A jeboga, najočitiji odgovor je da se sfušerili pripreme, jer tako je u sportu 90% puta ako izostane rezultat. Drugi bitan faktor je manjak iskustva, iako je bilo i mlađih plivačica koje to nije tangiralo a i Lana je bila već na velikim natjecanjima. Zašto su sfušerili pripreme su samo pretpostavke, ali toliko je bar jasno - da nije bila propisno spremna za ovaj intenzitet natjecanja. Koliki je taj ciklus priprema, gdje su i kako zajebali - nadam se da oni sami imaju odgovore.
BH Plivanje
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#1276 Re: BH Plivanje
- JohnnyS
#1277 Re: BH Plivanje
Dobro je rekao moj dragi sugrađanin @palermo, dođem na forum navijajući za nekog/nešto, pročitam par upisa i brzo promijenim mišljenje. Ako Lana i nije mislila da je loš rezultat, kad vidi kako je hvale i brane, i ona bi sigurno promijenila mišljenje. Tako to mi u Mostaru
-
kB27
- vaučer
#1279 Re: BH Plivanje
kB27 wrote: ↑02/08/2024 10:44
Na nivou pjetlica, pionira, lokalnih takmicenja, amaterskog sporta - boldirano je tacno.
Na nivou sportiste koji je 12. u svijetu u bilo cemu, i to kada ima los nastup na takmicenju, to nije tako. Sfuserene pripreme su u slucaju takvih sportista uzrok u blize 10% nego 90% slucajeva.
Netočno. Isti princip apsolutno vrijedi samo su margine uloženog u trening spram dobitka u rezultatu puno, puno manje i delikatnije. Nisi više u sferi popravljanja rezultata za pola sekunde s 200 sati treninga, nego popravljanja za 10 stotinki s 250 sati treninga. Oni su mogli odraditi uredne pripreme ali nedovoljne za ovu razinu, bez da ulazim u razloge. Najočitiji odgovor je da jednostavno nisu odradili dovoljno intenzivne pripreme, to jest da je na natjecanje došla nespremna i manifestirala to u svim utrkama na OI.
-
kB27
-
goredole
#1281 Re: BH Plivanje
i to se zove razlika u misljenjima jer na kraju dana i ti i ja i peti deseti na ovom forumu imamo misljenje, a ne konkretno znanje o Lani i ne mislim na znanje o teoriji i praksi sporta vec na znanje kakav je Lani bio plan treniranja i prehrane zadnjih godinu dana, kakvi su joj nivoi mlijecne kiseline u misicima, jel cura dobila dva dana pred nastup, jel tuzna zbog prepucavanja sa ocem i sl.kB27 wrote: ↑02/08/2024 10:39Ne mislim. Samo se ne moze komunicirati sa ljudima koji na post od 1000 rijeci, 5 teza i dva konkretna pitanja upucena sagovornicima - odgovore smajlijem, oneliner-om koji je pokusaj da budu duhoviti a zapravo cista demonstracija odnosa sa materijom koja se diskutuje na nivou Mare i krivog kurca.goredole wrote: ↑02/08/2024 10:36druze, tvoj problem je sto mislis da si bolji i pametniji od ostatka forumasa, a palamudis ko i mi svi skupa ovdje.kB27 wrote: ↑02/08/2024 10:25 Ne sjecam se da sam negdje spomenuo da sam trener, niti bio niti trenutno niti da namjeravam. Sto ne znaci da nisam. Za kolegu Hrasno se isto je sjecam ali mozda grijesim.
Znati nesto na neku temu, i biti nekome ucitelj/mentor/trener, dva su svijeta razlicita. A i to znaju svi koji su ikada imali dodira sa sportom.
al nije ni to toliki problem jerbo sloboda govora i ustavom zagarantirana prava. problem koji imas jeste sto nastupas sa visine i to ti ne valja.
eto.
Zato djeluje da je sa visine i sa puno vise znanja. Ne mogu ja za vas demonstrirati vase znanje na neku temu sve i da ga imate.
