Još uvijek mislim da onda Ćiro nije trebao dati ostavku. Jesmo ispali u baražu, ali od mnogo jače ekipe i (koliko se sjećam) nije bilo do njega. Igrali smo lijepo, bili motivirani i grizli teren. To je još držalo za vrijeme Safeta do SP-a u Brazilu (tačnije: do prijateljskih utakmica pred SP), a onda pad koji i dalje traje.Haris033 wrote:Savez (Begić) i Prosinečki out! Koliko godina je ex direktor aerodroma na čelu Saveza!? Čime je on to toliko zaslužio!? Sve podsjeca na Pušinu, Pašalića, Ušanovića.. Mafija u Savezu kao i na čelu države..
A repki treba neko ko će ih motivisati pred svaku utakmicu, baš kao što je to radio Ćiro..
Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Laplace
#1276 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
- Altsa
#1277 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Mrtav konj se ne moze motivisati pa taman da imas 100 Ćira.Laplace wrote:Još uvijek mislim da onda Ćiro nije trebao dati ostavku. Jesmo ispali u baražu, ali od mnogo jače ekipe i (koliko se sjećam) nije bilo do njega. Igrali smo lijepo, bili motivirani i grizli teren. To je još držalo za vrijeme Safeta do SP-a u Brazilu (tačnije: do prijateljskih utakmica pred SP), a onda pad koji i dalje traje.Haris033 wrote:Savez (Begić) i Prosinečki out! Koliko godina je ex direktor aerodroma na čelu Saveza!? Čime je on to toliko zaslužio!? Sve podsjeca na Pušinu, Pašalića, Ušanovića.. Mafija u Savezu kao i na čelu države..
A repki treba neko ko će ih motivisati pred svaku utakmicu, baš kao što je to radio Ćiro..
- Laplace
#1278 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Da. Grčka nije bila neka velesila kad je osvojila EP, ali su bili motivirani.°u° wrote:Nije problem što smo mi igrački osrednja reprezentacija, nismo jedini. Problem je što smo mentalno i karakterno ispodprosječna, i ne samo u fudbalu.House wrote:Pjanić: Mi smo osrednja reprezentacija
![]()
![]()
Tako je! Dosta vise kurcenja
Svjetsko je pokazalo da ausajderi i prosjeci mogu uspješno da igraju protiv na papiru mnogo jačih. Neki su naučili, mi nikad nećemo.
Biće da nije problem ni u treneru/selektoru ni u nedostatku kvalitetnih igrača, nego u nedostatku patriotizma (imamo ga na riječima, ne baš i na djelu). Uvijek je bilo: bori se u klubu (tu daju pare), u reprezentaciji samo ako trebaš da se prodaš.
- Laplace
#1279 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
I to. Mislim na tadašnju reprezentaciju, koja nije bila mrtav konj.Altsa wrote:Mrtav konj se ne moze motivisati pa taman da imas 100 Ćira.Laplace wrote:Još uvijek mislim da onda Ćiro nije trebao dati ostavku. Jesmo ispali u baražu, ali od mnogo jače ekipe i (koliko se sjećam) nije bilo do njega. Igrali smo lijepo, bili motivirani i grizli teren. To je još držalo za vrijeme Safeta do SP-a u Brazilu (tačnije: do prijateljskih utakmica pred SP), a onda pad koji i dalje traje.Haris033 wrote:Savez (Begić) i Prosinečki out! Koliko godina je ex direktor aerodroma na čelu Saveza!? Čime je on to toliko zaslužio!? Sve podsjeca na Pušinu, Pašalića, Ušanovića.. Mafija u Savezu kao i na čelu države..
Protiv Grčke je juče igrala ekipa zombija, izgleda.
-
Nadzorna_ploca
#1280 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Ciro?
Uozbiljite se.
Stvari se rjesavaju od premijer lige. Kad nju dovedemo u red koliko toliko i repka ce osjetiti poboljsanje.
I btw kad sam procitao da cr Prosinecki razgovarati sa Begicem muka mi je dosla. Ko je Begic? Kakvi nam to ljudi vode nogomet. Ovo je jebena sramota, repka koja kurcu ne vrijedi.
Uozbiljite se.
Stvari se rjesavaju od premijer lige. Kad nju dovedemo u red koliko toliko i repka ce osjetiti poboljsanje.
I btw kad sam procitao da cr Prosinecki razgovarati sa Begicem muka mi je dosla. Ko je Begic? Kakvi nam to ljudi vode nogomet. Ovo je jebena sramota, repka koja kurcu ne vrijedi.
