Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- vesela_sveska
#1276 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jedini razlog zbog kojeg ga želiš, jeste taj što ga ne možeš imati.
- vesela_sveska
#1277 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Znaš da ti je do nekoga stvarno stalo, kada sebe ubjeđuješ da nije.
- vesela_sveska
#1278 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Zgodni momci te dovode do ludila, o frajerima sanjaš, a u one zabavne se zaljubiš a i da toga nisi ni svjesna...
- potočanka
#1279 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
.....i nisam ovo htjela. nisam birala tebe, ni nas. ti si me natjerao na ovo. a zapravo, nisam se baš bunila. ali proklinjem sebe što sam dozvolila da mi postaneš toliko bitan...
-
Margueritex
#1280 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ona je moja.
Lud sam za njom.
Ona me voli."
Majke
"Pravite filmove kakve samo vi možete napraviti,
ali koje ne možete samo vi gledati."
Neko s tv-a
Lud sam za njom.
Ona me voli."
Majke
"Pravite filmove kakve samo vi možete napraviti,
ali koje ne možete samo vi gledati."
Neko s tv-a
- kockica_kockica
#1281 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Neprestano otkrivam da nikako ne mogu da otkrijem ljude. Ono što kažu, nije ono što čine, da li je ono što misle? Možda to ni oni sami ne znaju.''
- frameni
#1282 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nije bitno kolika je udaljenost izmedju nas i onih koje volimo, kad su oni u nasim mislima i srcima. Ne moramo bas uvek biti jedno pored drugoga da bi se osecali srecno,ispunjeno i da bi volili...
- Tkd
#1283 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Osveta je u suštini stvar prirodna ljudima, tako slatka, zasljepljujuća, često i nemilosrdna, i kojoj je jako teško odoljeti ako se ukaže prilika. Bolji si čovjek ako oprostiš, ali s razlogom ju ni Bog nije zabranio, da i nepravedni bar malo osjete pravdu

- Ductus Holedocus
#1284 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da ne zna neko neki citat..uglavnom spominju se tetke i djeca 
-
Margueritex
#1285 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Je l' ovaj?
“Mame, rađajte djeci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najljepši, nezamijenjivi dar svakom djetinjstvu.”

“Mame, rađajte djeci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najljepši, nezamijenjivi dar svakom djetinjstvu.”
- Ductus Holedocus
#1286 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Margueritex wrote:Je l' ovaj?
- madFlava
#1287 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"“The truth is that momentum, in the sense in which we are discussing, is a feeling, and if it’s a feeling, that means we have the ability to have it on our side at all times if we so choose."
"““You gotta go deep deep down, beyond…beyond exhaustion, beyond your doubt. When it’s harder than you imagined it would be, when it takes longer than you thought it would take. When the load is heavier than you thought you could bear and all you want to do is give up and all you want to do is give in. When you feel like you’ve given all you’ve got, you gotta take one more step, you’ve gotta run one more lap, you gotta throw one more punch.
It’s about pushing yourself beyond the limits, it’s about perfecting the you, not just doing more, not just being better; but finding your best.”
"
"““You gotta go deep deep down, beyond…beyond exhaustion, beyond your doubt. When it’s harder than you imagined it would be, when it takes longer than you thought it would take. When the load is heavier than you thought you could bear and all you want to do is give up and all you want to do is give in. When you feel like you’ve given all you’ve got, you gotta take one more step, you’ve gotta run one more lap, you gotta throw one more punch.
It’s about pushing yourself beyond the limits, it’s about perfecting the you, not just doing more, not just being better; but finding your best.”
-
MMM27
#1288 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ko u Sarajevu provodi noć budan u krevetu, taj može da čuje glasove sarajevske noći. Teško i sigurno izbija sat na katoličkoj katedrali: dva poslije ponoći. Prođe više od jednog minuta (tačno sedamdeset i pet sekundi, brojao sam) i tek tada se javi nešto slabijim ali prodornim zvukom sat sa pravoslavne crkve, i on iskucava svoja dva sat poslije ponoći. Malo za njim iskuca promuklim, dalekim glasom sahat–kula kod Begove džamije, i to iskuca jedanaest sati, avetinjskih turskih sati, po čudnom računanju dalekih, tuđih krajeva svijeta! Jevreji nemaju svoga sata koji iskucava, ali bog jedini zna koliko je sada sati kod njih, koliko po sefardskom, a koliko po eškenaskom računanju. Tako i noću, dok sve spava, u brojanju pustih sati gluvog doba bdi razlika koja dijeli ove pospale ljude koji se budni raduju i žaloste, goste i posprema četiri razna, među sobom zavađena kalendara, i sve svoje želje i molitve šalju jednom nebu na četiri razna crkvena jezika. A ta razlika je, nekad vidljivo i otvoreno, nekad nevidljivo i podmuklo, uvijek slična mržnji, često potpuno istovjetna sa njom.