Zato ste vi palamudi koji tako radite a ja nisam.
zato koliko god ti mislio da znas i koliko god se potrudio da napravis mini esej od svakog upisa na temu, na kraju dana to je samo tvoje misljenje i zato kazem da palamudis ko i ostatak foruma. a ljudi koji ne zele da se unose u temu pa ispale oneliner i smajli - pa i to je njihovo pravo. ne znam zasto osjecate i ti i Hrasno da skacete na svaku?
zato, opusteno, ne shvatajte forum i forumasku pricu ozbiljno jer vecina ljudi ovdje dodje da se opusti.
a Lani i ostatku njenog tima sve najbolje do sljedeceg takmicenja
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1282 Re: BH Plivanje
Sport je u biti univerzalna stvar, pripremas se, izadjes na teren i ides da ostavris sto bolji rezultat. E sad kod ekipnih sportova to je mnogo jednostavnije jer ako njih 10 ti se mozes mozda i prosvercovati i ako dobije tvoja ekipa 5:0 a ti nisi bi ni za kurac i tebe ce navijaci isto slaviti kao i ostatak koji je zasluzan za tu pobjedu.goredole wrote: ↑02/08/2024 10:36druze, tvoj problem je sto mislis da si bolji i pametniji od ostatka forumasa, a palamudis ko i mi svi skupa ovdje.kB27 wrote: ↑02/08/2024 10:25 Ne sjecam se da sam negdje spomenuo da sam trener, niti bio niti trenutno niti da namjeravam. Sto ne znaci da nisam. Za kolegu Hrasno se isto je sjecam ali mozda grijesim.
Znati nesto na neku temu, i biti nekome ucitelj/mentor/trener, dva su svijeta razlicita. A i to znaju svi koji su ikada imali dodira sa sportom.
al nije ni to toliki problem jerbo sloboda govora i ustavom zagarantirana prava. problem koji imas jeste sto nastupas sa visine i to ti ne valja.
eto.
U individualnim sportovima ti si sam kad izadjes na teren i 100 faktora moze da utice na tvoj nastup i da budes bolji i da padnes ko kruska. Lana je sigurno fizicki nikada spremnija ali za olimpijske igre moras da budes robot da bi napravio dobar rezultat.
Naravno postoje forumasi koji su bili sportisti, cija su se djeca bavila plivanjem ili nekim drugim individualnim sportomc i psotoje forumasi koji sport poznaju kroz gledanje TV-a i igranjem igrica. Isto kao sto neko zna sve o filmovima, muzici, informatici itd itd. Razlika izmedju danasnjih generacija i onih prijeratnih je u tome sto smo se mi prijeratni bavili svim i svacim. Ja sam igrao kosarku i poslije toga bio kosarkaski trener, krace vrijeme trenirao fudbal, jiu jitsu, biuo sam u ronilackom klubu, planinrao, ribario, sviram dva instrumenta, preko 30 godina sam u informatici, radio sam prije rata u Energoinvestu, obisao sam vise od pola svijeta itd itd. Sin mi je dugo gopdina bio plivac i takodje specijalnost mu je bilo 50, 100 i 200 delfin mada kad si mlad plivas malte ne sve. Lanu znam kad je bukvalno bila mala ribica i dolazila na drzavna u Sarajevo i BL a intenzivno je pratim zadnje 4 godine i gledam svako njeno takmicenje i svaki njen nastup. Znam odlicno i Gorana Grahovca i Damira Djedovica i njenu prvu trenericu Alenu Cemalovic. Poznajem odlicno plivacki klub Orku koji je po meni vec duze vrijeme najbolji i najorganizovaniji klub u BiH. Velez ja pao kada je prestala Marina Balic da ga vodi intenzivno. GKVS je pravio plivace dok su u klubu bili Janko Gojkovic i Anja Margetic sad je ostao samo Igor i dugo vec Sarajevo nema ni priblizno dobrog plivaca. Bosna je imala izuzetnog talenta Andjela Simica ali njegova glava jednostavno nije za sporta, Zlatko Alic je bio izvanredan sportista koji je obecavao haos ali on je prioritet dao skolovanju i danas je direktor jedne banke u Frankfurtu, Arnel Dudic iz Zenice je decko koji je imao nevjerovatne fizicke predispozicije za plivanje 50m slobodno ali nije imao sponzore i pare da napravi bolji rezultat itd itd. Sport Time sa Evelinom Avdicem ocem Iman Avdic je odlican klub za napraviti plivaca kao sto je danas Iman Avdic ali za dalje Evelin nema ni znanje ni uslove i radi njegove tvrdoglavosti Iman nece dogurati ni blizu Lane Pudar. Ima sada ova mlada Zerina Vrabac iz Tuzle sto je dosla u Sport Time i koja bi mogla da bude bolja i od lane ali Evelin je dozira i ne dopusta da postane prva zvijezda kluba pored njegove kceri i Zerina treba pod hitno da ide negdje drugo ili da se prikljuci Lani u treninzima. Dakle ja znam BH plivanje u dusu, malte ne svakog plivaca u zadnjih 15 godina, trenere, predsjednike klubova i sve sto pisem nije na pamet.