- strong69
#1281 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Ja ne znam nikoga ko misli da smo mi neka sila. Jesmo osrednja reprezentacija sa 2 ili 3 vrhunska igraca (Pjanic, Dzeko i donekle Kolasinac). Pobogu, niko nije ocekivao prvo mjesto u grupi. Svi smo ocekivali da cemo pored Finske, Armenije, Lihtestajna i Grcke jedino u Grcima imati ozbiljnog protivnika za to 2. mjesto.House wrote:Pjanić: Mi smo osrednja reprezentacija
![]()
![]()
Tako je! Dosta vise kurcenja
Nabiju ih Finci i Armenci i onda kukamo i trazimo izgovore. Ako smi mi osrednji a jesmo u koju grupu spadaju Finska, Grcka i Armenija?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1282 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Pa nisi sila, ali razvališ tu Finsku kući i ideš Grčkoj koja je izgubila sve šanse i koja igra sa podmlađenim sastavom.strong69 wrote:
Ja ne znam nikoga ko misli da smo mi neka sila. Jesmo osrednja reprezentacija sa 2 ili 3 vrhunska igraca (Pjanic, Dzeko i donekle Kolasinac). Pobogu, niko nije ocekivao prvo mjesto u grupi. Svi smo ocekivali da cemo pored Finske, Armenije, Lihtestajna i Grcke jedino u Grcima imati ozbiljnog protivnika za to 2. mjesto.
Nabiju ih Finci i Armenci i onda kukamo i trazimo izgovore. Ako smi mi osrednji a jesmo u koju grupu spadaju Finska, Grcka i Armenija?
Realno bi to svakoj reprezentaciji bila prednost osim, izgleda, našoj.
- mO k3
#1283 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Tomahawk11 wrote:Pa nisi sila, ali razvališ tu Finsku kući i ideš Grčkoj koja je izgubila sve šanse i koja igra sa podmlađenim sastavom.strong69 wrote:
Ja ne znam nikoga ko misli da smo mi neka sila. Jesmo osrednja reprezentacija sa 2 ili 3 vrhunska igraca (Pjanic, Dzeko i donekle Kolasinac). Pobogu, niko nije ocekivao prvo mjesto u grupi. Svi smo ocekivali da cemo pored Finske, Armenije, Lihtestajna i Grcke jedino u Grcima imati ozbiljnog protivnika za to 2. mjesto.
Lulić: Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", rekao je Lulić, na šta mu je Handanović odgovorio:
"Kod nas nije bilo tako. Kod nas je bilo ozbiljno", rekao je golman Intera.
ne bi me iznenadilo da su noc prije pili , jer su bili sigurni u svoju pobjeduu ....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1284 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Ko pio, nema više te ekipe, ovo su sve neki šminkeri i dudlači onih crijeva.
- Romanista 101%
#1285 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Rodjeni luzeri!
- strong69
#1286 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Slazem se s tobom i ne mogu ni da komentarisem Pjanicevu izjavu. Govori jako mnogo o njima. Negativno.Tomahawk11 wrote:
Pa nisi sila, ali razvališ tu Finsku kući i ideš Grčkoj koja je izgubila sve šanse i koja igra sa podmlađenim sastavom.
-
Nadzorna_ploca
#1287 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Tri magicne rijeci - Safet Susic Pape.
Zadnji put smo lopte igrali sa njim na celu. I ko zna kad cemo opet. Tuzno.
I btw hoce li se iko oglasiti od novinara i spomenuti Savez, grobare bh fudbala?
I btw hoce li se iko oglasiti od novinara i spomenuti Savez, grobare bh fudbala?
- Altsa
#1288 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Pape ispade mag ali isto tako Pape je imao igrace kojima ovi danasnji ne mogu ni kopacke cistiti.Nadzorna_ploca wrote:Tri magicne rijeci - Safet Susic Pape.
-
Nadzorna_ploca
#1289 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Oprosti ali glup argument. Ubili nas Finci i Armenci i Grci koji nemaju ni po jednog igraca.Altsa wrote:Pape ispade mag ali isto tako Pape je imao igrace kojima ovi danasnji ne mogu ni kopacke cistiti.Nadzorna_ploca wrote:Tri magicne rijeci - Safet Susic Pape.
- Logovan
- Thorgerson
#1291 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Grcima svaka cast.
Da ne govorim da nas je sudija pogurao bukvalno u 2-3 situacije. Toliko, da me je bilo malo i stid.
Da ne govorim da nas je sudija pogurao bukvalno u 2-3 situacije. Toliko, da me je bilo malo i stid.
- Altsa
#1292 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
nisi me shvatio. hocu da kazem da je Pape za žutog nakon ovakve igre u ovim kvalifikacijama ispao mag, a takoder si svojim postom potvrdio moju tvrdnju da je Pape imao mnogo bolje igrace.Nadzorna_ploca wrote:Oprosti ali glup argument. Ubili nas Finci i Armenci i Grci koji nemaju ni po jednog igraca.Altsa wrote:Pape ispade mag ali isto tako Pape je imao igrace kojima ovi danasnji ne mogu ni kopacke cistiti.Nadzorna_ploca wrote:Tri magicne rijeci - Safet Susic Pape.
