evo kako to pametni ljudi urade,inace ovo je u njemackoj

vozis biciklistickom trakom, i puknes u policisko autocappy_tempo wrote:
dobro na slici je vandredna situacija jer je utakmica bila, al kod nas ne bi udario u policijsko nego u nekog golfa 2 ili bi te neki seljak pokupiokurty wrote:vozis biciklistickom trakom, i puknes u policisko autocappy_tempo wrote:
joj jesi ninjakurty wrote:Bas tako... Recimo mnogo vozim biciklo na relaciji Breza- Podlugovi-Ilijas-Semizovac-Sarajevo... Bar deset puta sam u situaciji da auto prodje pored mene 5cm... nema da postuju ono da mi bar 50tak metara prije svirnu, da se "pripremim"...
Ili svako peto auto navali se na svirenu, kao odakle ja na cesti... ili sta vec smeta njima...
Ali kad nas je recimo 5 (hvala bogu svi smo masala veliki), nit kome smetamo, nit ko svira... Pa makar vozili po dvojica pa da traku cijelu zauzmemo...
otvorio je Haso servis na Vilsu negdjekomi wrote:iseli se onaj ciklo centar na čvili
gdje ću sada popravljati kvarove![]()
![]()
![]()
valja ići do holidej ina![]()
kupis dva ruksaka od djecijih torbi za skolu i sastavis ih , i eto ti za malo para bisage ,ja sam naLetio pred zimu ,u Konzumu na torbe za laptop, i uz malo rucnog usivanja dobio bisage , brat bratu u obje mogu bar 8 litara pive stati, sta ce ti vise za do Mora (Jadrana)kurty wrote:Eh vi bajkeri...
Recite mi nesto... Trebaju mi bisage sa gepekom i dobar rusak... Planiram ako Bog da u julu ili junu na more sa biciklom, i to mi treba...
Vidjeh nesta u CC, al mi se ucinile male bisage..
Razmisljao sam i o tome...100_KA wrote:kupis dva ruksaka od djecijih torbi za skolu i sastavis ih , i eto ti za malo para bisage ,ja sam naLetio pred zimu ,u Konzumu na torbe za laptop, i uz malo rucnog usivanja dobio bisage , brat bratu u obje mogu bar 8 litara pive stati, sta ce ti vise za do Mora (Jadrana)kurty wrote:Eh vi bajkeri...
Recite mi nesto... Trebaju mi bisage sa gepekom i dobar rusak... Planiram ako Bog da u julu ili junu na more sa biciklom, i to mi treba...
Vidjeh nesta u CC, al mi se ucinile male bisage..
A MOZES I JEFTINO proci za torbu sa prednje strane na guvernali, potrazi nesto jeftinije,po prodavnicama kompjuterske opreme, mozes naci dobru torbu za aparata u koju moze stati VIZUELNO 4 limenke od pola litre piva.
Ako si sam svoj majstor,eto ti ideja, a za zadnje bisage imas u OBI centru kupiti suplje cijevi od aluminijuma i saviti ih po svojim potrebama za bisage na zadnjoj strani.
Parola je snadji se
SRETNO BICIKLISTO !

