Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#1276 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

Image

evo kako to pametni ljudi urade,inace ovo je u njemackoj
kurty

#1277 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:Image

vozis biciklistickom trakom, i puknes u policisko auto :D
cappy_tempo

#1278 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

kurty wrote:
cappy_tempo wrote:Image

vozis biciklistickom trakom, i puknes u policisko auto :D
dobro na slici je vandredna situacija jer je utakmica bila, al kod nas ne bi udario u policijsko nego u nekog golfa 2 ili bi te neki seljak pokupio :mrgreen:
kurty

#1279 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Bas tako... Recimo mnogo vozim biciklo na relaciji Breza- Podlugovi-Ilijas-Semizovac-Sarajevo... Bar deset puta sam u situaciji da auto prodje pored mene 5cm... nema da postuju ono da mi bar 50tak metara prije svirnu, da se "pripremim"...
Ili svako peto auto navali se na svirenu, kao odakle ja na cesti... ili sta vec smeta njima...

Ali kad nas je recimo 5 (hvala bogu svi smo masala veliki), nit kome smetamo, nit ko svira... Pa makar vozili po dvojica pa da traku cijelu zauzmemo...
cappy_tempo

#1280 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

kurty wrote:Bas tako... Recimo mnogo vozim biciklo na relaciji Breza- Podlugovi-Ilijas-Semizovac-Sarajevo... Bar deset puta sam u situaciji da auto prodje pored mene 5cm... nema da postuju ono da mi bar 50tak metara prije svirnu, da se "pripremim"...
Ili svako peto auto navali se na svirenu, kao odakle ja na cesti... ili sta vec smeta njima...

Ali kad nas je recimo 5 (hvala bogu svi smo masala veliki), nit kome smetamo, nit ko svira... Pa makar vozili po dvojica pa da traku cijelu zauzmemo...
joj jesi ninja :mrgreen: ja dodjem do koseva proucim besmilu,prekrstim se,pomolim se svim bogovima i onda se spustim do vogosce i kad krenem nazad isto tako :mrgreen: milina je voziti prema rajlovcu nit ko svira nit kome smetas jer uvjek je guzva :mrgreen:
kurty

#1281 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Danas je pala tura...cirka 20km... ljepota brate mili... pogotovo po dubljem snijegu, koji nije utaban :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1282 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

iseli se onaj ciklo centar na čvili

gdje ću sada popravljati kvarove :-x :-? :cry:

valja ići do holidej ina :skoljka: :mrgreen:
hakazvaka

#1283 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

komi wrote:iseli se onaj ciklo centar na čvili

gdje ću sada popravljati kvarove :-x :-? :cry:

valja ići do holidej ina :skoljka: :mrgreen:
otvorio je Haso servis na Vilsu negdje ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1284 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

samo da zadnja ne puca :mrgreen: onda cijeli bic moram tegliti :roll:
kurty

#1285 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Eh vi bajkeri...

Recite mi nesto... Trebaju mi bisage sa gepekom i dobar rusak... Planiram ako Bog da u julu ili junu na more sa biciklom, i to mi treba...
Vidjeh nesta u CC, al mi se ucinile male bisage..
bpsang

#1286 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

kurty wrote:Eh vi bajkeri...

Recite mi nesto... Trebaju mi bisage sa gepekom i dobar rusak... Planiram ako Bog da u julu ili junu na more sa biciklom, i to mi treba...
kupis dva ruksaka od djecijih torbi za skolu i sastavis ih , i eto ti za malo para bisage ,ja sam naLetio pred zimu ,u Konzumu na torbe za laptop, i uz malo rucnog usivanja dobio bisage , brat bratu u obje mogu bar 8 litara pive stati, sta ce ti vise za do Mora (Jadrana)
A MOZES I JEFTINO proci za torbu sa prednje strane na guvernali, potrazi nesto jeftinije,po prodavnicama kompjuterske opreme, mozes naci dobru torbu za aparata u koju moze stati VIZUELNO 4 limenke od pola litre piva.

Ako si sam svoj majstor,eto ti ideja, a za zadnje bisage imas u OBI centru kupiti suplje cijevi od aluminijuma i saviti ih po svojim potrebama za bisage na zadnjoj strani.

Parola je snadji se

SRETNO BICIKLISTO !
kurty

#1287 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

100_KA wrote:
kurty wrote:Eh vi bajkeri...

kupis dva ruksaka od djecijih torbi za skolu i sastavis ih , i eto ti za malo para bisage ,ja sam naLetio pred zimu ,u Konzumu na torbe za laptop, i uz malo rucnog usivanja dobio bisage , brat bratu u obje mogu bar 8 litara pive stati, sta ce ti vise za do Mora (Jadrana)
A MOZES I JEFTINO proci za torbu sa prednje strane na guvernali, potrazi nesto jeftinije,po prodavnicama kompjuterske opreme, mozes naci dobru torbu za aparata u koju moze stati VIZUELNO 4 limenke od pola litre piva.

