Sad su samo na Stupu, na spratu gore. Čak su izmjestili kancelarijukonektovan wrote:Ona radnja u grka, k'o piljara kakva.bitanga_sa_otesa wrote:grk u neku ruku da,mada je uvijek bio preskup,motorex preskup ,a uglavnom kita dijelovi...liaar wrote: Ja šta sam do sad uzimao kod Grka, bilo je kvalitetno. Može i Školjić uvijek, to sam zaboravio![]()
Fakat, ne znam kakav je sa dijelovima sad. Sjecam se da sam zadnji put bio kod njega, kad je bila radnja kod sedam brace. Je li još ima gore radnju ili samo na stupu???? Znam da tad nije imao stabilizator za xantiu, a to je bilo 2006, pa neke varijante narucivanja, i onda nadjem isti dan kod ikica za 45 KM.
PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1276 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
-
lavic
#1277 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Po meni kvalitetni a cjenovno prihvatljivi amortizeri su Monroe, sigurna kupovina, dugo na trzistu, garancija.... Unitrade.Meda_s_kasike wrote:Pozdrav forumaši,
Planiram sad da mijenjam amortizere komplet za Peugeot 206. Zanima me koji su ono kvalitetniji iz vašeg iskustva? Ne želim one najjeftinije pa da osjetim svaku rupu na bubregunego neke koji će trajati. Sa oprugama sam ih mislio uzeti nove. I koja bi bila cijena otprilike?
Također, planiram raditi i torziju jer ne želim da se igram sa tim. Je li mi najpametnije to odjednom sve odraditi?
Prva ugradnja u pezoa su Sachs amortizeri ali su i skuplji, imas jos i KYB i Bilstein ali ti je to glupo bacati pare i placati bar 50% skuplje i to na p206.
Zasto hoces da mjenjas i opruge naprijed, ako nisu pukle?
-
kikilika
#1278 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
3008-ica, 1,6 HDI, 2012.g., na kojoj kilometrazi treba raditi veliki servis; hvala i pozdrav
- liaar
#1279 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ako je orginalna kilometraža, bilo bi pametno na 180.000, pošto je mlad autokikilika wrote:3008-ica, 1,6 HDI, 2012.g., na kojoj kilometrazi treba raditi veliki servis; hvala i pozdrav
-
Meda_s_kasike
#1280 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Čitao sam za te Monroe, kaže dosta raje da su okej, nema šta.lavic wrote:Po meni kvalitetni a cjenovno prihvatljivi amortizeri su Monroe, sigurna kupovina, dugo na trzistu, garancija.... Unitrade.Meda_s_kasike wrote:Pozdrav forumaši,
Planiram sad da mijenjam amortizere komplet za Peugeot 206. Zanima me koji su ono kvalitetniji iz vašeg iskustva? Ne želim one najjeftinije pa da osjetim svaku rupu na bubregunego neke koji će trajati. Sa oprugama sam ih mislio uzeti nove. I koja bi bila cijena otprilike?
Također, planiram raditi i torziju jer ne želim da se igram sa tim. Je li mi najpametnije to odjednom sve odraditi?
Prva ugradnja u pezoa su Sachs amortizeri ali su i skuplji, imas jos i KYB i Bilstein ali ti je to glupo bacati pare i placati bar 50% skuplje i to na p206.
Zasto hoces da mjenjas i opruge naprijed, ako nisu pukle?
A hoću da uradim sve kako treba na njemu. Sestri ću da ostavim auto kroz godinu ili dvije, a sebi ću uzeti vjerovatno A3. Pa želim da ono ostavim kako treba jer znam da ona to neće ni održavati dok nešto ne pukne. Već sam uradio dosta stvari od zime na njemu. Komplet veliki i mali servis, glavu motora, lafete, disk pločice i još nekih sitnih stvari. Ostalo mi je još torziju da zamijenim i amortizere sa aksijalnim isto i da bude tip top. Poslije toga još RC karambolka i 16ke neke nabaciti da je lijep sa vana. Angel eyes aBd do sljedeće godine kod Lige odraditi i to je to
- ElRe
#1281 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Zadnjih 10ak dana na 308ici se iz čita mira bar jednom dnevno upali zadnju brisač sam od sebe. Neko imao sličan problem?