Lana sa Goranom moze doci do olimpijskog zlata sto se tice strucnosti ali puno toga zavisi i od Lane. Ja garantujem a i ona sama potvrdjuje da je bila nikada spremnija ali ta mentalna barijera je cudo ali niej cudo kad je u pitanju djevojka od 18 godina na cija su se ledja strovalila raznorazna nerealna ocekivanja i naravno druge price koje nikako nisu za medija i javnosti.
Ne slazem se ne pliva svjetsko prvenstvo jer njoj je svako takmicenje jedno novo iskustvo ali mozda ona to tako zeli i postujem.
Naravno svako ima pravo da kzae sta hoce ali dozvolite da kao i na svakoj drugoj temi postoje ljudi koji znaju nesto vise o toj oblasti. @kb27 je 101% u sportu jer vidim kako pise i kako poznaje materiju i nemojte da vas to nervira nego prihvatite cinjenicu da nije uz ivotu sve mahalanje nego da ima ljudi koji iz necega imaju i znanje
-
kB27
-
goredole
#1284 Re: BH Plivanje
otidji na npr. britanski ili njemacki reddit pa ces vidjeti nivo diskusijekB27 wrote: ↑02/08/2024 11:04Kad neko ne zeli da se unosi u temu - ne napise nista, a ne smajli ili oneliner. Tu smo gdje jesmo kao drustvo vecim dijelom sto se svi i kada znaju da nisu kompetentni osjecaju pozvanim da nesto "dobace". Oneliner ili smajli sluzi da im neko strucniji ne bi replicirao, jer sta mozes replicirati idiotu koji na neciji "esej" replicira sa lol.goredole wrote: ↑02/08/2024 11:01i to se zove razlika u misljenjima jer na kraju dana i ti i ja i peti deseti na ovom forumu imamo misljenje, a ne konkretno znanje o Lani i ne mislim na znanje o teoriji i praksi sporta vec na znanje kakav je Lani bio plan treniranja i prehrane zadnjih godinu dana, kakvi su joj nivoi mlijecne kiseline u misicima, jel cura dobila dva dana pred nastup, jel tuzna zbog prepucavanja sa ocem i sl.kB27 wrote: ↑02/08/2024 10:39
Ne mislim. Samo se ne moze komunicirati sa ljudima koji na post od 1000 rijeci, 5 teza i dva konkretna pitanja upucena sagovornicima - odgovore smajlijem, oneliner-om koji je pokusaj da budu duhoviti a zapravo cista demonstracija odnosa sa materijom koja se diskutuje na nivou Mare i krivog kurca.
Zato djeluje da je sa visine i sa puno vise znanja. Ne mogu ja za vas demonstrirati vase znanje na neku temu sve i da ga imate.
zato koliko god ti mislio da znas i koliko god se potrudio da napravis mini esej od svakog upisa na temu, na kraju dana to je samo tvoje misljenje i zato kazem da palamudis ko i ostatak foruma. a ljudi koji ne zele da se unose u temu pa ispale oneliner i smajli - pa i to je njihovo pravo. ne znam zasto osjecate i ti i Hrasno da skacete na svaku?
zato, opusteno, ne shvatajte forum i forumasku pricu ozbiljno jer vecina ljudi ovdje dodje da se opusti.
a Lani i ostatku njenog tima sve najbolje do sljedeceg takmicenja![]()
Ne, dodju da se istresu a ne opuste. Razlika je drasticna.
A "eseje" naravno nemojte citati. Bas kako sam napisao da ce biti u prvom svom eseju na ovoj temi.![]()
Zivio.
tebi sretno u svakom slucaju
-
kB27
-
Hakiz
#1286 Re: BH Plivanje
Nemamo ni jedno?kB27 wrote: ↑02/08/2024 11:20 Naravno, znam, u svemu sto ne treba danas zapad prednjaci a mi se ugledamo koju godinu kasnije. A Reddit je posebna prica, nadao sam se da je klix forum zbog starije garniture forumasa druga prica. Nazalost prevario se, i oni se vecinom prilagodili novonastalim okolnostima.