Ako si sam svoj majstor,eto ti ideja, a za zadnje bisage imas u OBI centru kupiti suplje cijevi od aluminijuma i saviti ih po svojim potrebama za bisage na zadnjoj strani.

Parola je snadji se

SRETNO BICIKLISTO !
Razmisljao sam i o tome...
Ali ako za 50 KM nadjem nesto, onda mi je super...
Na guvernalu nista ne zelim stavljati, jer mi smeta (subjektivno)...
Jos cu pogledati pa vidjeti, jel se zbog 50KM isplai praviti...
bpsang

#1288 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

ako si vičan majstorisanju iz zabave mozes napraviti bisage, maloprije napisah tekst i nehoticno ga pobrisem ,uglavnom ako se odlucis praviti evo vidi kako sam ja sebi to nabrzaka, ali jos nisam ovo zategao jer bi trebao ušiti zakacke da torba ne odleti sa bicikla

Image
kurty

#1289 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Hvala ne info...
Kako ovo vidjeh, kontam draze mi je da imam neko djelo svojih ruku, pa cu i ja ovo pokusati... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

p.s. da slucajno ne znas gdje ima kupiti samoljepljive florescentne trake... Ono kao na onim prslucima sto se sad moraju imati u autu, pa ona traka
Lady Saray

#1290 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Lady Saray »

ako ne nadjes, skini s prsluka, nisu skupi pa zasij/zalijepi gdje treba :D
kurty

#1291 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Lady Saray wrote:ako ne nadjes, skini s prsluka, nisu skupi pa zasij/zalijepi gdje treba :D

to sam i planirao... kupim dva-tri prsluku i to je to.... al bi volio da ako je neko slucajno negdje vidjeo, pa da imam i tog... posto inace imam podrum pun stvari koje ce nekad zatrebati, pa i to je nesto sto ce nekad zatrebati :D
bpsang

#1292 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

kurty wrote:Hvala ne info...
Kako ovo vidjeh, kontam draze mi je da imam neko djelo svojih ruku, pa cu i ja ovo pokusati... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

p.s. da slucajno ne znas gdje ima kupiti samoljepljive florescentne trake... Ono kao na onim prslucima sto se sad moraju imati u autu, pa ona traka
bilo je u OBI -Marketu samoljepljive i mozes ih izrezivati a firma je 3M poznata za te stvari.

sad se sjetih imas i u MERKURU NA ODJELU AUTO KOZMETIKE ,trake za oko ruke i oko noge sa onim čičak trakama
bpsang

#1293 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

@ kurty
Ako ,pokusas sam praviti, ovaj dodatak za bisage , maloprije sam vidio da si iz Breze , nije tako daleko od Sarajeva, podji u OBI, I Uzmi suplju cijev od aluminijuma, fi 8mm, uzmi onu od dva metra jer je jeftinija od one od metar,a tebi treba oko 71 cm za obje strane, kad budes nasao ranac ili nesto slicno uzmes dva ista i prišijes najlonskim koncem i sastavis ih gledaj da ti to bude odmaknuto od dijela gdje ti noga sa pedalom dolazi u najmanji dodir od bisaga da ne bi nogama udarao u njih, ostalo je sve tvoj izbor, poslije toga mozes usuvati trakom okolo tih aluminiskih drzaca da ti bisaga stoji cvrsto, čak mozes u najgorem slučaju dodati jos jednu sa gornje strane iznad ove dvije sa strane zadnjeg tocka.

Na ramu kod zadnjeg tocka imas obicno dvije rupe tu mozes narezati navoj M-6 i pricvrstiti nosace od aluminijuma,takodje i sa gornje strane na onom nosacu mozes probusiti rupu i pričvrstiti nosač.

ako gdje zapne pitaj.
kurty

#1294 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

100_KA wrote:@ kurty
Ako ,pokusas sam praviti, ovaj dodatak za bisage , maloprije sam vidio da si iz Breze , nije tako daleko od Sarajeva, podji u OBI, I Uzmi suplju cijev od aluminijuma, fi 8mm, uzmi onu od dva metra jer je jeftinija od one od metar,a tebi treba oko 71 cm za obje strane, kad budes nasao ranac ili nesto slicno uzmes dva ista i prišijes najlonskim koncem i sastavis ih gledaj da ti to bude odmaknuto od dijela gdje ti noga sa pedalom dolazi u najmanji dodir od bisaga da ne bi nogama udarao u njih, ostalo je sve tvoj izbor, poslije toga mozes usuvati trakom okolo tih aluminiskih drzaca da ti bisaga stoji cvrsto, čak mozes u najgorem slučaju dodati jos jednu sa gornje strane iznad ove dvije sa strane zadnjeg tocka.

