Deep shit
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Manual
-
tukizahou
#1277 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma nema tu neke velke pameti osim distance,maska ti pomaze ako te debil koji je zarazen pljuje dok prica sa tobom,kihne u tebe ili ispred tebe dok prolazis na tih 1.5m-2m i to je sva mudrost ovog svijeta a inace maskom koja te samo stiti od toga mozes komotno guzove obrisat...
niko ne spominje nacin prenosenja virusa preko ociju,usiju...sto li boze
niko ne spominje nacin prenosenja virusa preko ociju,usiju...sto li boze
Last edited by tukizahou on 06/03/2021 12:39, edited 1 time in total.
- Manual
#1278 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Lik koji smatra da je Zahiragic lider, ne može se uzimati za ozbiljno.
-
Ali_G
#1279 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nije da nema iskustva. Svaki dosadasnji val je pocinjao isto, al dzaba kad uvijek ide prica ma nece dok balon ne pukne.
Ja sam se nadao da ce biti manje hospitalizovanih, al greska.
S obzirom da jos ljudi negira pogorsanje situacije necemo do platoa doci za sigurno 15-20dana. Izvjesno je da bude i po 1000 novozarazenih
-
tukizahou
#1280 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...Ali_G wrote: ↑06/03/2021 12:47Nije da nema iskustva. Svaki dosadasnji val je pocinjao isto, al dzaba kad uvijek ide prica ma nece dok balon ne pukne.
S obzirom da jos ljudi negira pogorsanje situacije necemo do platoa doci za sigurno 15-20dana. Izvjesno je da bude i po 1000 novozarazenih
Zato su i izmislili sojeve da se mogu prat nisu to sojevi nego puste virus kad oslabi....
price koje plasiraju preko medija su za neznalice,zato ti je i dozvoljeno okupljanje u zatvorenom tipa kafici,restorani bez maski,da se sto prije zarazis i crknes...sve je to skontano ranije al narod ko narod,glup
evo ja garantujem neka zatvore na 15 dana kafane restorane neka svi rade posao online,samo neka rade prodavnice i apoteke u koje neces moci uci bez maske,vate u usima i naocalama,da ce virus nestat za 15 dana s tim da ga opet ne puste.
-
pyrocool1
#1281 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Poslije se cudimo sto onaj sto mu je svaka druga ze postane ministar..jucuberi sve znajutukizahou wrote: ↑06/03/2021 12:48Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...Ali_G wrote: ↑06/03/2021 12:47Nije da nema iskustva. Svaki dosadasnji val je pocinjao isto, al dzaba kad uvijek ide prica ma nece dok balon ne pukne.
Zato su i izmislili sojeve da se mogu prat nisu to sojevi nego puste virus kad oslabi....
price koje plasiraju preko medija su za neznalice,zato ti je i dozvoljeno okupljanje u zatvorenom tipa kafici,restorani bez maski,da se sto prije zarazis i crknes...sve je to skontano ranije al narod ko narod,glup
evo ja garantujem neka zatvore na 15 dana kafane restorane neka svi rade posao online,samo neka rade prodavnice i apoteke u koje neces moci uci bez maske,vate u usima i naocalama,da ce virus nestat za 15 dana s tim da ga opet ne puste.
-
tukizahou
#1282 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je vec drugi par opanaka,za takve se glasa...
nije taj tek tako tu doso sto mu je bila zelja,ali to nije tema....
da je "glavnim" u interesu da se ovo sve zaustavi davno bi se zaustavilo ali nije,odgovara im ovaj haos u cijelom svijetu i sve dok im bude odgovaralo ovce ce da ga duvaju...
nije taj tek tako tu doso sto mu je bila zelja,ali to nije tema....
da je "glavnim" u interesu da se ovo sve zaustavi davno bi se zaustavilo ali nije,odgovara im ovaj haos u cijelom svijetu i sve dok im bude odgovaralo ovce ce da ga duvaju...
-
pyrocool1
#1283 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Bolji primjer zasto je takav tip ministar, od ovoga sta si ti shvatio iz ovog sto sam napisao, ne treba. 
