Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#1276 Re: FK Sarajevo
Posto su pojedine teme zakljucane da napisem:
R.I.P Vedrane
Saucesce porodici Vedrana
izrazavam duboku zalost Hordama Zla
za ovo je prvenstveni krivac NK Siroki Brijeg ( ORGANIZATOR meca ... )
sljedeci krivac je policija koja je lose procijenila ovaj dogadjaj
Eto poslije rahmetli Anera Kasapovica ( za koga nije niko odgovarao ) desi se i Vedran. Bojim se da niko nece odgovarati ni za ovaj slucaj ..... Sta je POUKA ?????
R.I.P Vedrane
Saucesce porodici Vedrana
izrazavam duboku zalost Hordama Zla
za ovo je prvenstveni krivac NK Siroki Brijeg ( ORGANIZATOR meca ... )
sljedeci krivac je policija koja je lose procijenila ovaj dogadjaj
Eto poslije rahmetli Anera Kasapovica ( za koga nije niko odgovarao ) desi se i Vedran. Bojim se da niko nece odgovarati ni za ovaj slucaj ..... Sta je POUKA ?????
-
Fordas
#1277 Re: FK Sarajevo
Da se nikad ne zaboravi!!!

Za ovako docekivanje gostujucih navijaca LIstica bi MORALA dobiti trajnu zabranu kao nesigurna sredina!!!

Za ovako docekivanje gostujucih navijaca LIstica bi MORALA dobiti trajnu zabranu kao nesigurna sredina!!!
- Dioda
#1278 Re: FK Sarajevo
Grozno je ovo sto se desilo
R.I.P. Vedrane
R.I.P. Vedrane
-
MIME
#1279 Re: FK Sarajevo
Moje iskreno saučešće,stvarno mi je žao zbog izgubljenog života,i mislim da uprava FK SARAJEVO mora na ovo oštro reagovati,i tražiti da protiv Širokog igraju na neutralnom terenu.Za ovo je kriv Široki,kao i organizator,policija i svi,iz tog grada divljaka
- Alhemicarkaa
#1280 Re: FK Sarajevo
samo malo wrote:Posto je ona tema ukinuta, moram ovdje, nadam se da citas.Alhemicarkaa wrote:S K. Brda?samo malo wrote:Pulju znam, komsija mi je.
Pocivao u miru.
Da, s Kosevskog je, zapravo tu je rodjen a kako su mu roditelji rastavljeni, on je mislim zivio negdje sa majkom, ali cesto je dolazio kod oca na Kosevsko.
Plav momak, onako kovrdjav, malo deblji. Ovaj Vedran. Dosta je mladji od mene. Inace je Vedran bio malo problematican tip, volio se praviti mangup, maltretirati komsiluk na razne nacine, citava grupa tih raubera je divljala po naselju godinama.
-
lolo_lolo
#1281 Re: FK Sarajevo
nadam se da ce istina izaci na vidjelo,i da ce krivci za vedranovu smrt biti kaznjeni
-
simpozijum delirijum
#1282 Re: FK Sarajevo
ko je kriv ili ne , najmanje je vazno sada, ima jos tesko ozlijedjenih ljekari se bore za njihov zivot
obustaviti ovu sezonu premijer lige BiH, ovo vise nije fudbal ovo je sranje
zatraziti od medjunarodnih snaga (upotreba vatrenoga oruzja ?, to je posao za EUROFOR) i istragu posto domace institucije to nisu u stanju
ostavite svoje zastave i transparente svoga omiljenoga kluba (vazi za sve klubove u BiH) utakmica vise nema ove sezone
pozivanje na osvetu, nacionalisticki linc ili bilo sta slicno ne vodi nicemu , sramota je za sve navijace , za sve gradjane BiH
kada cemo se osvijestiti?
