NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#1276 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Pa ljudovi Lebronu su 23 godine tek, halo! Lebron ima jos vremena da osvoji titulu, sad on moze biti krkan il sta ja znam - ali sigurno nije los igrac - jer los igrac ne moze imati prosjek od 30 pts. Ovdje glog izgleda hoce da kaze da je to sve zavjera, i da je njima fazon da Lebron bude zvijer, zabija po 30 jer ce to prodavati dresove i sta ja znam. A koliku tek korist vlasnik tima moze dobiti osvajanjem titule? I zar je moguce da jedan 20-godisnji mladic moze krojiti tim, odredjivati ko ce doc, ko nece, tim koji nit je, njegov nit sta... :?
zoka213

#1277 Re: NBA na OBN-u

Post by zoka213 »

Čovjek dođe uzme loptu, razigra sve suigrače, postigne sjajnu statistiku, zakuca preko najviših igrača, napravi smiješnim svog ili svoje čuvare, i još na koncu utiša 18.000 fanova tako da 99% njih bi voljelo da igra za njih a ne za svoje protivnike.
glog

#1278 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Dedera se ti vrati pa procitaj sta Glog hoce da kaze - nije stvar zavjere nego proste racunice, kao i sve na zapadu. ROI - return on investment ! Finansijski se vise isplati imati tim sa Lebronom i cetiri sto fizicka, sto mentalna invalida, nego tim sa pet ujednacenih igraca. Evo nek se javi ko je kupio dres Utah Jazz ili New Orleansa ? A onda neka se javi ko je kupio dres hronicnih luzera Mekgrejdija ili Kartera ?

Kosarka je igra u kojoj se jednako broje dva frljava slobodna bacanja koja ubaci neki Pachulia i zakucavanje preko 4 igraca koje napravi Lebron - jedini cilj je ubaciti poen vise od protivnika po isteku 48 minute, i onaj ko to moze je najbolji - to je osnovni postulat kosarke ! Jordan je bio najbolji ne zato sto je najvise skakao (jer nije), niti sto je najpreciznije sutao(jer nije najpreciznije sutao), niti sto je najbolje vodio loptu (jer nije najbolje vodio loptu), niti zato sto je imao najvise asistencija (jer nije imao najvise asistencija)- nego zato sto je iz godine u godinu, zajedno sa nekim tamo Luk Longlijem, Steve Kerrom i John Salleyem na neki nacin ubacivao barem jedan poen vise od protivnika. Jordanovi saigraci su kada su igrali sa Jordanom u prosjeku postizali 4 poena VISE nego kada su se razisli u druge klubove, Lebronovi saigraci u prosjeku postizu 3. 5 poena MANJE nego sto su to radili u drugim klubovima.

Kosarka je takodje igra koja se igra po odredjenim pravilima, i u kojoj je broj koraka koje mozes napraviti drzeci loptu DVA. Kada mozes napravti tri koraka i pucas na go ispred sebe onda je to rukomet, kada pravis izmedju 3 i 5 koraka, to se zove drugacije...
irfan2

#1279 Re: NBA na OBN-u

Post by irfan2 »

sve sto si rekao u zadnjem postu stoji, al zasto se moras pravit pametan i mistican? time mislim na ovo
Kosarka je takodje igra koja se igra po odredjenim pravilima, i u kojoj je broj koraka koje mozes napraviti drzeci loptu DVA. Kada mozes napravti tri koraka i pucas na go ispred sebe onda je to rukomet, kada pravis izmedju 3 i 5 koraka, to se zove drugacije...
naravno, ne mislim nista zlo, niti te podhebavam ..iako se ne slazem, odgovri i diskusija su artikulisani i na nivou, sto svakako podrzavam
Neelix

#1280 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

nego i ovaj avdic me poceo nervirati, i on na lebrona svrshava ko baho na ronaldinha, on "jednostavno ne moze vjerovati" kako je lebron dobio samo jedan glas za prvo mjesto u mvp glasanju

moj edine, pa valjda ljudi koji su zaduzeni za glasanje znaju nesto, i vide vise nego 3 utakmice sedmicno, i to uzivo pored parketa.

comrade, cini mi se da niko nije rekao da je lebron los igrac, daleko od toga... samo da nije najbolji :)

iako ga ne volim, celticse volim jos manje, tako da se veceras nadam pobjedi cavsa :D sori shadow i boston_c :D
jasko_ba

#1281 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

kriminalna utakmica
76:72 na kraju za Boston, james katastrofa , šut iz igre 2/17 čini mi se, i 10 izgubljenih lopti
Ilgauskas ih je spašavao, nekih 20-tak poena
kod Bostona, fenomenalna partija Garneta, sve je ulazilo skoro, ali i kod njih stvarno previše izgubljenih lopti
al ovo se što prije zaboravlja
shadow

