McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ateista

#1276 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Ateista »

somethings wrote:
Ateista wrote:
somethings wrote:
Ispade po ovome da su u Americi samo debeljuce, a u Europi sve zgodne mršave manekenke. Kako da ne.
Ćevapi i burek naravno ne debljaju. :-)
Cevap i burek debljaju, deblja sve sto je kaloricno, ali sve to ne deblja ni blizu kao ova sinteticka i "dijetalna" americka hrana... :D
Ma naravno, u Bosni nema debelih žena. Sve deblja kad se jede preko mjere.
Naravno da ima, ali procentualno puno manje.
TitoKoSuBosanaci

#1277 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by TitoKoSuBosanaci »

vidis, problem je skroz sada jasan, sad znamo zasto nas EU ne zeli, zato sto nas narod ne zeli EU niti ista sto potice iz drzava sa priznatim fakultetima. Mi smo vazda bili bolji i unapredjeniji od zapada, nasa braca su u rusiji gdje dvadesetak miliona civila nedavno upucase pa se onda bune zasto im populacija se toliko smanjila. Ali dzaba to, opet mi bi trebali sa istokom da se sprijateljimo jer mi ZELIMO da nas rusi pobiju sve.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1278 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Admir_1984 »

clav wrote:a sta je to toliki fazon da dodje mcdonalds u sarajevo pa se rasprede tema na 54 strane :?
Ni meni to nije jasno :?

Ocigledno zesce prosipanje iz supljeg u prazno
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1279 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Admir_1984 wrote:
clav wrote:a sta je to toliki fazon da dodje mcdonalds u sarajevo pa se rasprede tema na 54 strane :?
Ni meni to nije jasno :?

Ocigledno zesce prosipanje iz supljeg u prazno
Ocigledno ni ti nisi mogo odolit da prospes koju suplju :lol:
holger

#1280 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by holger »

McDonald's leaves Iceland
Global fast food giant McDonald's is to close its businesses in Iceland as the country's financial meltdown makes it too expensive for the firm to operate.

Iceland's three McDonald's restaurants will close as the franchise owner gives in to falling profits caused by the collapse of the krona currency.

Lyst Hr, McDonald's franchise holder in Iceland, was contractually bound to import its goods from Germany.
:bih: nije bih vise sama
Edin H.

#1281 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

holger wrote:

McDonald's leaves Iceland
Global fast food giant McDonald's is to close its businesses in Iceland as the country's financial meltdown makes it too expensive for the firm to operate.

Iceland's three McDonald's restaurants will close as the franchise owner gives in to falling profits caused by the collapse of the krona currency.

Lyst Hr, McDonald's franchise holder in Iceland, was contractually bound to import its goods from Germany.
:bih: nije bih vise sama

Dugo smo na ovo cekali, ali konacno kucnuo je cas :evil:

Sjajna vijest :D
statix

#1282 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by statix »

Najbolji dio: Symbol of american colonialism that has terrorised food culture all over the world.

A pogledajte ko se krivi za propast nacionalne ekonomije, MMF :(

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1283 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

juzernejm wrote:Da li je ovo dokaz da McDonalds propada? :D :D

http://www.sa-c.info/forum/860;3;11-pro ... html#44166

viva la burek :lol:
Ma jes sigurno, zatvoren jedan restoran i propada Mc...pa nije to Trovac vec Mc.... :-)
Edin H.

#1284 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Dole McDonaldsovi, zivili Ogmundsonovi hamburgeri :thumbup:

Ja jedva cekam da Ogmundson otvori restoran u Sarajevu :dance:
Sounder

#1285 Re:

Post by Sounder »

Lace wrote:pa pored cevabdzinica i buregdzinica nije nam potreban mc donalds...postojao je sarby al nije opstao...jednostvano uz cevape nema opstanka :D
:thumbup:

Upravo tako, sta ce nam McDonalds kada se mozemo udebljati od cevapa i da budemo sesta zemlja u svijetu sto se tice debljanja!!! Hrvatska je 9-ta :D

