(s)Republika Hrvatska 1990/1995

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
duga devetka

#1276 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

Ma BiH je tada bila poligon JNA i cetnika u napadu na Hrvatsku i to je to. Hrvati su se morali braniti. I da bude opet, opet bi isto bilo. Ovo sto prica dragan.s je istina. Te cetnike i rezerviste je docekao Daidza u zasjedi u Cepikucama i dosta ih je izginulo tu. Znam licno ljude koji su bili tu i vecina ih je kasnije otisla u 'Ludvig Pavlovic'.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1277 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by _BataZiv_0809 »

E cuj "Ludvig Pavlovic" :-)
duga devetka

#1278 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

Jeste. Postrojba HVO-a 'Ludvig Pavlovic', sta nije jasno?
dječak sa šibicama

#1279 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by dječak sa šibicama »

Sta fali Ludvigu Pavlovicu, ahbab Blaza Kraljevica iz ustaske emigracije, a posto je ustasa Blaz Kraljevic general Armije BiH i omiljena licnost u Sarajvu, zar nije onda i Ludvig Pavlovic u istom rangu :oops:
PM72

#1280 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by PM72 »

Falio mu je metak u čelo 1972 kad je sa ostalim ustašama napravio teroristički upad u Bugojno.Pošto je bio najmlađi zarobljenik i nakon što je ispričao i što nije znao - Tito mu je poštedio život i osuđen je na 20 godina robije...

trebalo je govno ubit' još na Raduši.
dječak sa šibicama

#1281 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Summa summarE, Hrvati pobijedili, Srbi pizde i danas, Bosnjaci malkice ljubomorni na Hrvate :D

Pa se razvrstajte :D
PM72

#1282 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by PM72 »

a gdje si ti u toj podjeli? Pošto si dao petama vjetra kad je bilo najteže...
duga devetka

#1283 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

PM72 wrote:Falio mu je metak u čelo 1972 kad je sa ostalim ustašama napravio teroristički upad u Bugojno.Pošto je bio najmlađi zarobljenik i nakon što je ispričao i što nije znao - Tito mu je poštedio život i osuđen je na 20 godina robije...

trebalo je govno ubit' još na Raduši.
:D
Zokipfc

#1284 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by Zokipfc »

PM72 wrote:...
Jel' ovo figurativno ili je zaista Tito pomilovao Ludviga?
PM72

#1285 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by PM72 »

Zokipfc wrote:
PM72 wrote:...
Jel' ovo figurativno ili je zaista Tito pomilovao Ludviga?
Kažu da je lično uticao na sudsko vijeće da dobije zatvorsku kaznu a ne smrtnu kao ostali.Nego,da se vratimo na temu dok nije naišao Šahbaz,odmah će nas opominjati. :D
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1286 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by Woody »

Pa ko je onda taj Šahbaz, više? Ko je on?

patriot_1

#1287 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by patriot_1 »

trocadero wrote:
patriot_1 wrote:Traumatično je biti Srbin u BiH danas.
Moćni,osvojiše 70% BiH a onda ,,kad se Muslimani i Hrvati složiše,kad se jedni i drugi koliko-toliko naoružaše,pa Hrvati iz Hrvatske udariše dole na jugu,ode zamalo i Trebinje i Banja Luka!
da nije netko izvana rekao "Stop",ode B.Luka u ruke Hrvata i Bošnjaka!A Trebinje još prije!Zato sad i lijepite tu takve laži,isfrustrirani do daske!
A danas,Hrvati se ne osjećaju svoji na svome,ni u Sarajevu kojeg su branili skupa sa Musimanima,tako jednom lipo reče Josip Pejaković:"Odoše moja djeca iz Sarajeva,otići ću i ja,nisam ja djecu pravio da živim bez njih!"
A Bosanac,samo takav!
:shock: :lol:
Nemoj vise zivota ti.Idi gledaj crtani pinjate dok se boje ne rastope.
To ti meni koji sam bio od Cavtata do Zvekovice,Konavla,Brgata,Vitaljine ,,nažalost ne i do Ravnog!
Crnogorci pobjegoše,Trebinjci pomisliše da će sad oni zauzeti Konavle i Cavtat ali ih naši dočekaše i utekoše i oni!I to domaći dečki,Konavoska bojna Konavle 163. brigada Hrvatske vojske!

