N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...

Forum za humanitarne akcije.
Locked
bpsang

Post by bpsang »

G.O.D.
ponesi ono za reumu i sprzi taj cd sa slikama i doguzeljaj do mene povedi usput horny-a jer i on voli pivu,a sve radi da smanjimo slike i postiramo ih na forum
ili da ga mIRCi posaljemo putem poste pa da ona odradi to.

:D :D :D

ps: trebali bi objediniti sve slike i prebaciti na jedan CD da ih ima i Mjedenica u arhivi.
Image
bpsang

Post by bpsang »

Jos jedna cestitka upucena iz Geneve od jednog mog izuzetnog prijatelja,
uputio sam mu link da se pohvalim a njegov odgovor je pred vama
citiram:
Lijepo je to jarane kad vidis da jos uvijek ima dobrih ljudi koji ne misle samo na sebe.Sumnjam da postoji vece zadovoljstvo nego vidjeti dijete koje se obradovalo necemu.Svaka vam cast.
U citavom ovom sranju sto prati "svjetsku politiku" posljednjih 15 - 20 godina,meni je jedino zao djece.Ljude ne zalim ni malo,sami su izabrali sve ovo sto im se dogadja,neko vise neko manje.Cemu da se raduju i o cemu da mastaju ti malisani?Neka se bar nasmijese jednom godisnje,Djeda Mrazu,a i njega su neki ljudi htjeli ukinuti prije koju godinu.Takvi ne ucestvuju u slicnim akcijama jer njima nestretni trebaju zbog politike i vlasti.
Jos jednom sve cestitke

zavrsen citat.
bpsang

Post by bpsang »

jel mi to ekipa spava ili negdje pije kafu... :-) :) :-) :-)
Amoniman

Post by Amoniman »

Svaka vam cast, pogotovo tebi Mirci. Znam kako je kad obradujes jedno djecije lice, a pogotovo ono dijete koje nazalost nije jednako sa ostalom djecom, a mogu reci skoro i zaboravljeno.

Mirci, sto bi Djuro rek´o: "Ja te vise ne mogu cekat, ja te vise ne mogu cekat" :-D :-D :-D

Ocekujem tvoj poziv ovo dan dva da se ukljucim u akciju vezano za Pazaric. Volio bih ucestvovati onoliko koliko budem mogao.

Nadam se da cu upoznati sve ove dobre ljude sa foruma.

Pozdrav
bpsang

Post by bpsang »

kako bi rado postirao neku sliku sa danasnje akcije dodjele paketica i neophodnih stvarcica za djecicu Mjedenice al dodovor je dogovor...
sve je proteklo u najboljem redu .

Steta je sto nasa mIRCerka nije kaficu popila... jer je morala na posao
ali ali... btno je da su djecica zadovoljna slicice ce mo postirati cim prije samo treba da ih smanjimo i to je to

Ovom prilikom pozdravljam i dijasporu i da mislimo na njih koliko god vas ima
:) :-) :) :-) :) :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

Blago nama kad ovakvu omladinu imamo.
Voli vas deda Muha.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Amoniman wrote:Svaka vam cast, pogotovo tebi Mirci. Znam kako je kad obradujes jedno djecije lice, a pogotovo ono dijete koje nazalost nije jednako sa ostalom djecom, a mogu reci skoro i zaboravljeno.

Mirci, sto bi Djuro rek´o: "Ja te vise ne mogu cekat, ja te vise ne mogu cekat" :-D :-D :-D

Ocekujem tvoj poziv ovo dan dva da se ukljucim u akciju vezano za Pazaric. Volio bih ucestvovati onoliko koliko budem mogao.

Pozdrav
organizovacu ti ja parti upoznavanja nije frka...nesto mi se cini da su nam kancelarije damn blizu....zovem te sutra iza 11 da se dogovorimo....
naspavaj se i javi mi se raspoloezn na tel... :-) mrgude jedan :D
digger

Post by digger »

vodolija_33 wrote:Hvala diggeru koji je sve započeo (dakle, idejnom tvorcu)...
Ma stipu ti diggera: on k'o svaki dijasporac umije samo izmisljati iz daljine... :)

Sve sto je trebalo uciniti, napravljeno je lokalno. Valjalo je pokupiti druge, odvajati svoje slobodno vrijeme, trositi na benzin i javni saobracaj... pa onda slusati i izvrsavati Mircine naredbe... i to sa osmijehom... :)

