HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
basicm

#1276 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Ali jos uvijek su bolji, jeli tako?
Kao sto rece, UK trziste, smeta im dlaka, i kad oni proberu nema fule. Englez je to.
vauvau

#1277 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Čudi me da niko od ovih vrsnih poznavalaca autoindustrije ne zna da se služi internetom, bar na internetu ima masa slučajeva gdje ovi hyundai i kija dizeli imaju problema sa lancem.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1278 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

golfiista wrote:
basicm wrote:Eto vidis, sam si napisao ko je bolji.
Da šta znaš, znao bi da Nissan sa Qaskaijem i Ford sa Kugom imaju dugu tradiciju na Uk tržištu i da je Sportage prilično nov na istom. No uprkos tome, bilježi rast prodaje u svakoj godini, dok Qaskaji i Kuga bilježe osjetan pad prodaje uzrokovan pogađaš več čime ;)
Dakle, pametnom dosta :kiss:
Fakat u Engleskoj ima qashkaia more, nevjerovatno kako su tamo popularni. Ovi drugi se ne mogu ni primijetiti pored nisana, sto novi, što oni iz prošle generacije.
condy

#1279 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by condy »

Kad sto bio u Engleskoj :D
Throttle

#1280 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Throttle »

Bio zbettermanom :mrgreen:
konektovan

#1281 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

condy wrote:Kad sto bio u Engleskoj :D
Prošle godine...
vauvau

#1282 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

konektovan wrote:
golfiista wrote:
Da šta znaš, znao bi da Nissan sa Qaskaijem i Ford sa Kugom imaju dugu tradiciju na Uk tržištu i da je Sportage prilično nov na istom. No uprkos tome, bilježi rast prodaje u svakoj godini, dok Qaskaji i Kuga bilježe osjetan pad prodaje uzrokovan pogađaš več čime ;)
Fakat u Engleskoj ima qashkaia more, nevjerovatno kako su tamo popularni. Ovi drugi se ne mogu ni primijetiti pored nisana, sto novi, što oni iz prošle generacije.
Normalno da je nissan bolji izbor.
Gray

#1283 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Gray »

konektovan wrote:
golfiista wrote:
Quasqai se pravi u Velikoj Britaniji, to im je skoro domaće auto :D
konektovan

#1284 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

Znam da se pravi, prave se još neki ali nisu ni priblizno popularni.
condy

#1285 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by condy »

Taj Nissan osim sto ima nama cudno ime za izgovorit, poprilicno je fino i odmjereno izgleda..sa koliko vidim pristupacnom cijenom. Vidio sam ovaj novi uzivo, pa auto je ok!
NediM17

#1286 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

@LikeLike

Imaj na umu sto se garancije tice, da je ona ili 150.000km ili sedam godina, a ako fali neki od redovnih servisa kod ovlastenog servisera, mozes je zaboraviti. Takodjer, ako garancija i postoji a auto ima 5+ godina, rijetko sta je tu vise ostala u garantnom roku osim motora i mjenjaca.

Sa 1.7 CRDi motorom nemas opciju pogona na svim tockovima, ona dolazi iskljucivo uz 2.0 CRDi i 2.0CVVT (benzinac). Malo sam listao OLX i ima jedan odlican 2.0 CRDi AWD, bar ono sto pise i sto se vidi preko oglasa. Medjutim, 2.0 CRDi je ipak veci potrosac od 1.7 CRDi, veci, jaci i ima dodatnih kila, narocito 185ks verzija.
Takodjer, baci oko i na ix35 koji je u mehanickom smislu identican auto, brat blizanac. Koliko sam upratio, nesto su jeftiniji, a meni licno ljepsi i otmjeniji od Sportage-a u generaciji o kojoj govorimo.

Medjutim, kad si vec dosao do iznosa od cca. 25kKM, ako se mozes jos protegnuti, ja bih isao na nov auto. Novo je novo.
Bas neki dan u krugu porodice se trazio jedan SUV, i izbor se na kraju sveo na novog Suzuki S Cross sa 1.4 Boosterjet motorom, Allgrip pogonom i Gl+ paketom opreme koji je jako bogat (cca. 36kKM).
Ako ti je dovoljan prednji pogon i 1.0 motor sa 112ks, mozes proci sa manje-vise 25-30kKM zavisno od opreme.

Toliko od mene. A ja da kupujem SUV, ako je ikako moguce gledao bih da ima pogon na svim tockovima. Opet svako zna svoje.
vauvau

#1287 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

condy wrote:Taj Nissan osim sto ima nama cudno ime za izgovorit, poprilicno je fino i odmjereno izgleda..sa koliko vidim pristupacnom cijenom. Vidio sam ovaj novi uzivo, pa auto je ok!
Nissan je baš pogodio dizajn, većini se sviđa. Za razliku od kije sorento koja je ružna ko lopov, ili ovaj suzuki scross, pa koliki kloc moraš biti da staviš naprijed onaj kič od maske??? Kao aparat za brijanje da gledam. :lol:
basicm

#1288 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

:lol:

Aparat za brijanje

Opet ce ispasti da nekome natucam, ali s cross mi je nikakav, dok je Vitara pravi autic. Ali eto, sto zena, dvjesta...
vauvau

#1289 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Meni isto aparat za brijanje ili trimovanje brade ona maska. :run:
NediM17

#1290 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

basicm wrote::lol:

Aparat za brijanje

Opet ce ispasti da nekome natucam, ali s cross mi je nikakav, dok je Vitara pravi autic. Ali eto, sto zena, dvjesta...
A rece ti fino @Golfiista, misljenje je ko guzica.

