Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1196
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1319

Bumbar

Post by Bumbar »

danas wrote:
pitt wrote:
Bumbar wrote: :D :D
cuj harry potter :D:D:D
Sreca pa necu biti na VIP premijeri :D:D
knjiga bolan :D knjiga :D kakva te premijera spopala :oops: :P
ja sam sam 6 dio na posao nosila :lol:
danas

Post by danas »

Bumbar wrote:
danas wrote:
pitt wrote: cuj harry potter :D:D:D
ju naopako, sto nas izofira :oops: :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

jebo knjigu....ima u junu i premijera filma......samo mene nema :D:D
Bumbar

Post by Bumbar »

danas wrote:
ju naopako, sto nas izofira :oops: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
pesak

Post by pesak »

Aleksandar Hemon ....Nowhere man...
Amy82

Post by Amy82 »

imperator - kon igulden (na nashki reknuto) :D :D prvi dio, a ima 4...uh
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Auto moto magazin! :D :D :D
pinky071

Post by pinky071 »

Antikrista by Nietzsche
black

Post by black »

citah nekad davno i sad ponove ..."Koraci" ...Jerzy Kosinski..lik zavidne biografije, po kojoj bi se mogao snimiti jako dobar film..zivot kakav su mnogi pisci zivjeli samo na stranicama svojih knjiga..
talijan

Post by talijan »

black wrote:citah nekad davno i sad ponove ..."Koraci" ...Jerzy Kosinski..lik zavidne biografije, po kojoj bi se mogao snimiti jako dobar film..zivot kakav su mnogi pisci zivjeli samo na stranicama svojih knjiga..
preporucujem ti da procitas obojenu pticu od istog autora...ako vec nisi citao
black

Post by black »

talijan wrote:
black wrote:citah nekad davno i sad ponove ..."Koraci" ...Jerzy Kosinski..lik zavidne biografije, po kojoj bi se mogao snimiti jako dobar film..zivot kakav su mnogi pisci zivjeli samo na stranicama svojih knjiga..
ponovicu i nju :-) a citao sam i prisutnost i kokpit :)
talijan

Post by talijan »

black wrote:
talijan wrote:
ponovicu i nju :-) a citao sam i prisutnost i kokpit :)
ih, onda ga dobro poznas...a ja bih ko nesta preporucivao...
:)
pesak

Post by pesak »

Kako je dobar pisac ovaj Aleksandar Hemon. Uvuce te u pricu veoma lako...ima uverljive opise ...i taman se zaboravis, a on ti tresne samarcinu u vidu neke opaske ili poredjenja iz vremena granatiranja Sarajeva. I ta samarcina je utoliko jaca ukoliko se vise prepustis njegovoj prici...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

"Tajna prve kafe", Dejvis Lis, odlican roman.

Evo opis romana:

U pocetku, kafa je sluzena samo odabranima. Mogla se naci po rijetkim orijentalnim krcmama vecih europskih gradova. Malo je ljudi znalo za nju. Kafa je cekala. Svoje vrijeme. Svojih pet minuta.
A onda je dosao 17. vijek. I Migel Lienso, odbjegli portugalski jevrejin, iskusan trgovac na berzi u Amsterdamu spreman da rizikuje, zeljan da napravi posao koji ce se pamtiti. Bas takav covjek bio je potreban kafi i ona ga je uzela pod svoje.
Udruzujuci se sa sumnjivom holandskom udovicom, koja mu je prva posluzila ovaj gorak a primamljiv napitak, Lienso zapocinje svoje remek-djelo, koje ce znaciti dolazak kafe na bogate europske trpeze, njenu eksploziju koja do danas traje sirom svijeta ali i pocetak ovog cudesnog i mirisnog romana koji u sebi odbjedinjuje tananu romantiku dvoje zaljubljenih, misterije i intrige koje se pletu oko kafe, bogatstva i propasti koje ona nosi, izdaje najrodjenijih i spletke u okviru male jevrejske zajednice.
To je prica o ispijanju gorkog napitka, o ljubavi, strasti i pohlepi, koje od te gorcine dobijaju na snazi. Zato pristavite za kafu, otvorite knjigu i otkrijte njenu opojnu tajnu.

Preporucujem ovaj odlican roman. Ne ispusta se iz ruku dok se ne dodje do zadnje stranice.
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

pesak wrote:Kako je dobar pisac ovaj Aleksandar Hemon. Uvuce te u pricu veoma lako...ima uverljive opise ...i taman se zaboravis, a on ti tresne samarcinu u vidu neke opaske ili poredjenja iz vremena granatiranja Sarajeva. I ta samarcina je utoliko jaca ukoliko se vise prepustis njegovoj prici...
eee, to i ja kazem. Posljednje vrijeme cim neko kaze da nije citao, ja pravac u Buybook i kupim insanu, bez izuzetka.

Citam Pravi se da ovo nisi vidio od Hrvoja Salkovica.

Preporucujem knjigu Citac od Bernarda Slinka
black

Post by black »

neocekivana_sila wrote:
eee, to i ja kazem. Posljednje vrijeme cim neko kaze da nije citao, ja pravac u Buybook i kupim insanu, bez izuzetka.

Citam Pravi se da ovo nisi vidio od Hrvoja Salkovica.

