PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sniPod

Post by sniPod »

Šapat wrote:E pa, da se i ja tuspasim danas :).

Svaka cast narode! Sa 500-600 prosle subote dosli smo na 3.000!! Nije nesto, gledano na globalu koliko nas je samo u gradu, ali ocito se budimoooooooooo!!!!

Stvarno je bilo fantasticno gledati na CD-u, a i slusati komentar vezan za tramvaj koji je stajao na obali - "prazan, a ostao nedirnut!"

Toliko o rulji TAJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

Samo da dodam - apsolutno se slazem sa onim sto rece policy, vezano za zbunjenost vlasti i potrebu jos bolje organizacije narednih protesta. Nista njima sada nije jasno, pa cak i ako citaju sve ovo opet im je jos nejasnije. Pohvaljuju se pojedini, ali se istovremeno ne izdvajaju. Sve sto mogu je optuziti DOSTA za letke i plakate! Hahahahahaha! Dakle - mogu nas sve povuci za k...!

Tajooooooooo!!! Gradjani su samo to - gradjani. I vrijeme je da se to i konacno shvati.
A sad ljudi - da se uozbiljimo.

Ako se ostavke ne podnesu, a 99,99% nece, moramo razmisliti o sljedecim protestima i nacinu na koji cemo to izvesti. Moj prijedlog o radnom danu i dalje stoji jer mislim da je puno efektivnije kada oni s prozora mogu vidjeti sta im se porucuje.
Njihovu nemoc, ali i odsustvo bilo kakvog respekta prema nama, gradjanima, je vise nego ocita samim nepojavljivanjem nikoga od nadleznih. Da je Silajdzicu ili Mami imalo stalo do naseg misljenja, oni bi stisli i pojavili se danas pred katedralom. To uradili nisu, a samim tim, bar po mom skromnom misljenju, jasno su nam stavili do znanja koliko ih je briga za ovo sto mi radimo!

I nas odgovor, a to su sljedeci protesti, MORA biti jaci od dosadasnjih!
Moj prijedlog je - blokada Tajine zgrade u 15:00 nekog radnog dana. Tada "gospoda" zavrsavaju s poslom i razilaze (iako je radno vrijeme do 16:00), a mi ce pojaviti u 14:30 i nema nikome ici minimalno do 18:00!

Eto, prijedlog za razmatranje.
Ostale prijedloge cu dati interno.

:D
ma kako god, vidjet ce na TV-u ... nego ruljo imal gdje jos slika?
teAMICA

Post by teAMICA »

Ruuuljoooo!
Bili ste super!!! :D :D
Malo me grize savjest što nisam raju više "nagovarala" da dođu, treba izgleda ljudima neke stvari nacrtati.
Moglo nas je biti 20 puta više, ali što neko reče - mi trebamo njih slikati kako kafe piju! :x
Elem, divno je prošlo i jedva čekam 1. 3., trebamo već sada krenuti sa poslom.
Jel' ono neko spomenu novu temu?
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Marko99 wrote:HVALA RULJO!!! :thumbup:
RULJA KINESKI:暴動

:D :D :D
jasminasab

Post by jasminasab »

Tesssa

Post by Tesssa »

anakadabra wrote:@dinchy84: ne budi okrutna :roll:
:lol: :lol: :lol:

Nije do mene :) , cekam informaciju na msn-u iz prve ruke :D Cim dobijem, saljem :D
suncica24

Post by suncica24 »

Sapat: Samo jedno: Za takvo nesto moramo imati makar 1000 ljudi spremnih da mirno sjede-stoje oko zgrade Kantona!!!
A ja nisam jos uvijek sigurna da imamo :roll:
Mada, i ja mislim da ce doci vrijeme za nesto...drugaciji nastup. Ali, isto tako mislim da jos nije doslo, jer...tek se budimo.
suncica24

Post by suncica24 »

Hvala jasminka :D Ups, pardon...nije jasminka, kako ono bi... :kiss:
anakadabra

Post by anakadabra »

dinchy84 wrote:
anakadabra wrote:@dinchy84: ne budi okrutna :roll:
:lol: :lol: :lol:

Nije do mene :) , cekam informaciju na msn-u iz prve ruke :D Cim dobijem, saljem :D
hvala ti, ja goooglam i luuuuudim ne mogu ništa živo da nađem :D
Šapat

Post by Šapat »

@Suncice

Dans bi 3000...pa majka mu stara, valjda ce se nekako skupiti i ta 1000 :)
anakadabra

Post by anakadabra »

evo jedna od mene :D samo neznam može li službenik printati u boji il je njemu sve crno pred očima :D :D :D

Image
misur

Post by misur »

[Matrix] wrote:
-LIBERO- wrote:
[Matrix] wrote:"Cuo sam" da Kantonalci planiraju kontra protest,citaj miting ,za 1.mart.
Kontaktirali su neke firme koje se bave prevozom da im "posude" autobuse za prevoz "rulje" :) .To je ona miloseviceva taktika ,"Narod protiv Naroda",

