Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

chuchumbamayumbe

#1276 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

istocnjak wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Otkud ti to da sam hanuma?! :D
Nisi rekao istinu...eto vidis sta ti kazem, sam si sebe ubijedio da je laz istina.
Neka ti Allah dž.š. da pameti i sabura i neka te okrene na pravi put.
Hvala Allahu dž.š. meni je dao pameti a vi niste odgovorili na pitanje:
Zašto je Arzija nenormalna - a ovaj dole dekan normalan?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
Daaaaj, molim te, sta je te bi covjece?!?!?
Ko je rekao da je ovaj dekan normalan?!
O cemu ti to govoris?
Pratio sam temu o kojoj govoris donekle, i onda sam prestao i sta sada?!
Sta hoces, hajde mi reci, molim te?!
Hoces li da ja pisem peticije u vezi toga?!
I sam si amo napisao:
Gdje su te tolike bošnjačke institucije i udruženja žrtava rata? Da li se ista oglašavaju samo ako im je to u njihovom ličnom interesu, to jeste kada se trebaju uvući nekome jer je na funkciji?
Sta sada hoces od mene?
Daj ohladi malo od te retorike, daj nam nekakvih zdravih argumenata, mani mi se shuplje price o nekom dekanu i povezivanju toga sa ukidanjem Djeda Mraza u sarajevskim obdanistima i uvodjenjem vjeronauke u ista.
travar

#1277 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

mIRCerka wrote:I jos nesto...samo im pogledaj izraze lica...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081204041
Predivna su :D
popajic

#1278 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by popajic »

beautyfool je napisao/la: Zar je deda mraz vrijedan da se prosipa mrznja, vrijedjanje i blacenje svega onog sto je tradicija muslimana? Ja bih shvatila da je tema otvorena da se rijesi neki problem ali ocito da je ova tema otvorena zbog nekih drugih razloga kao i tema vucko i slicno tome, zalosno je u koje stanje dovodimo nasu drzavu pa cak i u miru ratujemo jedno protiv drugog !
Najvise me nerviraju ove svjesne zamjene teza!
Pa,zaista,zar je tebi tebi Deda Mraz vrijedan da se prepucavas sa onima koji su protiv ZABRANA necega sto zakonski nije zbranjeno? I to u JAVNOJ ustanovi.
Kako tebe kao vjernika moze vrijedjati postojanje Deda Mraza? On NE provaljuje u kuce,ne ubija,ne spaljuje,ne krade...TO radi masa jedna ovih "nasih",a to ne smatras atakom ?
Deda mraz blati tradiciju muslimana ???????
Ja odrastoh u muslimanskoj tradiciji i to ne naucih.
UZAS jedan od svih ovih kvazi vjerskih razmisljanja. UZAS !
chuchumbamayumbe

#1279 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

zonbirile wrote:ne nego neandertalcima,po iskopinama u Butmiru,sad nešto ih se vraća,naseljava poslije rata
Ma jok ba, sve je to od jebenih ameba, one su bile prve.
Pa smo onda dosli "MI".

Domaci zadatak, ko ga vec nije uradio! :)
Šovinistička farsa
zeleno volim te

#1280 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zeleno volim te »

Nek me sad napadnu,ali mi cesto nedostaju dani kad sam ja bila dijete i kad nismo gledali ko je sta,to nam je bilo interesantno iz samo jednog razloga: aha,Zorica ce nam donijeti sarena jaja, Cecina mama ce praviti neke breskvice a ja cu ponijeti baklavu u skolu.
Jedna stvar me tjesi jer su moje radne kolegice bile i Azra i Camila i Mira i Bozana i Brankica (i to sve poslije ovog naseg prokletog rata) i mi smo isto to praktikovale.
One znaju da muslimani ne jedu svinjetinu i mast i to postuju! Bitno je kakav je covjek a ne u kojoj se porodici,ulici ili gradu rodio!
Imam dijete,bila sam dijete,mene su ucili da je Djed Mraz cista propaganda (imamo primjer Coca Colu...boje iste :? ) da bi roditelji trosili vise para.
Novogodisnji paketic sam dobivala a i kupovala svom djetetu (sad je velika, pa se plaho ne sekiram sto se raspravlja da ga ukinu) i to mi je bilo "da ti Nova Godina slatko zapocne". Tako sam ja ucena i ucila!
Ako su me pogresno ucili,onda sam ja pala s Marsa
:? :? :? :? :dance: :dance: :dance:

