Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1276 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

PipiDugaDevetka wrote:
Genije wrote:sam se vi zaebaite dok ga jadan rašo dudla u ćuzi pod stare dane :sad:
Neka ga tamo i nek' preuzme svu krivicu za genocid na sebe, a ne da se narodu taj epitet genocidnosti prihefta za srpski narod.
Krivci i odgovorni za genocid imaju svoje ime i prezime, pa će srpskom narodu biti lako reći da su samo pojedinci pripremali i činili genocid. To je u INTERESU SRPSKOG NARODA!

A broj tih pojedinaca? Vjerovatno nekoliko hiljada.

E moj Pipi, vidi se na izborima u RS-u sta srpski narod misli da je njihov interes. :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1277 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Genije wrote:sam se vi zaebaite dok ga jadan rašo dudla u ćuzi pod stare dane :sad:
Neka ga tamo i nek' preuzme svu krivicu za genocid na sebe, a ne da se narodu taj epitet genocidnosti prihefta za srpski narod.
Krivci i odgovorni za genocid imaju svoje ime i prezime, pa će srpskom narodu biti lako reći da su samo pojedinci pripremali i činili genocid. To je u INTERESU SRPSKOG NARODA!

A broj tih pojedinaca? Vjerovatno nekoliko hiljada.

E moj Pipi, vidi se na izborima u RS-u sta srpski narod misli da je njihov interes. :-)
Ja ne mogu gen. Divjaka nazivati genocidašem, pa to ti je.
%tacno*

#1278 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

PipiDugaDevetka wrote:Ja ne mogu gen. Divjaka nazivati genocidašem, pa to ti je.
...ni ja Bogicevica, Pudarica, Popovica, Lazovica...ali oni su druga prica
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1279 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

%tacno* wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ja ne mogu gen. Divjaka nazivati genocidašem, pa to ti je.
...ni ja Bogicevica, Pudarica, Popovica, Lazovica...ali oni su druga prica
:thumbup:

Otvoriće neko temu i o pobrojanim + Jovo Divjak, nadam se.
Dakle, neka Karadžića osude za genocid širom BiH i to će biti bolje za sam srpski narod.
PipiDugaDevetka

#1280 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Sedmična konferencija za štampu MKSJ
27 februar 2013

Presuda Žalbenog veća u postupku protiv Momčila Perišića biće izrečena sutra popodne (28.02.2013.g.), u 15:00 časova, u sudnici I. Novinari koji žele da prisustvuju izricanju presude moraju podneti zahtev za akreditaciju Službi za medije do kraja današnjeg dana...

http://www.icty.org/sid/10915

%tacno*

#1281 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

PipiDugaDevetka wrote:Sedmična konferencija za štampu MKSJ
27 februar 2013

Presuda Žalbenog veća u postupku protiv Momčila Perišića biće izrečena sutra popodne (28.02.2013.g.), u 15:00 časova, u sudnici I. Novinari koji žele da prisustvuju izricanju presude moraju podneti zahtev za akreditaciju Službi za medije do kraja današnjeg dana...

Ja ovo ne razumijem. :roll: Hasko Tuzilastvo nije uspjelo dokazati... :x pa je li oni odredjuju sta ce uvrstiti u dokaze? Pitamo li se mi ista tu? Mozes zamisliti jednog zaposlenog u Tuzilastvu koji kao ''robot'' radi nesto o cemu nema blage veze, nije nista osjetio na svojoj kozi, nije bio u blizini desavanja, u tom periodu jedva bio punoljetan, saradjuje sa nama samo o onome sto on misli da mu treba...i sada on kao nesto radi da dokaze neku krivicu. Cirkus, nista drugo.
Ponovo danas gledam sudjenje zlocincu. Prosto me strah od ovoga sudjenja. Zlocinac se toliko opustio, stvara neku ''jaransku'' atmosferu, sudija samo sto ga ne zagrli, svjedoci lazu, Tuzilastvo se ne snalazi...pa jebote zivot, ko ce mu kaznu izreci.
PipiDugaDevetka

#1282 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ic ... a-perisica
U okviru ove vijesti aljazeera priložen je i video sa gošćom Vasvijom Vidović i ona krivca locira na Tužilaštvo bivše tužiteljice Carle del Ponte.
:(
holowey

