Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 2407
#1276 Re: Serie A
"Veliki" Interista:

- rIder
#1277 Re: Serie A
Mozak mu nikad nije bio jaca strana. opet mu je tribina, a ugovor mu istice tek 2013-te 
- awekenings
#1278 Re: Serie A
ovu talijansku ligu pod hitno prestati gledati ... chuj kvota 1.70 na X ...
... ukinuti i ovu temu ... 
- Neelix
#1280 Re: Serie A
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ously-goes
pocelo se odmotavat konacno, ono sto smo svi znali
pocelo se odmotavat konacno, ono sto smo svi znali
- KPNCTNJAH
#1281 Re: Serie A
Inter rutinski 3 - 0 Eto´o 2 gola
Milan
Milan
- 2407
#1282 Re: Serie A
Losa, uzasna predstava Milana. Objektivno, sa onakom igrom ne moze se ocekivati titula. Roma lagano do pobjede i drugog mjesta. Inter napokon do pobjede, a vala morali su ipak je duel prvog i posljednjeg na tabeli. Palermo remizirao, Sampdoria izgubila i to otvara sansu Juventusu da sa pobjedom preskoci Sampdoriu i izjednaci se sa Palermom. Sve to fino zvuci, ali valja "samo" pobjediti na San Paolu

- scheph
#1283 Re: Serie A
U subotu finale na Olimpiku. Cekamo Inter koji je ispred sa 4 boda i ako ih nezaustavimo prvenstvo je odluceno. Sta radi Ranieri sa ovom Romom ove sezone, ovo je cudo. Sa igracima sumnjivih kvaliteta (Taddei, Baptista, Doni, Brighi...) uspijeva da se bori za sam vrh, svaka cast.
- Point.
#1285 Re: Serie A
I Lazio se cupa izgleda......Konacno.
Forza Lazio!
Forza Lazio!
-
fedayn-roma
#1286 Re: Serie A
Pointe moj, cupa se cupa se.... Dogadja se ono sto sam vec rekao prije par mjeseci, nece (nazalostPoint. wrote:I Lazio se cupa izgleda......Konacno.
Forza Lazio!
Sto se tice Roma-Inter u subotu (18.00H), Roma nema sta da izgubi a Inter bogami ima i ne malo, tako da bi Roma trebala malo mentalno oslobodjenije da igra, ali to ce biti vrlo tesko poznavajuci ambijent koji se zivi u Rimu pred ovake tekme.... Sreca je sto se igra za dva dana a ne za sedam....
DAJE ROMA!!!!!
- Point.
#1287 Re: Serie A
Pa dzesi Fedaynu, stari Ultrasu, dugo te nema.fedayn-roma wrote:Pointe moj, cupa se cupa se.... Dogadja se ono sto sam vec rekao prije par mjeseci, nece (nazalostPoint. wrote:I Lazio se cupa izgleda......Konacno.
Forza Lazio!) Lazio u serie B, jer ekipe ispod njih su previse slabe... Mada se svasta moze dogoditi, sad Lazio ima par teskih tekmi (prva protiv Milana, koji ce igrati bez Pato, Dinho i Pirlo)....
Sto se tice Roma-Inter u subotu (18.00H), Roma nema sta da izgubi a Inter bogami ima i ne malo, tako da bi Roma trebala malo mentalno oslobodjenije da igra, ali to ce biti vrlo tesko poznavajuci ambijent koji se zivi u Rimu pred ovake tekme.... Sreca je sto se igra za dva dana a ne za sedam....
DAJE ROMA!!!!!
-
fedayn-roma
#1288 Re: Serie A
Pa dobro, onda ako je tako, nek ostane, barem jos jednu godinu... da nas jos bolje naucite kako se igra fudbal...Point. wrote: Pa dzesi Fedaynu, stari Ultrasu, dugo te nema.Pa gdje ces da Lazio ispane, kako bi mi bez derbija, bez 4 ili 3 komada u mrezi rome, sto je postalo standard zadnjih sezona, pa majka mu stara
forza lotito....
- scheph
#1289 Re: Serie A
Zarate na tribini navijača Lazija pozdravljao fašističkim pozdravom!
Napadač Lazija je na naizgled simpatičan način odlučio odraditi kaznu od dvije utakmice neigranja zbog psovanja suca u porazu Lazija kod Sampdorije.