Nikad mi necemo Tobe doci kad se prepucavamo na nacionalnoj osnovi i za najmanju sitnicu! :dance: :dance: :dance:

I nemoj da me napadaju kojekakvi s patriotskim izjavama,jer sam izgubila u ratu vise vec to iko moze i zamisliti! :bih: :bih: :bih:
chuchumbamayumbe

#1281 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

zeleno volim te wrote:Nek me sad napadnu,ali mi cesto nedostaju dani kad sam ja bila dijete i kad nismo gledali ko je sta,to nam je bilo interesantno iz samo jednog razloga: aha,Zorica ce nam donijeti sarena jaja, Cecina mama ce praviti neke breskvice a ja cu ponijeti baklavu u skolu.
Jedna stvar me tjesi jer su moje radne kolegice bile i Azra i Camila i Mira i Bozana i Brankica (i to sve poslije ovog naseg prokletog rata) i mi smo isto to praktikovale.
One znaju da muslimani ne jedu svinjetinu i mast i to postuju! Bitno je kakav je covjek a ne u kojoj se porodici,ulici ili gradu rodio!
Imam dijete,bila sam dijete,mene su ucili da je Djed Mraz cista propaganda (imamo primjer Coca Colu...boje iste :? ) da bi roditelji trosili vise para.
Novogodisnji paketic sam dobivala a i kupovala svom djetetu (sad je velika, pa se plaho ne sekiram sto se raspravlja da ga ukinu) i to mi je bilo "da ti Nova Godina slatko zapocne". Tako sam ja ucena i ucila!

Nikad mi necemo Tobe doci kad se prepucavamo na nacionalnoj osnovi i za najmanju sitnicu! :dance: :dance: :dance:

I nemoj da me napadaju kojekakvi s patriotskim izjavama,jer sam izgubila u ratu vise vec to iko moze i zamisliti! :bih: :bih: :bih:
Ma ja, imas veliko dijete pa te plaho ne sekira sto se raspravlja o ukidanju Djeda Mraza?
Izvrsno, sjajno, bravo, fantasticno...
sve bolje od boljeg.
:roll:
istocnjak

#1282 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

zeleno volim te wrote:I nemoj da me napadaju kojekakvi s patriotskim izjavama,jer sam izgubila u ratu vise vec to iko moze i zamisliti! :bih: :bih: :bih:
I kakvu si pouku iz toga izvukao/la?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1283 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

istocnjak wrote:
zeleno volim te wrote:I nemoj da me napadaju kojekakvi s patriotskim izjavama,jer sam izgubila u ratu vise vec to iko moze i zamisliti! :bih: :bih: :bih:
I kakvu si pouku iz toga izvukla.
da je radost djeteta nesto sto se nicim platiti ne moze :D

zivota ti jel to ti nisi dobijao paketice pa vuces tu traumu?
chuchumbamayumbe

#1284 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

istocnjak wrote:
Sto i ti znas nisko da se spustis...
Cuj mu pitanja?
Pa istocnjak, imas li ti 14 godina?!?!
vratnik

#1285 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

istocnjak wrote:
:(
VjecitiStudent

#1286 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by VjecitiStudent »

istocnjak wrote:
Da je djed Mraz kriv za rat u BiH?
zeleno volim te

#1287 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

chuchumbamayumbe wrote:
zeleno volim te wrote:Nek me sad napadnu,ali mi cesto nedostaju dani kad sam ja bila dijete i kad nismo gledali ko je sta,to nam je bilo interesantno iz samo jednog razloga: aha,Zorica ce nam donijeti sarena jaja, Cecina mama ce praviti neke breskvice a ja cu ponijeti baklavu u skolu.
Imam dijete,bila sam dijete,mene su ucili da je Djed Mraz cista propaganda (imamo primjer Coca Colu...boje iste :? ) da bi roditelji trosili vise para.Novogodisnji paketic sam dobivala a i kupovala svom djetetu (sad je velika, pa se plaho ne sekiram sto se raspravlja da ga ukinu) i to mi je bilo "da ti Nova Godina slatko zapocne". Tako sam ja ucena i ucila!

