Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ArmaniMO

#1276 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ArmaniMO »

Upravo dobio "Newletter" :)

Povoljni letovi CPH-SJJ-CPH. Moze se bookirati cak i do ljeta. :)

Samo jedna stvar jos uvijek fali :( ONLINE ONLINE ONLINE... pogodili ste PLACANJE!!!!

I don't want you, to call me later! I want to pay NOW with my credit card!
shibonja

#1278 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by shibonja »

Uvijek letim iz Dubaia za Sarajevo preko Istanbula ,ali sto sam dozivio zadnji put to je da Bog sacuva i sakloni,inace kao i uvijek nadjem fino na thy.com kartu za SJJ ali ne skontah odmah ona mala slova sto pise operated by BH Airlines,rekoh pa dobro to je u saradnji sa THY ,medjutim cekiram se u Dubaiu i dobivam samo jednu kartu do Istanbula,a prtljaga je kao cekirana do SJJ ,pa rekoh uvijek dvije karte dobijem ,zasto sada jednu ,kaze u transit desku u istanbulu dobit cete drugu kartu za SJJ to jest boardin pass ,hajde reko bice to ok ,slijecem u istanbul oko 06:30 ujutro i imam sat i pol da pokupi kartu na transit desku i da odem do svoje kapije ,hajde rekoh imam vremena ,dolazim do transit deska vec sa deset metara vidim nekak gungula ,galami neki stranac zasto avion za sarajevo ne polijece u 8 po Turskom vremenu vec u 9? hajde rekoh kontam ,jest da me zena ceka na erodromu al nece joj nista biti taj sat extra cekanja,nek popije kahfvu ,cita novone ili sta vec ,dobibijam kartu na desku i na karti pise polazak u 9 ,hajde rekoh uzadjem gore uz one tranzit stepenice da pojedem nesto u Burger Kingu i tako ,sjedem i gledam onaj tv sa letovima ,i pise let BH Airlines e odgadja za 10 sati ,tu mi vec zastaje pomfrit u grlu i pizdim vec polijepo ,idem na sprat da zapalim cigaru u onom kavezu i takodjer i jedinom mjestu na aerodromu gdje se moze zapalit,rekoh 10 dobro ,zovem zenu na mobitel i javljam radosnu vijest da ce da me ceka malo duze,ona je vec na aerodromu a jeli moram napominjat da nisam iz Sarajeva?..elem ispusim cigaru izlazim napolje i vidim da je let odfodjen za 11 ,opet se vracam u kavez i tu pusim jedno 5 cigara jednu na drugu da mi vrijeme prodje ,onda opet izlazim napolje i vidim da je let odgodjen z 12:30 !! Sveno od zelje za kucom i porodicom nervozan ,ispizden nekako izdrzim jos par sati dopeljam se do gejta ,udjem dole kad eto djele nekakve jadne sendvice i neki topli cappy sok ,za nas jadnike sto putujemo sa BH Airlines,..uzmem to iz bjesa ,ne sto sam gladan ,jer sam vec potrosio 30-ak dolara u burger kingu i slasticarnoj,bacim to sve skupa u smece kao osvecujem se ovima sto kasne ,..konacno 13 sati ukrcavamo se i pitam onog stjuarda pa dje ste covjece 5 sati ,kaze vjetar u sarajevu jak ,nismo mogli poletit ,pa reko kako su do sad THY polijetali ..slijeze ramenima ,sta da vam kazem umjesto da sam sletio u 08:50 u SJJ sletio sam u 14:30 ,zena trudna i umorna napacena ,od voznje i cekanja ,ja bjesan ko pas i zeljan rodne grude ,i samo da kazem nikad vise sa BH Airlines nikad za nikad ,ima Austrian ima THY al bez ono operatde by BH airsuperdinjosi...
jefferson

#1279 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Turkish Airlines zainteresiran za Jat Airways

Turkish Airlines je najozbiljniji kandidat za strateškog partnera Jat Airwaysa, za B92 je izjavio Srđan Radovanović, izvršni direktor srpske aviokompanije.