#1283 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by holowey »

PipiDugaDevetka wrote:Sedmična konferencija za štampu MKSJ
27 februar 2013

pipi, na ovo ti moram replicirati, mostarci (istocni) pohvalno govore o borbama sa srbima jer su bile "postene", u odnosu na borbe sa hrvatima... iz njihovih usta cuh "srbi su nam na vrijeme javljali kuda ce gadjati pa smo se na vrijeme mogli skloniti"
PipiDugaDevetka

#1284 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

holowey wrote:
pipi, na ovo ti moram replicirati, mostarci (istocni) pohvalno govore o borbama sa srbima jer su bile "postene", u odnosu na borbe sa hrvatima... iz njihovih usta cuh "srbi su nam na vrijeme javljali kuda ce gadjati pa smo se na vrijeme mogli skloniti"
Jesi li ti ikada doživio bombardovanje u skloništu recimo? Djeca su se skrivala pod suknjama matera, eto gdje su se mogli skloniti.

holowey

#1285 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by holowey »

PipiDugaDevetka wrote:
holowey wrote:
Jesi li ti ikada doživio bombardovanje u skloništu recimo? Djeca su se skrivala pod suknjama matera, eto gdje su se mogli skloniti.
gdje sam ja to napisao da je bilo bajno i krasno?
samo cu ti kopirati dio iz opisa video klipa
Iako će još gora razaranja Mostara nastupiti tek sljedeće, 1993. godine, ovaj film je dokument jedne teške i tužne godine...
sto je u skladu sa onim sto sam cuo "jer su (borbe) bile "postene", u odnosu na borbe sa hrvatima"
PipiDugaDevetka

#1286 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

holowey wrote:
Iako će još gora razaranja Mostara nastupiti tek sljedeće, 1993. godine, ovaj film je dokument jedne teške i tužne godine...
sto je u skladu sa onim sto sam cuo "jer su (borbe) bile "postene", u odnosu na borbe sa hrvatima"
Gdje može tu biti poštenja, čojstva, junaštva: Haubicama i artiljerijom po civilima?!
:D
I još cinično svako veče davati putem radija raspored granatiranja. Isto tako su Beograđani svi znali šta je sljedeći cilj prilikom Weslyevog bombardovanja Bgd-a.

LaHko je njima bilo da se sklone kada su znali šta će sve biti bombardovano to veče ili naredni dan.
Image
holowey

#1287 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by holowey »

PipiDugaDevetka wrote:
holowey wrote:
Gdje može tu biti poštenja, čojstva, junaštva: Haubicama i artiljerijom po civilima?!
:D
I još cinično svako veče davati putem radija raspored granatiranja.
to pises kao da su hrvati bacali pogace i lubenice... sjedi sa mostarcem pa priupitaj o ratovanju sa cetnicima, i ratovanju sa ustasama pa neka ti oni kazu koju...
PipiDugaDevetka

#1288 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Tužno je to da pišemo o ovome s kim je u Mostaru žešći rat bio protiv ARBiH. :(

Glavno je da smo 2. maja 1992.g. u Sarajevu skršili tri velike: Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku i AP ZB Veliku Kladušu. Naravno, uz pomoć CNN-TV i ostalih koji su u direktnom tv. prenosu rata načinili da sve žrtve imaju malu satisfakciju, a to je neovisna Republika KosovA.
GandalfSivi

#1289 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by GandalfSivi »

Jebo mater, ponekad procitam neke od izjava svjedoka odbrane, i nesto sada kontam, da ih covjek skupi i analizira, mogla bi se tu odlicna knjiga napraviti, recimo da se zove Anatomija ljudske samoobmane (kradem od Fromma malo)... Fazon je u tome sto ja stvarno mislim da ovi ljudi apsolutno vjeruju u ono sto pricaju, cista dijagnoza...
%tacno*

#1290 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

GandalfSivi wrote:Jebo mater, ponekad procitam neke od izjava svjedoka odbrane, i nesto sada kontam, da ih covjek skupi i analizira, mogla bi se tu odlicna knjiga napraviti, recimo da se zove Anatomija ljudske samoobmane (kradem od Fromma malo)... Fazon je u tome sto ja stvarno mislim da ovi ljudi apsolutno vjeruju u ono sto pricaju, cista dijagnoza...
...i onda dolazimo do njihove famozne '' sto puta izgovorena laz postaje istina''.

