Naravno da ima, ali procentualno puno manje.somethings wrote:Ma naravno, u Bosni nema debelih žena. Sve deblja kad se jede preko mjere.Ateista wrote:Cevap i burek debljaju, deblja sve sto je kaloricno, ali sve to ne deblja ni blizu kao ova sinteticka i "dijetalna" americka hrana...somethings wrote:
Ispade po ovome da su u Americi samo debeljuce, a u Europi sve zgodne mršave manekenke. Kako da ne.
Ćevapi i burek naravno ne debljaju.
McDonald's u Sarajevu???
- Ateista
#1276 Re: McDonald's u Sarajevu???
-
TitoKoSuBosanaci
#1277 Re: McDonald's u Sarajevu???
vidis, problem je skroz sada jasan, sad znamo zasto nas EU ne zeli, zato sto nas narod ne zeli EU niti ista sto potice iz drzava sa priznatim fakultetima. Mi smo vazda bili bolji i unapredjeniji od zapada, nasa braca su u rusiji gdje dvadesetak miliona civila nedavno upucase pa se onda bune zasto im populacija se toliko smanjila. Ali dzaba to, opet mi bi trebali sa istokom da se sprijateljimo jer mi ZELIMO da nas rusi pobiju sve.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1278 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ni meni to nije jasnoclav wrote:a sta je to toliki fazon da dodje mcdonalds u sarajevo pa se rasprede tema na 54 strane
Ocigledno zesce prosipanje iz supljeg u prazno
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1279 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ocigledno ni ti nisi mogo odolit da prospes koju supljuAdmir_1984 wrote:Ni meni to nije jasnoclav wrote:a sta je to toliki fazon da dodje mcdonalds u sarajevo pa se rasprede tema na 54 strane![]()
Ocigledno zesce prosipanje iz supljeg u prazno
-
holger
#1280 Re: McDonald's u Sarajevu???
McDonald's leaves Iceland
Global fast food giant McDonald's is to close its businesses in Iceland as the country's financial meltdown makes it too expensive for the firm to operate.
Iceland's three McDonald's restaurants will close as the franchise owner gives in to falling profits caused by the collapse of the krona currency.
Lyst Hr, McDonald's franchise holder in Iceland, was contractually bound to import its goods from Germany.
- Edin H.
#1281 Re: McDonald's u Sarajevu???
holger wrote:
McDonald's leaves Iceland
Global fast food giant McDonald's is to close its businesses in Iceland as the country's financial meltdown makes it too expensive for the firm to operate.
Iceland's three McDonald's restaurants will close as the franchise owner gives in to falling profits caused by the collapse of the krona currency.
Lyst Hr, McDonald's franchise holder in Iceland, was contractually bound to import its goods from Germany.nije bih vise sama
Dugo smo na ovo cekali, ali konacno kucnuo je cas
Sjajna vijest
- statix
#1282 Re: McDonald's u Sarajevu???
Najbolji dio: Symbol of american colonialism that has terrorised food culture all over the world.
A pogledajte ko se krivi za propast nacionalne ekonomije, MMF
A pogledajte ko se krivi za propast nacionalne ekonomije, MMF
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1283 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ma jes sigurno, zatvoren jedan restoran i propada Mc...pa nije to Trovac vec Mc....juzernejm wrote:Da li je ovo dokaz da McDonalds propada?![]()
![]()
http://www.sa-c.info/forum/860;3;11-pro ... html#44166
viva la burek
- Edin H.
#1284 Re: McDonald's u Sarajevu???
juzernejm wrote:Da li je ovo dokaz da McDonalds propada?![]()
![]()
viva la burek
Dole McDonaldsovi, zivili Ogmundsonovi hamburgeri
Ja jedva cekam da Ogmundson otvori restoran u Sarajevu
-
Sounder
#1285 Re:
Lace wrote:pa pored cevabdzinica i buregdzinica nije nam potreban mc donalds...postojao je sarby al nije opstao...jednostvano uz cevape nema opstanka
Upravo tako, sta ce nam McDonalds kada se mozemo udebljati od cevapa i da budemo sesta zemlja u svijetu sto se tice debljanja!!! Hrvatska je 9-ta
6) Bosnia-Herzegovina, 62.9 percent
Once considered a problem only in high-income countries, obesity is dramatically on the rise in low- and middle-income countries like Bosnia-Herzegovina, where smoking, drinking and eating unhealthy foods spiked during the war that ravaged the country from 1992 to 1995. Those living just above the poverty line in developing countries are gaining weight the fastest, partly because of the tendency to fill up on cheap processed foods high in calories and low on nutritional value.
http://www.huffingtonpost.com/2009/11/2 ... 371382.htm
- chuchumbamayumbe
#1286 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ja sam trenutno u Constanci, u Rumuniji.