Kao što smo već pisali, Lazijev domaći poraz od Barija nije gledao iz svečane lože nego se pridružio vatrenim navijačima sa sjeverne tribine rimskog Olimpica, ali na vidjelo su izašle nove pojedinosti njegova boravka na navijačkoj tribini.
Zarate se fašistički i antisemitski nastrojenoj navijačkoj skupini Irriducibili pridružio ne samo u navijanju ili vođenju skandiranja sa "štange", nego i u pozdravljanju zloglasnim "rimskim pozdravom".
Ovaj potez mladog Argentinca uhvatio je fotograf rimskog Il Messagera, a napadač je torinskoj Stampi povjerio kako su ga navijači nagovorili da digne desnicu "u visini kukuruza", što je on poslušao jer nije znao što gesta znači.
Za razliku od njega, među navijačima obožavani Paolo Di Canio se nije 2005. izvlačio da ne zna što radi kada je također navijače pozdravljao na način kako je to radio poznati navijač Lazija Mussolini, jer Di Canio često ponosno ističe kako je fašistički simpatizer.

Napadač Lazija je na naizgled simpatičan način odlučio odraditi kaznu od dvije utakmice neigranja zbog psovanja suca u porazu Lazija kod Sampdorije.
Kao što smo već pisali, Lazijev domaći poraz od Barija nije gledao iz svečane lože nego se pridružio vatrenim navijačima sa sjeverne tribine rimskog Olimpica, ali na vidjelo su izašle nove pojedinosti njegova boravka na navijačkoj tribini.
Zarate se fašistički i antisemitski nastrojenoj navijačkoj skupini Irriducibili pridružio ne samo u navijanju ili vođenju skandiranja sa "štange", nego i u pozdravljanju zloglasnim "rimskim pozdravom".
Ovaj potez mladog Argentinca uhvatio je fotograf rimskog Il Messagera, a napadač je torinskoj Stampi povjerio kako su ga navijači nagovorili da digne desnicu "u visini kukuruza", što je on poslušao jer nije znao što gesta znači.
Za razliku od njega, među navijačima obožavani Paolo Di Canio se nije 2005. izvlačio da ne zna što radi kada je također navijače pozdravljao na način kako je to radio poznati navijač Lazija Mussolini, jer Di Canio često ponosno ističe kako je fašistički simpatizer.

Last edited by scheph on 26/03/2010 11:28, edited 1 time in total.
- Point.
#1290 Re: Serie A
Jasta, Il Duce je redovan bio na tekmama Lazija. Stajo tamo iza gola i "huliganiso".scheph wrote:Zarate na tribini navijača Lazija pozdravljao fašističkim pozdravom!
A ja sve mislio da je Benito gotivio Bolognu, ako je uopCe gotivio calcio al vidju vraga.
-
emirchata
#1291 Re: Serie A
od ovog Juventusa je ostalo samo ime..mrzim Italijansku ligu,ali Napoli mi se mnogo svidja..ljudi gledaju svoja posla i onako djeluju nekako rastereceno...imaju prelijepu igru,imaju lavezzija,hamsika,quagliarellu,zunigu,pazienzu, momke koji zaista odusevljavaju svojom igrom..zelim im sve najbolje u ovoj sezoni,a to je plasman u ligu prvaka gdje sigurno ne bi obrukali Italiju ( ili mozda bi ,ako odu glavne zvijezde ) ..
- Djokej
#1292 Re: Serie A
Za srce si me uj`oemirchata wrote:od ovog Juventusa je ostalo samo ime..mrzim Italijansku ligu,ali Napoli mi se mnogo svidja..ljudi gledaju svoja posla i onako djeluju nekako rastereceno...imaju prelijepu igru,imaju lavezzija,hamsika,quagliarellu,zunigu,pazienzu, momke koji zaista odusevljavaju svojom igrom..zelim im sve najbolje u ovoj sezoni,a to je plasman u ligu prvaka gdje sigurno ne bi obrukali Italiju ( ili mozda bi ,ako odu glavne zvijezde ) ..
