Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze i prijedlog nekog da je brz, ima 500 GB i iznad memorije, operativni sistem do 1500 KM?
Nikad ne bi kupio za 1500 KM ovako staru generaciju procesora.
Kupi HP sa Ryzenom i 16 gb rama u alu. kucistu za ove pare.
Nit preporucujem tu navedenu radnju, jer se ne drze dogovora. Kazu da imaju, ti dodjes oni nemaju i pokusavaju cijelo vrijeme da ti "uvale" model koji imaju na lageru.
Last edited by kabal1337 on 07/05/2022 17:05, edited 1 time in total.
Lenovo ako ces kupovati gledaj Thinkpad, ja imam jedan i odlican je stvarno dugo baterija traje, jednostavan za rastavljanje.
Ovo mi je 3 HP laptop, nema sta nisu prosli nikada nisam imao kvar.
Ako ti plastika ne smeta potrazi ovaj model
HP 15s-eq2023nm Mozes ga pronaci za 1200 KM, i mnogo bolja je opcija od onog Lenovo
Last edited by kabal1337 on 07/05/2022 17:30, edited 1 time in total.
Lenovo ako ces kupovati gledaj Thinkpad, ja imam jedan i odlican je stvarno dugo baterija traje, jednostavan za rastavljanje. Ovo mi je 3 HP laptop, nema sta nisu prosli nikada nisam imao kvar.
Ako ti plastika ne smeta potrazi ovaj model
HP 15s-eq2023nm Mozes ga pronaci za 1200 KM, i mnogo bolja je opcija od onog Lenovo
Boldirano mogu potvrditi. HP G7 255 je u pitanju. Časa soka prolivena na tastaturu dok je bio upaljen, ispadao i dalje radi bez ikakvih problema
DonieBrasco wrote: ↑07/05/2022 16:58
Mozda sacekati kraj godine, praznike, black friday mozda se ugrabi nesto jace za dobru cijenu.
tesko ce izdrzat ekran toliko, moram brze ga zamjenit, spustim ekran skroz nadole, stane titrat slika, ali onda zamuceno vidim sliku, da mi je neku semu napravit, pola da platim kesom, ostatak na otplatu, preko invalidnine, uzeo bi nov, ali kako smo razmislili bolje polovan
DonieBrasco wrote: ↑07/05/2022 16:58
Mozda sacekati kraj godine, praznike, black friday mozda se ugrabi nesto jace za dobru cijenu.
tesko ce izdrzat ekran toliko, moram brze ga zamjenit, spustim ekran skroz nadole, stane titrat slika, ali onda zamuceno vidim sliku, da mi je neku semu napravit, pola da platim kesom, ostatak na otplatu, preko invalidnine, uzeo bi nov, ali kako smo razmislili bolje polovan
Ne znam iskreno da li negdje imaju akcije ili neke pogodonosti, ali opet nemoj se zaletati da nesto kupis kasnije se pokajes.
Ne znam iskreno da li negdje imaju akcije ili neke pogodonosti, ali opet nemoj se zaletati da nesto kupis kasnije se pokajes.
zato i odgadzamo, i zbog bolesti, najvise smo zbog nje i odgodili kupnju
Vrijedi li ovo ovih para. Realno, nisu neke velike pare.
Trazim nešto za ličnu/poslovnu upotrebu. Koristi se office, Photoshop, Wordpress, Abby finereader, Chrome, Youtube. Dakle ništa zahtijevno, čini mi se.
Minimun zahtijeva je neki SSD disk, 8 GB Ram-a, grafika može i integrisana, može i bez optike ali da ima HDMI port.
Vrijedi li ovo ovih para. Realno, nisu neke velike pare.
Trazim nešto za ličnu/poslovnu upotrebu. Koristi se office, Photoshop, Wordpress, Abby finereader, Chrome, Youtube. Dakle ništa zahtijevno, čini mi se.
Minimun zahtijeva je neki SSD disk, 8 GB Ram-a, grafika može i integrisana, može i bez optike ali da ima HDMI port.
Sto bi se reklo, normala... Mada za 1000 ne bih kupovao nov laptop...
Ganjaj 16gb, nije velika razlika.
A koristiti Photoshop sa 8GB… Bolje 16
Ili barem da ima opciju 8+8 da mozes kasnije ubaciti jos 8 jer na vecini ovog sranja dolazi solidered RAM i nema mijenjanja.
U ponudi bht webshopa Lenovo ideapad gaming 3 i Legion 5 pro bez navođenja sa kojim grafikama dolaze. Jel neko slučajno uzimao sa kojim grafikama dolaze ?
febo_acm wrote: ↑25/05/2022 21:06
Integrisane 99%, zavisi od cpu.
Ne mogu biti kad su upitanju gaming laptopi. Evo odgovora na email na upit o detaljima;
"Prikazani tehnički podaci su dobijeni od strane proizvođača uređaja. Zbog mogućih promjena od strane proizvođača ili ljudskih grešaka, BH Telecom ne odgovara za tačnost navedenih podataka.
Detaljnije specifikacije uređaja provjerite na internet stranici proizvođača. Stvarna količina slobodne interne memorije može varirati i zavisi od instaliranog software-a na uređaju."
Ima li još neko problem da mu ne odgovara mat ekran laptopa/racunara. Laptopa sa glossy ekranima sve manje i rjeđe naći, međutim meni su dosta prijatniji za duže gledanje od mat. Iako svi kažu da su mat ugodniji oku kod mene naopako.