Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
svi u napad
#1276 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ko ima srece ni u klozetu nije gladan. Nakon dvije katastrofalne tekme i levatom u rangu Mese na klupi Gaucosi ce ici dalje i igrati sve bolje i bolje. Volio bih da ne budem u pravu ali ovo prerano slanje Mesija kuci se osvetilo. Mora i Mesi odigrat dobro neku tekmu i mislim da ova Nigerija nije neka prepreka. Odose Gaucosi ni krivi ni duzni dalje a tako i treba kad se Island iskurcio pa krenuo naprijed umjesto da igra svoju standardnu igru - brani se i cekaj. Hrvati sad trljaju ruke jer neko ce im iskesirati lovu a i tu su Gaucosi u prednosti. Bilo kako bilo ni krivi ni duzni Gaucosi ostaju. Daj boze da grijesim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1277 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Korovjev wrote: Zar ima drugi Korovjev?![]()
Ne pratim baš forum dok tekma traje.
- cyprus
#1278 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Jebiga, ipak bi vako...edo_79 wrote:Pa nebih ja bio baš tako siguran .... al hajd da prvo odgledamo tekmucyprus wrote:Danas Nigerija uzima Islanda i tako ostavlja Argentini vrlo realne šanse... Islanđanima su odgovarali statični Argentinci, i tako su i izvukli bod... Međutim, protiv brzih Nigerijaca im je mrka kapa...
Mada, ništa mi draže ne bi bilo da Island ode dalje, a da ovi smetljari odmah ispadnu...
- Logovan
#1279 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Musa
Kakva dva gola, kakav majstor. Primanje lopte kod prvog gola, šut, drugi gol probijanje, dribling....
Kod drugog onako lagano zabio pored par protivničkih igrača isto kao da ih Bog nije dao.
Povratak otpisanih.

Povratak otpisanih.

- Billy The Pljuc
#1280 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ma jebite se islandjani, cuj Najdzerija 0 pokusaja u prvom prema golu a u drugom razvaljivanje guzova. Sto neko napisa mtrva Argentina ce se provuci u drugi krug i onda do finala otici, posto su luzeri numero uno nece ni ovaj put uzeti. Jedina sansa nam je Chelakis na njihovoj klupi, ako on ne zasere jope onda stvarno jbjga.
-
Korovjev
#1281 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
I vidite kako ljude privlači negativnost pa se po forumu ispisalo n stranica o prljavim južnoamerikancima, balkancima, padavičarima ovim onim a niko da pohvali Island i Nigeriju na fer i sportskoj igri. Island očekivano, mislio sam da će se Nigerija valjati kad su dali gol, ali očigledno njihovo čisto afričko srce i želju za igrom nisu uspjeli uprljati prljavi evropski kapitalisti.
-
Bazinga1234
#1282 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Islandjane iznenadilo kako su Nigerijci brzi...
- hekaton
#1283 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Evo ga Argentina sad moze i do titule 
- leškarenje
#1284 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ako otjeraju Sampaolija valja platiti 20 miliona eura
mogao bi Burucaga biti selektor .
- AmiĐa_Idriz
#1285 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Stare kasete.Bazinga1234 wrote:Islandjane iznenadilo kako su Nigerijci brzi...
-
Nadzorna_ploca
#1286 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Dobro je biti luzer i doci do finala.
Island zdravooo
Island zdravooo
- Reuf-Refko
#1287 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
[quote="Reuf-Refko"]Mislim da ce sponzori bacit koji novcic nigerijcima da ih poguraju, a fifa ce obezbjedit doping sredstva, da mogu letit, tako da cisto sumnjam da ce Island dobit Nigeriju. Previse Mesi novca vuce da bi mogao kuci tako rano, bumo vidjeli
[/quotLogicno
- edo_79
#1288 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Jebiga ...cyprus wrote:Jebiga, ipak bi vako...edo_79 wrote:Pa nebih ja bio baš tako siguran .... al hajd da prvo odgledamo tekmucyprus wrote:Danas Nigerija uzima Islanda i tako ostavlja Argentini vrlo realne šanse... Islanđanima su odgovarali statični Argentinci, i tako su i izvukli bod... Međutim, protiv brzih Nigerijaca im je mrka kapa...