- kamen spoticanja
#1293 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Dzeko da se izbaci jer nas koci
I Pjanic
A i Šehic
I Pjanic
A i Šehic
- mO k3
#1294 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Thorgerson wrote:Grcima svaka cast.
hahhahah da da isto sam mislio pogotovo pri kraju ...
- dječak sa šibicama
#1295 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Malo prevrtio snimku drugog poluvremena, isto grogirani bokser, ne postoje linije, nema razmaka izmedju odbrane i veze, 8 igraca nekad i 9 stoji na 20 metara od gola, nema energije niti volje niti zelje a cini mi se najmanje snage.
Najgora utakmica kvalifikacija, u Armeniji su se i stvarale sanse, sinoc osim gola bukvalno nista. Mozda onaj sut Gojaka sa pocetka.
Inace vecina ekipa ima taj problem sa ovim rasporedom kvalifikacija sada, ali ovi su bas bili iscijedjeni.
Kontam pricu "prosjecna smo reprezentacija" ali to bi bilo vode da se igra protiv Belgije i Njemacke recimo, pa ne mozes bolji su i tacka. Finska, Armenija, Grcka koja je vjerovatno najslabija u zadnjih 15 godina. Tu i prosjecna reprezentacija mora bolje.
Najgora utakmica kvalifikacija, u Armeniji su se i stvarale sanse, sinoc osim gola bukvalno nista. Mozda onaj sut Gojaka sa pocetka.
Inace vecina ekipa ima taj problem sa ovim rasporedom kvalifikacija sada, ali ovi su bas bili iscijedjeni.
Kontam pricu "prosjecna smo reprezentacija" ali to bi bilo vode da se igra protiv Belgije i Njemacke recimo, pa ne mozes bolji su i tacka. Finska, Armenija, Grcka koja je vjerovatno najslabija u zadnjih 15 godina. Tu i prosjecna reprezentacija mora bolje.
- mO k3
#1296 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
odgvor o tvrdim da su bili pijani ... pa onako bi i ja igrao na terenu trijezan
- Tesla Edison
#1297 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Ovo je razlog svih naših neuspjeha i tačka.mO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Pa nisi sila, ali razvališ tu Finsku kući i ideš Grčkoj koja je izgubila sve šanse i koja igra sa podmlađenim sastavom.strong69 wrote:
Realno bi to svakoj reprezentaciji bila prednost osim, izgleda, našoj.Lulić: Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", rekao je Lulić, na šta mu je Handanović odgovorio:
"Kod nas nije bilo tako. Kod nas je bilo ozbiljno", rekao je golman Intera.
ne bi me iznenadilo da su noc prije pili , jer su bili sigurni u svoju pobjeduu ....
Nemamo karantenu, trening centar prdi prazan, igrači kad dođu odmah u Miris na šišu, kolači, rodbina.
Gori smo od San Marina.
- p206
#1298 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
pa nismo baš mrtav konj... pogledaj Island.. sta znači trener i motivator, a broj profesionalnih igrača koje imaju manji od 1000.Altsa wrote:Mrtav konj se ne moze motivisati pa taman da imas 100 Ćira.Laplace wrote:Još uvijek mislim da onda Ćiro nije trebao dati ostavku. Jesmo ispali u baražu, ali od mnogo jače ekipe i (koliko se sjećam) nije bilo do njega. Igrali smo lijepo, bili motivirani i grizli teren. To je još držalo za vrijeme Safeta do SP-a u Brazilu (tačnije: do prijateljskih utakmica pred SP), a onda pad koji i dalje traje.Haris033 wrote:Savez (Begić) i Prosinečki out! Koliko godina je ex direktor aerodroma na čelu Saveza!? Čime je on to toliko zaslužio!? Sve podsjeca na Pušinu, Pašalića, Ušanovića.. Mafija u Savezu kao i na čelu države..
- Bosanski_kralj
#1299 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
O čemu mi pričamo, sve je jasno.mO k3 wrote:odgvor o tvrdim da su bili pijani ... pa onako bi i ja igrao na terenu trijezan
Džeko kriv.
- DaysleepeR
#1300 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
I trebamo se postaviti kao nize osrednja reprezentacija pa da nam je svaka utakmica izazov a ne da upisujemo pobjede unaprijed (Finska, Armenija, Grcka).
Mi da smo juce uzeli realno bi kontali da mozemo pobjediti Italiju u Zenici...
Ovaj ciklus je gotov, u barazu ce tek da bude debakl, sve i jedna reprezentacija koja nas ceka je bolja od nas
Mi da smo juce uzeli realno bi kontali da mozemo pobjediti Italiju u Zenici...
Ovaj ciklus je gotov, u barazu ce tek da bude debakl, sve i jedna reprezentacija koja nas ceka je bolja od nas