Nije ni Bosna ni Njemačka.Matris wrote:
Jesi ti bio u Njemackoj? Bogatiji narod sto tamo zivi i u dusi i financijski. Hoces reci da je Bosna simbol neke duhovne prosvjestenosti? Da je narod nesto prosvjesten iznad njemaca pa vrijedi biti u Bosni samo da se dozivi ta prosvjestenost?
Pogresno razmisljanje o financijama. Ja kad bi ostao bez sveg sto imam za 5 godina bi opet imao ovo sto imam. Onaj ko je naucio biti zadovoljan sa nekim poslom od 1000 maraka njemu otmi taj posao i unistio si ga. Ne zna ni gdje bi ni kud bi. A citav zivot zivi u strahu za taj posao. Jakog mi zivota.
Ljudi nisu bogati zato sto imaju pare, nego zato sto imaju znanje kako zaraditi novac ili u slucaju da su naslijedili imaju znanje kako sacuvati novac.
Svi cemo mi jednog dana umrijeti i ostati bez tog novca, to ne znaci da se treba predati i cekati smrt a da se nikad ne prozivi.
Nije riječ ni o finansijama.
Riječ je o golom životu.
Danas te ima, sutra te nema.
Možeš li to nadomjestiti?
Malo to imati na umu. Ne kažem da se treba predati nego se ne treba zaboravljati.
Drugi bold, ima nešto bitnije...ljudi su bogati ako su zadovoljni onim što imaju. Ne novčano, ne materijalno. Čisto osjećaj. Neko ima milijarde, opet se ne osjeća dobro. Nešto ne štima.