Jadni su da jadniji ne mogu biti. Ne znam kako bih se ponasao da zivim sa tim ljudima u istom mjestu. Cuj ''muslimani sami dosli u sabirni centar'', ''od kuce im donosili hranu'', ''izlazili su kada su htjeli i kuda su htjeli'', ''mi ih stitili od paraformacija''...pa onda novi red gluposti ''sami se ubijali''... :x

Samo jedna kazna za lazno svjedocenje i sve bi to palo ko kula od karata (da ima volje a dokaza ne nedostaje)ali izgleda da i Sud voli slusati ove ''bljuvotine'' samo nece valjati ako jos u to i povjeruje.
mO k3

#1291 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

Gledam ga ziv,zdrav i ugojen :) ... dabogda on nama jos 30 godina zivio
BatoS

#1292 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BatoS »

Karadžićev svedok okrivio Bošnjake

Hag -- Bivši predsednik gradske vlade u Bijeljini Svetozar Mihajlović izjavio je pred sudom u Hagu, da su taj grad u proleće 1992. napale paravojske muslimanske snage.

Svedočeći u odbranu Radovana Karadžića pred Tribunalom u Hagu, Mihajlović je izjavio da su ga o napadu 31. marta 1992. unapred obavestili prijatelji Bošnjaci, ali da im on nije verovao.

"Vođstvo SDA (Stranke demokratske akcije)", kako je izjavio, blokiralo je ceo grad postavljajući brojne barikade i smeštajući snajpere na zgrade.

Karadžić, koji je u to vreme bio lider Srpske demokratske stranke, optužen je za progon muslimana i Hrvata iz Bijeljine i još 19 bosanskih opština. Po optužnici, Bijeljinu su napale i nasilno zauzele srpske paravojne formacije, predvođene Željkom Ražnatovićem-Arkanom, pritom ubivši 48 građana.

Prema svedoku, međutim, Ražnatović je bio "veliki manipulator", a iseljavanje muslimana iz Bijeljine bila je posledica ratnih napetosti, dolaska velikog broja srpskih izbeglica i incidenata koje vlasti nisu mogle da spreče.

Mihajlović je posvedočio da, kao predsednik opštinske vlade od 1994. godine, nikada nije dobio niti dao naređenje da se nesrpsko stanovništvo deportuje. Lokalne vlasti su, naprotiv, činile sve da zločine spreče.

Za Karadžićevu smotru Ražnatovićeve jedinice u centru Bijeljine, koju je posmatrao u jesen 1995, svedok je tvrdio da "nije bila planirana". Tvrdio je da je Ražnatović time hteo da Karadžićev odvojeni boravak u gradu iskoristi da "verifikuje svoj boravak na frontu" kod Sanskog Mosta koji je pre toga završio.

Ražnatović je, po Mihajlovićevim rečima, u aprilu 1992. u Bijeljini izmanipulisao i tadašnju članicu Predsedništva BiH Biljanu Plavšić kada joj je "podneo raport i poljubio se s njom".

Plavšićeva je svedoku, kako je preneo, rekla da do tada nije znala ko je Ražnatović.

Na pitanje tužiteljke Katrine Gustafson da li zna da je, tri nedelje kasnije, sama Plavšićeva pozvala Ražnatovića da "dođe u Sarajevo", Mihajlović je odgovorio negativno.

Tužiteljka je svedoku prikazala snimak na kojem Karadžić, posle smotre u Bijeljini, predaje odlikovanje Ražnatoviću, sugerišući da to pokazuje da je susret bio planiran. Ostajući pri iskazu da nije, svedok je tvrdio da niko nije mogao znati kada će Ražnatović biti u Bijeljini.

Mihajlović je tvrdio da nije bilo planirano ni ubistvo tri muslimanske porodice koje su u septembru 1992. počinile "paravojne formacije". Taj "gnusan događaj cela Bijeljina je osudila", rekao je svedok.

Tužiteljka je zatim upitala zar kao počinilac nije bila označena "specijalna policijska jedinica Duška Malovića", a Mihajlović je to potvrdio, dodajući da je ta jedinica "došla sa strane" i da je vlasti u Bijeljini nisu priznavale.