R.I.P. Vedrane
zelim oporavak svim ranjenima i ozlijedjenima
sramite se ! i policija nesposobna i vi navijaci takozvani FK Sarajeva i vi u Sirokom Brijegu:x
ubili ste fudbal u BiH, SVI VI ZAJEDNO , ubili ste duh sporta
vozdra !
obustaviti ovu sezonu premijer lige BiH, ovo vise nije fudbal ovo je sranje
zatraziti od medjunarodnih snaga (upotreba vatrenoga oruzja ?, to je posao za EUROFOR) i istragu posto domace institucije to nisu u stanju
ostavite svoje zastave i transparente svoga omiljenoga kluba (vazi za sve klubove u BiH) utakmica vise nema ove sezone
pozivanje na osvetu, nacionalisticki linc ili bilo sta slicno ne vodi nicemu , sramota je za sve navijace , za sve gradjane BiH
kada cemo se osvijestiti?
R.I.P. Vedrane
zelim oporavak svim ranjenima i ozlijedjenima
sramite se ! i policija nesposobna i vi navijaci takozvani FK Sarajeva i vi u Sirokom Brijegu:x
ubili ste fudbal u BiH, SVI VI ZAJEDNO , ubili ste duh sporta
vozdra !
-
elSaik
#1283 Re: FK Sarajevo
Kada te stanovništvo jednoga mjesta napadne sva priča o sukobu navijačkih skupina pada u vodu. Ljudi su napadnuti jer predstavljaju nešto što ograničeni mozgovi napadača jednostavno ne mogu shvatiti. Predstavljaju nešto civilizacijski njima nedostižno. Ponosan sam kao čovjek na svakog Hordaša koji je dolje bio i tužan zbog smrti momka, kao da su mi braća, a on brat.
Neka ti je lahka crna zemlja.
Neka ti je lahka crna zemlja.
-
samo malo
#1284 Re: FK Sarajevo
Tacno, majka mu isto zivi na Kosevskom, samo u drugom dijelu naselja.Alhemicarkaa wrote:Da, mislimo na istog, ne znam za oca, ali znam da zivi sa majkom na Kosevskom Brdu. Koliko znam ima samo njega. Da joj Bog da sabur
Ima ona jos jednog sina, Vedranovog brata. Samo sto brat zivi sa ocem, pa vjerovatno zato ne znas za njega.
- valterbranisarajevo
#1285 Re: FK Sarajevo
Majko mila! Užas... 
Last edited by valterbranisarajevo on 04/10/2009 21:39, edited 1 time in total.
- medjutim
#1286 Re: FK Sarajevo
hrvoje,govoris drugima da nagadjaju a ti prvi siris neke dezinformacije i lupas...momci su idu prema sarajevu,4 autobusa,policija kantona sarajevo ih je cekala na ivanu i uz njihovu pratnju idu ka sarajevu,svi su u soku od policajaca pa do momaka u busu...
- Edin H.
#1287 Re: FK Sarajevo
Meho Kodro wrote:TV snimke iz Sirokog
Tragedija je da ljudi u 21 st. ginu zbog fudbala/nogometa, crni dan za BIH
Ma sta ovu propagandu postavljas.
Nisam ni ocekivao da HTV ili Nova moga realno i nepristrasno informisati o nekom dogadjaju.
Navijaci Sarajeva (koji ustvari i nisu navijaci
Pa samo covjek kojemu je vrhunac citalackoga obrazovanja Blek Stena i Zagor Te Nej moze povjerovati da su se dogadjaji ovako odvijali.
Hrvatsko novinarstvo se ni za jedan centimetar nije pomaklo od svima nam poznatog ratno-huskackog novinarstava.
Cinjenica je pak da ce Dijana Culjak Selebaj biti ponosna na ovaj izvjestaj, jer ce se sa sjetom sjetiti svoga ratnog izvjestavanja, a nije da ove izvjestaje ne bi podrzao i kolega joj po stilu Risto Djogo da je u mogucnosti to da uradi.
-
klixober
#1288 Re: FK Sarajevo
Još uvijek nepotvrđeno
Preminuo i drugi navijač Sarajeva?
