Muzej SFRJ
Moderator: Chloe
-
Ljubitelj Zabara
Bela odela, marsalske uniforme, Sletovi, Parade, Brodovi, limuzine.... 
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
1 generacija "Zastave" Fiat 127 iz 1971

U isto vrijeme (pocetak 1970) dolazi Fiat 128 poznatiji kao Stojadin

Uskoro je ponudjena i sedan verzija:

Ima li iko listu potencijalnu onog sto se nalazilo u Tiletovom voznom parku? Da malo pogledam sta se je sve imalo tu...
U isto vrijeme (pocetak 1970) dolazi Fiat 128 poznatiji kao Stojadin

Uskoro je ponudjena i sedan verzija:

Ima li iko listu potencijalnu onog sto se nalazilo u Tiletovom voznom parku? Da malo pogledam sta se je sve imalo tu...
- Jara
Zaporožec je ruski, Princ njemački ( i sarajevskiNosferatu wrote:Da se ja vratim na radnicka auta, kakvi kapitalisti.
ZAZ 968 (ja ne znam ali ovaj poprilicno lici na onog Princa iako znam da je i ovakvih bilo - sad nisam siguran jesu li bili Ruski il ne ali su bili)....
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Packard 12 - Tiletov automobil (V-12 - 12 cilindara!)
Pogled sa zadnjeg sjedista

A ovako bi trebao izgledati iako je ovo slika nekog drugog Packard 12-tke.
1934

1939

Pogled sa zadnjeg sjedista

A ovako bi trebao izgledati iako je ovo slika nekog drugog Packard 12-tke.
1934

1939

Dok je Henry Fordov model T proavao se za $440 dolara najjeftiniji Packard je isao za $2600+. Masina od 12 cilindera je u stvari bila - twin six cylender il' dupli 6 cilindara motor.Packard was a United States based brand of luxury automobile built by the Packard Motors Company of Detroit, Michigan, and later by the Studebaker-Packard Corporation of South Bend, Indiana. The first Packard automobiles were produced in 1899 and the brand went off the market in 1958. Packard automobiles are highly sought after by collectors today, and the marque enjoys an active collectors club system.
Last edited by Nosferatu on 20/12/2006 03:59, edited 1 time in total.
-
budala_mahnita

Nema stare slike, al' moze i ova, ionako je bolja sto puta - Djino banana
" Mace moje cupavo... "
btw sad coek ubi kako je dobar
-
budala_mahnita

Jest' da nije bilo nase, al se brate radovalo kad se donese
-
budala_mahnita
- Nosferatu
Tiletov Horch 951

Slican model - Horch 951 iz 1937.

Slican model - Horch 951 iz 1937.

Inache August Horch je bio menager Karl Benza koji je istjeran iz korporacije da bi oformio s grupom partnera Audi:On Saturday, June 24th, 2006, an incredibly rare 1937 Horch 853A Sport Cabriolet in original unrestored, unprepared condition sold at auction in Cortland NY for $299,000 US
In 1909, the supervisor board (German equivalent of the Board of Directors) of this corporation forced out Horch. Horch went on to found Audi, Audiwerke GmbH, which became effective on 25 April 1910. The name was a solution to the legal dispute with his old company over use of the Horch brand.
In 1928, the company was acquired by Jörgen Skafte Rasmussen, owner of DKW (which comes from the German word, Dampfkraftwagen), who bought the same year the remains of the US automobile manufacturer, Rickenbacker (car), including the manufacturing equipment for eight-cylinder engines.
Eventually, on 29th June, 1932 Audi merged with Horch, DKW and Wanderer to form the Auto Union. The current Audi four-ring logo is the Auto Union logo. In the 1930s Horch introduced a new line of smaller and cheaper, but still presentable, V8 automobiles.
Auto Union became a major supplier of automobiles to the German armed forces. Civilian production was suspended after March 1940.
-
budala_mahnita
- Nosferatu
Tiletov ZIS

Za vas koji ne vjeruju svojim ocima kao ja ZIS je zapravo Zavoda Imeni Staljina - tj. ista fabrika koja je pravila ZIS-ove topove od 76mm koji su bili popularni i u JNA.
Inace ZIS je kopirao Packard-ov model 180 iz 1938 godine koji mozete vidjeti ovdje:

Radi se o 6L 8cylindarskom automobilu sa 160 konjskih snaga koji je mogao razviti brzinu od 140km/h.