-
tukizahou
#1284 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
ne treba ko hoce i moze da shvati ko nece i ne moze,jebi ga,ima problem sa kontanjem...
- Javier Pena
#1285 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Stižu vakcine u KS.Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, potvrdio je da predstavnici AstraZenece provjeravaju biografije njega i premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, a kako bi se potpisao ugovor o nabavi vakcina.
Vranić je izjavio da je riječ 200.000 doza vakcina za ovaj kantoina. Novac u iznosu od 2,5 miliona maraka doznačen je Zavodu zdravstvenog osiguranja KS.
Premijer Forto izjavio je ranije kako se Kanton Sarajevo obratio proizvođačima vakcina, ali da nisu htjeli komunicirati s njima već samo s državnim nivoom, dok su neke zahtijevale da se naruče mnogo veće količine vakcina koje bi, prema Fortinim riječima, bile prevelika i za Federaciju.
-
aldinjo
#1286 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A šta je prošle godine od sredine marta do sredine maja mjeseca?tukizahou wrote: ↑06/03/2021 12:48Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...Ali_G wrote: ↑06/03/2021 12:47Nije da nema iskustva. Svaki dosadasnji val je pocinjao isto, al dzaba kad uvijek ide prica ma nece dok balon ne pukne.
-
tukizahou
#1287 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kolko se sjecam dok nisu radili kafici i sisa barovi biljezili smo jako mali broj zarazenih a bilo bi jos manje da se pazilo na granici ko i kako ulazi...
U tim pocetcima nisi imao maske za kupit po apotekama....
Bio je tad nekad i bajram u tom periodu kolko me sluzi sjecanje....
-
Trappist
#1288 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
"Vranić: Preostalo nam je samo da šaljemo specijalne jedinice u ratnoj opremi u tržne centre"
Salji te specijalne jedinice na ulice da sprijece kriminal jebao te trzni centar i neodgovorni gradjani. U 2020 kriminal veci za 20% u odnosu na 2019 u KS on hoce specijalnu jediinicu da salje da vidi nose li ljudi maske. MARS VISE !
Salji te specijalne jedinice na ulice da sprijece kriminal jebao te trzni centar i neodgovorni gradjani. U 2020 kriminal veci za 20% u odnosu na 2019 u KS on hoce specijalnu jediinicu da salje da vidi nose li ljudi maske. MARS VISE !
-
kox
#1289 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/duga-ko ... /210306031
Prošle subote je ovdje testirana meni bliska osoba, jedno auto bilo ispred nje, iza niko. Danas ludnica.
Prošle subote je ovdje testirana meni bliska osoba, jedno auto bilo ispred nje, iza niko. Danas ludnica.
-
tukizahou
#1290 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja maloprije od carsije do otoke nisam vidio na cesti policajca a oni bi da salju specijalce
plase dzaba raju
plase dzaba raju
- Industrialyzer
#1291 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa procitajte nekad vise od naslova, nece vas ubitiTrappist wrote: ↑06/03/2021 14:41 "Vranić: Preostalo nam je samo da šaljemo specijalne jedinice u ratnoj opremi u tržne centre"
I onaj aldinjo prica o neustavnosti naredbe, i govori da nema potrebe da cita cijelu odluku. Njemu sve jasno iz naslova.
Ne budite duduci cijelog zivota.
- Arachnoidea
#1292 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nevjerovatno glup post ukoliko nije troll. Pa naravno da ako sve zatvoris i smanjis kontakte u potpunosti ovakav tip virusa ne moze opstati jer mu nakon sto ga imunitet trenutnog domacina savlada ili domacin umre treba novi domacin kako bi u njemu opstao. Biologija osnovne skole, nije nikakva teorija zavjere. Cuj izmislili sojeve, pustaju novetukizahou wrote: ↑06/03/2021 12:48Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...Ali_G wrote: ↑06/03/2021 12:47Nije da nema iskustva. Svaki dosadasnji val je pocinjao isto, al dzaba kad uvijek ide prica ma nece dok balon ne pukne.