Tu specifičnu bosansku mržnju trebalo bi proučavati i pobijati kao opaku i duboko ukorijenjenu bolest. Pomišljao sam da se i sam bacim na izučavanje te mržnje i, analizirajući je i iznoseći na svjetlost dana, da doprinesem njenom uništenju. (...) Ali, od mene bi se kao i od svih ostalih tražilo da stanem na jednu stranu, da budem mržen i da mrzim. A ja to nisam htio ni umio. Možda bih, ako tako mora biti, i pristao još da padnem kao žrtva mržnje, ali da živim u mržnji i sa mržnjom, da učestvujem u njoj, to ne mogu.
Ivo Andrić
Tu specifičnu bosansku mržnju trebalo bi proučavati i pobijati kao opaku i duboko ukorijenjenu bolest. Pomišljao sam da se i sam bacim na izučavanje te mržnje i, analizirajući je i iznoseći na svjetlost dana, da doprinesem njenom uništenju. (...) Ali, od mene bi se kao i od svih ostalih tražilo da stanem na jednu stranu, da budem mržen i da mrzim. A ja to nisam htio ni umio. Možda bih, ako tako mora biti, i pristao još da padnem kao žrtva mržnje, ali da živim u mržnji i sa mržnjom, da učestvujem u njoj, to ne mogu.
Ivo Andrić
- frameni
#1289 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Moja me dusa poucavala te me naucila da ljubim ono sto drugi mrze, naucila me iskrenosti koju drugi nemaju te mi je objasnila da ljubav nije odlika onoga ko voli, vec voljenoga. Prije nego sto me dusa tome naucila, ljubav za mene bjese tanana nit razapeta izmedju dva bliza kolcica, a sada je ona za mene oreol bez pocetka i kraja, koji obuhvaca sve sto postoji i koji se lagano siri da bi obuhvatio sve sto ce biti.
Khalil Gibran
Khalil Gibran
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1290 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ako sam ono što imam i ako je to što imam izgubljeno, ko sam ja sada? Niko, nego poraženi, slomljeni, patetični dokaz pogrešnog načina života." - Erich Fromm
- vesela_sveska
#1291 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
A eto sve bih dala da mi pokaže koliko me treba, a on je tamo, ja sam ovdje i ništa ne znamo. A sve bi dali da smo negdje zajedno.
-
Modest Musorgski
#1292 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Man is the only trained animal who expects his reward before he does his trick. ~Robert Brault
-
Modest Musorgski
#1293 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“… lend your ears to music, open your eyes to painting, and … stop thinking! Just ask yourself whether the work has enabled you to “walk about” into a hitherto unknown world. If the answer is yes, what more do you want?”
Wassily Kandinsky
Wassily Kandinsky
-
Modest Musorgski
#1294 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Death is nothing to us, since when we are, death has not come, and when death has come, we are not”
Epicurus
Epicurus
- vesela_sveska
#1295 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ponekad nije stvar u tome kako ti neko nedostaje. Boli te, jer znaš da ti njemu ne nedostaješ...
- vesela_sveska
#1296 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne postoji izgubljena ljubav, samo ljubav koja nije bila suđena....
- frameni
#1297 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Voljeti drugog čovjeka znači i razumjeti ga, a svakako i – praštati mu. Nije, doduše, lako voljeti čovjeka onakvog kakav jeste, ali samo ako budemo u stanju da ga ne samo prihvatimo već i da ga zavolimo upravo onakvog kakav jeste, podstaći ćemo ga da postane onakav kakav može da bude!
- vesela_sveska
#1298 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Najviše boli ono što je moglo biti, a nije bilo...
- hieveryone
#1299 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Riskirajmo, prisjetivši se da nikad nismo prestali tiho voljeti
one koje smo nekad voljeli glasno.
one koje smo nekad voljeli glasno.
- vesela_sveska
#1300 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
masmavi wrote:Zaboravila me? Ne, prijatelju, nije te zaboravila, nego nema za čim da žali, izgubila je ono što nikada nije ni imala, osjetila, nekoga kome ne znači ništa, a vjeruj mi, prijatelju, ti si izgubio osobu koju je ona sanjala da će sresti u tebi: Osobu koja te razumije, podržava, i koja ti vjeruje.
"Kad razmislim dobro, ne znam, da li si stvarno toliko poseban ili te samo moja mašta jednostavno učinila najboljim i nezamjenljivim, pa sada nijedan ne vrijedi ni pola kao ti..."
"Zagrljaji su stvoreni kako bi ljudi znali da ih volite, a da pritom ne morate baš ništa više da kažete."
Ja ću se vratiti svome životu, naviknut na tvoje odsustvo. Sve će biti onako kao prije nego što sam tebe upoznao. Samo.. Eto, falit ćeš mi.. I to je sve.
"Znala sam ko si ti i sve šta će se desiti, ali ipak sam lagala sebe da će biti drugačije, pristala na sve... I eto, sad imam samo snove...
Znam da nekoliko savršenih minuta sa tobom, moraju biti zamenjeni danima tuge, ali pristajem, opet... Jedan minut, zagrljaj, dah, samo da bar još jednom osetim kako je biti potpuno biće."
Privukao sam je sebi, i odmah je pronašla mesto između mog vrata i ramena, godinama kalupljeno za njenu glavicu...