Ovdje se Rumuni razvaljuju u KFC-u, a imaju i McD i BK.
Za prosjecnu platu od 250 eura, fast food-ovi su uvijek dobro posjeceni, tako da smatram da ce isto biti i u BiH (kada i ako neki od fast-food lanaca dodje i kod nas).
Pricam sa Turcinom, naravno, prica u vezi fast-fooda.
Turci su za nas izmislili fast-food (kebab...), ali opet i kod njih otvaraju, rade i imaju posla preko glave.
Jedini mi u BiH smo najpametniji, nama nista ne treba, mi smo najjaci i SVE!
Kao da nam je Sjeverna Koreja nesto u rodu.
Za prosjecnu platu od 250 eura, fast food-ovi su uvijek dobro posjeceni, tako da smatram da ce isto biti i u BiH (kada i ako neki od fast-food lanaca dodje i kod nas).
Turci su za nas izmislili fast-food (kebab...), ali opet i kod njih otvaraju, rade i imaju posla preko glave.
- johnny_blazze
#1287 Re: McDonald's u Sarajevu???
jednom za sva vremena mc donalds nam treba zato da ne budemo supak evrope znaci jednostavno da mozemo reci da imamo niko vas ne tjera da jedete tu hranu i kad dodze mc donalds jos uvijek ce biti bureka i cevapa nece nigdje pobjeci,sto uvijek biti u istoj grupi sa albanijom armenijom ... fkt mi nije jasno sto vam toliko smeta sta god da se novo otvori je + za ovaj grad 
- Edin H.
#1288 Re: McDonald's u Sarajevu???
Sta ce nam Mc Donalds kada imamo Melisu 
-
pure_love
#1289 Re: McDonald's u Sarajevu???
Albanija je odavno naprednija od BIHsto uvijek biti u istoj grupi sa albanijom armenijom
- minjonja
#1290 Re: McDonald's u Sarajevu???
ziv i zdrav ti meni bio, i zena i djeca ti, ponesi koji hamburgercic i pomfrit u sarajevo...chuchumbamayumbe wrote:Ja sam trenutno u Constanci, u Rumuniji.
- BiH-x
#1291 Re: McDonald's u Sarajevu???
Jako naprednijapure_love wrote:Albanija je odavno naprednija od BIHsto uvijek biti u istoj grupi sa albanijom armenijom
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... st46930117
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=730402
- Edin H.
#1292 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ocekujem da postupamo na principu reciproteta
Prvo neka lanac cevabdzinica Zeljo odobri nekome fransizu u Oak Brooku, Illinois (gdje se nalazi cenrala Mc Donaldsa), pa neka i Mc Donalds otvori restoran u Sarajevu
Nema labavo
Prvo neka lanac cevabdzinica Zeljo odobri nekome fransizu u Oak Brooku, Illinois (gdje se nalazi cenrala Mc Donaldsa), pa neka i Mc Donalds otvori restoran u Sarajevu
Nema labavo
- Toto
#1293 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ima vise cevabdzinica oko McD centrale u Cikagu vec u Sarajevu. Cikago ima samo 110 bosanskih restorana, nisam brojao hercegovacke ni republikosrpske. Cevabdzinica Sarajevo je samo 20 minuta od Mc Donalsove centrale u Cikagu. To ti je ko od Nedjarica do Bascarsije. Zeljo nema fransizu ni u Nedjaricima a kamo li da moze zamirisat McD pod nosom u Cikagu.Edin H. wrote:Ocekujem da postupamo na principu reciproteta
Prvo neka lanac cevabdzinica Zeljo odobri nekome fransizu u Oak Brooku, Illinois (gdje se nalazi cenrala Mc Donaldsa), pa neka i Mc Donalds otvori restoran u Sarajevu![]()
Nema labavo
http://www.restaurantsarajevo.com/Jelovnik.html
I pogledaj kolike su cijene sarajevskog cevapa u cevabdzinicama u Cikagu a koliko Zeljo dere sarajlije u prijestolnici sarajevskog cevapa
- Edin H.
#1294 Re: McDonald's u Sarajevu???