Prema nezvaničnim informacijama sa terena koje smo dobili od navijača FK Sarajevo koji se trenutno nalaze u Mostaru, i drugi navijač ovog kluba preminuo je noćas u bolnici. Navodno je zbog teških povreda i činjenice da je bio srčani bolesnik, podlegao nakon bolničkog tretmana.
U međuvremenu, povrijeđeni su počeli stizati u sarajevski CUM gdje ih očekuje tim ljekara koji će im pružiti pomoć, a na terenu su i neki od zvaničnika iz vlasti, javlja naš reporter sa terena Almir Panjeta.
Za to vrijeme, prema iskazima navijača, pokazuju se kao netačne infomacije koje cijelo poslijepodne plasiraju hrvatski i hercegovački mediji, i sve se manje čine vjerodostjnim jer izjave navijača Sarajeva koje polako stižu , daju potpuno drugu sliku o onome što se danas dešavalo na ulicama Širokog Brijega. Ponajprije, o tome kako je ubijen Sarajlija Vedran Puljić jer je očito da se radi o ubistvu.
Zagrebački Jutarnji list je objavio da postoje dvije verzije kako se dogodila tragedija. Jedna je da je navijač oteo policajcu pištolj i počeo mahnito pucati. Nakon toga su ga ustrijelili drugi policajci. Druga je da je suparnički navijač oteo pištolj policajcu i ubio navijača Sarajeva. Službenih informacija još uvijek nema.
Svjedočenja nekih navijača govore i o tome da je cijeli Široki Brijeg napao na dvjestotinjak navijača FK Sarajevo, i da su čak i policajci koji su bili dužni smiriti nemire, uzvikivali - 'Ubij balije!' . Radi se o navodno organiziranom napadu pripremljenom za sarajevske navijače.
Trenutno se, prema navodima nekih od njih, dobijenih sa mjesta događaja, dosta navijača nalazi u policiji i izloženi su maltretiranju.
Preminuo i drugi navijač Sarajeva?
Prema nezvaničnim informacijama sa terena koje smo dobili od navijača FK Sarajevo koji se trenutno nalaze u Mostaru, i drugi navijač ovog kluba preminuo je noćas u bolnici. Navodno je zbog teških povreda i činjenice da je bio srčani bolesnik, podlegao nakon bolničkog tretmana.
U međuvremenu, povrijeđeni su počeli stizati u sarajevski CUM gdje ih očekuje tim ljekara koji će im pružiti pomoć, a na terenu su i neki od zvaničnika iz vlasti, javlja naš reporter sa terena Almir Panjeta.
Za to vrijeme, prema iskazima navijača, pokazuju se kao netačne infomacije koje cijelo poslijepodne plasiraju hrvatski i hercegovački mediji, i sve se manje čine vjerodostjnim jer izjave navijača Sarajeva koje polako stižu , daju potpuno drugu sliku o onome što se danas dešavalo na ulicama Širokog Brijega. Ponajprije, o tome kako je ubijen Sarajlija Vedran Puljić jer je očito da se radi o ubistvu.
Zagrebački Jutarnji list je objavio da postoje dvije verzije kako se dogodila tragedija. Jedna je da je navijač oteo policajcu pištolj i počeo mahnito pucati. Nakon toga su ga ustrijelili drugi policajci. Druga je da je suparnički navijač oteo pištolj policajcu i ubio navijača Sarajeva. Službenih informacija još uvijek nema.
Svjedočenja nekih navijača govore i o tome da je cijeli Široki Brijeg napao na dvjestotinjak navijača FK Sarajevo, i da su čak i policajci koji su bili dužni smiriti nemire, uzvikivali - 'Ubij balije!' . Radi se o navodno organiziranom napadu pripremljenom za sarajevske navijače.
Trenutno se, prema navodima nekih od njih, dobijenih sa mjesta događaja, dosta navijača nalazi u policiji i izloženi su maltretiranju.
- BHCluster
#1289 Re: FK Sarajevo
Eno javljaju da je jos jedan navijac sarajeva podlegao.