Ova akcija jos nije zavrsena a kako mi izgleda po lokalnom entuzijazmu, nece ni biti. Isuvise je potreba da bi se s ovim prestalo. Sada valja ostaviti "lokalcima" da nadju rjesenja za nastavak, dok je na nama ostalim je da isto slijedimo. I ma da ovo nije nikakva kritika, ne bi smo smjeli dozvoliti da samo desetak-petnaestak osoba iz inostranstva posalju finansijski prilog. Siguran sam da mozemo bolje.
danas

Post by danas »

digger wrote:
vodolija_33 wrote:Hvala diggeru koji je sve započeo (dakle, idejnom tvorcu)...
Ma stipu ti diggera: on k'o svaki dijasporac umije samo izmisljati iz daljine... :)

Sve sto je trebalo uciniti, napravljeno je lokalno. Valjalo je pokupiti druge, odvajati svoje slobodno vrijeme, trositi na benzin i javni saobracaj... pa onda slusati i izvrsavati Mircine naredbe... i to sa osmijehom... :)

Ova akcija jos nije zavrsena a kako mi izgleda po lokalnom entuzijazmu, nece ni biti. Isuvise je potreba da bi se s ovim prestalo. Sada valja ostaviti "lokalcima" da nadju rjesenja za nastavak, dok je na nama ostalim je da isto slijedimo. I ma da ovo nije nikakva kritika, ne bi smo smjeli dozvoliti da samo desetak-petnaestak osoba iz inostranstva posalju finansijski prilog. Siguran sam da mozemo bolje.
mozemo i hocemo bolje :) :thumbup:

hvala vam svima jos jednom -- ma predivno je gledati ove slike i slusati vase "izvjestaje sa terena"... :)
bpsang

Post by bpsang »

pozdrav dijasporcima
mene interesuje jedna stvar, kako i na koji nacin,dolaze do garderobe second hand prodavnice po sarajevu,
da li je moguce takvu garderobu transportovati ovde u humanitarne svrhe,jer je ta garderoba ovde relativno jeftina i krece se od 5 km do 50 zavisno od kvaliteta robe,a taj novac nacisto zaradjuju oni koji drze takve prodavnice.
Amoniman

Post by Amoniman »

mIRCerka wrote:
Amoniman wrote:Svaka vam cast, pogotovo tebi Mirci. Znam kako je kad obradujes jedno djecije lice, a pogotovo ono dijete koje nazalost nije jednako sa ostalom djecom, a mogu reci skoro i zaboravljeno.

Pozdrav
organizovacu ti ja parti upoznavanja nije frka...nesto mi se cini da su nam kancelarije damn blizu....zovem te sutra iza 11 da se dogovorimo....
naspavaj se i javi mi se raspoloezn na tel... :-) mrgude jedan :D
Pa zar sam uvijek tako nerasplozen kad se javim na tel :sad:

Ma kad cujem tvoj glas obavezno se smjeskam iako mi nije do smijeha, i stojim mirno :D :D :D
Mrgud te ceka da ga zovnes sutra da se zdogovorimo oko ovije akcija.

Bit ce mi drago da i ja pomognem na neki nacin. Ovom Zavodu je potrebno sve, i obuca i odjeca, hrana, pokrivaci, ma bilo sta. Ljudi su u katastrofalnom stanju. Zive iskljucivo od donacija. Zavod ima skoro 300 korisnica, od 1 do 70 godina, tako da se moze skupiti odjece i za starije osobe.

Hajd uzdravlje
digger

Post by digger »

100_KA wrote:pozdrav dijasporcima...
da li je moguce takvu garderobu transportovati ovde u humanitarne svrhe...
Ne znam o tome nista ali znam da mi ovdje svakog proljeca skupimo u velike plasticne kese sve sto ne nosimo (u mojoj kuci to znaci ako nesto nije noseno godinu dana), i to ide za neka crkvena sabiranja ili u t.zv. "Goodwill" radnje (Salvation Army).