Doslo vrijeme za agresivni prodor lanca cevabdzinica Zeljo na Zapadnom trzistuToto wrote:Ima vise cevabdzinica oko McD centrale u Cikagu vec u Sarajevu. Cikago ima samo 110 bosanskih restorana, nisam brojao hercegovacke ni republikosrpske. Cevabdzinica Sarajevo je samo 20 minuta od Mc Donalsove centrale u Cikagu. To ti je ko od Nedjarica do Bascarsije. Zeljo nema fransizu ni u Nedjaricima a kamo li da moze zamirisat McD pod nosom u Cikagu.http://www.restaurantsarajevo.com/Jelovnik.htmlEdin H. wrote:Ocekujem da postupamo na principu reciproteta
Prvo neka lanac cevabdzinica Zeljo odobri nekome fransizu u Oak Brooku, Illinois (gdje se nalazi cenrala Mc Donaldsa), pa neka i Mc Donalds otvori restoran u Sarajevu![]()
Nema labavo
I pogledaj kolike su cijene sarajevskog cevapa u cevabdzinicama u Cikagu a koliko Zeljo dere sarajlije u prijestolnici sarajevskog cevapa
- Toto
#1295 Re: McDonald's u Sarajevu???
kao sto vidis: nije do cevapa -vec do Zelje
-
AdnanSA
#1296 Re: McDonald's u Sarajevu???
Cijene jela i pića po sarajevskim restoranima i ćevabđincama su jednostavno preskupe u odnosu na domaće plate.Toto wrote:Ima vise cevabdzinica oko McD centrale u Cikagu vec u Sarajevu. Cikago ima samo 110 bosanskih restorana, nisam brojao hercegovacke ni republikosrpske. Cevabdzinica Sarajevo je samo 20 minuta od Mc Donalsove centrale u Cikagu. To ti je ko od Nedjarica do Bascarsije. Zeljo nema fransizu ni u Nedjaricima a kamo li da moze zamirisat McD pod nosom u Cikagu.Edin H. wrote:Ocekujem da postupamo na principu reciproteta
Nema labavo
http://www.restaurantsarajevo.com/Jelovnik.html
Pa u preskupoj Švedskoj dan danas se može pojesti ručak za 50 SEK ili 10 KM u našoj valuti.
Previše su fursata uzeli naši ugostitelji. Treba ih početi ignorisati.
Pojedoh neki dan teleće mišiće sa rižom kod Mujanića. Od telećih mišića nema ni traga u tanjuru, već bih ja to prije nazvao telećim žlipama sa šakom riže za 6 KM. Nikada više gospodine Mujaniću. Podravkin gulaš iz konzerve sadrži veću količinu mesa nego tvoji mišići.
- -Romeo-
#1297 Re: McDonald's u Sarajevu???
ja to radim već od moje 19., davno sam skonto da pljačkaju i da se enormno bogate u vrlo kratkom periodu. a još kad pogledam uglavnom ko su oni-jalija, klošari, društveni talog. ne preko mojih leđa.AdnanSA wrote:[
Cijene jela i pića po sarajevskim restoranima i ćevabđincama su jednostavno preskupe u odnosu na domaće plate.
Pa u preskupoj Švedskoj dan danas se može pojesti ručak za 50 SEK ili 10 KM u našoj valuti.
Previše su fursata uzeli naši ugostitelji. Treba ih početi ignorisati.
Pojedoh neki dan teleće mišiće sa rižom kod Mujanića. Od telećih mišića nema ni traga u tanjuru, već bih ja to prije nazvao telećim žlipama sa šakom riže za 6 KM. Nikada više gospodine Mujaniću. Podravkin gulaš iz konzerve sadrži veću količinu mesa nego tvoji mišići.
edit: al kad vidim pune birtije ne mogu se otrgnuti utisku da sam u manjini.
-
Risto Kuglarić
#1298 Re: McDonald's u Sarajevu???
pošto ćeš da će Tale nadživit McDladyblue18 wrote:Ma jes sigurno, zatvoren jedan restoran i propada Mc...pa nije to Trovac vec Mc....juzernejm wrote:Da li je ovo dokaz da McDonalds propada?![]()
![]()
viva la burek
- anastasija
#1299 Re: McDonald's u Sarajevu???
E sta bih ja dala da ovde gde jesam imam te bosanske cevape.chuchumbamayumbe wrote:Ja sam trenutno u Constanci, u Rumuniji.
Bogami ovde je KFC skup
- Toto
#1300 Re: McDonald's u Sarajevu???
Kad ce u Sarajevu biti restoran bijelog luka, pa da se moze narucuiti struca, saldoled i martini sa bijelim lukom??
Kad moge Beverly Hills i San Francisco imati ovakve restorane i to elitne sto ne bi i Sarajevo?
http://www.thestinkingrose.com/photos.htm

Kad moge Beverly Hills i San Francisco imati ovakve restorane i to elitne sto ne bi i Sarajevo?
http://www.thestinkingrose.com/photos.htm