On je kazao da je turski avioprijevoznik zainteresiran za bilo koji oblik strateškog partnerstva s Jatom - dokapitalizacija, akvizicija ili joint venture. "Sve mogućnosti su u igri, a odluka bi mogla biti donijeta do 20. prosinca", tvrdi Radovanović.

"Zamjenik izvršnog direktora Jata sastao se sa članom Upravnog odbora Turkish Airlinesa. Prema informacijama, koje su mi prenijete sa tog sastanka mislim da se možemo nadati suradnji s ovom kompanijom. Naravno, mi smo tu samo animator, a odluka je na Vladi Srbije, koja treba odraditi kompletan posao", kaže direktor Jata.
Sta ce u ovoj onda kombinaciji biti BH Airlines??? Servis JAT-u?
Koshpa

#1280 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

shibonja wrote:Uvijek letim iz Dubaia za Sarajevo preko Istanbula ,ali sto sam dozivio zadnji put to je da Bog sacuva i sakloni,inace kao i uvijek nadjem fino na thy.com kartu za SJJ ali ne skontah odmah ona mala slova sto pise operated by BH Airlines,rekoh pa dobro to je u saradnji sa THY ,medjutim cekiram se u Dubaiu i dobivam samo jednu kartu do Istanbula,a prtljaga je kao cekirana do SJJ ,pa rekoh uvijek dvije karte dobijem ,zasto sada jednu ,kaze u transit desku u istanbulu dobit cete drugu kartu za SJJ to jest boardin pass ,hajde reko bice to ok ,slijecem u istanbul oko 06:30 ujutro i imam sat i pol da pokupi kartu na transit desku i da odem do svoje kapije ,hajde rekoh imam vremena ,dolazim do transit deska vec sa deset metara vidim nekak gungula ,galami neki stranac zasto avion za sarajevo ne polijece u 8 po Turskom vremenu vec u 9? hajde rekoh kontam ,jest da me zena ceka na erodromu al nece joj nista biti taj sat extra cekanja,nek popije kahfvu ,cita novone ili sta vec ,dobibijam kartu na desku i na karti pise polazak u 9 ,hajde rekoh uzadjem gore uz one tranzit stepenice da pojedem nesto u Burger Kingu i tako ,sjedem i gledam onaj tv sa letovima ,i pise let BH Airlines e odgadja za 10 sati ,tu mi vec zastaje pomfrit u grlu i pizdim vec polijepo ,idem na sprat da zapalim cigaru u onom kavezu i takodjer i jedinom mjestu na aerodromu gdje se moze zapalit,rekoh 10 dobro ,zovem zenu na mobitel i javljam radosnu vijest da ce da me ceka malo duze,ona je vec na aerodromu a jeli moram napominjat da nisam iz Sarajeva?..elem ispusim cigaru izlazim napolje i vidim da je let odfodjen za 11 ,opet se vracam u kavez i tu pusim jedno 5 cigara jednu na drugu da mi vrijeme prodje ,onda opet izlazim napolje i vidim da je let odgodjen z 12:30 !! Sveno od zelje za kucom i porodicom nervozan ,ispizden nekako izdrzim jos par sati dopeljam se do gejta ,udjem dole kad eto djele nekakve jadne sendvice i neki topli cappy sok ,za nas jadnike sto putujemo sa BH Airlines,..uzmem to iz bjesa ,ne sto sam gladan ,jer sam vec potrosio 30-ak dolara u burger kingu i slasticarnoj,bacim to sve skupa u smece kao osvecujem se ovima sto kasne ,..konacno 13 sati ukrcavamo se i pitam onog stjuarda pa dje ste covjece 5 sati ,kaze vjetar u sarajevu jak ,nismo mogli poletit ,pa reko kako su do sad THY polijetali ..slijeze ramenima ,sta da vam kazem umjesto da sam sletio u 08:50 u SJJ sletio sam u 14:30 ,zena trudna i umorna napacena ,od voznje i cekanja ,ja bjesan ko pas i zeljan rodne grude ,i samo da kazem nikad vise sa BH Airlines nikad za nikad ,ima Austrian ima THY al bez ono operatde by BH airsuperdinjosi...
Sto ti je avio saobracaj, sljedeci put brate autom i doci ces za 5 dana :D a samo cu dodat jednu konstataciju cini mi se da je ovom tvoj slucaju i Turkish poletio kada i BH AIrlines :-)
Koshpa