-
emirchata
#1293 Re: Serie A
ja se izvinjaJEMDjokej wrote:Za srce si me uj`oemirchata wrote:od ovog Juventusa je ostalo samo ime..mrzim Italijansku ligu,ali Napoli mi se mnogo svidja..ljudi gledaju svoja posla i onako djeluju nekako rastereceno...imaju prelijepu igru,imaju lavezzija,hamsika,quagliarellu,zunigu,pazienzu, momke koji zaista odusevljavaju svojom igrom..zelim im sve najbolje u ovoj sezoni,a to je plasman u ligu prvaka gdje sigurno ne bi obrukali Italiju ( ili mozda bi ,ako odu glavne zvijezde ) ..![]()
![]()
- ultima_palabra
#1294 Re: Serie A
Kakvo drugo poluvrijeme Napolitanaca
Totalni atak na zbunjenog Juvea, od kojeg je fakat ostalo samo ime
Volio bih vidjeti kako bi se Napoli nosio u CL
- Djokej
#1295 Re: Serie A
Ja bih lično vise volio da Napoli udje u Europa ligu, tu bi se bolje snasli.. Mislim da bi San Paolo gorio svaku utakmicu..
- Van Halen
#1296 Re: Serie A
Dan je dan D Serie A za ovu sezonu. U derbiju svih derbija će se pokazati da li Roma može pobijediti direktnog protivnika u trci za titulu. Nadam se pobjedi Rome i prilasku na bod zaostatka. Sigurno je da će biti i više nego teško, ali sad igrači u bordo dresovima imaju situaciju u svojim rukama. Forza Roma, idemo na titulu!
- ultima_palabra
#1298 Re: Serie A
NeVan Halen wrote:da li Roma može pobijediti direktnog protivnika u trci za titulu.
- scheph
#1299 Re: Serie A
Najava: Rimski derbi daje odogovore
Kad se već činilo da će Serie A ući u neizvjesne vode, Milan je ponovo pokazao da nema kapacitete za sam vrh. Pred nama je dionica koja bi mogla donijeti konačan rasplet u prvenstvu, ako Inter iz Rima ode s tri boda, Jose Mourinho može slaviti novi naslov prvaka i posvetiti se Ligi prvaka i nastojanju da trofej namijenjen najboljoj europskoj momčadi stigne u Apiano Gentile prvi puta nakon 45 godina.
Odmah na otvaranju 31. kola derbi. Veliki derbi. Bude li Inter u svom elementu, Roma nema šanse. Jer budimo realni, još prije desetak kola Claudio Ranieri izrekao je veliku istinu, ne mogu Roma ili Milan osvojiti naslov, nego ga Inter može izgubiti. I to je sva istina talijanskog nogometa ovog trenutka. Vučica igra, ali Vučica prima previše, a to u igri s čvrstim Nerazzurrima ne ide. Mourinho zna kako se osvajaju naslovi, a Ranieri baš i ne, a baš Portugalac je zamijenio Talijana na klupi Chelseaja u začetku Abramovičeve vladavine. Stoga se ovaj sraz može gledati i kroz prizmu obračuna dva stratega. No, bilo kako bilo, cijela Italija bit će u subotu na strani Rome jer im je već dosta izvjesnih prvenstava, a ni Mourinho im nije baš visoko na listi omiljenih ljudi.
Kad se već činilo da će Serie A ući u neizvjesne vode, Milan je ponovo pokazao da nema kapacitete za sam vrh. Pred nama je dionica koja bi mogla donijeti konačan rasplet u prvenstvu, ako Inter iz Rima ode s tri boda, Jose Mourinho može slaviti novi naslov prvaka i posvetiti se Ligi prvaka i nastojanju da trofej namijenjen najboljoj europskoj momčadi stigne u Apiano Gentile prvi puta nakon 45 godina.
Odmah na otvaranju 31. kola derbi. Veliki derbi. Bude li Inter u svom elementu, Roma nema šanse. Jer budimo realni, još prije desetak kola Claudio Ranieri izrekao je veliku istinu, ne mogu Roma ili Milan osvojiti naslov, nego ga Inter može izgubiti. I to je sva istina talijanskog nogometa ovog trenutka. Vučica igra, ali Vučica prima previše, a to u igri s čvrstim Nerazzurrima ne ide. Mourinho zna kako se osvajaju naslovi, a Ranieri baš i ne, a baš Portugalac je zamijenio Talijana na klupi Chelseaja u začetku Abramovičeve vladavine. Stoga se ovaj sraz može gledati i kroz prizmu obračuna dva stratega. No, bilo kako bilo, cijela Italija bit će u subotu na strani Rome jer im je već dosta izvjesnih prvenstava, a ni Mourinho im nije baš visoko na listi omiljenih ljudi.
- Djokej
#1300 Re: Serie A
Hajmo Rimljani, vrijeme je da Italija dobije novog prvaka..