Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Loky

#1276 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Loky »

alica.k wrote:evo i to odradih. za karticu cu sutra, jer sad ne mogu nista uradit, al otkacila sam je s paypala.

valjda necu morat formatirat PC ako mi ima kakav keylogger il password stealer...vjerovatno bi ga ovaj microsoft security essentials nasao.

sreca pa ne koristim ovu karticu ni za sta drugo sem paypala...
Skini CCleaner pa malo procisti komp. Za svaki slucaj.
Obavezno ocisti registry.
alica.k

#1277 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

joj ne znam da li da se igram sa registrima :S
Loky

#1278 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Loky »

alica.k wrote:joj ne znam da li da se igram sa registrima :S
Program ti samo ocisti nepotrebne ili nepoznate registre.
Zato i jest taj program.
alica.k

#1279 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

skontala sam :D hvala ti puno. uradila sam i ovaj combofix, pa valjda je to sve ocistilo sto je trebalo da ocisti...
a mozda je i njihova neka greska :S nikad se ne zna.
Dozer

#1280 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

-Još jedan slucaj nagovorio sam starog da Otvori Visa kreditnu kod njih za moje potrebe i da mogu primat lovu na paypal pa na karticu.
Par puta dobio testnih par stotina dolara i svaki put te pare su u "zraku" jer oni nemaju poooooojma sta da urade sa tim parama i kako da ih provedu pa su došli do zakljucka da ti ljudi koji nešto kupe od mene i kad te pare dođu na paypal da oni idu u svoje banke i da traže izvode gdje piše da su oni meni platili to.?!?!? E-be se onom za to i on ce ici svaku put po izvod i slat ga meni...
Ovo boldirano je sega...koja je to banka, Tita ti?
Ja sam na PP vec godinama, a koristim RFB Visa Electron. I prvi put kada su proradili za primanje love kod nas, sto je bilo prije par mjeseci, vjerovatno testno, bez ikakvih problema sam povukao nesto od love sa PP racuna(200E).
Sada kada je ovaj servis i za nas 100% u funkciji, sasvim uredno povlacim lovu na karticu i niko me ziv u banci ne pita "sta je ovo" ili "odakle je ovo", niti mi govori da to ne mogu podici. Jednostavno odem na bankomat i podignem. Ne kontam...

Recimo, "radim" na Brandstack-u i Elance-u, ide to fino i mjeri se prosjecno sa nekih 1-2K mjesecno, i stvarno jos nikad nisam imao problem sa bankom ovdje po pitanju te love...
Saka

#1281 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

@Dozer: Pročitaj fino šta je čovjek napisao i to ono boldirano:
Artanjan wrote:-Još jedan slucaj nagovorio sam starog da Otvori Visa kreditnu kod njih za moje potrebe i da mogu primat lovu na paypal pa na karticu.
Par puta dobio testnih par stotina dolara i svaki put te pare su u "zraku" jer oni nemaju poooooojma sta da urade sa tim parama i kako da ih provedu pa su došli do zakljucka da ti ljudi koji nešto kupe od mene i kad te pare dođu na paypal da oni idu u svoje banke i da traže izvode gdje piše da su oni meni platili to.?!?!? E-be se onom za to i on ce ici svaku put po izvod i slat ga meni...
Visa kreditna nije isto što i Visa electron. Zašto objasnio sam u mom ranijem postu. I ti da imaš kreditnu imao bi problem s podizanjem jer ona nije vezana za račun za razliku od debitne/electron.
motorola01

#1282 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by motorola01 »

Najbolje bi bilo da sad nagovori starog da zatvori racun krediten kartice,a da mu uzme debitnu visa electron jer sa ovom kreditnom bi mogao oplakati,ako mu neko provali broj kartice...Sa visa electron mu ne moze nista,odnosno moze mu potrositi samo onoliko para koliko ima na kartici...
Dozer

#1283 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Oops! Sorry, ne vidjeh taj detalj credit/debit :)
Mada, davno sam nekad, jos na pocetku ove teme, rekao da to MORA biti debitna, a ne kreditna kartica :)
holowey

#1284 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

Dozer wrote:Oops! Sorry, ne vidjeh taj detalj credit/debit :)
Mada, davno sam nekad, jos na pocetku ove teme, rekao da to MORA biti debitna, a ne kreditna kartica :)
Otkud to da MORA biti debitna? Meni PayPal kaze "You can withdraw funds from your PayPal account to any credit, debit, or prepaid card with a Visa logo."
alica.k

#1285 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

holowey wrote:
Otkud to da MORA biti debitna? Meni PayPal kaze "You can withdraw funds from your PayPal account to any credit, debit, or prepaid card with a Visa logo."
ma ne mora bit debitna kartica :D
holowey

#1286 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

alica.k wrote:
holowey wrote:
ma ne mora bit debitna kartica :D
ma zbuni me na trenutak, znam da sam primao sredstva sa pp na kreditnu bez problema, kontam neka promjena pravila pa odoh trke na pp da provjerim :D
Dozer

#1287 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Ali da biste izbjegli eventualne probleme sa lokalnim bankama, onda je debitna najpozeljnija.
alica.k