- ecstase
#1290 Re: FK Sarajevo
BHCluster wrote:Eno javljaju da je jos jedan navijac sarajeva podlegao.
Nije tacan info kume.
Preuzeto sa drugog foruma:
A Amir i Amar su uredu, evo sad sam ja provjerio. to su oni momci sto su ranjeni
-
dimu
#1291 Re: FK Sarajevo
dobro zna li iko sta se tacno desilo ?
odkud navijaci sarajeva (ako su vec organizovano dosli) u gradu ? zar nije praksa da se kad su tako neki rizicni mecevi, da se navijaci doprate do stadiona i odmah na tribine, i poslije utakmice odmah u autobuse i nazad ???
odkud navijaci sarajeva (ako su vec organizovano dosli) u gradu ? zar nije praksa da se kad su tako neki rizicni mecevi, da se navijaci doprate do stadiona i odmah na tribine, i poslije utakmice odmah u autobuse i nazad ???
- BHCluster
#1292 Re: FK Sarajevo
Ma vidio sam na pocetnoj Sa-xecstase wrote:BHCluster wrote:Eno javljaju da je jos jedan navijac sarajeva podlegao.
Nije tacan info kume.
Preuzeto sa drugog foruma:
A Amir i Amar su uredu, evo sad sam ja provjerio. to su oni momci sto su ranjeni
- medjutim
#1293 Re: FK Sarajevo
autobusi i kolona privatnih vozila su upravo prosli pored moje zgrade,ljudi s desne strane autobusa (odakle sam i gledao) na sva 4 busa su polupana stakla,ovo je nevjerovatno,a na jednom je soferka razbijena,momci kao da su iz palestine dosli upravo...uza!!!
- Edin H.
#1294 Re: FK Sarajevo
Pogledah malo izvjestaje hrvatskih medija i naravno kao i sto sam ocekivao.
) dosli su u ovaj mirni i idilicni hercegovacki gradic i prilikom izlaska iz autobusa i pretresa sukobili se sa policijom jer je pronadjeno niz ostrih predmeta koji mogu ugroziti sigurnost gradjana. E onda probijaju kordon policije (cim te policija zamoli za pretres ti samo probijes kordon). Tada se ukljucuju i navijaci Sirokog koji su do tada, pretpostavljam radosni i ushiceni, posmatrali dolazak gostujucih navijaca drzeci parole dobrodoslice i bukete cvijeca, prosvjedujuci nad cinjenicom da policiji nije bilo dozvoljeno da kvaliteno obave pred njih postavljene radne zadatke. Onako usput Vedran rutinski otima pistolj policajcu, pocinje pucati po Policiji poput Dock Holiday-ja, te Policija naravno nema drugoga rjesenja nego da uzvrate, te ga lisavaju zivota. Onda ta bagra od navijaca Sarajeva (naravno nicim izazvana) u bijegu upada u kuce gradjana koji uzivaju u idilcnom poslijepodnevu toga mirnoga hercegovackog gradica (valjda cisteci oruzje), te navijaci, naravno potpuno bez povoda i nicim izazvani (valjda maloprije oduzetim) nozevima ranjavaju gradjane Listice u njihovim kucama (koji opet pretpostavljam, nisu ni pomislili da pucaju na navijace izmedju ostalog i iz automatskog oruzja).
Pa samo covjek kojemu je vrhunac citalackoga obrazovanja Blek Stena i Zagor Te Nej moze povjerovati da su se dogadjaji ovako odvijali.
Hrvatsko novinarstvo se ni za jedan centimetar nije pomaklo od svima nam poznatog ratno-huskackog novinarstava.
Cinjenica je pak da ce Dijana Culjak Selebaj biti ponosna na ovaj izvjestaj, jer ce se sa sjetom sjetiti svoga ratnog izvjestavanja, a nije da ove izvjestaje ne bi podrzao i kolega joj po stilu Risto Djogo da je u mogucnosti to da uradi.