Kvantitet a ne kvalitet, to nas ubi u svemu.
-
kB27
- hrasno38
#1288 Re: BH Plivanje
Sta znaci iskustvo na velikim takmicenjima upravo danas pokazuje Larisa Ceric! NJoj su ovo trece OI.
- alibegoa
#1289 Re: BH Plivanje
Do kojeg slijedeceg takmicenja? 17-ogodisnja kanadjanka postavlja rekord u Laninoj disciplini a Lana preskace svjetsko prvenstvo da se za nesto bolje pripremi? Pa za sta se priprema? Ovo je bilo to nju vise necemo gledati na sportskim natjecanjima, mozda na nekim vasarskim.goredole wrote: ↑02/08/2024 11:01i to se zove razlika u misljenjima jer na kraju dana i ti i ja i peti deseti na ovom forumu imamo misljenje, a ne konkretno znanje o Lani i ne mislim na znanje o teoriji i praksi sporta vec na znanje kakav je Lani bio plan treniranja i prehrane zadnjih godinu dana, kakvi su joj nivoi mlijecne kiseline u misicima, jel cura dobila dva dana pred nastup, jel tuzna zbog prepucavanja sa ocem i sl.kB27 wrote: ↑02/08/2024 10:39Ne mislim. Samo se ne moze komunicirati sa ljudima koji na post od 1000 rijeci, 5 teza i dva konkretna pitanja upucena sagovornicima - odgovore smajlijem, oneliner-om koji je pokusaj da budu duhoviti a zapravo cista demonstracija odnosa sa materijom koja se diskutuje na nivou Mare i krivog kurca.goredole wrote: ↑02/08/2024 10:36
druze, tvoj problem je sto mislis da si bolji i pametniji od ostatka forumasa, a palamudis ko i mi svi skupa ovdje.
eto.
- NeKi_LiK
#1290 Re: BH Plivanje
Hrasno druze, sa dosta toga sto napises se slozim ali jako neozbiljno je Olimpijsku medalju u individualnom sportu svesti na "moze osvojiti sa Goranom". Naprimjer ja se slazem da moze sa Goranom, ali za tako nesto veliko kao sto je olimpijska medalja, bilo koja a posebno zlatna taj Goran i Lana su samo dio slagalice, najveci ali samo dio... jer opet u pogledu ne vrhunskog sporta koji to vec jeste samim ucescem na OI medju plivackom elitom, vec svjetskom vrhu i olimpijskoj medalji o kojoj ovdje govorimo, niti je Goran vanzemaljac, niti je Lana vanzemaljski talenat niti su, uz duzno postovanje, ostali djelovi slagalice u vidu tima ni blizu nekoga ko je dvanaesti na Olimpijskim igrama.
E sada, ko u stvarnosti vodi Lanin tim, koliko je uopste moguce pridruziti timu ostale vrhunske strucnjake i koliko su isti zauzeti svojim plivackim drzavnim projektima, koliko kostaju itd ja ne znam u slucaju plivanja... svakako nisam ni za varijantu "dovedi stranca" a stranac je samo stranac sa znanjem kao nas covjek ali eto referencom jer je radio "vani"... ovdje govorimo o nekome ko tezi svjetskom vrhu i koji treba nekoga ko je u svojoj oblasti u svjetskom vrhu...
E sada, ko u stvarnosti vodi Lanin tim, koliko je uopste moguce pridruziti timu ostale vrhunske strucnjake i koliko su isti zauzeti svojim plivackim drzavnim projektima, koliko kostaju itd ja ne znam u slucaju plivanja... svakako nisam ni za varijantu "dovedi stranca" a stranac je samo stranac sa znanjem kao nas covjek ali eto referencom jer je radio "vani"... ovdje govorimo o nekome ko tezi svjetskom vrhu i koji treba nekoga ko je u svojoj oblasti u svjetskom vrhu...