No ajmo ozbiljnjije,uglavnom se zamjera Htvatima iz BiH jer su se uglavnom htjeli odvojiti i pricjepiti Hrvatskoj!
I što je tu čudno?BiH već razvaljena od JNA i Bosanskih Srba,većina teritorija iste se planira pricjepiti Srbiji kao i dio Hrvatske okupiran od istih ,Alija nakon napada na Hrvatsko mjesto Ravno kaže:"Ovo nije vaš rat",kao Musliman upućuje poruku kome?Muslimanima.Hrvati se osjećaju izdani od vlastitog predsjednika i eto belaja!
Da je Crna Gora tada bila posebna država,da je nastanjena isključivo Muslimanima,nebi li i Bosanski Muslimani pristali na to da se njoj pricjepe?
Pogotovo ako sa te strane dođe poruka:"Ajte vi ujedinite to što vam je ostalo sa nama!"
Dakle logično!
Lukava lija Milošević i ekipa su tu Franju Tuđmana navukli na tanak led!Nije trebao pristati na podjelu,Gojko je tu (Sušak) odigrao glavnu ulogu!
Kako rekoh,ako su Milošević i ekipa(tajne službe) uspjele zaratiti Muslimane protiv Muslimana,đe neće Hrvate i Muslimane?
Koliko znam ,puno više mjesta u BiH osim homogene(donekle) Hercegovine je napadala Armija BiH gdje su Hrvati živjeli nego što je HVO napadao mjesta nastanjena Muslimanima!
I pritom je bilo gadnih zločina!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1288 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote:Summa summarE, Hrvati pobijedili, Srbi pizde i danas, Bosnjaci malkice ljubomorni na Hrvate :D

Zivo me zanima gdje si se ti razvrstao :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1289 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by _BataZiv_0809 »

duga devetka wrote:Jeste. Postrojba HVO-a 'Ludvig Pavlovic', sta nije jasno?
Nije jasan princip davanja imena postrojbi po osudjenom teroristi.
duga devetka

#1290 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

_BataZiv_0809 wrote:
duga devetka wrote:Jeste. Postrojba HVO-a 'Ludvig Pavlovic', sta nije jasno?
Nije jasan princip davanja imena postrojbi po osudjenom teroristi.
Za nekoga terorista a za nekoga heroj.
jadranom plovim

#1291 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by jadranom plovim »

patriot_1 wrote:
trocadero wrote:
patriot_1 wrote:Traumatično je biti Srbin u BiH danas.
Moćni,osvojiše 70% BiH a onda ,,kad se Muslimani i Hrvati složiše,kad se jedni i drugi koliko-toliko naoružaše,pa Hrvati iz Hrvatske udariše dole na jugu,ode zamalo i Trebinje i Banja Luka!
da nije netko izvana rekao "Stop",ode B.Luka u ruke Hrvata i Bošnjaka!A Trebinje još prije!Zato sad i lijepite tu takve laži,isfrustrirani do daske!
A danas,Hrvati se ne osjećaju svoji na svome,ni u Sarajevu kojeg su branili skupa sa Musimanima,tako jednom lipo reče Josip Pejaković:"Odoše moja djeca iz Sarajeva,otići ću i ja,nisam ja djecu pravio da živim bez njih!"
A Bosanac,samo takav!
:shock: :lol:
Nemoj vise zivota ti.Idi gledaj crtani pinjate dok se boje ne rastope.
To ti meni koji sam bio od Cavtata do Zvekovice,Konavla,Brgata,Vitaljine ,,nažalost ne i do Ravnog!
Crnogorci pobjegoše,Trebinjci pomisliše da će sad oni zauzeti Konavle i Cavtat ali ih naši dočekaše i utekoše i oni!I to domaći dečki,Konavoska bojna Konavle 163. brigada Hrvatske vojske!