-
tukizahou
#1293 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nista nije normalno jer mozes sve zatvorit na 15 dana onda opet otvorit sve,pustit na granici da ulazi ko hoce bez testa i nista dobio nisi,prema tome ne mudruj dzaba jer nisi ni malo pametan kako se predstavljasArachnoidea wrote: ↑06/03/2021 14:50Nevjerovatno glup post ukoliko nije troll. Pa naravno da ako sve zatvoris i smanjis kontakte u potpunosti ovakav tip virusa ne moze opstati jer mu nakon sto ga imunitet trenutnog domacina savlada ili domacin umre treba novi domacin kako bi u njemu opstao. Biologija osnovne skole, nije nikakva teorija zavjere. Cuj izmislili sojeve, pustaju novetukizahou wrote: ↑06/03/2021 12:48Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...Ali_G wrote: ↑06/03/2021 12:47
Nije da nema iskustva. Svaki dosadasnji val je pocinjao isto, al dzaba kad uvijek ide prica ma nece dok balon ne pukne.
evo ja garantujem neka zatvore na 15 dana kafane restorane neka svi rade posao online,samo neka rade prodavnice i apoteke u koje neces moci uci bez maske,vate u usima i naocalama,da ce virus nestat za 15 dana s tim da ga opet ne puste.normalna pojava da kada je virus izlozen tolikom spektru populacije vremenom mutira i dobija nove karakteristike.
Pricas o trolanju a sam to radis,nidje veze
Poredis virus koji je napravljen u laboratoriji da sjebe ljude sa drugim virusima,cisto neznanje,ne pametuj dzaba.
-
Safete Dilbere
#1294 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nisam znao da postoji bosanska gripa,hrvatska,grcka....jesi glup hahaArachnoidea wrote: ↑06/03/2021 14:50Nevjerovatno glup post ukoliko nije troll. Pa naravno da ako sve zatvoris i smanjis kontakte u potpunosti ovakav tip virusa ne moze opstati jer mu nakon sto ga imunitet trenutnog domacina savlada ili domacin umre treba novi domacin kako bi u njemu opstao. Biologija osnovne skole, nije nikakva teorija zavjere. Cuj izmislili sojeve, pustaju novetukizahou wrote: ↑06/03/2021 12:48Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...Ali_G wrote: ↑06/03/2021 12:47
evo ja garantujem neka zatvore na 15 dana kafane restorane neka svi rade posao online,samo neka rade prodavnice i apoteke u koje neces moci uci bez maske,vate u usima i naocalama,da ce virus nestat za 15 dana s tim da ga opet ne puste.normalna pojava da kada je virus izlozen tolikom spektru populacije vremenom mutira i dobija nove karakteristike.
- Arachnoidea
#1295 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Postoji preko 130 serotipova gripe ne provaljuj se bezveze.Safete Dilbere wrote: ↑06/03/2021 15:07Nisam znao da postoji bosanska gripa,hrvatska,grcka....jesi glup hahaArachnoidea wrote: ↑06/03/2021 14:50Nevjerovatno glup post ukoliko nije troll. Pa naravno da ako sve zatvoris i smanjis kontakte u potpunosti ovakav tip virusa ne moze opstati jer mu nakon sto ga imunitet trenutnog domacina savlada ili domacin umre treba novi domacin kako bi u njemu opstao. Biologija osnovne skole, nije nikakva teorija zavjere. Cuj izmislili sojeve, pustaju novetukizahou wrote: ↑06/03/2021 12:48
Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...
-
aldinjo
#1296 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
I prije i poslije zatvaranja je bio mali broj. Tek u drugoj polovini juna su počeli brojevi rasti.tukizahou wrote: ↑06/03/2021 14:28Kolko se sjecam dok nisu radili kafici i sisa barovi biljezili smo jako mali broj zarazenih a bilo bi jos manje da se pazilo na granici ko i kako ulazi...
U tim pocetcima nisi imao maske za kupit po apotekama....