#1281 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

jefferson wrote:

Turkish Airlines je najozbiljniji kandidat za strateškog partnera Jat Airwaysa, za B92 je izjavio Srđan Radovanović, izvršni direktor srpske aviokompanije.

On je kazao da je turski avioprijevoznik zainteresiran za bilo koji oblik strateškog partnerstva s Jatom - dokapitalizacija, akvizicija ili joint venture. "Sve mogućnosti su u igri, a odluka bi mogla biti donijeta do 20. prosinca", tvrdi Radovanović.

"Zamjenik izvršnog direktora Jata sastao se sa članom Upravnog odbora Turkish Airlinesa. Prema informacijama, koje su mi prenijete sa tog sastanka mislim da se možemo nadati suradnji s ovom kompanijom. Naravno, mi smo tu samo animator, a odluka je na Vladi Srbije, koja treba odraditi kompletan posao", kaže direktor Jata.
Ne, nego obratno ;-)
Brisbane

#1282 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

jefferson wrote:

Pogledaj moj post iznad. BHA ce ugasiti...
jefferson

#1283 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:
jefferson wrote:

Ne, nego obratno ;-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
shibonja

#1284 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by shibonja »

Sto ti je avio saobracaj, sljedeci put brate autom i doci ces za 5 dana :D a samo cu dodat jednu konstataciju cini mi se da je ovom tvoj slucaju i Turkish poletio kada i BH AIrlines :-)[/quote]

Salu na stranu al u zadnjih 6 godina koliko radim na bliskom istoku nisam duze cekao na polazak i da mi odgadajau pet sest sati let ,pa poBogu zbog toga sam i izabrao taj let jer je dolazak u SJJ u 08:50 ,al ispade da nije tako ,uglavnom nikad vise sa BH Airlines :oops:
zurich

#1285 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by zurich »

Shibonja, ako si vec toliko tamo znaci da nisi prvi puta u avionu. I trebao bi razumjeti da razlog kasnjenja nije bila neispravnost ili bilo sta nego vremenske prilike u SJJ. Pri tome uvijek imaj u vidu pri buducim rezervacijama godisnje doba i vrijeme slota. A ne aviokompaniju jer one zaista imaju jos veci gubitak sa tim kasnjenjem zbog drugih letova, konektirajucih putnika i kompenzacija.
Znaci gledaj na vrijeme slota u SJJ i na tip aviona. Npr ATR ima jednostavnije prilazne procedure kad je u pitanju ta toliko poznata magla pa on sleti i u prilikama kada jedan Airbus ili Boeing ne slijece iz razloga propisanih sigurnosnih pravila.

E sada mene zanima koliko se u takvim prilikama koristi TZL? Ja znam da je nekad prije mjesec ili tako nesto potpisan ugovor o TZL kao alternativnom aerodromu. Koliko je do sada JA ili neka druga kompanija iskoristila do sada tu mogucnost?
neki