6) Bosnia-Herzegovina, 62.9 percent

Once considered a problem only in high-income countries, obesity is dramatically on the rise in low- and middle-income countries like Bosnia-Herzegovina, where smoking, drinking and eating unhealthy foods spiked during the war that ravaged the country from 1992 to 1995. Those living just above the poverty line in developing countries are gaining weight the fastest, partly because of the tendency to fill up on cheap processed foods high in calories and low on nutritional value.

http://www.huffingtonpost.com/2009/11/2 ... 371382.htm
chuchumbamayumbe

#1286 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam trenutno u Constanci, u Rumuniji.
Ovdje se Rumuni razvaljuju u KFC-u, a imaju i McD i BK.
Za prosjecnu platu od 250 eura, fast food-ovi su uvijek dobro posjeceni, tako da smatram da ce isto biti i u BiH (kada i ako neki od fast-food lanaca dodje i kod nas).
Pricam sa Turcinom, naravno, prica u vezi fast-fooda.
Turci su za nas izmislili fast-food (kebab...), ali opet i kod njih otvaraju, rade i imaju posla preko glave.
Jedini mi u BiH smo najpametniji, nama nista ne treba, mi smo najjaci i SVE!
Kao da nam je Sjeverna Koreja nesto u rodu.
johnny_blazze

#1287 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by johnny_blazze »

jednom za sva vremena mc donalds nam treba zato da ne budemo supak evrope znaci jednostavno da mozemo reci da imamo niko vas ne tjera da jedete tu hranu i kad dodze mc donalds jos uvijek ce biti bureka i cevapa nece nigdje pobjeci,sto uvijek biti u istoj grupi sa albanijom armenijom ... fkt mi nije jasno sto vam toliko smeta sta god da se novo otvori je + za ovaj grad :D
Edin H.

#1288 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Sta ce nam Mc Donalds kada imamo Melisu :-)
pure_love

#1289 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by pure_love »

sto uvijek biti u istoj grupi sa albanijom armenijom
Albanija je odavno naprednija od BIH
minjonja

#1290 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by minjonja »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam trenutno u Constanci, u Rumuniji.
Za prosjecnu platu od 250 eura, fast food-ovi su uvijek dobro posjeceni, tako da smatram da ce isto biti i u BiH (kada i ako neki od fast-food lanaca dodje i kod nas).
Turci su za nas izmislili fast-food (kebab...), ali opet i kod njih otvaraju, rade i imaju posla preko glave.
ziv i zdrav ti meni bio, i zena i djeca ti, ponesi koji hamburgercic i pomfrit u sarajevo...
BiH-x

#1291 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by BiH-x »

pure_love wrote:
sto uvijek biti u istoj grupi sa albanijom armenijom
Albanija je odavno naprednija od BIH
Jako naprednija :roll:

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... st46930117

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=730402
Edin H.

#1292 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Ocekujem da postupamo na principu reciproteta

Prvo neka lanac cevabdzinica Zeljo odobri nekome fransizu u Oak Brooku, Illinois (gdje se nalazi cenrala Mc Donaldsa), pa neka i Mc Donalds otvori restoran u Sarajevu :oops:

Nema labavo :-)
Toto

#1293 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Edin H. wrote:Ocekujem da postupamo na principu reciproteta

Prvo neka lanac cevabdzinica Zeljo odobri nekome fransizu u Oak Brooku, Illinois (gdje se nalazi cenrala Mc Donaldsa), pa neka i Mc Donalds otvori restoran u Sarajevu :oops:

Ima vise cevabdzinica oko McD centrale u Cikagu vec u Sarajevu. Cikago ima samo 110 bosanskih restorana, nisam brojao hercegovacke ni republikosrpske. Cevabdzinica Sarajevo je samo 20 minuta od Mc Donalsove centrale u Cikagu. To ti je ko od Nedjarica do Bascarsije. Zeljo nema fransizu ni u Nedjaricima a kamo li da moze zamirisat McD pod nosom u Cikagu.
http://www.restaurantsarajevo.com/Jelovnik.html
I pogledaj kolike su cijene sarajevskog cevapa u cevabdzinicama u Cikagu a koliko Zeljo dere sarajlije u prijestolnici sarajevskog cevapa
Edin H.