Za vas koji ne vjeruju svojim ocima kao ja ZIS je zapravo Zavoda Imeni Staljina - tj. ista fabrika koja je pravila ZIS-ove topove od 76mm koji su bili popularni i u JNA.
Inace ZIS je kopirao Packard-ov model 180 iz 1938 godine koji mozete vidjeti ovdje:
Radi se o 6L 8cylindarskom automobilu sa 160 konjskih snaga koji je mogao razviti brzinu od 140km/h.
-
budala_mahnita
-
budala_mahnita
- Nosferatu
Prije skoro 4 godine:

Tiletov Mercedes 230L iz 1974

Tiletov Mercedes 600/8 1965VOJSKA PRODAJE MARŠALOV VOZNI PARK
Titov „rols-rojs” 12 miliona dinara
Blindirani i kabriolet „mercedesi” sa šest sedišta prodavaće se na licitaciji po početnoj ceni od 30 miliona dinara. - Motocikli BMW od 745 kubika iz 1974. procenjeni na 72.000 dinara komad
„Fantom” ručne izrade
Savezno ministarstvo za odbranu, u čijoj je nadležnosti celokupna vojna imovina, prodaje i jedan „rols-rojs - fantom 5”. Reč je o automobilu iz 1960. godine, a procenjen je na 12 miliona dinara, odnosno 200.000 evra. To je, inače, i najstariji automobil u voznom parku pokojnog maršala, a doznajemo da je u Engleskoj ručno izrađen specijalno za Tita. Prema podacima automobilske industrije, danas jedan od najsavremenijih tipova „rols-rojsa” košta 320.000 evra.
Posle deset godina, vojska ponovo prodaje automobile i motocikle bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. Uprava Saveznog ministarstva odbrane za snabdevanje oglasila je juče prodaju jednog „rols-rojsa”, 12 „mercedesa” i deset motocikala BMW od 745 kubika. Za razliku od 1993. godine, kada su kupcima ponuđena samo dva automobila, ovoga puta na aukciji se našao kompletan vozni park bivšeg predsednika bivše Jugoslavije. Reč je o automobilima i motociklima koje su, u vreme predsednikovanja, koristitili Josip Broz i njegova pratnja, a koji su vlasništvo vojske, odnosno Ministarstva odbrane i nalaze se u Gardijskoj brigadi VJ na Topčideru.
Od ponuđenih automobila najskuplja su dva „mercedesa” šestoseda: kabriolet iz 1967. godine i blindirani iz 1978, čija je početna cena 30 miliona dinara po automobilu. Tim crnim limuzinama Tito se vozio po celoj tadašnjoj Jugoslaviji - uglavnom u zatvorenom i blindiranom „mercedesu” 600/8, a znao je i da iz kabrioleta maše razdraganom narodu koji je aplaudirao, kliktao i posipao njegov put cvećem. „Mercedes” kabriolet, koji je Tito imao, samo je jedan od osam takvih automobila u svetu, dok je blindirani unikat i izrađen je specijalno za bivšeg predsednika SFRJ.
Inače, era „mercedesa” u voznom parku za Tita je počela 1965. godine, kada je kupljen prvi tip tog automobila - šestosedi 600/8 i on se danas prodaje za devet miliona dinara.
Imao je Tito još četiri „mercedesa” šestoseda - 1971. i 1976. godine kupljena su dva tipa 600/8 sa šiberdahom, koji se danas prodaju po početnoj ceni od 8,4 odnosno devet miliona dinara, dok su 1974. kupljena dva tipa 230 L - duga, čija je početna cena na aukciji 480.000 odnosno 300.000 dinara.
U voznom parku je i pet „mercedesa” 280 E kupljenih 1975. (dva), 1976. (dva) i 1980. godine, koji je i poslednji automobil u ovoj „floti”. Tim „mercedesima” Tito se, inače, nikada nije vozio, već su oni bili u njegovoj pratnji.
Uprava SMO za snabdevanje prodaje i deset motocikala BMNJ R 75/6 745 kubika. Ovi motocikli su iz 1974. godine, korišćeni su za automobilsku pratnju i sada se prodaju za 90.000 i 72.000 dinara. U ovaj kontingent spada i jedan motocikl za koji je u oglasu već naznačeno da je neispravan a početna cena za njega je 30.000 dinara.
U Upravi SMO za snabdevanje ističu da pravo učešća na nadmetanju imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica koja pre početka aukcije uplate kauciju od pet odsto od početne cene za svako vozilo za koje se nadmeću. Najavljeno je da će usmeno nadmetanje radi prodaje voznog parka bivšeg maršala biti 27. februara u Centralnom klubu Vojske Jugoslavije u Beogradu.

