Ovdje se ne priča više o kružnom toku. @Bobi tvrdi kako na pravcu, kada mijenjaš traku, vozač u susjednoj traci je dužan da te propusti u svoju traku, što je potpuno netačno.channel10 wrote: ↑09/08/2021 16:04Sva prica se vecini zasniva na ovome, a ko jebe znak koji nesto govori, horizontalnu signalizaciju.......... Ja, ja i samo ja. Ja i moja vanjska...Samo tako nastavite. Posebno preporucujem ulazak u vanjsku i izlazak na treci ili jos bolje, cetvrti izlaz.hd2000 wrote: ↑09/08/2021 15:51
Zašto ne bih ubrzavao, ako ne vozim iznad ograničenja? Poenta je da niko nije dužan da propušta. O tome pričamo.
Druga stvar je zdrav razum koji govori da se ne zabijem u druga vozila i da je bolje da propustim, čak i ako imam prednost, što velika većina vozača i radi.
Posebno posebne preporuke: ulazak u vanjsku istovremeno sa drugim vozilom koje ulazi u unutrasnju uporedo sa vama i koje izlazi na drugi izlaz u svojoj traci, a vi naravno, gdje drugo no na treci. Pa bumo vidjeli...
Jedna info za sve: Zenica je kompletna pokrivena sa video nadzorom na svim raskrsnicama(kruznim i ostalim). Postoje i kamere koje snimaju registraciju i tako provjeravaju jeste li registrovani. Udjete sa neregistrovanim vozilo i dok zavrsite posao, nabiju vam ko zna koliko kazni za neregistrovano vozilo. Ima ljudi koji su nabili po 20-30 000KM kazni, a da nisu ni znali(ili jesi, ali se pravili grbavi)...
Vezano za kružne tokove. Ne pričamo o kružnim tokovima koji su regulisani signalizacijom. Pričamo o onim koji nemaju signalizaciju, odnosno imaju samo znak "Ustupanje prvenstva prolaza" (obrnuti trougao) na ulazu.