#1286 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by neki »

shibonja wrote:Uvijek letim iz Dubaia za Sarajevo preko Istanbula ,ali sto sam dozivio zadnji put to je da Bog sacuva i sakloni,inace kao i uvijek nadjem fino na thy.com kartu za SJJ ali ne skontah odmah ona mala slova sto pise operated by BH Airlines,rekoh pa dobro to je u saradnji sa THY ,medjutim cekiram se u Dubaiu i dobivam samo jednu kartu do Istanbula,a prtljaga je kao cekirana do SJJ ,pa rekoh uvijek dvije karte dobijem ,zasto sada jednu ,kaze u transit desku u istanbulu dobit cete drugu kartu za SJJ to jest boardin pass ,hajde reko bice to ok ,slijecem u istanbul oko 06:30 ujutro i imam sat i pol da pokupi kartu na transit desku i da odem do svoje kapije ,hajde rekoh imam vremena ,dolazim do transit deska vec sa deset metara vidim nekak gungula ,galami neki stranac zasto avion za sarajevo ne polijece u 8 po Turskom vremenu vec u 9? hajde rekoh kontam ,jest da me zena ceka na erodromu al nece joj nista biti taj sat extra cekanja,nek popije kahfvu ,cita novone ili sta vec ,dobibijam kartu na desku i na karti pise polazak u 9 ,hajde rekoh uzadjem gore uz one tranzit stepenice da pojedem nesto u Burger Kingu i tako ,sjedem i gledam onaj tv sa letovima ,i pise let BH Airlines e odgadja za 10 sati ,tu mi vec zastaje pomfrit u grlu i pizdim vec polijepo ,idem na sprat da zapalim cigaru u onom kavezu i takodjer i jedinom mjestu na aerodromu gdje se moze zapalit,rekoh 10 dobro ,zovem zenu na mobitel i javljam radosnu vijest da ce da me ceka malo duze,ona je vec na aerodromu a jeli moram napominjat da nisam iz Sarajeva?..elem ispusim cigaru izlazim napolje i vidim da je let odfodjen za 11 ,opet se vracam u kavez i tu pusim jedno 5 cigara jednu na drugu da mi vrijeme prodje ,onda opet izlazim napolje i vidim da je let odgodjen z 12:30 !! Sveno od zelje za kucom i porodicom nervozan ,ispizden nekako izdrzim jos par sati dopeljam se do gejta ,udjem dole kad eto djele nekakve jadne sendvice i neki topli cappy sok ,za nas jadnike sto putujemo sa BH Airlines,..uzmem to iz bjesa ,ne sto sam gladan ,jer sam vec potrosio 30-ak dolara u burger kingu i slasticarnoj,bacim to sve skupa u smece kao osvecujem se ovima sto kasne ,..konacno 13 sati ukrcavamo se i pitam onog stjuarda pa dje ste covjece 5 sati ,kaze vjetar u sarajevu jak ,nismo mogli poletit ,pa reko kako su do sad THY polijetali ..slijeze ramenima ,sta da vam kazem umjesto da sam sletio u 08:50 u SJJ sletio sam u 14:30 ,zena trudna i umorna napacena ,od voznje i cekanja ,ja bjesan ko pas i zeljan rodne grude ,i samo da kazem nikad vise sa BH Airlines nikad za nikad ,ima Austrian ima THY al bez ono operatde by BH airsuperdinjosi...

De ne rise zivota ti...taj dan prijepodne ni jedan avion u Sarajevo nije mogao sletiti, croatia je kruzila iznad grada pa se vratila u Zg...sta bi tek rekao da ti se to desilo?? Budi zadovoljan sto si dobio makar i taj sendvic...ja sam u Minhenu cekao 6 sati zbog strajka u Milanu pa nisu bili u stanju ni da izvjeste sta se desava a kamoli hranu da podijele..velika Lufthansa
shibonja

#1287 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by shibonja »

zurich wrote:Shibonja, ako si vec toliko tamo znaci da nisi prvi puta u avionu. I trebao bi razumjeti da razlog kasnjenja nije bila neispravnost ili bilo sta nego vremenske prilike u SJJ. Pri tome uvijek imaj u vidu pri buducim rezervacijama godisnje doba i vrijeme slota. A ne aviokompaniju jer one zaista imaju jos veci gubitak sa tim kasnjenjem zbog drugih letova, konektirajucih putnika i kompenzacija.
Znaci gledaj na vrijeme slota u SJJ i na tip aviona. Npr ATR ima jednostavnije prilazne procedure kad je u pitanju ta toliko poznata magla pa on sleti i u prilikama kada jedan Airbus ili Boeing ne slijece iz razloga propisanih sigurnosnih pravila.