No ajmo ozbiljnjije,uglavnom se zamjera Htvatima iz BiH jer su se uglavnom htjeli odvojiti i pricjepiti Hrvatskoj!
I što je tu čudno?BiH već razvaljena od JNA i Bosanskih Srba,većina teritorija iste se planira pricjepiti Srbiji kao i dio Hrvatske okupiran od istih ,Alija nakon napada na Hrvatsko mjesto Ravno kaže:"Ovo nije vaš rat",kao Musliman upućuje poruku kome?Muslimanima.Hrvati se osjećaju izdani od vlastitog predsjednika i eto belaja!
Da je Crna Gora tada bila posebna država,da je nastanjena isključivo Muslimanima,nebi li i Bosanski Muslimani pristali na to da se njoj pricjepe?
Pogotovo ako sa te strane dođe poruka:"Ajte vi ujedinite to što vam je ostalo sa nama!"
Dakle logično!
Lukava lija Milošević i ekipa su tu Franju Tuđmana navukli na tanak led!Nije trebao pristati na podjelu,Gojko je tu (Sušak) odigrao glavnu ulogu!
Kako rekoh,ako su Milošević i ekipa(tajne službe) uspjele zaratiti Muslimane protiv Muslimana,đe neće Hrvate i Muslimane?
Koliko znam ,puno više mjesta u BiH osim homogene(donekle) Hercegovine je napadala Armija BiH gdje su Hrvati živjeli nego što je HVO napadao mjesta nastanjena Muslimanima!
I pritom je bilo gadnih zločina!
Ja ti kazem, takve lazi i mitomaniju mozes prodavati na onom vasem forumu, ovdje nas ima hvala Bogu koji znamo sta se desavalo :

1) Izjava " ovo nije nas rat , ne idite u Hrvatsku da se borite " je 1991 i od Zagreba a i Beograda oznacena kao podrska Hrvatskoj i tek je krajem 1992 na 1993 ovaj dio " ovo nije nas rat " izvucen iz konteksta kao opravdanje agresije Hr na bosnu i Hercegovinu.
Ako tvrdis da je vec 1991 oznaceno djelovanje Predsjednika Predsjednistva protiv katolika zasto je onda HDZ kao tadasnji a i danasnji samozvani predstavnik BIH katolika ostao u Predsjednistvu za koju tvrdite da je bila protiv njih ?
Zasto i danas glasate za HDZ BiH koji je po vasoj tvrdnji vec 1991 stao protiv Hrvatske i katolika ?
Zasto danas glasate za Dragana Covica koji je 1991 popravljao avione JNA ?

2) Ovo sam vec postavio ali ako tebi nije mrsko postavljati ociglednu mitomaniju nije ni meni mrsko da je pokazem kakvima se lazima koristite:

Nisu nikada ni Srbi napadali tamo gdje su katolici bili u vecini u Hrvatskoj ali ih opet proglasise za agresore i protjerase preko 250 000 ljudi.
Ali da ipak pogledamo i u Bosni i Hercegovini : Bugojno, Travnik, Fojnica, Kakanj, Gornji Vakuf, Novi Travnik, Mostar..svuda su tu Bosnjaci bili vecina pa ih opet kvislinzi napadose.

a uz to imamo i :