-
lavic
#1282 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Moja pretpostavka da je to isto rjesenje kao u P206, i da ti je problem u kontaktima u rucici kod volana.ElRe wrote:Zadnjih 10ak dana na 308ici se iz čita mira bar jednom dnevno upali zadnju brisač sam od sebe. Neko imao sličan problem?
Imao sam slican problem samo su kod mene ludovala svjetla.... ma Pezo.
Za pocetak kod Dedovica po savjet, navodno skupa zajebancija, na otpadima je to za moj bilo oko 150 KM a novo mi u servisu rekli ne budali vectrazi na otpadu ili popravi.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1283 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Moze biti problem sa rucicom, a mozda je i negdje loša masa. Meni to prije liči na lošu masu. Trk do elektricara.ElRe wrote:Zadnjih 10ak dana na 308ici se iz čita mira bar jednom dnevno upali zadnju brisač sam od sebe. Neko imao sličan problem?
- ElRe
#1284 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pitao par otpada cijena ručica 200 - 250. Da znam da ga do daljeg neću poravljatilavic wrote:Moja pretpostavka da je to isto rjesenje kao u P206, i da ti je problem u kontaktima u rucici kod volana.ElRe wrote:Zadnjih 10ak dana na 308ici se iz čita mira bar jednom dnevno upali zadnju brisač sam od sebe. Neko imao sličan problem?
Za pocetak kod Dedovica po savjet, navodno skupa zajebancija, na otpadima je to za moj bilo oko 150 KM a novo mi u servisu rekli ne budali vectrazi na otpadu ili popravi.
- amar1994
#1285 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
https://allegro.pl/listing?string=308%2 ... t-1-3-0329ElRe wrote:Pitao par otpada cijena ručica 200 - 250. Da znam da ga do daljeg neću poravljatilavic wrote:Moja pretpostavka da je to isto rjesenje kao u P206, i da ti je problem u kontaktima u rucici kod volana.ElRe wrote:Zadnjih 10ak dana na 308ici se iz čita mira bar jednom dnevno upali zadnju brisač sam od sebe. Neko imao sličan problem?
mislio sam da je kao kod japanaca odvojeno , izgleda nije , ti bi morao zamijeniti i onaj za svjetla
- konektovan
#1286 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Poslupaj me, trk do elektricara, more bidnuti da je samo masa u pitanju.ElRe wrote:Pitao par otpada cijena ručica 200 - 250. Da znam da ga do daljeg neću poravljatilavic wrote:Moja pretpostavka da je to isto rjesenje kao u P206, i da ti je problem u kontaktima u rucici kod volana.ElRe wrote:Zadnjih 10ak dana na 308ici se iz čita mira bar jednom dnevno upali zadnju brisač sam od sebe. Neko imao sličan problem?
- amar1994
#1287 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
206 servis
Otisao da upitam za zamjenu podloske . Dobar dan dobar dan , nije me pustio ni da zavrsim , jel to japanac , jest , specijalizovao sam se za francuze , pa reko motor je isti u bobu sto se tice dizni i svega sto se goriva tice , ja sam se specijalizovao al ono preko neke stvari ...... , ok dovidjenja i prijatno i po gasu .