E sada mene zanima koliko se u takvim prilikama koristi TZL? Ja znam da je nekad prije mjesec ili tako nesto potpisan ugovor o TZL kao alternativnom aerodromu. Koliko je do sada JA ili neka druga kompanija iskoristila do sada tu mogucnost?
Bio je Boing i rekli su da je bio jak vjetar,do sad sam izgleda imao srecu jer nikada nisam dozivio kasnjenje aviona ,vjerovatno sto do sada nisam ni letio sa BH Airlines...
shibonja

#1288 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by shibonja »

neki wrote: De ne rise zivota ti...taj dan prijepodne ni jedan avion u Sarajevo nije mogao sletiti, croatia je kruzila iznad grada pa se vratila u Zg...sta bi tek rekao da ti se to desilo?? Budi zadovoljan sto si dobio makar i taj sendvic...ja sam u Minhenu cekao 6 sati zbog strajka u Milanu pa nisu bili u stanju ni da izvjeste sta se desava a kamoli hranu da podijele..velika Lufthansa
Samo sam napisao kako sam se osjecao,zasto te rijeci? Inace ja zivim u Tuzli i Sarajevo je u mom srcu jer je glavni grad BiH i zato samo slijecem u SJJ ,inace Beograd i Zagreb su za mene isplatnije destinacije za slijetanje ,pogotovo u zimskom periodu,em nema magle i kasnjenja em nema Karaule i dvoipocasovnog truckanja do Tuzle... :bih:
akcija007

#1289 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Taj dan je bio otkazan i Austrianov dolazak u 14:45h tj.polazak u 15:25h, a Turkish je isto kasnio preko 4h i pisalo je Turkish da dolazi iz Istanbula preko Beca s kasnjenjem od 4h i 20min.
Vidim, ovaj let za Dizledorf stalno vec sedmicama otkazan...

od 22.12. do 02.1. je strajk kabinskom osoblja British Airways-a (BA) ako ko ima konekcije s njima da se zna pripremiti sta ga ceka...
neki

#1290 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by neki »

shibonja wrote:
neki wrote: De ne rise zivota ti...taj dan prijepodne ni jedan avion u Sarajevo nije mogao sletiti, croatia je kruzila iznad grada pa se vratila u Zg...sta bi tek rekao da ti se to desilo?? Budi zadovoljan sto si dobio makar i taj sendvic...ja sam u Minhenu cekao 6 sati zbog strajka u Milanu pa nisu bili u stanju ni da izvjeste sta se desava a kamoli hranu da podijele..velika Lufthansa
Samo sam napisao kako sam se osjecao,zasto te rijeci? Inace ja zivim u Tuzli i Sarajevo je u mom srcu jer je glavni grad BiH i zato samo slijecem u SJJ ,inace Beograd i Zagreb su za mene isplatnije destinacije za slijetanje ,pogotovo u zimskom periodu,em nema magle i kasnjenja em nema Karaule i dvoipocasovnog truckanja do Tuzle... :bih:
Zato sto ti za tvoje kasnjenje nisu krivi ni BH Airlines nit ko drugi nego visa sila...isto bi prosao sa bilo kojom izvikanom kompanijom na svijetu, cak bi vecina njih poslije tolikog odlaganja i otkazala let pa bi poletio tek sutradan, pogotovo zato sto se radi o nebitnoj destinaciji. Sa vecinom ne bi dobio ni taj sendvic koji si ti velikodusno bacio.. Shvati da taj dan zbog jakog vjetra u Sarajevu niko nije mogao sletiti, zasto bi BHA bio izuzetak? Imao si srecu sto si letio sa BHA jer im je Sarajevo maticni aerodrom, vecina drugih bi otkazala let pa bi tek sutra poletio a sta bi ti zena radila bog te pit'o..
studeni76