Mada, ništa mi draže ne bi bilo da Island ode dalje, a da ovi smetljari odmah ispadnu...
- Kal El
#1289 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Oops, pogrešna tema..]
- Bosanski_kralj
#1290 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Svaka čast na pobjedi, ali ova Argentina je raštimana (to je pogotovo jasno nakon današnjeg rezultata Islanda i Nigerije), pa nije i neko čudo što ih je Hrvatska dobila.Muhamed Đakmić wrote:Vala ja stvarno ovaj put ne vidim tu prepotenciju i aroganciju.
Pa normalno je da ćeš se dići kad imaš nosioce igre najvećih svjetskih klubova i kad razbiješ Argentinu sa 3:0. Vala ko se ne digne tad, ima erektilnu disfunkcionalnost![]()
Jeste prepotencija i arogancija da se nakon 2 utakmice, protiv loših protivnika već vide u finalu. Eno na indexu već naslov, Hrvatskoj otvoren put do finala.
P.S. Vidim neki spominju to naše slavlje poraza protiv Argentine, ja se zaista ne sjećam da je tako bilo. Više se sjećam osjećaja gorčine da smo mogli i trebali ostati neporaženi. Naravno, prvi nastup na nekom velikom takmičenju nam je bio i za očekivati je da nećemo očajavati zbog minimalnog poraza od jedne fudbalske velesile kakva je Argentina (inače finaliste prošlog SP-a)
-
cikavelja
#1291 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ev' feslija u opkladu da ce Nigerija makar bod uzeti Argentini sa tendencijom uzimanja sva 3 .
-
klosar pravi
#1292 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
cikavelja wrote:Ev' feslija u opkladu da ce Nigerija makar bod uzeti Argentini sa tendencijom uzimanja sva 3 .
Hendikep u korist Argentine.
-
omar little
#1293 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
nekako sam i ja tako. bolje je ubit ovo na mjestu nego da se pate i oni i mi. muka gledati. i da prodju grupu, ne vidim da mogu potreban 180 zaokret napraviti za bilo sta. niti je ekipa ta niti trener. trener najmanje. da, provuku se timovi, samo mislim da gauchosi nisu ti.Korovjev wrote:A ne znam ni sam. Negdje već napisah da im je bolje da ne prođu dalje, ali opet ne bi bilo prvi put da tim koji se provuče u grupi ode do kraja. Navijam za njih još od malog zelenog, ali ovo je patnja.omar little wrote:zar i ti u kampu lessi kuci da se vraca?Korovjev wrote:Ostani u tranzitu barem još 45 minuta.
Moj se komentar odnosio na prvo poluvrijeme ove tekme. Bolje je tih 45 minuta bilo provesti u saobraćajnoj gužvi nego pred tvom. Drugo puno bolje kao i u većini tekmi. Popusti koncentracija, neko i zabije i onda bude puno bolji fudbal.
zao mi messija, da je izabrao igrati za spanjolce prokruzao bi kroz povijest.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1294 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Bra'o, bra'o.Korovjev wrote:Zar ima drugi Korovjev?_BataZiv_0809 wrote:i Margarita...Challenger_ wrote:
Života ti... Nik... Bulgakov?![]()
-
kiligonzales
#1295 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Nigerijin najveci kiks u prvom mecu.Logovan wrote:MusaKakva dva gola, kakav majstor. Primanje lopte kod prvog gola, šut, drugi gol probijanje, dribling....
Kod drugog onako lagano zabio pored par protivničkih igrača isto kao da ih Bog nije dao.
Povratak otpisanih.![]()
Koliko se sjecam lik uopste nije ni igrao.
- Edin H.
#1296 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Znao sam, Hrvatska ide u finale, laganini...
Hrvatska će se 1. srpnja u Nižnjem Novgorodu susresti s drugoplasiranom reprezentacijom grupe C, u kojoj je trenutačno Francuska prvoplasirana, a Danska drugoplasirana. Francuzima je u posljednjem kolu dovoljan i remi za potvrdu prvog mjesta.