Ja sam siguran da bi se od skola ovdje mogle besplatno skupiti velike kolicine robe, ali kako to prevesti preko vode, to mi izgleda problematicno.
danas

Post by danas »

ja sam poslala paket sa zimskom odjecom na micrinu adresu, a imam jos toga koliko hocete... ako postoji nacin da se jeftinije dostavi, javite da saljem...
Amoniman

Post by Amoniman »

Ako ima neko da je iz France, imam neke prijatelje u Grenoblu koji redovno pomazu preko mene ugrozene porodice, ustanove u BiH, pa bih ja mogao organizovati da preko njih saljete vase posiljke.
bpsang

Post by bpsang »

danas wrote:ja sam poslala paket sa zimskom odjecom na micrinu adresu, a imam jos toga koliko hocete... ako postoji nacin da se jeftinije dostavi, javite da saljem...
Mi smo iz Svedske dobili prije par dana putem vozaca autobusa neku robu koju smo donirali mjedenici, ne znam koliko je platila Fortuna i Minnela za taj vid prevoza
LI IPAK VELIKA IM HVALA
bpsang

Post by bpsang »

DADULI JEL ZAPELO NEGDJE :) :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Sorry, dobili smo izricitu zabranu objavljivanja slika! Na bilo koji nacin :roll:
Zao mi je! :-?
Vingo

Post by Vingo »

To je OK....Radi se o djeci s posebnim potrebama....Ne trebaju slike. Samo zavidim vama koji ste vidjeli njihove osmjehe uzivo.
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Vingo wrote:To je OK....Radi se o djeci s posebnim potrebama....Ne trebaju slike. Samo zavidim vama koji ste vidjeli njihove osmjehe uzivo.
A Upisano: 28/12/2005 14:42 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

Vazno je da su se djeca obradovala, to nam je svima najvrijedniji novogodisnji poklon!

hvala na razumijevanju za slike!
bpsang

Post by bpsang »

mIWCi!

kad ce mo za Pazaric, valja pazariti TV , & DVD

Danas je 28 dec.2005

za 3 dana nova gospodja (godina) :-D :D :D

odoh pizzu spremit domacu :D :D :D
pitt

Post by pitt »

Hvala lokalnim domorodcima koji su sve to odradili po PS-u.
kao sto milostiva rece, slike nisu vazne vec osmijesi na djecijim licima.
Svaka cast! :D
bpsang

Post by bpsang »

Oni se bude ja padam u trance od spavanja :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
senada

Post by senada »

divni ste diger :) mirci :) gost :)
Image
Last edited by senada on 28/12/2005 18:32, edited 1 time in total.
digger

Post by digger »

Cijeneci raniju sugestiju da ne sirimo ovu akciju van foruma, tek sam danas poslao donji e-mail Senki Kurtovic (glavni i odgovorni urednik u Oslobodjenju), te u Nezavisne Novine i Slobodnu Bosnu. Razlog sto sam dao telefon "farkyja" je zato sto je to jedini broj koji sam dobio.

Senka je reagovala odmah:

Postovani, obradovali ste i mene ovom divnom akcijom. Oslobodjenje ce se ukljuciti kako moze, objavom tekstova i fotki. No, imam i ja zelju da se osobno, koliko mogu, prikljucim u neku od narednih akcija. Moj e mail znate, tel je XXX. pozdrav i sve najljepse u Novoj godini.
poljubac Senka
Moj e-mail Senki i ostalima:
Kroz zajednicku akciju, clanovi Internet foruma
http://www.sarajevo-x.com/forum su kroz dobrovoljne priloge i volonterski rad skupili sredstva i spakovali novogodisnje paketice za djecu. Paketici su podijeljeni djeci na Djecijoj ortopediji i Onkoloskoj klinici u Sarajevu, a u procesu je podjela paketica u Pazaracu i u Mjedenici.

Detalji akcije kao i fotografije postavljene su na gornjem sajtu. Da vidite neke od fotografija o podjeli paketica, posjetite
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21946

Ova grupa "forumaša" namjerava da ovu akciju napravi regularnom a ne samo sezonskom.

Bilo bi od velike pomoci ako bi ste mogli nesto da napisete oko ovoga jer biste time uveliko pomogli ovoj volonterskoj grupi. Da biste stupili s njima u kontakt, kontaktirajte u Sarajevu "farkyja" na mobitel YYY, koji je jedan od lokalnih aktivista u akciji, kako bi ste dobili vise informacija.

Unaprijed hvala,
"Digger"
Bravo i hvala vam Senka!
bpsang

Post by bpsang »

gdje ste da se pocastimo domaca radinost :D :D :D
Image
Locked