Image
Evo ga ista, samo sa dvije ostrice. :lol:
vauvau wrote:Meni isto aparat za brijanje ili trimovanje brade ona maska. :run:
Posto si ti struĆnjak za lance (kako ti i nik govori), de mi reci pucaju li lanci na 1.4 Boosterjetu? :lol:
basicm

#1291 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Vi ljubitelji korejaca imate problem sa razumijevanjem teksta...niko vam nista ne govori vi se nadjete u svemu. Jel hoces aplauz za izbor ili sta? Auto ruzno i svijet bez njega bi bio isti kao i sad, komotno je moglo da ga nema.
golfiista

#1292 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

Image

Image

Image
golfiista

#1293 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

basicm wrote:Vi ljubitelji korejaca imate problem sa razumijevanjem teksta...niko vam nista ne govori vi se nadjete u svemu. Jel hoces aplauz za izbor ili sta? Auto ruzno i svijet bez njega bi bio isti kao i sad, komotno je moglo da ga nema.
Kojo? :lol:
vauvau

#1294 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

NediM17 wrote:
basicm wrote::lol:

Aparat za brijanje

A rece ti fino @Golfiista, misljenje je ko guzica.

Image
Evo ga ista, samo sa dvije ostrice. :lol:
vauvau wrote:Meni isto aparat za brijanje ili trimovanje brade ona maska. :run:
Posto si ti struĆnjak za lance (kako ti i nik govori), de mi reci pucaju li lanci na 1.4 Boosterjetu? :lol:
Ma to je on tebi rekao za mišljenje, ja nisam na tom nivou. :wink:
Ti busterdžet motori imaju problema s ubrizgavanjem, trzaju i nisu štedljivi.
NediM17

#1295 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

vauvau wrote: Ma to je on tebi rekao za mišljenje, ja nisam na tom nivou. :wink:
Ti busterdžet motori imaju problema s ubrizgavanjem, trzaju i nisu štedljivi.
Nisi, ti si na tom nivou da ne mozes skontati kome koji dio posta ide. :lol:
LikeLike

#1296 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Sto se tice ix35 iskreno Sportage mi je ljepsi. Ovaj Sportage mi je puno ljepsi i od Qashkaia starog, pa cak i od novog koji mi je isto lijep auto. Ovo je moje subjektivno misljenje i apsolutno me ne zanima misljenje ovih sto prde po forumu i baljezgaju. Ja cu kupiti auto koje se meni svidja taman da ga svi proglase najruznijim.
Mene najvise zanima kakva su auta za odrzavati i kakav im je kvalitet.
Motor bih radije ovaj 1.7, a sto se tice pogona, to mi nije bitno jer nikada i nigdje ga nemam potrebu koristiti.
Garancija mi isto nije bitna, bitno mi je samo da je auto redovno odrzavano i da nije bilo razbijeno. Ima par primjeraka sa 100k-130k na sati, svi su prvi vlasnik i svi su odrzavani u ovlastenom.
vauvau

#1297 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Slabo ti auti drže cijenu kao polovni, što znači koliko god da daš za njega puno je. Ovi što kupe novo još gore prođu, ali njih svakako opale po ušima, tako da ti ih ne treba biti žao. :lol:
Ti ljudi bi da ih se riješe, ali mogu jedino ako ih daju u bescjenje.
burgundy

#1298 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by burgundy »

golfiista wrote:Image
XC90 pozadi,mogli su malo originalniji bit.Ljepsi od Palisade.
LikeLike

#1299 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

vauvau wrote:Slabo ti auti drže cijenu kao polovni, što znači koliko god da daš za njega puno je. Ovi što kupe novo još gore prođu, ali njih svakako opale po ušima, tako da ti ih ne treba biti žao. :lol:
Primjer u mojoj uzoj familiji. Dva auta kupljena nova 2013. u par mjeseci. Jedan kia ceed, drugi golf 7. Oba neka standardna oprema. Golf placen skoro 15000KM vise. Nakon evo nekih 5-6 godina oba se prodala. Jedan rodjak na ceedu izgubio oko 11000KM, drugi na golfu 14000KM.
burgundy

#1300 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by burgundy »

vauvau wrote:Slabo ti auti drže cijenu kao polovni, što znači koliko god da daš za njega puno je. Ovi što kupe novo još gore prođu, ali njih svakako opale po ušima, tako da ti ih ne treba biti žao. :lol:
Imao Hyundai i30 1.4 benzin.Kupljen nov 2010-te za 20000km.Prodao nakon 5god. za 10000km.Otiso za 2 dana.
Post Reply