Lady Saray wrote:ako ne nadjes, skini s prsluka, nisu skupi pa zasij/zalijepi gdje treba
bilo je u OBI -Marketu samoljepljive i mozes ih izrezivati a firma je 3M poznata za te stvari.kurty wrote:Hvala ne info...
Kako ovo vidjeh, kontam draze mi je da imam neko djelo svojih ruku, pa cu i ja ovo pokusati...![]()
![]()
p.s. da slucajno ne znas gdje ima kupiti samoljepljive florescentne trake... Ono kao na onim prslucima sto se sad moraju imati u autu, pa ona traka
Ok...100_KA wrote:@ kurty
Ako ,pokusas sam praviti, ovaj dodatak za bisage , maloprije sam vidio da si iz Breze , nije tako daleko od Sarajeva, podji u OBI, I Uzmi suplju cijev od aluminijuma, fi 8mm, uzmi onu od dva metra jer je jeftinija od one od metar,a tebi treba oko 71 cm za obje strane, kad budes nasao ranac ili nesto slicno uzmes dva ista i prišijes najlonskim koncem i sastavis ih gledaj da ti to bude odmaknuto od dijela gdje ti noga sa pedalom dolazi u najmanji dodir od bisaga da ne bi nogama udarao u njih, ostalo je sve tvoj izbor, poslije toga mozes usuvati trakom okolo tih aluminiskih drzaca da ti bisaga stoji cvrsto, čak mozes u najgorem slučaju dodati jos jednu sa gornje strane iznad ove dvije sa strane zadnjeg tocka.
Na ramu kod zadnjeg tocka imas obicno dvije rupe tu mozes narezati navoj M-6 i pricvrstiti nosace od aluminijuma,takodje i sa gornje strane na onom nosacu mozes probusiti rupu i pričvrstiti nosač.
ako gdje zapne pitaj.

a sta ako je kamionidzija neki bosnjo pa nas pocne maltretirati,kociti ili stane pa nas prebije?100_KA wrote:Neces biti ni prvi ni zadnji koji , je vozio bicikl do mora, a najgora destinacija je kad se vracas IVAN, nego gledaj iz iskustva da se prikacis za kakav kamion i eto te za cas do tunela IVAN SEDLO, to isto vazi i za uspon ako ides izTRPNJA NA vrh Pelješca, ostalo je sve nizbrdo, a obratno se hvataj,opet kamiona.
Sto se ovog fenomena tice...sjedem ja na biciklo.. krenem u Sarajevo...sam... svaka curica sa P oznokom mi svira, da se sklonim, a ja po bankini vozim...cappy_tempo wrote:a sta ako je kamionidzija neki bosnjo pa nas pocne maltretirati,kociti ili stane pa nas prebije?100_KA wrote:Neces biti ni prvi ni zadnji koji , je vozio bicikl do mora, a najgora destinacija je kad se vracas IVAN, nego gledaj iz iskustva da se prikacis za kakav kamion i eto te za cas do tunela IVAN SEDLO, to isto vazi i za uspon ako ides izTRPNJA NA vrh Pelješca, ostalo je sve nizbrdo, a obratno se hvataj,opet kamiona.ili da se kacimo samo na strane table
prico si to vec jednomkurty wrote:Sto se ovog fenomena tice...sjedem ja na biciklo.. krenem u Sarajevo...sam... svaka curica sa P oznokom mi svira, da se sklonim, a ja po bankini vozim...cappy_tempo wrote:a sta ako je kamionidzija neki bosnjo pa nas pocne maltretirati,kociti ili stane pa nas prebije?100_KA wrote:Neces biti ni prvi ni zadnji koji , je vozio bicikl do mora, a najgora destinacija je kad se vracas IVAN, nego gledaj iz iskustva da se prikacis za kakav kamion i eto te za cas do tunela IVAN SEDLO, to isto vazi i za uspon ako ides izTRPNJA NA vrh Pelješca, ostalo je sve nizbrdo, a obratno se hvataj,opet kamiona.ili da se kacimo samo na strane table
Scena dva... Sjede nas pet na biciklo i krene na Prokosko jezero... u povratku od Fojnice do Kiseljaka isli u formaciji po dvojica... jedan do drugog i zauzeli cijelu traku... Niko svirno nije
aferim za ovu improvizaciju. možda i ja nešto slično izvedem. još ako su skf ležajevi ima da ih se navozaš.100_KA wrote:ne gubi nadu ,ako sam ja mogao sebi napraviti prednju i zadnju nabu,mozes i ti gepek za bisage, inace na ovim nabama vozim nekih 4-5 godina,i umjesto obicnih kuglica ubaceni su Z-6000 duplo zatvoreni lageri.
Idemo naprijed, naba je od nehrdjajuceg celika,tek da se zna sa kim imate posla
![]()
zbog toga ne odustaj bitna je ideja i iskoristiti je na najbolji moguci nacin !
ima da se kupe sad i originali ali meni je draza ova moja