Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
edosman

Post by edosman »

nobody wrote:
Ne vadi moje rijeci iz konteksta, nismo pricali o Osmanagicu. :oops:
Tvoje rijeci nisam "vadio iz konteksta", nego ih upotrijebio da pokazem sta je tom sarlatanu istinski bitno.
damir_k87

Post by damir_k87 »

Jest' na taj Semir sve zaj*bao. Prvo je to stopostotna piramida koja ce biti kao najveca i najljepsa.. naj ovo naj ono u svjetu. A onda nedavno je postala samo struktura u obliku piramide jer je jadnica puno ostarila, a danas cujem da nece moci iskopati piramidu zbog poplave!? Ma ako je to piramida u Bosni onda KOPAJ, je*es Visoko, nek poplavi! :lol: Jest da je to cista glupost, nemoze ti Visoko poplaviti zbog toga, vidi se da trazi razloge kako bi se mogao izvuci.
A sad jos cujem i price o kako je otisao nazad u Ameriku.

I one slike sa iskopavanja su isto nula. Na sta ono lici, tri ploce jedna kraj druge a onda oko njih sama zemlja, na nekima plocica vamo plocica tamo. Da tu ima piramida, to bi bilo ploca do ploce od vrha do dna.

Na kraju ako ista iskopa, to ce samo biti one glupe ploce sto nista neznace. Nas Bosance ce sve prevariti i isramotiti ispred ociju svijeta. (I nek ovi, sto su bili od prvog dana portiv piramida, nebudu previse ponosni jer je nakraju i vas zaj...) A gospodin "SAM" ce fino prodati svoje knjige i poslje zivjeti kao car. :x
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Odnos pojedinih prema arheolozima slikovito prikazuje kako se mi odnosimo prema nauci kao cjelini...

Uporedjivati Osmanagiceve "teze" sa do sada otkrivenim i dokazanim naucnim radovima, isto je kao porediti pehadze sa hodzama.
Pehadzin zapis pomaze i time je automatski bolji i od Kurana kojeg neki tamo efendija na minderu izucava...

:roll:
max_power

Post by max_power »

edosman wrote:
nobody wrote:
Ne vadi moje rijeci iz konteksta, nismo pricali o Osmanagicu. :oops:
Tvoje rijeci nisam "vadio iz konteksta", nego ih upotrijebio da pokazem sta je tom sarlatanu istinski bitno.
Eto ti znas sta je njemu bitno... :zzzz:
Ali kako vise ne shvatite da su on i njegove knjige u ovoj prici manje vazni. Brdo je vazno, i ono sto je ispod njega...
Ta ne mislite valjda da je on postavljao one ploce pod zemlju... :lol:
max_power

Post by max_power »

Vodenjak wrote:Odnos pojedinih prema arheolozima slikovito prikazuje kako se mi odnosimo prema nauci kao cjelini...

Uporedjivati Osmanagiceve "teze" sa do sada otkrivenim i dokazanim naucnim radovima, isto je kao porediti pehadze sa hodzama.
Pehadzin zapis pomaze i time je automatski bolji i od Kurana kojeg neki tamo efendija na minderu izucava...

Dok se god arheolozi i historicari koncentrisu na Osmanagica umjesto na ono sto je Osmanagic pronasao na Visocici zasluzili su takav odnos.
"Doso on iz Amerike da nas uci..:"
Kako ih shvatiti za ozbiljno kad se tako ponasaju...?
edosman

Post by edosman »

nobody wrote:
Vodenjak wrote:Odnos pojedinih prema arheolozima slikovito prikazuje kako se mi odnosimo prema nauci kao cjelini...

Dok se god arheolozi i historicari koncentrisu na Osmanagica umjesto na ono sto je Osmanagic pronasao na Visocici zasluzili su takav odnos.
Nije sto je on dosao odnekle, nego sto nema pojma o arheologiji.

To sto se svugdje slikao po svijetu ne znaci da zna sta je arheologija.