Izbori li pobjedu, Hrvatska će u Sočiju 7. srpnja u sklopu četvrtfinala zaigrati s pobjednikom duela između prvoplasirane reprezentacije grupe B (Španjolska, Portugal, Iran) i drugoplasirane reprezentacije grupe A (Rusija, Urugvaj).
Ubilježi li novi trijumf, u polufinalu 21. izdanja svjetske smotre u Moskvi igrat će protiv pobjednika grupa F (Švedska, Meksiko, Njemačka, Južna Koreja) i H (Senegal, Japan, Poljska, Kolumbija) ili drugoplasiranih iz grupa E (Brazil, Srbija, Švicarska, Kostarika) i G (Belgija, Engleska, Tunis, Panama).
Finale na moskovskom Lužnikiju na rasporedu je 15. srpnja.
Poklope li se rezultati unutar pojedinih grupa onako kako se očekuje, Hrvatska do finala može izbjeći i Brazil, i Njemačku, i Francusku. Tri od pet glavnih favorita za naslov.
Hrvatska će se 1. srpnja u Nižnjem Novgorodu susresti s drugoplasiranom reprezentacijom grupe C, u kojoj je trenutačno Francuska prvoplasirana, a Danska drugoplasirana. Francuzima je u posljednjem kolu dovoljan i remi za potvrdu prvog mjesta.
Izbori li pobjedu, Hrvatska će u Sočiju 7. srpnja u sklopu četvrtfinala zaigrati s pobjednikom duela između prvoplasirane reprezentacije grupe B (Španjolska, Portugal, Iran) i drugoplasirane reprezentacije grupe A (Rusija, Urugvaj).
Ubilježi li novi trijumf, u polufinalu 21. izdanja svjetske smotre u Moskvi igrat će protiv pobjednika grupa F (Švedska, Meksiko, Njemačka, Južna Koreja) i H (Senegal, Japan, Poljska, Kolumbija) ili drugoplasiranih iz grupa E (Brazil, Srbija, Švicarska, Kostarika) i G (Belgija, Engleska, Tunis, Panama).
Poklope li se rezultati unutar pojedinih grupa onako kako se očekuje, Hrvatska do finala može izbjeći i Brazil, i Njemačku, i Francusku. Tri od pet glavnih favorita za naslov.
-
kiligonzales
#1297 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Mogu, ali prvo da vidimo kako ce zavrsiti grupu jer igraju s ekipom koja im se pokazala u kvalifikacijama dostojnim protivnikom, koja ih je uspijela pobjediti i ekipom koja se pretezno brani. Prosli su vec dalje, vidjecemo s kim ce igrati.Edin H. wrote:Znao sam, Hrvatska ide u finale, laganini...![]()
Argentinci su usli podcjenjivacki u mec. Na klupi ostaviti Dibalu, Di Mariu, Higuaina, Banegu, Bilju, Roha, kao da je u pitanju prijateljski mec sa Kongom, a ne mec sp sa ekipom koja tipuje na plasman u drugi krug i koja moze dobaciti daleko na SP jer imaju imena jaka u timu. Da ne govorim koliko igraca dobrih nije uopste htio pozvati Dzej sa argentinske klupe poput Romera, Garaja, Zabalete, Alvareza, Lavecija, Pastorea, Lamele, Fernandeza, Ikardija, Gomeza iz Atalante, Lopeza i td. Ipak njihovi najbolji igraci igraju u Evropi, ne u Argentini.
U prvom poluvremenu Hrvati nisu izgledali dobro, igra li-la, taktika Agim Čeku, Kosmin Kontra, jesu imali onu jednu priliku kad je Madža šutno glavom kraj gola i onu sa otvaranja utakmice i to je sve, Argentinci onaj jedan sut iz one nespretne Lovrenove i Subasiceve reakcije i ko je mogao reci da ce im to biti i najbolja prilika u njihovom bezumnom dodavanju i siljenju lopte do kraja utakmice. U prvom je Rebic imao start za crveni, samo ga je sudijski privid spasio toga da ga ne dobije, onaj start na zglob i to namjerni je mogao biti kad je Dzej skakao kraj linije i trazio Var. Nije da zatvorskih startova nisu imali i Argentinci. Prljav mec.