Dedovic (za sta li se on specijalizovao)
Pridje momak onaj bucmastiji , reko tako i tako , evo kaze ova pusta i smrdi , nije problem samo se najavite za termin , pa nek je skuplji duplo uradit cu kod njih samo radi pristupa .
eto nekog iskustva

PS. kaze ovaj momak u dedovicu , koliko su izdrzale , reko 3ca godina , ih kae to je dobro koliko su izdrzljive na 1.6

Otisao da upitam za zamjenu podloske . Dobar dan dobar dan , nije me pustio ni da zavrsim , jel to japanac , jest , specijalizovao sam se za francuze , pa reko motor je isti u bobu sto se tice dizni i svega sto se goriva tice , ja sam se specijalizovao al ono preko neke stvari ...... , ok dovidjenja i prijatno i po gasu .
Dedovic (za sta li se on specijalizovao)
Pridje momak onaj bucmastiji , reko tako i tako , evo kaze ova pusta i smrdi , nije problem samo se najavite za termin , pa nek je skuplji duplo uradit cu kod njih samo radi pristupa .
eto nekog iskustva
PS. kaze ovaj momak u dedovicu , koliko su izdrzale , reko 3ca godina , ih kae to je dobro koliko su izdrzljive na 1.6
- Haris.ba
#1288 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Za rucice pogledati ebay. Kinezi sve kopiraju. Ja sam uzimao tempomat. Oko 40ak dolara nova rucica.
-
Throttle
#1289 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
250KM rucica brisaca? Polovna?
Ako ne koristis zadnji brisac izvadi osigurac ako nije skupa s necim jos, da ne trlja bezveze, dok ne popravis
Ako ne koristis zadnji brisac izvadi osigurac ako nije skupa s necim jos, da ne trlja bezveze, dok ne popravis
- konektovan
#1290 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Mislim da nije toliko, neko ga je pretjerao opasno.Throttle wrote:250KM rucica brisaca? Polovna?
- amar1994
#1291 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
bolan ide cijeli sklopkonektovan wrote:Mislim da nije toliko, neko ga je pretjerao opasno.Throttle wrote:250KM rucica brisaca? Polovna?
samo za radioN ide odvojen prekidac
- konektovan
#1292 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pricamo o polovnoj ručici.
- amar1994
#1293 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pa da o polovnoj , mogu mislit kolko je nova.
-
Throttle
#1294 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
50$ na ebayu polovna
-
Meda_s_kasike
#1295 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Koja je razlika između reparacije torzije i nove torzije? Tipa nova torzija je 170KM plus te neke ruke da se to odradi.. A reparacija torzije 350KM? U čemu je ta neka razlika? Je li ta nova toliko lošijeg kvaliteta?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1296 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ne znam sta neko podrazumijeva pod torzijom,mnogi koji nemaju pojma zovu cijeli zadnji most torzijom.
torzija(torsion bar) je obicna celicna sipka koja ima kroner na krajevima i koja nikad ne ode,vec odu lezajevi na mostu....

torzija(torsion bar) je obicna celicna sipka koja ima kroner na krajevima i koja nikad ne ode,vec odu lezajevi na mostu....

- liaar
#1297 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Većinom tako govore jer je lakše reći reparacija torzije (kao torzionog ovjesa)bitanga_sa_otesa wrote:ne znam sta neko podrazumijeva pod torzijom,mnogi koji nemaju pojma zovu cijeli zadnji most torzijom.
- bitanga_sa_otesa
#1298 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
kako napisah vecina nema pojma o cemu prica i kako to radi...liaar wrote:
Većinom tako govore jer je lakše reći reparacija torzije (kao torzionog ovjesa)
- liaar
#1299 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ako mi vjeruješ, čak i majstori zbog takvih govore "reparacija torzije".bitanga_sa_otesa wrote:kako napisah vecina nema pojma o cemu prica i kako to radi...liaar wrote:
Većinom tako govore jer je lakše reći reparacija torzije (kao torzionog ovjesa)
Onaj što sam ti govorio što je meni radio, pa čak i ova 2 iz Srbije, koja se kao vode za 2 najjača preko Drine za torzioni ovjes...
- bitanga_sa_otesa
#1300 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
vjerujem...