Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Fordas

#1276 Re: Real Madrid C.F.

Post by Fordas »

A ronaldo je pravi 'kompic rukic' :D
ultima_palabra

#1277 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ne znam, ima ovdje i baksuzluka, lik je bio nekako pognut, i CR ga pogodi drito u glavu :roll: Da je bio u normalnom položaju, udario bi ga u prsa ili u ruku, i ništa se ne bi desilo
aerosa

#1278 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

Ma bio baksuzluk ili ne, ono je bila mahsuzija prava, lik je pravo kratak sa živcima pa mu se ne da trpiti ništa što mu ne odgovara na terenu.
Izuzetna glupost, i ovako okrnjenom sastavu igrač odsutan radi crvenog kartona je pravi luksuz...
ultima_palabra

#1279 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

2 utakmice kazne, uz pravo žalbe :roll:
Baltazar_khan

#1280 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baltazar_khan »

C. Ronaldo, Laportin plaćenik :oops: :razz:
adcor

#1281 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

ultima_palabra wrote:2 utakmice kazne, uz pravo žalbe :roll:
sta realno mislis ti o ovome?
ultima_palabra

#1282 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

adcor wrote:
ultima_palabra wrote:2 utakmice kazne, uz pravo žalbe :roll:
sta realno mislis ti o ovome?
Nije ga namjerno udario, jedna utakmica kazne. Ima i snimak kad Messi radi istu stvar liku iz Seville ali ne može da ga pogodi, ni faul nije sviran :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1283 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Da ga ja kaznjavam, fasov'o bi bar 5 utakmica, za to sto se k.rci. :oops:
adcor

#1284 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

e jbg mislio sam da ces bar malo bit objektivan. prvo ne mozes da poredis mesija, jer on uopste nije udario igraca u facu i sudija je svirao faul nad njim. drugo cr je slomio nos mtiligi i ta prica kako ga nije vidio ne pije vodu, jer se fino vidi na snimku da je okrenuo glavu i vidio gdje je. zasluzio je istu kaznu kao i pepe za ono divljacko gazenje... dvije utakmice prejadno i presmjesno!

Valiente: “Our play was a scuffle between the two of us. I grabbed him (Messi) with my two arms unlike Mtiliga (who grabbed Ronaldo with his one arm) and Messi lets go off my arm, but he always pushed me on the chest and never on the face”
ultima_palabra

#1285 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

adcor wrote:e jbg mislio sam da ces bar malo bit objektivan. prvo ne mozes da poredis mesija, jer on uopste nije udario igraca u facu i sudija je svirao faul nad njim. drugo cr je slomio nos mtiligi i ta prica kako ga nije vidio ne pije vodu, jer se fino vidi na snimku da je okrenuo glavu i vidio gdje je. zasluzio je istu kaznu kao i pepe za ono divljacko gazenje... dvije utakmice prejadno i presmjesno!

Valiente: “Our play was a scuffle between the two of us. I grabbed him (Messi) with my two arms unlike Mtiliga (who grabbed Ronaldo with his one arm) and Messi lets go off my arm, but he always pushed me on the chest and never on the face”
Messi je malen i ima malene ruke tako da ga nije mogao dohvatiti kako treba, lik za glavu viši od njega :D
Bitna je namjera, ne bih rekao da je CR imao namjeru da ga pogodi u glavu, pogotovo je jer je Mtiliga bio pognut, u neprirodnom položaju.
I Taylor je umalo okončao Eduardovu karijeru, i dobio 3 utakmice, jer nije bilo namjere da se povrijedi igrač.
A evo ti primjer sa namjerom:

Leonardo je na svjetskom '94 zategao laktom Ramosa iz USA, fraktura lobanje :oops: Kazna: 4 utakmice 8-)
ultima_palabra

#1286 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

adcor wrote:e jbg mislio sam da ces bar malo bit objektivan. prvo ne mozes da poredis mesija, jer on uopste nije udario igraca u facu i sudija je svirao faul nad njim. drugo cr je slomio nos mtiligi i ta prica kako ga nije vidio ne pije vodu, jer se fino vidi na snimku da je okrenuo glavu i vidio gdje je. zasluzio je istu kaznu kao i pepe za ono divljacko gazenje... dvije utakmice prejadno i presmjesno!

A evo ti i jedno divljačko ponašanje ;-)

Kazna? 1 utakmica, 2 kola prije kraja lige. I to je Barca do zadnjeg dana lobirala da se skine i ta jedna utakmica kako bi Gordinho igrao protiv Espanyola. Nije uspjelo, pa je Messi uzeo stvar u svoje ruke i odveo Barcu do titule...do trenutka kad se pojavio San Tamudo El Salvador :D
Image
adcor

#1287 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

ja ti nisam trazio da mi pises o istorijatu barce, vec da iznese svoje misljenje o faulu. kazes da ga nije vidio iako snimak govori drugacije ok...
kakvi navijaci, takav i casopis http://www.as.com/futbol/articulo/perez ... ftb_60/Tes
ultima_palabra

#1288 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Kakav istorijat, kolika je po tebi kazna za namjerno udaranje protivnika između nogu? Hajmo malo argumentima :D
11sumirp

#1289 Re: Real Madrid C.F.