#1282 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

Neelix wrote:
iako ga ne volim, celticse volim jos manje, tako da se veceras nadam pobjedi cavsa :D sori shadow i boston_c :D
Ma nije frka, samo se ti nadaj :D . Losa tekma veceras, bas su se cudne stvari desavale. Kad smo ovo veceras pobjedili onda mislim da nece biti problema do kraja ove serije. L James je bio los ali i kod nas su totalno zakazali Pierce (4 poena) i Allen (0 poena, prvi put nakon 11 godina) tako da puno gore ne moze svakako. Za slijedecu tekmu imam kartu tako da se nadam boljoj predstavi i naravno pobjedi.
arze

#1283 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

stvarno ljudi postajete nba experti bas kao avdic :-D :-D :-D :-D :-D
neku noc kad su la igrali 1. suta neko iz jazza sut sa 6 metara on kaze kakav sut za tri poena
2.visoki dribling(sta li je to visoki dribling :razz: :razz: :razz: )
3.kaze avdic kobe je uz sto je imao 49 poena imao cak i 10 asistencija(ko biva neobicnije imat 10 asista neg dat 49 poena), kad se ubacuje ona kruska od komentatora-da to znaci da je kobe prakticno dao 59 poena.E ovo je nesto najsmjesnije sto sam cuo od ovih diletanata-ako vec tako razmislja nezna mozda da je 1asist=2poena na drugoj strani a nikako 10 asista nemoze bit 10 poena al eto to samo kod njih strucnjaka ima al helem nejse.
Vidim ovdje kako new orleans bolje igra naravno sve je vise njihovih navijaca sto je standardna pojava na ovom forumu...ne bi me cudilo da za koji dan pocnete govorit kako je james ipak najbolji-sto i jeste al cudan smo mi narod...uzivajte :thumbup:
i jos za tekmu govorite kako je boston nadigro cavse....vidit cemo...niko ne spominje allenovih i pierceovih 4 poena kombinovano men se cini al no problemo :thumbup:
alphonse kauders

#1284 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

arze wrote:stvarno ljudi postajete nba experti bas kao avdic :-D :-D :-D :-D :-D
neku noc kad su la igrali 1. suta neko iz jazza sut sa 6 metara on kaze kakav sut za tri poena
3.kaze avdic kobe je uz sto je imao 49 poena imao cak i 10 asistencija(ko biva neobicnije imat 10 asista neg dat 49 poena), kad se ubacuje ona kruska od komentatora-da to znaci da je kobe prakticno dao 59 poena.E ovo je nesto najsmjesnije sto sam cuo od ovih diletanata-ako vec tako razmislja nezna mozda da je 1asist=2poena na drugoj strani a nikako 10 asista nemoze bit 10 poena al eto to samo kod njih strucnjaka ima al helem nejse.
Vidim ovdje kako new orleans bolje igra naravno sve je vise njihovih navijaca sto je standardna pojava na ovom forumu...ne bi me cudilo da za koji dan pocnete govorit kako je james ipak najbolji-sto i jeste al cudan smo mi narod...uzivajte :thumbup:
i jos za tekmu govorite kako je boston nadigro cavse....vidit cemo...niko ne spominje allenovih i pierceovih 4 poena kombinovano men se cini al no problemo :thumbup:
1. zahebao se
2. visoki dribling - kada visoki igrač uzme loptu na vrhu zone i počne driblati prema košu
3. nije neobično ni 49 poena ni 10 ass, ali je totalno neobično uz 49 poena imati i 10 ass., a da se Hadžić zahebao to sam i ja primijetio - a, majke ti probaj ti uz NBA utakmicu komentarisati, onako sam za sebe uz tv pa vidi gdje ćeš sve pogriješiti.

Fakat si se obrušio na ubjedljivo najjače košarkaške komentatore koje ja pamtim na ovim prostorima, pogotovo tu mislim na Avdića koji ne prati NBA 3x sedmično nego se vidi da momak živi za svoj posao, em što navečer gleda em što prati analize, intervjue, emisije itd., a posjeduje i sopstveno košarkaško znanje kao bivši aktivni grač košarke.
Mislim, kada onakve komentatore nazoveš diletantima, tu se može raditi samo o zlobi, a ne o argumentovanom razmišljanju.
Živio.
Risto Kuglarić

#1285 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

alphonse kauders wrote: 1. zahebao se
2. visoki dribling - kada visoki igrač uzme loptu na vrhu zone i počne driblati prema košu
3. nije neobično ni 49 poena ni 10 ass, ali je totalno neobično uz 49 poena imati i 10 ass., a da se Hadžić zahebao to sam i ja primijetio - a, majke ti probaj ti uz NBA utakmicu komentarisati, onako sam za sebe uz tv pa vidi gdje ćeš sve pogriješiti.