Ma ja, imas veliko dijete pa te plaho ne sekira sto se raspravlja o ukidanju Djeda Mraza?
sve bolje od boljeg.
Ako neko nije procitao razlog zasto sam napisala: sad je velika, pa se plaho ne sekiram sto se raspravlja da ga ukinu, treba li da nacrtam: necu vise trositi za paketic. Ja sam znala ko je kupio paketic a i moje dijete je to isto znalo! Nije Djeda Mraz!
Nek slavi ko sta hoce,sve postujem ali ne mislim da se za svaku sitnicu raspravljati i prepucavati na nacionalnoj osnovi To je poenta!
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
harka

#1288 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by harka »

chuchumbamayumbe wrote: Ma ja, imas veliko dijete pa te plaho ne sekira sto se raspravlja o ukidanju Djeda Mraza?
sve bolje od boljeg.

da li je to sve sto si uspjeo procitati u gore navedenom postu :roll:
kako se MI ''tolerantni'' za rijec hvatamo za vratove ako nije ponasem.
beautyfool

#1289 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by beautyfool »

popajic wrote:
beautyfool je napisao/la: Zar je deda mraz vrijedan da se prosipa mrznja, vrijedjanje i blacenje svega onog sto je tradicija muslimana? Ja bih shvatila da je tema otvorena da se rijesi neki problem ali ocito da je ova tema otvorena zbog nekih drugih razloga kao i tema vucko i slicno tome, zalosno je u koje stanje dovodimo nasu drzavu pa cak i u miru ratujemo jedno protiv drugog !
Najvise me nerviraju ove svjesne zamjene teza!
Pa,zaista,zar je tebi tebi Deda Mraz vrijedan da se prepucavas sa onima koji su protiv ZABRANA necega sto zakonski nije zbranjeno? I to u JAVNOJ ustanovi.
Kako tebe kao vjernika moze vrijedjati postojanje Deda Mraza? On NE provaljuje u kuce,ne ubija,ne spaljuje,ne krade...TO radi masa jedna ovih "nasih",a to ne smatras atakom ?
Deda mraz blati tradiciju muslimana ???????
Ja odrastoh u muslimanskoj tradiciji i to ne naucih.
UZAS jedan od svih ovih kvazi vjerskih razmisljanja. UZAS !
Taj post sto si citirao glasi :

beautyfool je napisao/la:
A jeli ja to mozda nesto nekome namecem, i dali mozda kroz moje postove mozes zakljuciti da ja nekome namecem svoje misljenje ili deda mraza ili vjeronauku ili sta ti ja znam sta ?
Ja uopste nisam protiv deda mraza, niti deda mraz me zanima ali mi se nesvidja to blacenje svega sto je islamsko samo da bi se opravdalo ono sto je neki novinar napisao da je deda mraz protjeran iz vrtica! Zar je deda mraz vrijedan da se prosipa mrznja, vrijedjanje i blacenje svega onog sto je tradicija muslimana? Ja bih shvatila da je tema otvorena da se rijesi neki problem ali ocito da je ova tema otvorena zbog nekih drugih razloga kao i tema vucko i slicno tome, zalosno je u koje stanje dovodimo nasu drzavu pa cak i u miru ratujemo jedno protiv drugog !

----

Ja mislim da si ti upravo zamjenio teze u mom postu ili nisi zelio da shvatis sta sam ustvari napisala gore.
Uopste se ne prepucavam niti smatram da me vrijedja deda mraz a to sam i navela u tom gornjem postu,svakom svoje,ono sto zelim reci da je jako ruzno od nasih sugradjana svadja i prepucavanje koje se odnosi i cime se prikazuje zaostalost razmisljanja muslimana i njihovih tradicija,mrznje, omalozavanja ne samo oko deda mraza vec bilo cega i nazivanje isti tih muslimana licemjerima i svim pogrdnim " i savremenim" nazivima koje su se doticni korisnici ovog foruma mogli sjetiti!
Ja sam navela da ako postoji problem oko deda mraza da se taj problem moze fino rijesiti a ne napadanjem i blacenje osoba koje ne razmisljaju isto !

Drugi put procitaj detaljno moj post, pa ako ne shvatis sta hocu da kazem a ti procitaj ponovo, nije lijepo zakljucke donositi tako brzo !