Preporucujem knjigu Citac od Bernarda Slinka
znaci Citac je dobra..sve mi mrsko poceti citati je jer rekose mi da nije nesto..
tigris

Post by tigris »

Bumbar wrote:
danas wrote:
pitt wrote: cuj harry potter :D:D:D
zar je toliko dobra? :oops: meni je flim uzasno dosadan bio.....i to sam prvi dio gledala ove ostale Boze sacuvaj :D

nesto u zadnje vrijeme nemam zivaca da citam..........jos uvijek mi stoji gricka vjestica pored kreveta..imam vise od pola da je zavrsim :zzzz:
Bumbar

Post by Bumbar »

tigris wrote:
Bumbar wrote:
danas wrote: knjiga bolan :D knjiga :D kakva te premijera spopala :oops: :P
zar je toliko dobra? :oops: meni je flim uzasno dosadan bio.....i to sam prvi dio gledala ove ostale Boze sacuvaj :D

nesto u zadnje vrijeme nemam zivaca da citam..........jos uvijek mi stoji gricka vjestica pored kreveta..imam vise od pola da je zavrsim :zzzz:
prvi dio filma je ok...i 4 nije los...a drugi i treci :(...iskidano skroz...mah...
pitt

Post by pitt »

pih.......samo vas fantazije interesuju :D:D:D

zapoceh ovo

Image
Editorial Reviews

Amazon.com
In his debut novel, The Kite Runner, Khaled Hosseini accomplishes what very few contemporary novelists are able to do. He manages to provide an educational and eye-opening account of a country's political turmoil--in this case, Afghanistan--while also developing characters whose heartbreaking struggles and emotional triumphs resonate with readers long after the last page has been turned over. And he does this on his first try.
The Kite Runner follows the story of Amir, the privileged son of a wealthy businessman in Kabul, and Hassan, the son of Amir's father's servant. As children in the relatively stable Afghanistan of the early 1970s, the boys are inseparable. They spend idyllic days running kites and telling stories of mystical places and powerful warriors until an unspeakable event changes the nature of their relationship forever, and eventually cements their bond in ways neither boy could have ever predicted. Even after Amir and his father flee to America, Amir remains haunted by his cowardly actions and disloyalty. In part, it is these demons and the sometimes impossible quest for forgiveness that bring him back to his war-torn native land after it comes under Taliban rule. ("...I wondered if that was how forgiveness budded, not with the fanfare of epiphany, but with pain gathering its things, packing up, and slipping away unannounced in the middle of the night.")

Some of the plot's turns and twists may be somewhat implausible, but Hosseini has created characters that seem so real that one almost forgets that The Kite Runner is a novel and not a memoir. At a time when Afghanistan has been thrust into the forefront of America's collective consciousness ("people sipping lattes at Starbucks were talking about the battle for Kunduz"), Hosseini offers an honest, sometimes tragic, sometimes funny, but always heartfelt view of a fascinating land. Perhaps the only true flaw in this extraordinary novel is that it ends all too soon. --Gisele Toueg --This text refers to the Hardcover edition.

From Publishers Weekly
Hosseini's stunning debut novel starts as an eloquent Afghan version of the American immigrant experience in the late 20th century, but betrayal and redemption come to the forefront when the narrator, a writer, returns to his ravaged homeland to rescue the son of his childhood friend after the boy's parents are shot during the Taliban takeover in the mid '90s. Amir, the son of a well-to-do Kabul merchant, is the first-person narrator, who marries, moves to California and becomes a successful novelist. But he remains haunted by a childhood incident in which he betrayed the trust of his best friend, a Hazara boy named Hassan, who receives a brutal beating from some local bullies. After establishing himself in America, Amir learns that the Taliban have murdered Hassan and his wife, raising questions about the fate of his son, Sohrab. Spurred on by childhood guilt, Amir makes the difficult journey to Kabul, only to learn the boy has been enslaved by a former childhood bully who has become a prominent Taliban official. The price Amir must pay to recover the boy is just one of several brilliant, startling plot twists that make this book memorable both as a political chronicle and a deeply personal tale about how childhood choices affect our adult lives. The character studies alone would make this a noteworthy debut, from the portrait of the sensitive, insecure Amir to the multilayered development of his father, Baba, whose sacrifices and scandalous behavior are fully revealed only when Amir returns to Afghanistan and learns the true nature of his relationship to Hassan. Add an incisive, perceptive examination of recent Afghan history and its ramifications in both America and the Middle East, and the result is a complete work of literature that succeeds in exploring the culture of a previously obscure nation that has become a pivot point in the global politics of the new millennium.
žena zmaj

Post by žena zmaj »

A ja pitta, sta cita...ccc...
karanana

Post by karanana »

Mogao bi on na jedan informativni razgovor otici do Pittsburshkog ogranka NSA ili CIA-e.
danas

Post by danas »

aj dajdzicu, jes meni ta knjiga bila gadna... :-) :-) :-)
Otsego_Amigo

Post by Otsego_Amigo »

Trenutno čitam "Howl's Moving Castle" od Diane Wynne Jones. U pitanju je knjiga po kojoj je genije Hayao Miyazaki napravio istoimeni anime koji se kandidovao za Oscara za najbolji animirani film 2004. godine.
guardian

Post by guardian »

O vremenu i jos kojecemu:

Image
amrica

Post by amrica »

Andrej Nikolaidis Balkanska rapsodija
Post Reply