Fakat si se obrušio na ubjedljivo najjače košarkaške komentatore koje ja pamtim na ovim prostorima, pogotovo tu mislim na Avdića koji ne prati NBA 3x sedmično nego se vidi da momak živi za svoj posao, em što navečer gleda em što prati analize, intervjue, emisije itd., a posjeduje i sopstveno košarkaško znanje kao bivši aktivni grač košarke.
Mislim, kada onakve komentatore nazoveš diletantima, tu se može raditi samo o zlobi, a ne o argumentovanom razmišljanju.
Živio.
slažem se. ljudi raspolažu informacijama za koje se vidi da ne možeš baš nasurfat pola sata prije utakmice, znaju o čemu pričaju, pa i ako se zajebu 3x u toku utakmice, ne kontam što je tolka tragedija. mislim da je komentar NBA utakmica ubjedljivo najjači sportski komentar u BiH. Nije neka konkurencija doduše, al ovoj dvojici stvarno svaka čast.
Epitop

#1286 Re: NBA na OBN-u

Post by Epitop »

Dobro bi bilo kada bi i ostali komentatori bili ubjedljivi kao Avdić.
Utakmica od jutros, kao da se igra polufinale Eurolige. :lol:
zoka213

#1287 Re: NBA na OBN-u

Post by zoka213 »

Čekao noćas do pet ujutro da Lebron napravi nešto. Ništa napravio nije. Nema veze, idemo dalje, još uvijek sam uvjeren da je najbolji na svijetu, i da će njegov tim izbaciti Bostona. Onakva očajna partija i još imaju šut za pobjedu. Mislim da će ih lagano dobiti u nastavku serije.
shadow

#1288 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

arze wrote: i jos za tekmu govorite kako je boston nadigro cavse....vidit cemo...niko ne spominje allenovih i pierceovih 4 poena kombinovano men se cini al no problemo :thumbup:
Pa jesu li to mozda Cavsi nadigrali Celticse? Niko nikog sinoc nije nadigrao, ovo je bila jedna uzasna tekma (koja je licila na sve osim na NBA), iz koje je Boston izvukao pobjedu, to je sve. James ne moze biti puno gori od ovog sinoc ali isto vazi i za dvojac Pierce-Allen koji inace zajedno imaju oko 34 poena po tekmi a sinoc su imali samo 4. Ja kazem da cemo ih proci glatko, sutra 20 razlike.
arze

#1289 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

alphonse kauders wrote:
arze wrote:stvarno ljudi postajete nba experti bas kao avdic :-D :-D :-D :-D :-D
1. zahebao se

Živio.
kogha libo rac kakvu tetovazu ima quentin richardson ispod pazuha il kake mu zena nosi gace...daj BA!!
Vi njega nazivate nba expertom ok, aj da vidimo sto to,po cemu jel?Sto gleda 3 tekme sedmicno i sto cita puno o nba igracima...kad dodes na vrh neke ekipe,kad je uspjesno vodis,imas dobru organizaciju eh to su vam nba experti a ovo sto ce sicate EPitetima u superalativu za ove nase.no comm....pa ljudi koji komentarisu utakmice nba u sad tipa marc jackson,van gundy...nemaju status nba experata vec samo pise da su komentatori obicni kao sto je i avdic i svi ostali...Eh pa sad vi poredite bivse nba igrace i trenere sa ovim nasim!
Ja kazem da ona dvojica nasih, ne racunajuci onog tarantina obavljaju odlicno svoj poso u skladu s mogucnostima...al budimo objektivni ponekad za promjenu
arze

#1290 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

dajte ba da nastavimo s normalnim komentarima u vezi nba :-D
orlando veceras trebo bi zapet...
chris paul nek podjeli 20 30 asista i eto 3 0 8)
glog