Bio je tad nekad i bajram u tom periodu kolko me sluzi sjecanje....
-
Tempo
- ZeModerator
#1297 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
epidemiologija je nauka. ide se na faklutet 5 godina, pa na specijalizaciju, pa dugotrajna praxa, pa biti u toku sa novim saznanjima, pa virusologija i mikrobiologija, pa genetika, a ti coban.Safete Dilbere wrote: ↑06/03/2021 15:07Nisam znao da postoji bosanska gripa,hrvatska,grcka....jesi glup hahaArachnoidea wrote: ↑06/03/2021 14:50Nevjerovatno glup post ukoliko nije troll. Pa naravno da ako sve zatvoris i smanjis kontakte u potpunosti ovakav tip virusa ne moze opstati jer mu nakon sto ga imunitet trenutnog domacina savlada ili domacin umre treba novi domacin kako bi u njemu opstao. Biologija osnovne skole, nije nikakva teorija zavjere. Cuj izmislili sojeve, pustaju novetukizahou wrote: ↑06/03/2021 12:48
Nema tu druze valova i talasa virus je do sad trebao da oslabi a sto nije pa zato sto ga pustaju iznova i iznova...
-
Safete Dilbere
#1298 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Hahahaha daj mi dokaz za to sto pises da je bila nekad bosanska gripa u hrvatskoj i obrnuto.Arachnoidea wrote: ↑06/03/2021 15:11Postoji preko 130 serotipova gripe ne provaljuj se bezveze.Safete Dilbere wrote: ↑06/03/2021 15:07Nisam znao da postoji bosanska gripa,hrvatska,grcka....jesi glup hahaArachnoidea wrote: ↑06/03/2021 14:50
Nevjerovatno glup post ukoliko nije troll. Pa naravno da ako sve zatvoris i smanjis kontakte u potpunosti ovakav tip virusa ne moze opstati jer mu nakon sto ga imunitet trenutnog domacina savlada ili domacin umre treba novi domacin kako bi u njemu opstao. Biologija osnovne skole, nije nikakva teorija zavjere. Cuj izmislili sojeve, pustaju novenormalna pojava da kada je virus izlozen tolikom spektru populacije vremenom mutira i dobija nove karakteristike.
- Arachnoidea
#1299 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Samo tvoje postojanje i postovi koje piskaras su dokaz postojanja upravo takve mutacije.Safete Dilbere wrote: ↑06/03/2021 15:13Hahahaha daj mi dokaz za to sto pises da je bila nekad bosanska gripa u hrvatskoj i obrnuto.Arachnoidea wrote: ↑06/03/2021 15:11Postoji preko 130 serotipova gripe ne provaljuj se bezveze.Safete Dilbere wrote: ↑06/03/2021 15:07
Nisam znao da postoji bosanska gripa,hrvatska,grcka....jesi glup haha
-
Safete Dilbere
#1300 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Dzaba tebi pujdo moj sve to bosanka gripa ne postoji kao ni hrvatska tako da bi te zamolio da pametujes na fakultetu hahaTempo wrote: ↑06/03/2021 15:12epidemiologija je nauka. ide se na faklutet 5 godina, pa na specijalizaciju, pa dugotrajna praxa, pa biti u toku sa novim saznanjima, pa virusologija i mikrobiologija, pa genetika, a ti coban.Safete Dilbere wrote: ↑06/03/2021 15:07Nisam znao da postoji bosanska gripa,hrvatska,grcka....jesi glup hahaArachnoidea wrote: ↑06/03/2021 14:50
Nevjerovatno glup post ukoliko nije troll. Pa naravno da ako sve zatvoris i smanjis kontakte u potpunosti ovakav tip virusa ne moze opstati jer mu nakon sto ga imunitet trenutnog domacina savlada ili domacin umre treba novi domacin kako bi u njemu opstao. Biologija osnovne skole, nije nikakva teorija zavjere. Cuj izmislili sojeve, pustaju novenormalna pojava da kada je virus izlozen tolikom spektru populacije vremenom mutira i dobija nove karakteristike.