Post by 11sumirp »

najdrazi-vodja wrote:messi je prgaviji i prljaviji igrac od cristiana ronalda to je apsolutno jasno svi ce reci ovaj padavicar a onaj argetinski cobancic pored svega toga je i rukometas te cesto zna pokusati rukom...
arsenalovac sta ces ti ovdje,ovo je rasprava izmedju navijaca velikih klubova ... :evil:
Charuga
Globalni moderator

#1290 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

najdrazi-vodja wrote:messi je prgaviji i prljaviji igrac od cristiana ronalda to je apsolutno jasno svi ce reci ovaj padavicar a onaj argetinski cobancic pored svega toga je i rukometas te cesto zna pokusati rukom...
Ovo boldirano ti je extra recenica .. :mrgreen: :mrgreen:
11sumirp

#1291 Re: Real Madrid C.F.

Post by 11sumirp »

"Real Madrid Lose Cristiano Ronaldo's Red Card Appeal" :mrgreen:
A idu deporu na noge :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1292 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

A tamo nije bilo pobjede 17 sezona zaredom :roll:
ultima_palabra

#1293 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Garay, Lass, Gago, VDV, Diarra i Higuain neće igrati zbog povreda, CR putuje sa ekipom u slučaju da neki komitet skine suspenziju (1% šanse). 4 juniora će biti klupi :roll:
Ništa, očekujem od ovih što će igrati da stisnu zube i pokažu karakter :)
Charuga
Globalni moderator

#1294 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

najdrazi-vodja wrote:
11sumirp wrote:
arsenalovac sta ces ti ovdje,ovo je rasprava izmedju navijaca velikih klubova ... :evil:
vjerovatno po trofejima i barcelonu smatras velikim klubom ali na tvoju zalost ona nije ni medju 7 najtrofejnih zato :skoljka:
Opet on ... :shock:

Cuj medju 7 .. :lol: :lol:
kory

#1295 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

joj ovo ce bit jebezovno pravo....real 17 god bez pobjede u la coruni...depor ove godine sjajan 5 su cini mi se....nema nam nekoliko vaznih igraca.gostovanja nam nikako ne idu..ali da vidimo karakter ekipe..pa valjda ce taj benzema vec jednom proradit jbt..i kaka.....ako izgube ode titula
ultima_palabra

#1296 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

kory wrote:joj ovo ce bit jebezovno pravo....real 17 god bez pobjede u la coruni...depor ove godine sjajan 5 su cini mi se....nema nam nekoliko vaznih igraca.gostovanja nam nikako ne idu..ali da vidimo karakter ekipe..pa valjda ce taj benzema vec jednom proradit jbt..i kaka.....ako izgube ode titula
Fali i njima dosta igrača, među njima i Guardado i Filipe. Vidjećemo ko će se bolje snaći ;-)
kory

#1297 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ultima_palabra wrote:
kory wrote:joj ovo ce bit jebezovno pravo....real 17 god bez pobjede u la coruni...depor ove godine sjajan 5 su cini mi se....nema nam nekoliko vaznih igraca.gostovanja nam nikako ne idu..ali da vidimo karakter ekipe..pa valjda ce taj benzema vec jednom proradit jbt..i kaka.....ako izgube ode titula
Fali i njima dosta igrača, među njima i Guardado i Filipe. Vidjećemo ko će se bolje snaći ;-)
al jbg realu fale 2 najbolja ove godine iguain i CR...ma valjda ce se tradicija srusit abd inace bice gutavo pravo...
kory

#1298 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

eheeee evo pobjeda napokon...ni deportivo nam nemoze nista heheh...momci svaka cast..ma morat ce barsa izgubit nekad bodove....proradio benzema..guti odigro fantasticno...
ultima_palabra

#1299 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma samo marljivo skupljati bodove :thumbup: Pa konačno da je pao i Riazor :dance: Jedna od najboljih utakmica ove sezone, gol primljen iz smiješnog penala. Barca jedini gol dala iz ofsajda :oops:
Povrede su natjerale Pellegrinija da u postavu stavi dosta tehnički potkovanih igrača, a Deportivo nije imao čime da zaprijeti, tako da je u neku ruku rezultat očekivan. 8 Španaca u prvih 11, od čega je 5 poniklo u juniorima :thumbup:

Ako je neko sumnjao da je Guti genije, doduše češće na granici ludila :-D
aerosa

#1300 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

Guti je pokazao zašto je veliki igrač.
Neko ko je potpuno zapostavljen u ekipi nakon dolaska dosta novih igrača, i napokon kad dobije priliku za igru , naći se u situaciji 1 na 1 sa golmanom gdje je šansa za uspješnu realizaciju bila barem 90% i odigrati onakav nesebičan potez da bi gotovo bez rizika i onih 10% drugi igrač dao go to mogu samo igrači kojima je klub očito najbitniji.
Vjerujem da bi 99% igrača u onoj situaciji pucalo po golu, a u situaciji u kojoj se on trenutno nalazi pa mislim da bi malo koji igrač na svijetu onde išao na asistenciju.
Zatim njegovo radovanje nakon trećeg gola, šta tome dodati...
Majstor je majstor, i blago ekipi koja na klupi može držati njega i Raula.
Drente je i sinoć za ono malo vremena što je proveo u igri pokazao da je daleko od igrača koji je kalibar za kraljevski klub... Doveden kao neko ko bi trebao biti novi Carlos, a pokazao jedno veliko ništa.
Post Reply