#1291 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

kaze avdic kobe je uz sto je imao 49 poena imao cak i 10 asistencija(ko biva neobicnije imat 10 asista neg dat 49 poena), kad se ubacuje ona kruska od komentatora-da to znaci da je kobe prakticno dao 59 poena.E ovo je nesto najsmjesnije sto sam cuo od ovih diletanata-ako vec tako razmislja nezna mozda da je 1asist=2poena na drugoj strani a nikako 10 asista nemoze bit 10 poena al eto to samo kod njih strucnjaka ima al helem nejse
Da je Kobe uputio na kos 10 suteva umjesto 10 asistencija to bi donijelo 10 ili manje poena (jer moras racunati sa njegovim procentom suta koji je manji od 50%), dakle nije bas nesto cemu se treba smijati, niti je onaj ko to kaze diletant, mada je vjerovatno rijec o lapsusu. Onu drugu temu koju sam naceo ostavljam za kasnije jer nemam obicaj udarati protivnika dok lezi na zemlji.
...Eh pa sad vi poredite bivse nba igrace i trenere sa ovim nasim!
Eto ideje - angazujte Franju Arapovica da komentarise NBA prenose, bio je draftovan... Koja bi to cirkusijada bila.
Risto Kuglarić

#1292 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

glog wrote:
kaze avdic kobe je uz sto je imao 49 poena imao cak i 10 asistencija(ko biva neobicnije imat 10 asista neg dat 49 poena), kad se ubacuje ona kruska od komentatora-da to znaci da je kobe prakticno dao 59 poena.E ovo je nesto najsmjesnije sto sam cuo od ovih diletanata-ako vec tako razmislja nezna mozda da je 1asist=2poena na drugoj strani a nikako 10 asista nemoze bit 10 poena al eto to samo kod njih strucnjaka ima al helem nejse
Da je Kobe uputio na kos 10 suteva umjesto 10 asistencija to bi donijelo 10 ili manje poena (jer moras racunati sa njegovim procentom suta koji je manji od 50%), dakle nije bas nesto cemu se treba smijati, niti je onaj ko to kaze diletant, mada je vjerovatno rijec o lapsusu. Onu drugu temu koju sam naceo ostavljam za kasnije jer nemam obicaj udarati protivnika dok lezi na zemlji.
...Eh pa sad vi poredite bivse nba igrace i trenere sa ovim nasim!
Eto ideje - angazujte Franju Arapovica da komentarise NBA prenose, bio je draftovan... Koja bi to cirkusijada bila.
nemoj mi reć da se ovo odnosi na ocjenu lebrona kao lošeg igrača? Ako jeste, samo naprijed, udaraj, uživam u dobroj besmislici u rano popodne.

što se prvog tiče - slažem se. :D
glog

#1293 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

nemoj mi reć da se ovo odnosi na ocjenu lebrona kao lošeg igrača? Ako
Ne odnosi se na ocjenu Lebrona kao loseg igraca, nego na ocjenu Lebrona kao najboljeg igraca - "Kinga"...
Risto Kuglarić

#1294 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

glog wrote:
nemoj mi reć da se ovo odnosi na ocjenu lebrona kao lošeg igrača? Ako
Ne odnosi se na ocjenu Lebrona kao loseg igraca, nego na ocjenu Lebrona kao najboljeg igraca - "Kinga"...
pa dobro, o tome se već može diskutovati... al čini mi se da prethodno reče da on nema veze sa košarkom i da mu se dobra partija samo posreći... al haj nebitno, što neko reče, večeras Orlando....
boston_c

#1295 Re: NBA na OBN-u

Post by boston_c »

Stvarno žalosna tekma sinoć, ono je na sramotu i Bostona i Clevelanda... Ali mislim da sada može samo ići nabolje i očekujem puno bolje partije od strane obje ekipe, pogotovo od Celticsa i naravno njihov lagani prolaz...hajmo reći 4-1 :D :D LETS GO CELTICS!!! :D :-)
Last edited by boston_c on 07/05/2008 18:03, edited 1 time in total.
van Basten

#1296 Re: NBA na OBN-u

Post by van Basten »

nego, prati li ko ona naša predviđanja... jesmo li pogodili štagod? :D
glog

#1297 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Ne rekoh da nema veze sa kosarkom, nego da ono sto on igra uglavnom nije ni k od kosarke, osim ponekad, a kada zaigra kosarku, tada obicno ima ono sto ja nazivam dobro vece. A dobro vece ne ocjenjujem po tome da li je ubacio 55 ili 4 poena, i mislim da se dobro vece na tom nivou ne moze "posreciti", nego se mora i dobro znati i dobro oznojiti...
rIder

#1298 Re: NBA na OBN-u

Post by rIder »

Boba mu je falila za triple-double sinoć :D
glog

#1299 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Imao je ne triple double, nego quadruple double - 16 promasaja, 12 poena, 10 turnovera, 11% procenat suta iz igre...
Layne

#1300 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Zašto raspravljati o igraču i ekipi koja se na zapadu ne bi ni plasirala u play-off?
Post Reply