Uostalom, gdje su mu neki eksponati i slike od prijasnjih radova, iskopavanja isl.?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

nobody wrote:

Nemojmo se kaciti za pojedinacne izjave vec za sustinu problema!
Tripwire

Post by Tripwire »

edosmane, kako citam ove postove ovdje, prvo sam mislio da si ok, al poslije si pokazo pravo lice. ti il si glup il retardiran il imas 12 godina.
Sve u svemu bih ti preporucio da malo prvo razmislis o tome sto pises nemoj se blamirat djaba nisi dorasto za diskusije.
evo ti
http://www.badgirlsblog.com/index.php?pg=202
Idi lijeci frustracije.

Uzivaj
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Image

ed-osmane,evo zove te osmanagic da mu pomognes u krcenju sume...
jebi ga, znas ,treba prvo piramidu osloboditi rastinja ,pa onda kopati...
potrban mu je jedan strucnjak iz te oblasti....
Shoshana

Post by Shoshana »

damir_k87 wrote:Jest' na taj Semir sve zaj*bao. Prvo je to stopostotna piramida koja ce biti kao najveca i najljepsa.. naj ovo naj ono u svjetu. A onda nedavno je postala samo struktura u obliku piramide jer je jadnica puno ostarila, a danas cujem da nece moci iskopati piramidu zbog poplave!? Ma ako je to piramida u Bosni onda KOPAJ, je*es Visoko, nek poplavi! :lol:
:lol: :lol:

Slazem se :D

Nego, jel' bas otis'o na godisnji odmor? U sred projekta koji ce ne samo promijeniti tok historije i nasu dosadasnju percepciju iste, nego ce nam konacno rijesiti sve energetske probleme i omoguciti nam da shvatimo kosmos??? :shock: :shock:

Ko 'no neki dan prica o samarima? Al' hajde, nek raja kopa... Bar se bave fizickim aktivnostima i udisu svjez zrak :lol: :lol:
Tripwire

Post by Tripwire »

ima cojek i privatni zivot mozda ha ?
Shoshana

Post by Shoshana »

I meni se cini da je u pitanju prije "otis'o na bolovanje" nego "otis'o na godisnji" :D
dzanum

Post by dzanum »

kakav privatni zivot, a piramida ceka !!!! :-)

no, medjutim, ne slazem se s ovim koji kazu da ce se sam the ujedinitelj obogatiti prodajom knjiga
ne znam jos nikoga da se u bih obogatio pisuci knjige...

ali, ako to uspije (samo to) treba mu dati nobelovu tjah ili bar sestoaprilsku nagradu za zasluge u opismenjavanju

jbg bolje i njegove knjige citat' nego spanske sapunice gledat' :-?

ili ne?

kod njega ima i nekih tacnih podataka, sto nije lose, ali spanske sapunice isto nisu lose za opstenarodno obrazovanje - nauci narod jos jedan strani jezik hmmmm zestoka dilema :?
Sensei

Post by Sensei »

edosman wrote:
Murat Sabanovic wrote:
edosman wrote: Vec sam ih naveo, idi natrag i procitaj.
:lol: :lol: :lol:
sto me slatko nasmija....hajde pa sretno u pobijanju argumenata sa tvoje strucne strane
pozdrav

Sta ti ja mogu, kad si lijen pa neces da procitas moje starije postove.

Ali, hajde, evo ti razlozi, pa razmisli:

1.) prije 12.000 godina je Evropa bila pod ledom
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocene

2.) prije 12.000 godina su ljudi bili zabavljeni mnogo jednostavnijim stvarima.
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_extinction_event

3.) ljudi u to vrijeme nisu samo potrebavali alat, nego i matematicko znanje, a najranije civilizacije su stare oko 5 do 7.000 godina
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Civilisation
Image
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
edosman

Post by edosman »

Tripwire wrote:edosmane, kako citam ove postove ovdje, prvo sam mislio da si ok, al poslije si pokazo pravo lice. ti il si glup il retardiran il imas 12 godina.
Sve u svemu bih ti preporucio da malo prvo razmislis o tome sto pises nemoj se blamirat djaba nisi dorasto za diskusije.
evo ti
http://www.badgirlsblog.com/index.php?pg=202
Idi lijeci frustracije.

Uzivaj
Meni kazes nesto pricas o blamazi a sam vrijedjas druge i pripisujes im da su retardirani.

Jakog mi diskutanta.