#1294 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Edin H. »

Toto wrote:

Ima vise cevabdzinica oko McD centrale u Cikagu vec u Sarajevu. Cikago ima samo 110 bosanskih restorana, nisam brojao hercegovacke ni republikosrpske. Cevabdzinica Sarajevo je samo 20 minuta od Mc Donalsove centrale u Cikagu. To ti je ko od Nedjarica do Bascarsije. Zeljo nema fransizu ni u Nedjaricima a kamo li da moze zamirisat McD pod nosom u Cikagu.http://www.restaurantsarajevo.com/Jelovnik.html
I pogledaj kolike su cijene sarajevskog cevapa u cevabdzinicama u Cikagu a koliko Zeljo dere sarajlije u prijestolnici sarajevskog cevapa
Doslo vrijeme za agresivni prodor lanca cevabdzinica Zeljo na Zapadnom trzistu :oops:
Toto

#1295 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

kao sto vidis: nije do cevapa -vec do Zelje
AdnanSA

#1296 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by AdnanSA »

Toto wrote:

Ima vise cevabdzinica oko McD centrale u Cikagu vec u Sarajevu. Cikago ima samo 110 bosanskih restorana, nisam brojao hercegovacke ni republikosrpske. Cevabdzinica Sarajevo je samo 20 minuta od Mc Donalsove centrale u Cikagu. To ti je ko od Nedjarica do Bascarsije. Zeljo nema fransizu ni u Nedjaricima a kamo li da moze zamirisat McD pod nosom u Cikagu.
http://www.restaurantsarajevo.com/Jelovnik.html
Cijene jela i pića po sarajevskim restoranima i ćevabđincama su jednostavno preskupe u odnosu na domaće plate.
Pa u preskupoj Švedskoj dan danas se može pojesti ručak za 50 SEK ili 10 KM u našoj valuti.
Previše su fursata uzeli naši ugostitelji. Treba ih početi ignorisati.
Pojedoh neki dan teleće mišiće sa rižom kod Mujanića. Od telećih mišića nema ni traga u tanjuru, već bih ja to prije nazvao telećim žlipama sa šakom riže za 6 KM. Nikada više gospodine Mujaniću. Podravkin gulaš iz konzerve sadrži veću količinu mesa nego tvoji mišići.
-Romeo-

#1297 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by -Romeo- »

AdnanSA wrote:[

Cijene jela i pića po sarajevskim restoranima i ćevabđincama su jednostavno preskupe u odnosu na domaće plate.
Pa u preskupoj Švedskoj dan danas se može pojesti ručak za 50 SEK ili 10 KM u našoj valuti.
Previše su fursata uzeli naši ugostitelji. Treba ih početi ignorisati.
Pojedoh neki dan teleće mišiće sa rižom kod Mujanića. Od telećih mišića nema ni traga u tanjuru, već bih ja to prije nazvao telećim žlipama sa šakom riže za 6 KM. Nikada više gospodine Mujaniću. Podravkin gulaš iz konzerve sadrži veću količinu mesa nego tvoji mišići.
ja to radim već od moje 19., davno sam skonto da pljačkaju i da se enormno bogate u vrlo kratkom periodu. a još kad pogledam uglavnom ko su oni-jalija, klošari, društveni talog. ne preko mojih leđa.

:thumbup:

edit: al kad vidim pune birtije ne mogu se otrgnuti utisku da sam u manjini. :D
Risto Kuglarić

#1298 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Risto Kuglarić »

ladyblue18 wrote:

Ma jes sigurno, zatvoren jedan restoran i propada Mc...pa nije to Trovac vec Mc.... :-)
pošto ćeš da će Tale nadživit McD :D
anastasija

#1299 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by anastasija »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam trenutno u Constanci, u Rumuniji.
E sta bih ja dala da ovde gde jesam imam te bosanske cevape. :D Ne bi mi trebao ni McDonalds ni KFC ni Burger king.
Bogami ovde je KFC skup :D Mek ej jeftiniji. A cevapa ni od korova :D mislim ima ih, ali meni ne mogu podvaliti :D
Toto

#1300 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Kad ce u Sarajevu biti restoran bijelog luka, pa da se moze narucuiti struca, saldoled i martini sa bijelim lukom??
Kad moge Beverly Hills i San Francisco imati ovakve restorane i to elitne sto ne bi i Sarajevo?
http://www.thestinkingrose.com/photos.htm
Image
Image
Image
Image
Locked