Na ramu kod zadnjeg tocka imas obicno dvije rupe tu mozes narezati navoj M-6 i pricvrstiti nosace od aluminijuma,takodje i sa gornje strane na onom nosacu mozes probusiti rupu i pričvrstiti nosač.

ako gdje zapne pitaj.
Ok...
STa god ta me bude interesovalo, pitat cu...
I postam slike kad sve bude gotovo, ako Bog da... i naravno postam slike sa Jadrana
bpsang

#1295 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

Neces biti ni prvi ni zadnji koji , je vozio bicikl do mora, a najgora destinacija je kad se vracas IVAN, nego gledaj iz iskustva da se prikacis za kakav kamion i eto te za cas do tunela IVAN SEDLO, to isto vazi i za uspon ako ides izTRPNJA NA vrh Pelješca, ostalo je sve nizbrdo, a obratno se hvataj,opet kamiona.
bpsang

#1296 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bpsang »

ne gubi nadu ,ako sam ja mogao sebi napraviti prednju i zadnju nabu,mozes i ti gepek za bisage, inace na ovim nabama vozim nekih 4-5 godina,i umjesto obicnih kuglica ubaceni su Z-6000 duplo zatvoreni lageri.

Idemo naprijed, naba je od nehrdjajuceg celika :) ,tek da se zna sa kim imate posla :D

zbog toga ne odustaj bitna je ideja i iskoristiti je na najbolji moguci nacin !

Image

ima da se kupe sad i originali ali meni je draza ova moja :)
cappy_tempo

#1297 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

100_KA wrote:Neces biti ni prvi ni zadnji koji , je vozio bicikl do mora, a najgora destinacija je kad se vracas IVAN, nego gledaj iz iskustva da se prikacis za kakav kamion i eto te za cas do tunela IVAN SEDLO, to isto vazi i za uspon ako ides izTRPNJA NA vrh Pelješca, ostalo je sve nizbrdo, a obratno se hvataj,opet kamiona.
a sta ako je kamionidzija neki bosnjo pa nas pocne maltretirati,kociti ili stane pa nas prebije? :D ili da se kacimo samo na strane table :D
kurty

#1298 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:
100_KA wrote:Neces biti ni prvi ni zadnji koji , je vozio bicikl do mora, a najgora destinacija je kad se vracas IVAN, nego gledaj iz iskustva da se prikacis za kakav kamion i eto te za cas do tunela IVAN SEDLO, to isto vazi i za uspon ako ides izTRPNJA NA vrh Pelješca, ostalo je sve nizbrdo, a obratno se hvataj,opet kamiona.
a sta ako je kamionidzija neki bosnjo pa nas pocne maltretirati,kociti ili stane pa nas prebije? :D ili da se kacimo samo na strane table :D
Sto se ovog fenomena tice...sjedem ja na biciklo.. krenem u Sarajevo...sam... svaka curica sa P oznokom mi svira, da se sklonim, a ja po bankini vozim...
Scena dva... Sjede nas pet na biciklo i krene na Prokosko jezero... u povratku od Fojnice do Kiseljaka isli u formaciji po dvojica... jedan do drugog i zauzeli cijelu traku... Niko svirno nije :D
hakazvaka

#1299 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

kurty wrote:
cappy_tempo wrote:
Sto se ovog fenomena tice...sjedem ja na biciklo.. krenem u Sarajevo...sam... svaka curica sa P oznokom mi svira, da se sklonim, a ja po bankini vozim...
Scena dva... Sjede nas pet na biciklo i krene na Prokosko jezero... u povratku od Fojnice do Kiseljaka isli u formaciji po dvojica... jedan do drugog i zauzeli cijelu traku... Niko svirno nije :D
prico si to vec jednom :D
-Romeo-

#1300 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by -Romeo- »

100_KA wrote:ne gubi nadu ,ako sam ja mogao sebi napraviti prednju i zadnju nabu,mozes i ti gepek za bisage, inace na ovim nabama vozim nekih 4-5 godina,i umjesto obicnih kuglica ubaceni su Z-6000 duplo zatvoreni lageri.

Idemo naprijed, naba je od nehrdjajuceg celika :) ,tek da se zna sa kim imate posla :D

zbog toga ne odustaj bitna je ideja i iskoristiti je na najbolji moguci nacin !

Image

ima da se kupe sad i originali ali meni je draza ova moja :)
aferim za ovu improvizaciju. možda i ja nešto slično izvedem. još ako su skf ležajevi ima da ih se navozaš.
Post Reply