Mihajlović je, dok ga je unakrsno ispitivala tužiteljka Gustafson, potvrdio i da je Vojkan Đurković, "u saradnji s Arkanom", 1994. iz Bijeljine iseljavao i Bošnjake koji to nisu želeli.

"On je kupio i one koji nisu hteli da idu", a ne samo Bošnjake koji su izrazili želju da napuste grad, rekao je svedok, naznačivši da su vlasti bile protiv toga i jednom prilikom čak naredile Đurkovićevo hapšenje.

Đurković je do danas ostao na slobodi, zato što "niko nije prijavio" to što je on radio, rekao je Mihajlović.

Sledećeg svedoka Karadžićeve odbrane, sudije će saslušati sutra.

Bivši predsednik Republike Srpske optužen je i za genocid u Srebrenici; terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce "plavih šlemova" UN, 1992-95.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=697086
RadnickaRuka

#1293 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by RadnickaRuka »

Da mi je da se jednom otkrije cijela prava istina, ali nije to svima u interesu.
%tacno*

#1294 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

RadnickaRuka wrote:Da mi je da se jednom otkrije cijela prava istina, ali nije to svima u interesu.
naravno, a pogotovu je neces saznati ovih dana...
mO k3

#1295 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

RadnickaRuka wrote:Da mi je da se jednom otkrije cijela prava istina, ali nije to svima u interesu.
Koja tajna , zna se šta se desilo
Aethaercyn

#1296 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Aethaercyn »

Sarajlija Karadžiću poslao kamilicu i Lexilium

Duboko ganut duševnim bolima i tugom dr Radovana Karadžića, jedan je građanin Sarajeva na haašku adresu bivšeg predsjednika Republike Srpske, optuženog za genocid i druge teške zločine, poslao koristan paket.

Image

Jedno kratko prijateljsko pismo, kutija čaja od kamilice i pakovanje Lexiliuma, za smirenje i lakše podnošenje duševne patnje.

"Sarajevo je moj grad, i priča i bilo kakva mogućnost da bismo mi bez razloga bombardovali Sarajevo je apsolutno netačna." (...) „Svaka granata koja je pala po Sarajevu je lično mene boljela." Kazao je to, između ostalog, na početku iznošenja svoje odbrane u Haagu Radovan Karadžić.Danas sam posalo paket Radovanu, zbog njegove izjave da ga je zaboljela svaka granata koja je pala na Sarajevo. Pa mu poslah malo kamilice i lexova", kazao je Sarajlija.

Image

U popratnom pismu piše: „Doktore Karadžiću, duboko me ganula Vaša izjava u kojoj ste naveli da vas je svaka bačena granata na Sarajevo potresla. Koristim ovu priliku da vam pošaljem dar koji će ublažiti Vašu potresenost. Živi bili!"
BHCluster

#1297 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster »

Samir_01

#1298 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Samir_01 »

Izvinjenje žrtvama silovanja u Foči

Hag -- Ratni predsednik srpske vlade u Foči Radojica Mlađenović izvinio se na suđenju Radovanu Karadžiću žrtvama silovanja od strane srpskih snaga.

"Iskreno i duboko se izvinjavam žrtvama i iskreno saučestvujem sa njima", rekao je Mlađenović, nakon što su mu tužioci u unakrsnom ispitivanju predočili dokaze o masovnim silovanjima Muslimanki u više objekata u Foči u proleće i leto 1992.

Prema optužnici protiv Karadžića (67), tadašnjeg predsednika Republike Srpske, progon muslimanskog stanovništva u Foči, koje su 1992. sprovele srpske snage, poprimio je razmere genocida.

Svedok Mlađenović je rekao i da "nema opravdanja" za "destruktivno delovanje" grupa predvođenih Miodragom Kunarcem, Gojkom Jankovićem, Perom Elezom, Radovanom Stankovićem i drugima koji su u Hagu i BiH osuđeni za seksualno zlostavljanje muslimanskih žena.

"Za ono za šta su osuđeni nema opravdanja i ja žalim zbog toga", kazao je Mlađenović, potvrđujući i da oni nisu kažnjeni tokom rata u BiH.