I tebi veliko Hvala sto me nazivas "Kvazi vjernikom" ;-)
Ugodne praznike ti zelim :)
Lijep pozdrav !
Zox

#1290 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Zox »

VjecitiStudent wrote:
istocnjak wrote:
Da je djed Mraz kriv za rat u BiH?
Da je dobro razdvajati se?
istocnjak

#1291 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote:zivota ti jel to ti nisi dobijao paketice pa vuces tu traumu?
Ma jesam ... ali sam za Bajram uvijek dobijao lovu od deda ili nana pa sam tako imao slobodu izbora šta da sebi kupim.
Vezano za sadržaj paketića tu su drugi odlučivali - pa mi se to još kao djetetu nije svidjalo. :D
zeleno volim te

#1292 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

istocnjak wrote:
Upravo sam to htjela izbjeci, jer sam se naslusala M92 (muslimani od 92) da ovo nije u redu,da ono nije u redu......a ja sam odgojena i odgajala dijete da je svak Boziji rob,da imamo razlicite praznike,da imamo razlicita imena..(da smo mi multinacionalna drzava i da je to bogatstvo.....)..ali da smo svi isti,ako smo fino odgojeni i zasluzujemo da kazu COVJEK,da svoje cijenis ali i tudje postujes! :dance: :dance: :bih:
otherside

#1293 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

de bolan istocnjak reci jednom: za mene je deda mraz cetnik i ustasa, mrzim ga, volio bih ga roknut'. on mi je za sve kriv i podsjeca me na genocid. ustedices na slovima i bice ti lakse.
chuchumbamayumbe

#1294 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

zeleno volim te wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Imam dijete,bila sam dijete,mene su ucili da je Djed Mraz cista propaganda (imamo primjer Coca Colu...boje iste :? ) da bi roditelji trosili vise para.Novogodisnji paketic sam dobivala a i kupovala svom djetetu (sad je velika, pa se plaho ne sekiram sto se raspravlja da ga ukinu) i to mi je bilo "da ti Nova Godina slatko zapocne". Tako sam ja ucena i ucila!

sve bolje od boljeg.
Ako neko nije procitao razlog zasto sam napisala: sad je velika, pa se plaho ne sekiram sto se raspravlja da ga ukinu, treba li da nacrtam: necu vise trositi za paketic. Ja sam znala ko je kupio paketic a i moje dijete je to isto znalo! Nije Djeda Mraz!
Nek slavi ko sta hoce,sve postujem ali ne mislim da se za svaku sitnicu raspravljati i prepucavati na nacionalnoj osnovi To je poenta!
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Nema potrebe da crtas nego se to sto si napisala moglo protumaciti u drugom kontekstu, sto sam ja i ucinio.
Izvini! :dance: :dance: :dance: :thumbup:
chuchumbamayumbe

#1295 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

harka wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ma ja, imas veliko dijete pa te plaho ne sekira sto se raspravlja o ukidanju Djeda Mraza?
sve bolje od boljeg.

Rekao bih ti odjebi, ali necu, zadrzacu svoj dignitet i dostojanstvo.
8-)
nosara

#1296 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by nosara »

"Ma jesam ... ali sam za Bajram uvijek dobijao lovu od deda ili nana pa sam tako imao slobodu izbora šta da sebi kupim.
Vezano za sadržaj paketića tu su drugi odlučivali - pa mi se to još kao djetetu nije svidjalo."

Ma pravi si mi! Ti si od malih nogica znao sta valja a sta je kaka! A kako sad, ko sad daje lovu?
travar

#1297 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

chuchumbamayumbe wrote:
harka wrote:
sve bolje od boljeg.

8-)
Mislim da ti je to ispalo negdje oko 20-te stranice :D
harka

#1298 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by harka »

chuchumbamayumbe wrote:

8-)[/quote]

ma samo ti daj oduska dusi nebi da te sputavam ni u cemu
slovo sve trpi
istocnjak

#1299 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

Odoh da ne smetam ... uživajte u skladu i harmoniji istih stavova ... i dalje napadajte i lažite na Arziju jer je pokrivena.
Pišite peticije jer što da ona bude pokrivena na funkciji ... neka se fino otkrije pa bi mogla svašta raditi a niko joj to ne bi zamjerio čak i da milion puta ukine djeda mraza, kao što se ne zamjera ni drugima ... jer ih pored svega opet postave na funkciju ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1300 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

istocnjak wrote:Odoh da ne smetam ... uživajte u skladu i harmoniji istih stavova ... i dalje napadajte i lažite na Arziju jer je pokrivena.
Pišite peticije jer što da ona bude pokrivena na funkciji ... neka se fino otkrije pa bi mogla svašta raditi a niko joj to ne bi zamjerio čak i da milion puta ukine djeda mraza, kao što se ne zamjera ni drugima ... jer ih pored svega opet postave na funkciju ...
Da lici na Angelinu Jolie i da se ponasa kao angelina, ja joj opet ne bi halalila ukidanje deda mraza...argument ti je supalj ko svicarski sir....
Locked