#1291 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by studeni76 »

neki wrote:
shibonja wrote:
Zato sto ti za tvoje kasnjenje nisu krivi ni BH Airlines nit ko drugi nego visa sila...isto bi prosao sa bilo kojom izvikanom kompanijom na svijetu, cak bi vecina njih poslije tolikog odlaganja i otkazala let pa bi poletio tek sutradan, pogotovo zato sto se radi o nebitnoj destinaciji. Sa vecinom ne bi dobio ni taj sendvic koji si ti velikodusno bacio.. Shvati da taj dan zbog jakog vjetra u Sarajevu niko nije mogao sletiti, zasto bi BHA bio izuzetak? Imao si srecu sto si letio sa BHA jer im je Sarajevo maticni aerodrom, vecina drugih bi otkazala let pa bi tek sutra poletio a sta bi ti zena radila bog te pit'o..
E zato fino letis za BG i cisto ti se je*e jel snijeg il vjetar u SA,jel neko u BHA ustao na pogresnu nogu. Plus lakse doc do TZ
shibonja

#1292 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by shibonja »

studeni76"]
De ne rise zivota ti...taj dan prijepodne ni jedan avion u Sarajevo nije mogao sletiti, croatia je kruzila iznad grada pa se vratila u Zg...sta bi tek rekao da ti se to desilo?? Budi zadovoljan sto si dobio makar i taj sendvic...ja sam u Minhenu cekao 6 sati zbog strajka u Milanu pa nisu bili u stanju ni da izvjeste sta se desava a kamoli hranu da podijele..velika Lufthansa

Samo sam napisao kako sam se osjecao,zasto te rijeci? Inace ja zivim u Tuzli i Sarajevo je u mom srcu jer je glavni grad BiH i zato samo slijecem u SJJ ,inace Beograd i Zagreb su za mene isplatnije destinacije za slijetanje ,pogotovo u zimskom periodu,em nema magle i kasnjenja em nema Karaule i dvoipocasovnog truckanja do Tuzle... :bih:[/quote]

Zato sto ti za tvoje kasnjenje nisu krivi ni BH Airlines nit ko drugi nego visa sila...isto bi prosao sa bilo kojom izvikanom kompanijom na svijetu, cak bi vecina njih poslije tolikog odlaganja i otkazala let pa bi poletio tek sutradan, pogotovo zato sto se radi o nebitnoj destinaciji. Sa vecinom ne bi dobio ni taj sendvic koji si ti velikodusno bacio.. Shvati da taj dan zbog jakog vjetra u Sarajevu niko nije mogao sletiti, zasto bi BHA bio izuzetak? Imao si srecu sto si letio sa BHA jer im je Sarajevo maticni aerodrom, vecina drugih bi otkazala let pa bi tek sutra poletio a sta bi ti zena radila bog te pit'o..[/quote]

E zato fino letis za BG i cisto ti se je*e jel snijeg il vjetar u SA,jel neko u BHA ustao na pogresnu nogu. Plus lakse doc do TZ[/quote]

tacno tako ,jos da ne spominjem one carinike koji bi ti G-Shock na ruci star 4 godine carinili kao nov :-)
shibonja

#1293 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by shibonja »

dupli
jefferson

#1294 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

shibonja wrote:studeni76"]

Zato sto ti za tvoje kasnjenje nisu krivi ni BH Airlines nit ko drugi nego visa sila...isto bi prosao sa bilo kojom izvikanom kompanijom na svijetu, cak bi vecina njih poslije tolikog odlaganja i otkazala let pa bi poletio tek sutradan, pogotovo zato sto se radi o nebitnoj destinaciji. Sa vecinom ne bi dobio ni taj sendvic koji si ti velikodusno bacio.. Shvati da taj dan zbog jakog vjetra u Sarajevu niko nije mogao sletiti, zasto bi BHA bio izuzetak? Imao si srecu sto si letio sa BHA jer im je Sarajevo maticni aerodrom, vecina drugih bi otkazala let pa bi tek sutra poletio a sta bi ti zena radila bog te pit'o..[/quote]

