedavno, ali su poslali i zaostatke od februara", izjavio je Mesić dodajući kako svakih šest mjeseci u Srbiju mora poslati dokaz da je živ.Bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću penziju ne daje samo Hrvatska nego i susjedna Srbija. I to zato jer je bio i posljednji predsjednik Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Informacija je to koju je gostujući na televiziji Z1 iznio sam Mesić.
Meske je legenda,dabogda im vjecno slao dokaze da si ziv ,........
ja sam za to da mu i Bosna i Hercegovina dadne penziju. kad mogu davati onim uhljupima ministrima i parlametarcima koji zavrse sa mandatima, zasto ne bi mogli dati i mesketu.
osa wrote:da razbijemo neke zablude kod određenih forumaša, koji su vrlo često iznosili stavove kako hrvate iz bih, prvenstveno hercegovce ne trpe u hrvatskoj, nemojte više o tome....
tebi takva istraživanja netrebaju ...
ti več odavno imaš svoj stav ...
ne vidim ništa novo u ovim gornjim rezultatima, čudna mi čuda hrvati voel hrvate hercegovce više nego bošnjake - pa naravno da je tako..možda ih jedino ne vole kad im ovi počnu uzimati poslove i biznis, ali to niko ne voli...
uglavnom , ja ljubav hercegovaca prema hrvatskoj podržavam kao i ljuvab zagrebčana prema hercegovcima i želim im svima sretan život u prelijepom zagrebu, javite se ponekad a i navratite samo nemojte često, odnosno tačnije rečeno nemojte svraćati dalje od širokog i one trećine mostara...