Hajd cuvajte se i zdravi bili .
Matrix,je l' ovo zezancija ,il' fakat imas takve info???????
cuj nije pouzdano,momak koji mi je javio tamo se "vrti".Oni su se uzasno uplasili ! kaze da im se savjetuje sa raznih strana da podnesu ostavke.
Budite oprezni,sta da vam kazem.
Ma da, ali gdje se upetlja organizator, koji ima placenu dnevnicu, izbiju neredi. Mislim da smo mi"navodno" samoincijativni organizatori puno cemo vise uspijeti, nego oni koji se pojave sa nekim smijesnim "organizatorima". A vjerujem da ce nas 1. marta biti, ako nista, bar jos 3000 vise nego danas.
thedude

Post by thedude »

nece nam policija dati da pridjemo zgradi, a nakon kamenovanja koje se dogodilo. moramo i mi snositi odgovornost za ucinjeno. ali smo se opametili i to korjenito sto se vidjelo na zadnja dva protesta.
anakadabra

Post by anakadabra »

Šapat wrote:@Suncice

@šapat: za tvoju informaciju od te TRI HILJADE njih PET se javilo da budu redari :-) :-) :-)

pravo smo jaki na riječima :wink:
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

teAMICA wrote:Malo me grize savjest što nisam raju više "nagovarala" da dođu, treba izgleda ljudima neke stvari nacrtati.
Moglo nas je biti 20 puta više, ali što neko reče
Eh, i meni. Medjutim, nisam se pretjerano trudila jer sam primjetila izvjesni strah kod ljudi. Ali, svi ti koji su imali strah su odusevljeni danasnjim protestom, kazu da je bio dostojanstven i odusevljeni su saradnjom sa policijom, vec ih imam troje vrbovano za slijedece, a tek par sati proslo od protesta. Kako neko rece, nismo svjesni sta smo pokrenuli, nakon danasnji, slijedeci ce biti masovniji, uvjerena sam, raja su dobila elana.
Mada, ja bi najvise voljela da niko ne dodje :D

A i ti sto sjede po kafana, nece da se ofiraju, nedo Bog da ih neko vidi, ali evo, protesti polako ulaze u modu, mozda dodju da budu in i i vidjeni... :D
suncica24

Post by suncica24 »

Šapat wrote:@Suncice

Pa majka mu stara...za sad sumnja na spremnost te 1000 ne samo da se skupi,vec da mirno sjedi tri sata pred Kantonom :roll:
Meni i ovo uspjeh koji me zacudjuje, ne smijem ni pomisliti da ih treba "motivisati" na to da radnim danom malo posjede :D
A znam da ce i tako nesto doci...
TM1987

Post by TM1987 »

Šapat wrote:
I nas odgovor, a to su sljedeci protesti, MORA biti jaci od dosadasnjih!
Moj prijedlog je - blokada Tajine zgrade u 15:00 nekog radnog dana. Tada "gospoda" zavrsavaju s poslom i razilaze (iako je radno vrijeme do 16:00), a mi ce pojaviti u 14:30 i nema nikome ici minimalno do 18:00!

:D
Lijepo bi to bilo kad bi se skupila samo ekipa od danas,ali realnost je malo drugacija,zato neka za sada ostane subota,a ako se uskoro ne podnesu ostavke tad ce se morati razmisliti o t(v)om prijedlogu
Šapat

Post by Šapat »

Ma pustite se "oficijelnih" redara ba. Ako mi imamo dogovor medju nama da nece bit sranja, i ako se mi mozemo medjusobno dogovoriti da po automatizmu muriji predamo one koji divljaju medju nama - onda nam ne trebaju tzv. redari.
misur

Post by misur »

Big Boy wrote:(Cijela situacija me podsjeti na ovu reklamu: http://www.youtube.com/watch?v=lAURbj0kB7s ) :-)

Ali sta ces, ocito da nije IN protestovati pa se nasi sminkeri jos uvijek drze svojih kafica i namjestanja sminke. Doci ce i oni tobe... samo ce im trebati nesto vise vremena.

Mozda dok im proljetno sunce malo ne odledi mozgove... :D
Svaka cast legendooo na dosjetljivosti, odavno nisam vidjela nesto smjesnije, slazem se s tobom 100%, ali ipak ne mozemo ih prisiljavati da setaju s nama, vidjeli smo da su fulili smijer danas
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

homo_sapiens wrote:
madner wrote:
Big Boy wrote: Najgori su ravnodusni... oni koji svoje misljenje jedino imaju u konsultaciji s novinama ili televizijom. Ja kad sam primjetio da nas ti neki slikaju sa strane i smjeskaju se ja sam im UZVRATIO istom mjerom jer sam i ja slikao njih, naravno uz adekvatan osmijeh.