Therefore, the Chamber finds by a majority that a joint criminal enterprise existed and had as its ultimate goal the establishment of a Croatian territorial entity with part of the borders of the Croatian Banovina of 1939 to enable a reunification of the Croatian people. This Croatian territorial entity in BiH was either to be united with Croatia following the prospective dissolution of BiH, or become an independent state within BiH with direct ties to Croatia.
The Chamber finds, again by a majority, that as early as December 1991, the leadership of the Croatian Community of Herceg-Bosna (which included Mate Boban, President of the Croatian Community (and later Republic) of Herceg-Bosna) and Croatian leaders (including Franjo Tu|man, the President of Croatia) deemed that in order to achieve the ultimate goal, namely the establishment of a Croatian territorial entity as previously described, it was necessary to modify the ethnic composition of the territories claimed to be part of the Croatian Community of Herceg-Bosna.
3) Ako nije cudno da se katolici iz BiH kroz UZP pripoje Hr zasto je cudno da se Srbi iz Hr pripoje Srbiji ?
Zbog toga je Hr protjerala 300 000 ljudi , pobila na hiljade, popalila na desetine hiljada kuca, okupirala na desetine srpskih gradova i sela ako nije cudno da se neko zeli pripojiti drugoj drzavi ?
Ako njihova zelja da se pripoje Srbiji nije cudna onda je cudno da je Hr sve to radila zbog njihove zelje. I ti i ostali koji imate pasose Hr , glasate na izborima u Hr zasto prvo tu ne pokrente pitanje odgovornosti i na kraju ne ponudite Srbima iz Hr ono sto ste zeljeli vi u Bosni i Hercegovini ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1292 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by _BataZiv_0809 »

duga devetka wrote: Za nekoga terorista a za nekoga heroj.
Pravosnazno presudjen za terorizam.
duga devetka

#1293 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

Ovdje se neki satraše da dokažu nedokazivo :-)
Hajde ti plovi jadranom i živ i zdrav bio. Čuj Srbi nisu napadali tamo gdje su Hrvati u većini. Pa čovječe kako te nije sramota ovako nešto provaljivat?
triiksa

#1294 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by triiksa »

Hrvati do 1941. nikakvih problema sa domacim srbima nisu imali. Kad je Radić ubijen, hrvatski srbi su stali na stranu zastupnika HSS. Od 1941. hrvati domicilne srbe proglašavaju za neprijatelja broj 1 jer ni na čemu drugom Pavelić nije mogao graditi nacionalnu homogenizaciju nakon predaje hrvatskih teritorija italijanima. Uslijedilo je ono sto je uslijedilo tokom 2. sv. rata, iz toga su ostali neraščišćeni računi i takvo stanje ostaje do danas, sa malom vjerovatnocom da će se ikada promijeniti. Sve ostalo je samo logičan slijed stvari.
U svakom slučaju, hrvati su na dobitku, srbi na gubitku, bošnjaci čekaju da im neko drugi riješi probleme.
dječak sa šibicama

#1295 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

_BataZiv_0809 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Summa summarE, Hrvati pobijedili, Srbi pizde i danas, Bosnjaci malkice ljubomorni na Hrvate :D

Zivo me zanima gdje si se ti razvrstao :thumbup:
Cestitke hrvatskoj vojsci na velicanstvenoj pobjedi :)
dječak sa šibicama

#1296 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

triiksa wrote:Hrvati do 1941. nikakvih problema sa domacim srbima nisu imali. Kad je Radić ubijen, hrvatski srbi su stali na stranu zastupnika HSS. Od 1941. hrvati domicilne srbe proglašavaju za neprijatelja broj 1 jer ni na čemu drugom Pavelić nije mogao graditi nacionalnu homogenizaciju nakon predaje hrvatskih teritorija italijanima. Uslijedilo je ono sto je uslijedilo tokom 2. sv. rata, iz toga su ostali neraščišćeni računi i takvo stanje ostaje do danas, sa malom vjerovatnocom da će se ikada promijeniti. Sve ostalo je samo logičan slijed stvari.
U svakom slučaju, hrvati su na dobitku, srbi na gubitku, bošnjaci čekaju da im neko drugi riješi probleme.
Nije tacno. Srbi su u Hrvatskoj imali itekako jaku velikosrpsku struju, koja je djelovala cak i u Zagrebu. Imali su svoj casopis Srbobran koji je izlazio u Zagrebu i otvoreno je promicao velikosrpske ideje, pansrpstvo. I to jos u vrijeme AU monarhije.
U Kraljevini su se tek raspojasali, promicane su ideje koje je Seselj cisto prepisao od tadasnjih velikosrba, "istraga poturica", "istraga arnauta", Hrvati ne postoje vec katolicki Srbi, muslimani da se vrate na pradedovsku veru ili da sele u Anadoliju.