Na primedbu zastupnice optužbe da su u Foči tada gotovo svi znali za silovanja u više objekata gde su držane Muslimanke i da je u to bio umešan i šef lokalne policije Dragan Gagović, svedok je odgovorio: "Apsolutno ne. Bio bih razočaran da je on učestvovao u tome".

On je dodao i da se Gagović "koga su pri pokušaju hapšenja posle rata ubile međunarodne snage" angažovao u zaštiti civila.

Pred objektima u kojima su bile pritvorene muslimanske žene, bili su "čuvari", ali su "patološka lica bila naoružana" i "teško se bilo isprečiti tim kabadahijama", posvedočio je Mlađenović.

On je ostao pri iskazu da je Kazneno-popravni dom u Foči, u kojem su prema iskazima svedoka optužbe i ranijim presudama tribunala u Hagu počinjeni zločini nad Muslimanima, bio "vojni zatvor" u koji je "vojska dovodila i odvodila" pritvorenike.

Svedok, međutim, nije negirao da je krizni štab, čiji je član bio, za upravnika KPD u aprilu 1992. imenovao Milorada Krnojelca, dodajući da je dom tada bio "prazan". Krnojelca je Haški sud osudio na 15 godina zatvora zbog zlodela u KPD Foča.

Nakon što mu je tužiteljka predočila dokaze da zločini u KP-domu nisu bili pojedinačni incidenti, kako je on izjavio, Mlađenović je odgovorio: "Nisam stekao utisak u gradu da je to bilo masovno ubijanje, nego pojedinačni slučajevi... Iz KP-doma se pričalo da su ljudi išli na razmenu... Da li su išli ili ne, ja ne mogu svedočiti".

Karadžić, koji se brani sam, danas je pred sudije kao svedoka izveo i Milorada Skoka, koji je tokom rata u BiH bio direktor elektrodistribucije RS.

Skoko je izjavio da niko iz RS nikada nije namerno opstruirao isporuke struje Sarajevu i da su domaćinstva u gradu imala dovoljno struje za "osnovne, elementarne potrebe". To, po svedoku, nije bila "katastrofa", kako su tvrdile vlasti u Sarajevu i međunarodni mediji.

Manjak isporuka struje iz hidroelektrane u Višegradu, Skoko je pripisao prekidima koje je izazivala Armija BiH.

Na kraju današnjeg zasedanja, Karadžićev pravni savetnik Peter Robinson potvrdio je da će u utorak, 9. aprila, iskaz kao svedok odbrane dati predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Haški proces Karadžiću biće nastavljen u ponedeljak, 8. aprila. Bivši lider bosanskih Srba optužen je i za genocid u Srebrenici; teror nad civilima u Sarajevu dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=702304

...
Timotije

#1299 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Timotije »

Radojica Mladjenovic, profesor hemije, mlad, sredinom 80-ih! Prototip profesora 20-og vijeka, sredjen, dotjeran,namirisan, izuzetno prijatan u komunikaciji sa ucenicima (naviknutim na seljakluk i sirovost njegovih kolega, sljeglih sa Durmitora i okolnih brda), studiozan i kulturan, u svakom pogledu. I dan danas pomislim da nije bas ono moje sve bilo za "petice", ali bilo je tu malo i na minuli rad, zainteresovanost i iskazanu zelju za znanjem, predpostavljam!?
Nikad, od njega, nisam dobio cetvorku!
Zbog tog covjeka sam dobrim dijelom i izabrao svoj kasniji profesionalni poziv! Jednom rijecju, ideal, u mnogo cemu, jednom nadobudnom 18-godisnjaku!
U aprilu 1992 covjek clan kriznog staba! U prvom esalonu, za srpsku stvar, kao i ogroman broj njegovih kolega (prosvjetari su se zaista iskazali u ovome ratu, maltene svi do jednoga :x )!
Naravno da covjek nije sekunde glup, i da ni on sam ne vjeruje svojim rijecima u Hagu, i on se kristalno jasno sjeca onog sto je vidio (i vjerovatno, djelimicno,sam i kreirao u tom trenutku), ali eto, ironijom sudbine, covjek je tu samo svjedok..... :evil:
dedovic.almir

#1300 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dedovic.almir »

Samo da dozivi presudu...
Post Reply