ja da se tako namackarim mislim da bi bila kao kit
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
No_oNe__
#1276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ama slika iz hancocka ... kad charlize prikazu u gro planu ... a njoj olovka shatro od 3 dana pa razmazana ...
- Bambi_na_kofeinu
#1277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala Michun, pridružujem se klubu "Hoću da me Michun našminka"
Uz savjete o bojama i par odgledanih tutoriala dobila sam nešto kao smokey i za početak i više nego zadovoljna...baš sam si mačkasta
Uz savjete o bojama i par odgledanih tutoriala dobila sam nešto kao smokey i za početak i više nego zadovoljna...baš sam si mačkasta
- VenomousV
#1278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kako diiivna tema ^^ cudi me sto je nisam ranije skuzila =)
elem te silne cetkice, imal' ih gdje ovdje po sarajevu kupit'? nekad je bilo u sam shopu al su kostale po 10tak KM komad (sto mi se nikako nije isplatilo). Nigdje nema kako treba cetkica, samo one ofirne upakovane u neki celofan proizvodjac recimo ovnak...
neko je spomenuo MAC u marsu, jel opet onaj wannabe hello kitty ili neki normalniji? =)
elem te silne cetkice, imal' ih gdje ovdje po sarajevu kupit'? nekad je bilo u sam shopu al su kostale po 10tak KM komad (sto mi se nikako nije isplatilo). Nigdje nema kako treba cetkica, samo one ofirne upakovane u neki celofan proizvodjac recimo ovnak...
neko je spomenuo MAC u marsu, jel opet onaj wannabe hello kitty ili neki normalniji? =)
- bez_ideje
#1279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pozdrav svim farbarama.....evo mene jope
Vidim Michun na zijan navraca opasno,a ja na 20 KM budjeta za sminku do kraja mjeseca
Eh,sad ......posto mi nikako nije jasno kako sam mogla zivjeti bez te bijele olovke do sad
,a navrzla se i da kupim neki karmin ala ovo...

roknut cu se
Vidim Michun na zijan navraca opasno,a ja na 20 KM budjeta za sminku do kraja mjeseca
Eh,sad ......posto mi nikako nije jasno kako sam mogla zivjeti bez te bijele olovke do sad

roknut cu se
-
Zoya
#1280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja nedavno kupih ovako nesto, i prezadovoljna sam... Iskombiniram 5-6 boja na oku pa ispadne super

-
Pacificgirl
#1281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VenomousV wrote:kako diiivna tema ^^ cudi me sto je nisam ranije skuzila =)
Čula sam da su dobili neke nove stvari, ali i dalje je fejk.
-
Pacificgirl
#1282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nemoj se roknuti, nego otiđi u Kozmo ili cm i uzmi Catrice, možeš kupiti za 15 KM i olovku i karmin. Probaj obavezno njihove Absolut Moisture karmine, kostaju oko 6 KM a bolji su od Max factora i Loreala skupa, najkremastiji i najkvalitetniji karmini koji se mogu kupiti u cm-u/Kozmu i parfumerijama tog ranga. Ja imam boje Soft Coral, Spicy coral, Gentle beige, i Gentle caramel, još mi fali Gentle nude da imam sve koje mi se sviđaju. Evo slika s neta:bez_ideje wrote:Pozdrav svim farbarama.....evo mene jope![]()
Vidim Michun na zijan navraca opasno,a ja na 20 KM budjeta za sminku do kraja mjeseca![]()
![]()
Eh,sad ......posto mi nikako nije jasno kako sam mogla zivjeti bez te bijele olovke do sad![]()
![]()
roknut cu se