(Cijela situacija me podsjeti na ovu reklamu: http://www.youtube.com/watch?v=lAURbj0kB7s ) :-)

Ali sta ces, ocito da nije IN protestovati pa se nasi sminkeri jos uvijek drze svojih kafica i namjestanja sminke. Doci ce i oni tobe... samo ce im trebati nesto vise vremena.

Mozda dok im proljetno sunce malo ne odledi mozgove... :D
Pa nije to bas tako jednostavno. Ti imas informacije iz prve ruke i znas o cemu se radi, ko organizuje i zasto.

Vecina nije bas tako upucena
. Mislim da bi to bilo najbitniji za ubuduce, izadi iz okvira ovog foruma prema sirim narodnim masama. :D

Pa nije prvi protest! Cetvrti, pa da i u zemlji zivi, znao bi o cemu se radi.

Osim toga, bilo ko da je danas vidio onu povorku, onu masu normalnih, pristojnih, kulturnih osoba - izasao bi i krenuo s njom, pa sta da je god u pitanju.
Ne radi se toliko o informiranosti, koliko o nepostojanju navike demokratskog izrazavanja, nedostatku svijesti da se i na miran i pristojan nacin moze puno postici. Previse dugo vremena je narod ovdje imao pognutu glavu. Danasnja vlast i dalje to zdusno koristi :x

Medjutim, svakako stoji procjena da se gradjani jos vise moraju animirati i sto vise upoznati s tekucom problematikom. Ja dozvoljavam, cak, i da neki i ne znaju zbog cega se protestvuje :sad:
Pa znaš šta, možda i znaju, ali razlika je između nekoga ko nema pristup internetu, pa zna da su u prošlu subotu bili protesti, pa načuje ili ne načuje da će biti i sljedeću subotu, i mene i tebe koji se na ovom „mjestu“ podsjećamo svakih pet minuta :)

Ne kažem da je to izgovor, da iz centrala gledaš kako rulja nešto galami i blentavo se keziš kontajuć da ćeš se izofirat ako se pridružiš, al što neko reče, mislim da je jedna od pouka za ubuduće, makar tri dana ranije sa plakatima! Falilo je nama ljudi i bez ovih Promatrača. Što ti kažeš, vjerujem da ima i ljudi koji ne znaju zašto se protestuje. U kontekstu ovoga, možda ne bi bilo loše već sad otvoriti temu za sljedeću subotu. Ako neko već nije... 
Last edited by Risto Kuglarić on 23/02/2008 22:03, edited 1 time in total.
anakadabra

Post by anakadabra »

Šapat wrote:Ma pustite se "oficijelnih" redara ba. Ako mi imamo dogovor medju nama da nece bit sranja, i ako se mi mozemo medjusobno dogovoriti da po automatizmu muriji predamo one koji divljaju medju nama - onda nam ne trebaju tzv. redari.
a za što su drugo majke ti današnji redari bili zaduženi osim za to što si ti naveo :-) :-) :-) kako se ti možeš dogovorit s par hiljada ljudi koje nikada nisi vidio u životu i neznaš ko su i šta su i biti siguran da ti se od tih par hiljada neće naći i oni koji će htjeti praviti sranje, mislim haaaaaloooooo :-)
suncica24

Post by suncica24 »

Nema pomjeranja! Samo se Semiha i Samir mogu pomjerati...u stranu!!! :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

suncica24 wrote:Nema pomjeranja! Samo se Semiha i Samir mogu pomjerati...u stranu!!! :D
:bih: :bih: :bih:

PROTESTI SU SVAKE SUBOTE, MAKAR ORILO, GORILO, PADALO, PUHALO, TRESLO SE ILI MRZLO ILI PAK PRZILO!!!!

ZNATE GDJE SMO U SUBOTU, PRVOGA MARTA?

NA PROTESTIMA!!!!

:kiss: :kiss:
suncica24

Post by suncica24 »

Bea_Trix wrote:
suncica24 wrote:Nema pomjeranja! Samo se Semiha i Samir mogu pomjerati...u stranu!!! :D
:bih: :bih: :bih:

PROTESTI SU SVAKE SUBOTE, ORILO, GORILO, PADALO, PUHALO, TRESLO SE ILI MRZLO ILI PAK PRZILO!!!!

ZNATE GDJE SMO U SUBOTU, PRVOGA MARTA?

NA PROTESTIMA!!!!

:kiss: :kiss:
:D TAKO JE (nesto mi se bas zacatava tema)!
anakadabra

Post by anakadabra »

kad smo već kod redara njih u sljedeću subotu mora biti VIŠEEEEE i to pogotovu sad kad smo uspjeli stvoriti dobru suradnju s policijom i kad su nam počeli vjerovat...ne smije se dozvolit da izgubimo njihovo povjerenje.

danas sam rekla i opet ću ponoviti velika je stvar to što su nam čelni ljudi iz policije prišli, pružili ruku i čestitali :thumbup:
anakadabra

Post by anakadabra »

evo još jedna čisto da ne zacatavamo temu :D

Image
Locked