Covjece, te ideje nije izmislio Seselj, niti neki cetnik 1990. i neke, vec velikosrpska ideja od prije 100 i vise godina.
trocadero

#1297 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by trocadero »

patriot_1 wrote: To ti meni koji sam bio od Cavtata do Zvekovice,Konavla,Brgata,Vitaljine ,,nažalost ne i do Ravnog!
Divno, pricaj nam malo o tome. Otkud ti tu, kojoj si jedinici pripadao? Samo otvoreno, nemas se cega ustrucavati .
jadranom plovim

#1298 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by jadranom plovim »

duga devetka wrote:Ovdje se neki satraše da dokažu nedokazivo :-)
Hajde ti plovi jadranom i živ i zdrav bio. Čuj Srbi nisu napadali tamo gdje su Hrvati u većini. Pa čovječe kako te nije sramota ovako nešto provaljivat?
Kako tebe nije sramota da se meni javljas a sutis kada onaj trol iz Ljubuskog tvrdi kako katolici nisu napadali Bosnjake gdje su ovi bili vecina ? Ili kako nije cudno sto su se htjeli kroz UZP da se pripoje Hrvatskoj ?

Jel ti i trol iz Ljubuskog niste culi za sudski dokazan UZP i svi oni zlocini sto su isli uz to ?
Jel niste culi za Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf, Prozor, Kakanj, Novi Travnik, Busovacu, Fojnicu, Stolac gdje je izvrsen taj UZP i da li ste ikada culi ko je tu vecina bio ?
I da nisu bili vecina, da li je zato OK da se svoji saborci zatvore u logore, djeca i zena im se protjeraju, kuce i dzamije opljackaju i popale kao u Capljini, Mostaru, Livnu i svuda gdje vam nije cudno sto ste htjeli da kopirate cetnike iz Hrvatske pa vam je UZP potpuno normalan pa onaj trol to nekoliko puta ponavlja a ti na to sutis a meni se javljas ?

I ti meni nasao da pricas o sramoti ?
patriot_1

#1299 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by patriot_1 »

="jadranom
E sad si baš...pokazao pravo lice,,,,Srbin koji kakti,glumi Muslimana!
Dva dana kasnije, 20. rujna 1991., u Hercegovinu su ušli dijelovi Užičkog (37.) i Titogradskog (2.) korpusa JNA, popunjeni rezervistima iz Srbije i Crne Gore. Tijekom rujna i listopada 1991., u središnjoj Bosni, Hrvati su više puta zaustavljali konvoje JNA. U Novom Travniku su 21. prosinca 1991. organizirali prosvjede pred tvornicom iz koje su pripadnici JNA, pod zaštitom MUP-a SR BiH, izvlačili raketne sustave velike razorne moći. Korpusi pristigli u Hercegovinu bili su glavni dio snaga koje su 1. listopada 1991. napale Dubrovnik, uništivši pritom dvadeset i dva hrvatska sela i naselja u južnoj Hercegovini, od kojih je najveće nekadašnje općinsko središte Ravno. Na sjednici Vlade SR BiH održanoj 9. listopada 1991. prevladavalo je stajalište da BiH mora ostati neutralna \"u ratu koji se vodi na jugoslavenskim prostorima\". Alija Izetbegović je 6. listopada 1991. preko TV Sarajeva, uputio javnosti proglas o neutralnosti BiH u \"ratu između Srbije i Hrvatske\". Izetbegović je tom prilikom rekao:

\"Stavit ću im svima na znanje da Bosna i Hercegovina ne želi da bude učesnik u ovom bezumnom činu. Na osnovu navedenog i onih zaključaka koje znate, odluka Predsjedništva o mobilizaciji, vaše je pravo i dužnost, građana BiH, da se ne odazivate na mobilizaciju, ni na poziv da učestvujete u građanskom ratu. Niste dužni, zapamtite, ništa vas ne obavezuje na to, da dižete ruke jedni na druge, da pucate jedni na druge […] Zapamtite, ovo nije naš rat. Neka ga vode oni koji žele da ga vode. Mi ne želimo taj rat. Pomozite nam, dakle, zajedno sa nama učinite sve da sačuvamo mirnu Bosnu.\"

>>Direktori kriminalci počeli rušiti ugled Saveza komunista

Teško je bilo sačuvati mirnu Bosnu dok je Hercegovina gorjela. Izjavu da to nije \"naš rat\", Hrvati su shvatili tako da to nije muslimanski rat i da se sami moraju pobrinuti za sebe. Prema nekim tumačenjima Izetbegović je pozvao Muslimane da se ne odazivaju na mobilizaciju koju je provodila JNA, pa se na taj način on zapravo stavio na stranu Hrvata, odnosno usprotivio napadima na Hrvatsku. Nakon što su hrvatska sela u Hercegovini spaljena, a ljudi poubijani, Izetbegović kao predsjednik Predsjedništva SR BiH nije mogao ostati neutralan. On je nastupio kao muslimanski vođa i pokazao interes samo za muslimanski narod, što pokazuju i ranije iznesena stajališta SDA. U priopćenju koje je ta stranka izdala 31. srpnja 1991. u vezi s inicijativom o \"historijskom sporazumu\" Muslimana i Srba stoji i sljedeće: \"Nećemo i ne treba da se miješamo u tekući srpsko – hrvatski sukob, osim ako možemo da djelujemo kao faktor pomirenja. Opredjeljenjem na jednu ili drugu stranu nećemo pomoći ni njima ni samima sebi\". Dva dana kasnije objavljena je izjava dr. Mirze Mujadžića predsjednika Regionalnog odbora SDA banjalučke regije koji je rekao i sljedeće: \"Muslimanski narod odista nema razloga da se opredjeljuje u ovom sukobu. Mi nemamo razloga da se priklanjamo ni srpskoj ni hrvatskoj opciji. To nije naš rat. Mi ga nismo počeli.\"
http://www.vecernji.hr/hrvatska/ciji-je ... ini-536543
Drugo,Srbi u Hrvatskoj nisu etnički očistili samo mjesta gdje su bili većina,nego i gdje nisu!
Protjerali su 200 000 Hrvata iz Krajine,
Treće,za "Oluje" ih nitko nije protjerao,otišli su sami!
Last edited by patriot_1 on 21/04/2016 13:46, edited 1 time in total.
duga devetka

#1300 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

Jeste, tebi sam nasao da pricam o sramoti. Kako te nije sramota reci da Srbi nisu napadali hrvatske gradove? Odakle ti ta teza? Razarali ste, svjesno i planski. Hinjski. Od Slovenije do Kosova. Jedino se Makedonija izvukla, valjda jer ste je smatrali juznom Srbijom. Pricas o desetinama srpskih gradova u Hrvatskoj. Koji su to? De nabroji. I onda hoces da te neko takvog uzima za ozbiljno. Evo uzmimo Osijek. Jel to hrvatski grad? Jeste ga nemilosrdno razarali sa poligona C? Zasto? Jeste vi agresori? Jesu vasi dobrovoljci skupa sa JNA dosli u Hrvatsku razarat, pljackat, palit, ubijat? Jeste vi rusili balvane? Jel vam se nudio Z4? Drzava u drzavi. Vi odbili. E pa kad ste dobili po tamburi onda kuknjava. Necemo tako. Argumente i cinjenice molim. Hvala lijepa, prijatno.
Post Reply