#1288 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

zapravo je najpozeljnija debitna na koju se uplacuju pare samo kad treba nesto kupiti, znaci odvojena od platne kartice (posto dosta ljudi na debitnu i platu prima).
kreditnu nikad ne bih zakacila za paypal.

zasto? pa evo, sta se meni desilo. sreca pa ja otpocetka imam odvojenu karticu koju koristim online. na njoj nikad nema para koje se mogu ukrast osim u onih 5 minuta od trenutka dok legnu pare (2 sata otprilike treba u rfb) dok ja ne platim sta hocu da kupim.
zamisli da neko provali u paypal acct sa kreditnom karticom...moze ti minus napravit a tebi se valja peglat s tim kasnije.
adelko

#1289 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by adelko »

Ima li neko problema sa autorizacijom Paypal transakcija u posljednja dva dana?
(Code : 10445, Description : This transaction cannot be processed at this time. Please try again later. ; )

Mislim da ovo ima veza sa VISA karticama i ovom kradjom podataka... Račun je kod RFB, kontam da ih zovem, al' hajd da vidim kako je kod drugih.
adelko

#1290 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by adelko »

Morao sam nazvati info RFB da pitam o cemu se radi, kazu da je vezano za kradju ovih podataka sa VISA kartica i da su placanja putem Interneta onemogucena do daljnjeg i moguce je samo podizanje novca na bankomatima... Mislim da je problem veci nego sto su oni predstavili u medijima, idem po pare :D :run:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1291 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Entropio »

adelko wrote:Morao sam nazvati info RFB da pitam o cemu se radi, kazu da je vezano za kradju ovih podataka sa VISA kartica i da su placanja putem Interneta onemogucena do daljnjeg i moguce je samo podizanje novca na bankomatima... Mislim da je problem veci nego sto su oni predstavili u medijima, idem po pare :D :run:
Onemogućena?! Je li to za sve korisnike?
alica.k

#1292 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

ja jucer platila nesto sa sestrinog paypala, i ona ima visu rfb.
edit: definitivno nema veze ovo s visama, evo upravo mi je prosla jos jedna narudzba.
Tsubasa

#1293 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Tsubasa »

Primio sam neki novac na paypal racun i kad hocu da ga prihvatim pise:

Accept this payment and convert it to USD.

Accept this payment in Euros and create a balance in this currency.

Ja mislim ovo isplacivati na karticu i sta mi je pametnije da odaberem?
Dozer

#1294 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

U principu - svejedno ti je. To ce ionako biti konvertovano u KM po kursu na dan uplate. Kako ni euro vise nije fiksan (1,95583), nego ga sve banke osim Intese vec saltaju po kupovnom (1,94xx) i prodajnom (1,96xx), onda ti je to haman pa isto jer ces dobiti KM u par pfeninga.

Ali, posto je EUR jos uvijek malo stabilniji od US$ kod nas, prebaci u EUR. Lako je to promijeniti bilo kad na PP.
burekodsira

#1295 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by burekodsira »

primi ih u valuti u kojoj ti salje, da ne gubis vise puta na konverziji, jer ko sto je vec receno ti ces ih primiti na racun u KM bilo kako bilo
holowey

#1296 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

alica.k wrote:ja jucer platila nesto sa sestrinog paypala, i ona ima visu rfb.
edit: definitivno nema veze ovo s visama, evo upravo mi je prosla jos jedna narudzba.
placanje visa karticama preko paypala prolazi ali placanje visa karticama (rzb) mimo paypala ne prolazi... kako i zasto ne znam, moguce da paypal ima neki poseban deal sa visa kompanijom pa zato preko njih prolazi... nazalost, zbog ovog ogranicenja sa visa karticama bye bye snizenjima na mnogim stranicama :(
motorola01

#1297 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by motorola01 »

holowey wrote:
placanje visa karticama preko paypala prolazi ali placanje visa karticama (rzb) mimo paypala ne prolazi... kako i zasto ne znam, moguce da paypal ima neki poseban deal sa visa kompanijom pa zato preko njih prolazi... nazalost, zbog ovog ogranicenja sa visa karticama bye bye snizenjima na mnogim stranicama :(
Hajde ako ti nije problem stavi neku od stranica gdje su trenutno snizenja,da vidim ima li sta za mene :) (odjeca,obuca,sport)
holowey

#1298 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

motorola01 wrote:
holowey wrote:
Hajde ako ti nije problem stavi neku od stranica gdje su trenutno snizenja,da vidim ima li sta za mene :) (odjeca,obuca,sport)
nisam mislio na neku konkretnu stranicu nego na stranice koje ne prihvataju paypal nego moras direktno preko njih placati, a takvih je mnogo... mene je recimo interesovao jedan cd redovne cijene $34.99 koji sada ide po $3.99 ali shipak, visa ne prolazi :(
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1299 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Entropio »

Pa zna li se do kad će ta blokada trajati?
holowey

#1300 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

Entropio wrote:Pa zna li se do kad će ta blokada trajati?
zvao sam rzb i rekli su da nista ne znaju, da cekaju od visa kompanije da im javi kada ce zavrsiti provjere... bar paypal radi, nismo bas skroz odsjeceni :)
Post Reply