- hrasno38
#1291 Re: BH Plivanje
To je svjetsko prvenstvo na 25m bazenima i bitno je bez daljnjeg ali za one koji su otisli na OI i koji su se pripremali ko zivotinje potreban je odmor. Ova konstatcija u zadnjoj recenici je glupa do bola i kao da pricas o nekoj plivacici koja ima 30 godina. Sta su to vasarska takmicenja? Evropska i svjetska prvenstva, Svjetski kup itd itdalibegoa wrote: ↑02/08/2024 14:00Do kojeg slijedeceg takmicenja? 17-ogodisnja kanadjanka postavlja rekord u Laninoj disciplini a Lana preskace svjetsko prvenstvo da se za nesto bolje pripremi? Pa za sta se priprema? Ovo je bilo to nju vise necemo gledati na sportskim natjecanjima, mozda na nekim vasarskim.goredole wrote: ↑02/08/2024 11:01i to se zove razlika u misljenjima jer na kraju dana i ti i ja i peti deseti na ovom forumu imamo misljenje, a ne konkretno znanje o Lani i ne mislim na znanje o teoriji i praksi sporta vec na znanje kakav je Lani bio plan treniranja i prehrane zadnjih godinu dana, kakvi su joj nivoi mlijecne kiseline u misicima, jel cura dobila dva dana pred nastup, jel tuzna zbog prepucavanja sa ocem i sl.kB27 wrote: ↑02/08/2024 10:39
Ne mislim. Samo se ne moze komunicirati sa ljudima koji na post od 1000 rijeci, 5 teza i dva konkretna pitanja upucena sagovornicima - odgovore smajlijem, oneliner-om koji je pokusaj da budu duhoviti a zapravo cista demonstracija odnosa sa materijom koja se diskutuje na nivou Mare i krivog kurca.
-
El_comadante
- hrasno38
#1293 Re: BH Plivanje
Vjeruj mi da nije ni malo neozbiljno mada samo osvajanje medalje na OI je veliko pitanje koliko je osnovana i ozbiljna prica. Najbolji trenberi na svijetu imaju jako puno plivaca sa kojima rade ali rijetki dodju do olimpijskih medalja. Kad kazem sa Goranom tu ne negiram da taj tim treba pojacati sa par ljudi ali sto se tice samog plivanja ja licno ne mislim da joj puno svjetskih trenera moze puno vise ponuditi nego Goran. Lanin tim vodi Damir Djedovic jedan zaista sjajan momak, izuzetno sportski obrazovan i covjek koji vise nego uspjeno vodi plivacki klub Orka iz Mostara. Ako cemo posteno Lanu su stvorili Damir Djedovic i Alena Cemalovic. Problem je sto se ovo posmatra kao veliki neuspjeh a to aposlutno se ne moze prihvatiti za nekoga ko ima 18 godina i dolazi iz BiH. Svi se uhvatili kanadjanke...a evo vam primjer tih "djevojcica" koje prave takve rezultate. Ye Shiwen kineskinja je sa 16 godina na OI 2012 napravila cuda i osvojila dva zlata i oborila dva rekorda i citav plivacki svijet je sumnjao u njene rezultate. Vec 2014 je nestala sa plivacke scene.NeKi_LiK wrote: ↑02/08/2024 14:18 Hrasno druze, sa dosta toga sto napises se slozim ali jako neozbiljno je Olimpijsku medalju u individualnom sportu svesti na "moze osvojiti sa Goranom". Naprimjer ja se slazem da moze sa Goranom, ali za tako nesto veliko kao sto je olimpijska medalja, bilo koja a posebno zlatna taj Goran i Lana su samo dio slagalice, najveci ali samo dio... jer opet u pogledu ne vrhunskog sporta koji to vec jeste samim ucescem na OI medju plivackom elitom, vec svjetskom vrhu i olimpijskoj medalji o kojoj ovdje govorimo, niti je Goran vanzemaljac, niti je Lana vanzemaljski talenat niti su, uz duzno postovanje, ostali djelovi slagalice u vidu tima ni blizu nekoga ko je dvanaesti na Olimpijskim igrama.
- hrasno38
#1294 Re: BH Plivanje
Ama Mekintos je jedna, ona je vanzemaljski talenat, njen najbolji rezultat je 3 sekunde bolji od Laninog. To je vas problem sto vi uopste ne razumijete da Lana jeste talenat ali jos uvijek ne u olimpijskim i svjetskim okvirima. Napisoa sam ti maloprije za kineskinju koja je 2012 uradila ovo sto je uradila Mekintos i 2014 nestala iz plivanja. Il se stvarno koristila nedozvoljenim sredstvima sto su se pitali svi iz plivackog sporta ili je jednostavno pukla jer joj se sve to prerano desilo. Mekintos, Popovici oni su jednostavno vanserijski plivaci za sada a Lana jos uvijek nije.El_comadante wrote: ↑02/08/2024 14:38Kakvo ima iskustvo Mekintoš sa 17 godina i osvojila je 3 medalje na OI?