-
3XL
#1295 Re: FK Sarajevo
Nemogu da vjerujem i ovaj BHT kako moze pustiti ove snimke ove presice sto je bila , pa klasicna prica kao u ratu sto su pricali ..... Svasta boze dragi , oni ispadose pozitiva po njihovoj prici ..... A jos nesto mi sumnjivo bi , kaze sad sa sigurnoscu mozemo reci da nije ubijen vatrenim oruzijem ili bar ne od strane policijski snaga 
- bijelo_dugme
#1296 Re: FK Sarajevo
Nije ovo zbog fudbala, Vedran je jos jedna zrtva primitivnog fasizma...Meho Kodro wrote:TV snimke iz Sirokog
Tragedija je da ljudi u 21 st. ginu zbog fudbala/nogometa, crni dan za BIH
RIP Vedrane...
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#1297 Re: FK Sarajevo
Da.Edin H. wrote:Pogledah malo izvjestaje hrvatskih medija i naravno kao i sto sam ocekivao.
Navijaci Sarajeva (koji ustvari i nisu navijaci) dosli su u ovaj mirni i idilicni hercegovacki gradic i prilikom izlaska iz autobusa i pretresa sukobili se sa policijom jer je pronadjeno niz ostrih predmeta koji mogu ugroziti sigurnost gradjana. E onda probijaju kordon policije (cim te policija zamoli za pretres ti samo probijes kordon). Tada se ukljucuju i navijaci Sirokog koji su do tada, pretpostavljam radosni i ushiceni, posmatrali dolazak gostujucih navijaca drzeci parole dobrodoslice i bukete cvijeca, prosvjedujuci nad cinjenicom da policiji nije bilo dozvoljeno da kvaliteno obave pred njih postavljene radne zadatke. Onako usput Vedran rutinski otima pistolj policajcu, pocinje pucati po Policiji poput Dock Holiday-ja, te Policija naravno nema drugoga rjesenja nego da uzvrate, te ga lisavaju zivota. Onda ta bagra od navijaca Sarajeva (naravno nicim izazvana) u bijegu upada u kuce gradjana koji uzivaju u idilcnom poslijepodnevu toga mirnoga hercegovackog gradica (valjda cisteci oruzje), te navijaci, naravno potpuno bez povoda i nicim izazvani (valjda maloprije oduzetim) nozevima ranjavaju gradjane Listice u njihovim kucama (koji opet pretpostavljam, nisu ni pomislili da pucaju na navijace izmedju ostalog i iz automatskog oruzja).
-
Fordas
#1298 Re: FK Sarajevo
Tuca i obracun je jedno, pucanje u ljude je nesto sasvim drugo. Listicu jednostavno treba zabraniti najmanje 10-god dok se zlocinacki porivi ubijanja ljudi ne isciste.... ako 10 godina ne pomogne onda to uduplati pa nek medjusobno sami razmisljaju 'sto im se to dogadja'.... Policija NHK ce to naravno sve vjerno pokriti jer se mahom radi o istim ljudima, ljudima istih razmisljanja....
-
jasmin93
-
postolar
#1300 Re: FK Sarajevo
tu je federalna vlast da istrazi slucaj. mediji svasta pisu, ne ceka se obdukcija momka. internet je prepun kojekakvih verzija da vishe ne znas u sto vjerovati. svi svasta pisu, a nitko nije tamo bio. samo zelim reci da se ne nasjeda na kojekakve price iz medija koje nisu provjerene. i prije se ova utakmice odigravala pa nije bilo nereda, bar ne u ovakvom obimu.Fordas wrote:Ma nemoj, ko je pucao na navijace Sarajeva?postolar wrote:sumnjam u te izjave navijaca. prema tome ispada da je cijeli grad skupa sa policijom napravio sacekusune budite smijesni. ovo je BiH, ne zona sumraka. veliki propust policije i nista vishe! pod hitno donijeti zakon o navijacima da se sprijece buduce zrtve!
@ stereotipni : da