Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A mozda da probas stariju verziju safari-a da instaliras, a? Moguce da ti ja taj install-pack bugovan ili slicno. btw. Safari 5.2 mi ne govori puno, mislio si na 5.02 ili?
Ovdje mozes skinuti stariju verziju pa update na vecu, vidi hoce li ti raditi.
Probao ali SL ne prima stariju verziju. Bar mi tako pise na pocetku instaliranja. Samo 5.0.2.
Sta bi se dogodilo ako bih reinstalirao OSX? Da ga ponovim sa DVD-om.
Skini odavde onda pa pokusaj install. Ja znam da u SL Safari bude pravo spor zbog Font-Booka, tako da mozes isprobati i naci duplicate fonts i onda resolve, da ti safari ide 100 na sat. Mnogi korisnici SL su imali taj problem i rijesili ga na taj nacin.
Za instalaciju, ako ne bude opet moglo, jesi li pregledao permissions.. ako ne bude radilo ni to onda pokusaj reinstall OS ako nemas nista posebno vazno na njemu..
Sve sam probao, ne ide. Vise nemam zivaca. Reinstalirat cu ga.
Puno ti hvala na savjetima.
Pozdrav.
Ne znam da li si probao sljedeće:
Mimo deinstalacije bilo kog programa u Mac OS potrebno je u "users/tvoj user/Library izbrisati sve postavke za deinstalirani program. Iako misliš da je program deinstaliran on to nije u potpunosti jer postavke ostaju. Najbolje je otići na Apple Support i provjeriti koje parametre moraš ručno izbrisati nakon deinstalacije. Imao sam sličnih problema ali sam ih ovako riješavao. I radilo je. Sada prije deinstalacije obavezno pročitam uputstva. Probaj da ne vršiš kompletnu reinstalaciju jer dati file-ovi mogu "preživjeti" i opet bi imao isti problem!
Pozdrav i sretno...
taxi_driver wrote:meni je perverzija traziti1000€ za nesto sa 11" ekranom i 64 GB memorije koje bi maximalno trebalo kostati 500€ i to da i gladni Steve nesto zaradi.
Ako pogledaš proizvode koji se po kvalitetu mogu mjeriti sa ovim recimo 13" modelom i ako je u njima SSD vidjećeš da su cijene ili jednake ili da je apple čak jeftiniji. Recimo lenovo t410s sa 128GB ssd diskom koji standardno dolazi sa njim. Kod nas je skoro 4000KM. U americi evo recimo na sniženju model sa odvojenom grafičkom $1,829.00. Možda će neko reći da nisam u pravu ali po meni je to jedini laptop koji je dovljno kvalitetan da predstavlja referencu u PC svijetu.
AMD wrote:To može biti jedino JEDINI LEGALNI način distribucije aplikacija, ali nemože nikako biti jedini
Potpisujem
Mada lično mislim da su ljudi pogrešno razumjeli da uvođenje novog kanala distribucije software-a znači zatvaranje ostalih. Microsoft, Adobe i slični neće prodavati svoje verzije mac software-a tim putem.
AMD wrote:To može biti jedino JEDINI LEGALNI način distribucije aplikacija, ali nemože nikako biti jedini
Potpisujem
Mada lično mislim da su ljudi pogrešno razumjeli da uvođenje novog kanala distribucije software-a znači zatvaranje ostalih. Microsoft, Adobe i slični neće prodavati svoje verzije mac software-a tim putem.
zasto mislis da nece?pa i aplikacije za iPhone kupujes iskljucivo preko itunes store-a. Vidjet cemo.Dok lion ne izadje SL ce biti pokusni kunic.Ono odes na adobe sajt kliknes na program i on te automatski prebaci na Apple store za Mac os.Znaci nema vise ilegalnog snimanja programa.
Potpisujem
zasto mislis da nece?pa i aplikacije za iPhone kupujes iskljucivo preko itunes store-a. Vidjet cemo.Dok lion ne izadje SL ce biti pokusni kunic.Ono odes na adobe sajt kliknes na program i on te automatski prebaci na Apple store za Mac os.Znaci nema vise ilegalnog snimanja programa.
A šta je sa sajtom poput Apptrack.org za iPhone ili iPod?! Da ne pričam o torrentim-a. Opet kažem, vjerujem da će biti preko iTunes Store-a jedini legalni način skidanja aplikacija, ali uvijek će postojati nelegalni izvori aplikacija. No, vidjet ćemo
Pa kako sam skontao Lion ce biti nesto izmedju iOS-a i OSX-a.Znaci da je veoma moguce da vise neces moci snimiti nesto sa torrenta i instalirati na mac-u.Ja se nadam da nije tako, ali kao sto si rekao vidjet cemo kad izadje Lion.
ja sam vani, trebalo bi da radi i u bosni, ako imas apple account.ja sam sinoc probao sa maca na mac , i radi savrseno.da hoce izaci za windowse instalirao bih i starcima koji su u bosni.onda zbogom skype.
meni je aktiviranje islo glatko,ali prijatelju sam morao ponovo aktivirati account.i trajalo je malo duze.ili im je do servera ili ko zna do cega.
kad smo potvrdili ,facetime je cekao da aktivira.onda sam ga reinstalirao i proradio je.
a jos je lakse ako imas me.com account i ako iphone sinhronizujes preko njega.onda sve kontakte imas na facetime.i ko god ima face time samo ga prozoves.ja mislim da bi mogao i sa gmailom.
taxi_driver wrote:Pa kako sam skontao Lion ce biti nesto izmedju iOS-a i OSX-a.
Ne bas samo izmedju. To je cisto na papiru, i cini se tako iz jako sturog Lion sneak preview-a, a objektvino iOS je mnogo "sakatiji" od OSX-sa, Lion ce 100% prije svega imati tovar novih djidja/featuresa u odnosu i na sâm Leopard Snow (kao i uvijek do sada), sto znatno izlazi iz okvirova necega sto bi bio suhi MIX ta 2 OS-a, a tek onda samo dodatno neke GUI kafareke sa iPad-a/iOS4. Bili bi totalni kreteni da ne urade tako i isli bi u korist svoje stete. Samim tim i siri nacin nabave softwarea mimo Store-a je sasvim logicno za ocekivati.
ne kontam.jest da i moj prjatelj ima me.com account.sve ide preko net-a?sa iphone-a 4 facetime moras aktivirati preko sms poruke,ali preko mac-a sve ide preko net-a.barem bi trebalo.
DYD666 wrote: Bili bi totalni kreteni da ne urade tako i isli bi u korist svoje stete. Samim tim i siri nacin nabave softwarea mimo Store-a je sasvim logicno za ocekivati.
ovako se pricalo i nakon ukidanja flash podrske, pa vidi sada .... apple je to
inace, ovi centralizirani sistemi su heaven za korisnike (npr apt i sl). ako nista u pozadini se ne vrti 985 updatera