E zato fino letis za BG i cisto ti se je*e jel snijeg il vjetar u SA,jel neko u BHA ustao na pogresnu nogu. Plus lakse doc do TZ[/quote]

tacno tako ,jos da ne spominjem one carinike koji bi ti G-Shock na ruci star 4 godine carinili kao nov :-)[/quote]

Ovo nema veze sa BHA ali je ziva istina.
Ja prije par dana kad sam ulazio, tip uze pasos, ono demonstrativno na pasoskoj kontroli, ni muuuuu, beeee, da bar zalaje na mene, nsta. Vrati pasos (tj. baci ga) kao ono "eto ja ti dajem da udjes u drzavu"
Jednostavno FUJ!
studeni76

#1295 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by studeni76 »

Tacno da nije do BHA.Al je zanimljivo da ista sluzba ima sluzbenike na granici i na aerodromu sa potpuno drugacijim ponasanjem. cesto putujem i kad sletim u SA odma gledaju imal bilo sta da se carini. Neke naivne su hvatali cak na caku kao ima viska odjece,nemogu to sve bit licne stvari. il na poklone za djecu,igracke i sl. nevjerovatno. Dok je ovima na granicnim prelazima haman bas mrsko puno zavirivat,Dovidjenja i prijatno.
Al opet nije do BHA al ih kosta.
Koshpa

#1296 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

http://www.arccorp.com/support/tac/20091213.html#1

Samo za Jaffersona and CO :oops:

Online kupovina karata pocinje za par dana
jefferson

#1297 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:http://www.arccorp.com/support/tac/20091213.html#1

Samo za Jaffersona and CO :oops:

Online kupovina karata pocinje za par dana
Super.
Nego kad ce ljudi moci uvezane karte uzet???
zurich

#1298 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by zurich »

Jefferson, uvezane karte su se mogle kupovati i do sada samo ne online. Nece se niti moci kupovati online jer JA prodaje svoje letove. Dakle, obrati se u najblizu turisticku agenciju. Mislim da je ovo sto pisem poanta onoga sto sam ti napisao na nekoj od prethodnih stranica.
jefferson

#1299 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

zurich wrote:Jefferson, uvezane karte su se mogle kupovati i do sada samo ne online. Nece se niti moci kupovati online jer JA prodaje svoje letove. Dakle, obrati se u najblizu turisticku agenciju. Mislim da je ovo sto pisem poanta onoga sto sam ti napisao na nekoj od prethodnih stranica.
Ja sam prestao kupovati karte u turistickim agencijama ima jedno 8god, kao i vecina ljudi, stoga zaboravi na to. A odkako postoji BHA nisam imao priliku vidjeti uvezani BHA let osim preko THY koji ima UZASNE veze sa SAD!
akcija007

#1300 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Danas ovog nevremena sto je popodne krenula kad se vecina aviona iz Evrope stigla do iznad Sarajeva i vratila nazad . Sta se dogadja kada se vracam iz EU preko Ljubljane izadjem iz Sengena u Ljubljani imam vizu s jednim ulazom i izlazom ukracem se na let doletim do iznad Sarajeva ne moze se spustiti u SA i vrati se nazad u Ljubljanu . Jel onda ja boravim tj.spavam na klupi u Ljubljani u nesengenskom tranzitu ili... ? Nema leta LJU-ZAG , a ne mogu me prebaciti iz Ljubljane na Bec pa na Zagreb jer je to sengenski let pasoske i carinske kontrole... Sta se dogadja u ovakim situacijama ?

Za Bec ili Budimpestu ili Minhen je lako kad se vrati avion ima uvijek let za Zagreb iz tih gradova i to su nesengenski letovi .
Post Reply