Tiletov Mercedes 230L iz 1974

- Bosanac_21
Omer Pobric

razvuci je legendo

razvuci je legendo
- Nosferatu
Titov auto na aukciji preko interneta
Zagreb - Auto bivšeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita ponuđen je na aukciji preko interneta, javili su hrvatski mediji. Auto marke "kadilak sedan de vil", proizveden 1961. godine, ponuđen je po početnoj ceni od 20.000 evra, na vebsajtu http://hr.euforo.com, prenosi agencija DPA. Aukcija će trajati do 9. jula u podne.
Rok pevač Dado Topić kupio je auto kada je Tito prestao da ga koristi. Topić se, međutim, našao u finansijskim problemima pa je bio prinuđen da založi auto, čiji je sadašnji vlasnik jedan preduzetnik iz Osijeka.

- Nosferatu
Orginal Tiletov Cadillac s BriunaJedino što na miru možete razgledati pri posjeti Brijunima je stari Titov Cadillac, a ako je tamo jedan striček možete se sa skupocjenim Cadillacom i malo profurati po otoku. Cijena sitnica, samo 20 kuna ilitiga ban Jelačić, odnosno kako smo već u Istri onda bolje dva puta Juraj Dobrila. Ne znam je li i striček - vozač neki vodič, jer kada smo ga pitali da li je poznavao "Starog", slegnuo je ramenima i otišao na drugu stranu.

Cini mi se da je na slici Cadillac El Dolardo iz 1950-tih godina (1950-1953-ca).
Jedan slican Tiletovom:

- Nosferatu
Pullmann Presidential Landaulet (u sustini specijalizirani Mercedes Benz kojem se moze krov skinuti za paradu).

The difference to the "normal" Landaulet is that the cloth-top reaches more to the front, leaving the metal part of the roof only over the very front-seats..
Designed to accommodate royalty and heads of state, only 59 Landaulets were built. Of that number, only 10 of the long-top, Presidential version were manufactured. Notable Landaulet owners included Pope Paul VI, Chairman Mao Tse-tung, Queen Elizabeth II, Marshall Tito, Prince Rainier ((of Monaco)), Thailand's Queen Sirikit and Romania's President Nicolae Ceausescu. Above, one of only two Presidential Landaulets in this hemisphere; both are owned by Kenneth C. Smith who estimates the new-car cost in 1970 currency was $82,000. This ceremonial coach is rife with special fittings that include an altimeter on the glove box door; rare crystal glasses and decanter in the bar; telephones front and rear; rearward grab handles for standing passengers; auxiliary battery; and a cotton canvas convertible top with specially machined mechanical components, wool headliner, chromed ribs and rare Macassar wood slats.