- yellow cat
#1283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imaju li karmini sjaj tj. šljokice u sebi? Ne volim ih, pa zato pitam?Pacificgirl wrote:Nemoj se roknuti, nego otiđi u Kozmo ili cm i uzmi Catrice, možeš kupiti za 15 KM i olovku i karmin. Probaj obavezno njihove Absolut Moisture karmine, kostaju oko 6 KM a bolji su od Max factora i Loreala skupa, najkremastiji i najkvalitetniji karmini koji se mogu kupiti u cm-u/Kozmu i parfumerijama tog ranga. Ja imam boje Soft Coral, Spicy coral, Gentle beige, i Gentle caramel, još mi fali Gentle nude da imam sve koje mi se sviđaju. Evo slika s neta:bez_ideje wrote:Pozdrav svim farbarama.....evo mene jope![]()
Vidim Michun na zijan navraca opasno,a ja na 20 KM budjeta za sminku do kraja mjeseca![]()
![]()
Eh,sad ......posto mi nikako nije jasno kako sam mogla zivjeti bez te bijele olovke do sad![]()
![]()
roknut cu se
-
BJB
#1284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Samo ne uzimaj stvar u svoje rukebez_ideje wrote:Pozdrav svim farbarama.....evo mene jope![]()
![]()
![]()
roknut cu se
Dakle, Farbaro draga, hoces mat ruz..Deborah ima super mat ruzeve (koje ja ne volim jer mi ne stoje, ali svakom svoje)
Mislim da tu brown nijansu mozes naci kod njih ili Burjois, a bijelu olovcicu uzmes fino od Essence 3-4KM, tako da ces ostati suha budzeta za sminku do iduce plate..
Iduci put kad udjem u DM, uzimam ove Catrice u svim nijansama, nisam ih nikad ni pogledala, ali ovi swatchevi su me kupili.
- bez_ideje
#1285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vidi......uvijek prodjem pored ove sminke!
Samo,nije ovo ni brown ni ta najtamnija od catrice......ovo je nesto ,duboka zatvorena crvena ili modro crvena,iskljucivo mat matova
Inace mi karmini stoje samo mat....izuzev onih bronzanih i nude varijanti
Ne smijte se sad....al ja sam uvijek kontala,kada sam vidjela tu olovku na stalku da je to za nokte

Samo,nije ovo ni brown ni ta najtamnija od catrice......ovo je nesto ,duboka zatvorena crvena ili modro crvena,iskljucivo mat matova
Inace mi karmini stoje samo mat....izuzev onih bronzanih i nude varijanti
Ne smijte se sad....al ja sam uvijek kontala,kada sam vidjela tu olovku na stalku da je to za nokte
-
BJB
#1286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ko ce ti se smijati
i ja sam mislila isto dok nisam vidjela tutorial Michelle Chan How to make your eyes look bigger, i onda namjenski trazila bijelu
..Jesam vidjala prije, ali nissam kuzila da je to razlog..
Nego ovi Catrice aboslute moisture lipstick imaju vise nijansihttp://www.catrice.eu/?page=products_lips_lipstick Mislim da je ova Burgundy 140, to sto ti trazis.
Nego ovi Catrice aboslute moisture lipstick imaju vise nijansihttp://www.catrice.eu/?page=products_lips_lipstick Mislim da je ova Burgundy 140, to sto ti trazis.
Last edited by BJB on 14/01/2011 02:51, edited 1 time in total.
-
Pacificgirl
#1287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@ yellow cat: Nemaju šljokice, potpuno su mat, i to kremasto mat, divni su, evo vidi se na ovoj slici nijanse Gentle nude kakva je tekstura:

-
somethings
#1288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zoya wrote:Ja nedavno kupih ovako nesto, i prezadovoljna sam... Iskombiniram 5-6 boja na oku pa ispadne super![]()
Jaooooo zaljubila sam se... Koliko košta ovakvo zadovoljstvo?
- Nadinka
#1289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja isto odmah zalijepila za sjene cim sam vidjela cijene, kad kaze teta u CM-u, sacekajte 19.januar, cijela paleta Artdeco ce biti snizena 50%?!BJB wrote:Ko je pitao za ArtDeco sjene, u CM-u su na snizenju 5,45 KM, inace su 7,80KM.![]()
Pogledajte 214, neodoljiva je i 96 isto..![]()
![]()
Teska ovisnica
- Michun
#1290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cetkica ni za lijeka kod nas.VenomousV wrote:kako diiivna tema ^^ cudi me sto je nisam ranije skuzila =)
Najbolje na ebay kupiti set.
Ako ti neko vani ide pa nadje po 1,2 eura ok.
MAC - slican, nije isti.
-
No_oNe__
#1291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj ja se sjecam da sam negdje kod nas kupila cetkicu za sjene i da je bil ODLICNa
a bila je mozda 5km ... crna, dugacka, i gore mala cetka - moguce da je bila od pravih dlacica - mama mi je uzela da slika njome, mislila da je njen kist ... i kad sam ja skontala da je to MOJA CETKICA ZA SMINKANJE ona kaze " a ja kontam odakle mi ovaj ovako dobar kist??"
mozda je bilo u sam shopu da sam kupila
a kupila sam i jednu ovnakovu finu (narandzasta drska) u cm-u i ona mi je bila dobra
a bila je mozda 5km ... crna, dugacka, i gore mala cetka - moguce da je bila od pravih dlacica - mama mi je uzela da slika njome, mislila da je njen kist ... i kad sam ja skontala da je to MOJA CETKICA ZA SMINKANJE ona kaze " a ja kontam odakle mi ovaj ovako dobar kist??"
mozda je bilo u sam shopu da sam kupila
a kupila sam i jednu ovnakovu finu (narandzasta drska) u cm-u i ona mi je bila dobra
- Cholina_Lokica
#1292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj ja sam prije par godina negdje kupila set cetkica i spuzvica, svega bilo, za par km-ova
i predobre bile, do nedavno su mi trajale... .da mi je opet naci tako nesto. neka nidje veze marka, i dabogda da je sve to skupa kostalo 5km 
- zvornicanin
#1294 Re:
anais_nin wrote:nova Lancome kolekcija, proljece 2006, the enchantress![]()
[/img]
Nova kolekcija ??????????????a 2006????????????
da se nisam zahebunio ..jesmo li mi 2011 godina ili sam ja mladji nego sto mislim????
-
Gospoda Ministarka
#1296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jesam mimo, sjajne su, ova tamna nijansa je dovoljno tamna da ne moram u opste koristiti kreon.*mima* wrote:Ministarkoooooooooooooooo............jesi probala sjene
-
Gospoda Ministarka
#1298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
*mima* wrote:Super.....onda ih kupim
Ja mislim da se neces razocarati.
- yellow cat
#1299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bila u CM-u i kupila dva Catrice ruža, svijetlije nijanse, baš su mi super, hvala pacificgirl
Eh, još malo da se izjadam. Neki dan, tačnije prije Nove godine, odem u CM da potrošim neke bodove što sam nakupila, ko fol ja sva sretna dobila Max factor puder haman besplatno, doplatila 3 marke. Naravno, pored toga pudera, kupila i par potpuno bespotrebnih stvari.. Eh, neki dan namislim ja da mi treba novo mlijeko za tijelo, kao suha mi koža ( to sve iz razloga što sam vidjela Neutrogenino mlijeko za tijelo u onoj knjižici Svijet prednosti iz DM-a kao 25% popusta) i naravno odem da ga kupim... Kad tamo na kasi saznam da sa novim bodom imam popunjenu čitavu knjižicu i da naredne kupnje imam popust od 10% na čitavu korpu, pa sad namišljam šta mi treba... a da ne spominjem bodove u prehrambenim marketima... Jao, kako nas mame.....
I da, Art Deco sjene 37 i 229 su boli glava...
-
Pacificgirl
#1300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Napiši koje si nijanse Catrice uzelayellow cat wrote:Bila u CM-u i kupila dva Catrice ruža, svijetlije nijanse, baš su mi super, hvala pacificgirlEh, još malo da se izjadam. Neki dan, tačnije prije Nove godine, odem u CM da potrošim neke bodove što sam nakupila, ko fol ja sva sretna dobila Max factor puder haman besplatno, doplatila 3 marke. Naravno, pored toga pudera, kupila i par potpuno bespotrebnih stvari.. Eh, neki dan namislim ja da mi treba novo mlijeko za tijelo, kao suha mi koža ( to sve iz razloga što sam vidjela Neutrogenino mlijeko za tijelo u onoj knjižici Svijet prednosti iz DM-a kao 25% popusta) i naravno odem da ga kupim... Kad tamo na kasi saznam da sa novim bodom imam popunjenu čitavu knjižicu i da naredne kupnje imam popust od 10% na čitavu korpu, pa sad namišljam šta mi treba... a da ne spominjem bodove u prehrambenim marketima... Jao, kako nas mame.....
![]()
![]()

[/img]