A i vidi se jasno, koje su web-stranice tebi najdraze.
edosman

Post by edosman »

Sensei wrote:
edosman wrote:
Murat Sabanovic wrote: :lol: :lol: :lol:
sto me slatko nasmija....hajde pa sretno u pobijanju argumenata sa tvoje strucne strane
pozdrav
Sta ti ja mogu, kad si lijen pa neces da procitas moje starije postove.

Ali, hajde, evo ti razlozi, pa razmisli:

1.) prije 12.000 godina je Evropa bila pod ledom
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocene

2.) prije 12.000 godina su ljudi bili zabavljeni mnogo jednostavnijim stvarima.
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_extinction_event

3.) ljudi u to vrijeme nisu samo potrebavali alat, nego i matematicko znanje, a najranije civilizacije su stare oko 5 do 7.000 godina
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Civilisation
Image
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
Pa bujrum, pokusaj ubaciti da postoji piramida u Visocici, pa da vidimo, koliko dugo ce tvoj prilog "prezivjeti".
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Image

semir na odmoru = otac na sluzbenom putu :D

Image
sasomange

Post by sasomange »

Ljudi imam Zulj na nozi.
edosman

Post by edosman »

sasomange wrote:Ljudi imam Zulj na nozi.
Bio/la na Visocici? :shock:
Sensei

Post by Sensei »

edosman wrote:Pa bujrum, pokusaj ubaciti da postoji piramida u Visocici, pa da vidimo, koliko dugo ce tvoj prilog "prezivjeti".
Ima već, neko metno :-)
Ne srkleti i ne budi ters, takvo ponašanje će ti stvoriti čir na želudcu.
Goran_35

Post by Goran_35 »

pape wrote:
hrasno38 wrote:Uzgred evo jedan text vezan za Sfinge u kojem se spominje starost od 4500 - 9000 godina
http://msnbc.msn.com/id/3077390/
:) Eh, ... evo da vam antipiramidas malo pomogne u pogledu ovih vasih procjena starosti Sfinge u Gizi.
Malo me to nekada interesiralo, a bogami je i moja guza vidjela puta i sjedila na kamenu piramida u Gizi.
Dakle, ... postoji i "Teorija Hancock and Bauval", .... koja kaze da je Sfinga u Gizi stara 12.000 godina.
No, sta to dokazuje u vezi ovih iskopina u Visokom gdje mene ni jedan iskopani kamen ne asocira u postojanje piramide.

Mislio sam ovog edosmana,posto vidim da misli da je prepametan :oops: ,(a usput sam se jos uvjerio i da je veoma zloban) navesti na razmisljanje da sve to sto je procitao na pojedinim web stranicama ne mora biti tacno...
Ali lik je uvjeren,da eto sve zna,jos trazi dokaze-linkove :lol:

Ni na jedno od pitanja koje sam mu postavio nije odgovorio,mozda na prvo ali samo djelimicno...

Inace,diskusija je da prostis takva da mi se povraca...Acini mi se da je ovaj lik "edosman" u stvari lik poznat pod nick-om "znanje" samo sada u novom izdanju :oops:

Sve u svemu ja se povlacim iz ove "pljuvaonice" dok ne dodju kakvi malo umjereniji,kulturniji i manje isfrustrirani likovi...
Sensei

Post by Sensei »

edosman

Post by edosman »

Sensei wrote:
edosman wrote:Pa bujrum, pokusaj ubaciti da postoji piramida u Visocici, pa da vidimo, koliko dugo ce tvoj prilog "prezivjeti".
Ima već, neko metno :-)
Ne srkleti i ne budi ters, takvo ponašanje će ti stvoriti čir na želudcu.
Jeste, ima ali stoji da je navodno piramida i da je Osmanagina spekulacija, a ne da je stvarno ima.

A ja sam bio tacan, mislim.

Rekao sam: idi i napisi DA JE IMA.
Sensei

Post by Sensei »

Ti dežurni ovdje ili na zadatku :?
edosman

Post by edosman »

Sensei wrote:Ti dežurni ovdje ili na zadatku :?
Kao sto sam vec jednom rekao:

"Samo vas gledam, majku vam Boziju" :lol:
Last edited by edosman on 30/04/2006 19:27, edited 1 time in total.
Locked