- NeKi_LiK
#1295 Re: BH Plivanje
Hrasno, sve ok, ali ako se evo i slozimo da je Goran plivacki trener za najvece uspjehe, da je Lana talent i radnik za isto, i ako znamo da ostatak tima nije na nivou jednog olimpijca i da itekako fali dubine u timu, moje pitanje je da li je onda zaista tim dobro vodjen? Ili su u pitanju finansije ili zaista nemogucnost da se iz x razloga timu pridruzi jos vrhunskih strucnjaka?
Pored toga bih da napomenem da znam koliko surov, usamljen i brutalan zivot individualnog sportiste moze biti i nisam nikako za varijantu odbacivanja velikog dijela tima i zbog toga stalno koristim izraz pridruziti a ne promjeniti.
Pored toga bih da napomenem da znam koliko surov, usamljen i brutalan zivot individualnog sportiste moze biti i nisam nikako za varijantu odbacivanja velikog dijela tima i zbog toga stalno koristim izraz pridruziti a ne promjeniti.
- hrasno38
#1296 Re: BH Plivanje
Vidi veliko je pitanje ko su ti strucnjaci. Aida Barjaktarevic kao psiholog 100%, trener koji bi joj trenirao skok na Balkanu ne postoji, kondicionih trenera ima kamara i mislim da ona ima korektnog kondicionog trenera. Dakle ili promjeniti citav tim a ja i dalje tvrdim da na Balkanu nema 100% boljeg od Gorana sto znaci posegnuti za nekim iz EU. E sad koliko je to plivaca iz EU u Laninoj konkurenciji jer ona je jos uvijek junior i ove godine bolje? Ni jedan u njenoj disciplini sto0 znaci da njen tim radi onako kako treba. Koliko plivacica iz EU njenih godina je osvojilo ovo sto je osvojila Lana? Mislim da nije ni jedan osim Popovicija iz Rumunije a u njenoj disciplini nije ni jedan. Ne treba zaboraviti da ovdje fale i Rusi a kod njih je uvijek prepuno "nadrogiranih" sportistaNeKi_LiK wrote: ↑02/08/2024 15:04 Hrasno, sve ok, ali ako se evo i slozimo da je Goran plivacki trener za najvece uspjehe, da je Lana talent i radnik za isto, i ako znamo da ostatak tima nije na nivou jednog olimpijca i da itekako fali dubine u timu, moje pitanje je da li je onda zaista tim dobro vodjen? Ili su u pitanju finansije ili zaista nemogucnost da se iz x razloga timu pridruzi jos vrhunskih strucnjaka?
- hrasno38
#1297 Re: BH Plivanje
Evo da vam docaram koliko Lana ide dobrim putem i gdje se trenutno u Evropskim okvirima nalazi u plivanju u svom godistu. Ovo su rezultati svih vremena u delfinu za plivacice 18 godina i mladje. U sva tri delfina Lana je medju 10 a u 100 i 200 medju tri!!!!

- hrasno38
#1298 Re: BH Plivanje
Ovo su sada seniorski rezultati svih vremena i ako recimo pogledate godista plivacica na 200m delfin vidjet cete da ni jedna vise od njih ne pliva i da je Lana trenutno najjaci plivac Evrope na 200m delfin a na 100m imaju 4 plivacice koje jos uvijek plivaju ali su tri oko 10 godina starije od Lane a ova bjeloruskinja tri. Znaci ove dvije slike pokazuje da i Lana i treneri dobro rade svoj posao i da je potrebno vrijeme da ovdje izbije na prva mjesta i onda napadne svjetsku elitu.

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1299 Re: BH Plivanje
Sta vise filozofirate hebote,..sad je zakazala, usrala, podbacila i gotovo. Idemo dalje,....mozda ce biti bolja uskoro, a mozda ce biti i gora, ali svejedno, opet idemo dalje. 
-
goredole
#1300 Re: BH Plivanje
al realnokonektovan wrote: ↑02/08/2024 16:30 Sta vise filozofirate hebote,..sad je zakazala, usrala, podbacila i gotovo. Idemo dalje,....mozda ce biti bolja uskoro, a mozda ce biti i gora, ali svejedno, opet idemo dalje.![]()