U drugom se pozrtvovana i pametna igra Hrvata isplatila. Prvi go im je sreca nevidjena, golman ih pocastio ko da ima gene iz Sirokog. Poslje toga
su se strpili i odigrali jos bolje do kraja, pametno, stalozeno, smireno. Iako su Argentinci imali posjed nemjerljivo u svoju korist, na terenu su pokazali svu svoju jalovost i bezidojnost igre na jednog covjeka.
Mislim da kad bi se nasli u nakaut fazi ako Argentinci prodju grupu da ih Hrvati opet nebi dobili jer ocito Dzej na klupi Argentine nebi sebi priustio novi mec bez najboljih pojedinaca na terenu.
Protiv Nigerije ocekujem najbolje na terenu i mogli bi gledati jedan odlican mec koji bi mogao imati kisu golova. Nesto nalik onome sa proslog SP kada je Argentina tijesno pobjedila Nigeriju, a mi vidjeli 5 golova.
-
kiligonzales
#1298 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Mogu, ali prvo da vidimo kako ce zavrsiti grupu jer igraju s ekipom koja im se pokazala u kvalifikacijama dostojnim protivnikom, koja ih je uspijela pobjediti i ekipom koja se pretezno brani. Prosli su vec dalje, vidjecemo s kim ce igrati.Edin H. wrote:Znao sam, Hrvatska ide u finale, laganini...![]()
Argentinci su usli podcjenjivacki u mec. Na klupi ostaviti Dibalu, Di Mariu, Higuaina, Banegu, Bilju, Roha, kao da je u pitanju prijateljski mec sa Kongom, a ne mec sp sa ekipom koja tipuje na plasman u drugi krug i koja moze dobaciti daleko na SP jer imaju imena jaka u timu. Da ne govorim koliko igraca dobrih nije uopste htio pozvati Dzej sa argentinske klupe poput Romera, Garaja, Zabalete, Alvareza, Lavecija, Pastorea, Lamele, Fernandeza, Ikardija, Gomeza iz Atalante, Lopeza i td. Ipak njihovi najbolji igraci igraju u Evropi, ne u Argentini.
U prvom poluvremenu Hrvati nisu izgledali dobro, igra li-la, taktika Agim Čeku, Kosmin Kontra, jesu imali onu jednu priliku kad je Madža šutno glavom kraj gola i onu sa otvaranja utakmice i to je sve, Argentinci onaj jedan sut iz one nespretne Lovrenove i Subasiceve reakcije i ko je mogao reci da ce im to biti i najbolja prilika u njihovom bezumnom dodavanju i siljenju lopte do kraja utakmice. U prvom je Rebic imao start za crveni, samo ga je sudijski privid spasio toga da ga ne dobije, onaj start na zglob i to namjerni je mogao biti kad je Dzej skakao kraj linije i trazio Var. Nije da zatvorskih startova nisu imali i Argentinci. Prljav mec.
U drugom se pozrtvovana i pametna igra Hrvata isplatila. Prvi go im je sreca nevidjena, golman ih pocastio ko da ima gene iz Sirokog. Poslje toga
su se strpili i odigrali jos bolje do kraja, pametno, stalozeno, smireno. Iako su Argentinci imali posjed nemjerljivo u svoju korist, na terenu su pokazali svu svoju jalovost i bezidojnost igre na jednog covjeka.
Mislim da kad bi se nasli u nakaut fazi ako Argentinci prodju grupu da ih Hrvati opet nebi dobili jer ocito Dzej na klupi Argentine nebi sebi priustio novi mec bez najboljih pojedinaca na terenu.
Protiv Nigerije ocekujem najbolje na terenu i mogli bi gledati jedan odlican mec koji bi mogao imati kisu golova. Nesto nalik onome sa proslog SP kada je Argentina tijesno pobjedila Nigeriju, a mi vidjeli 5 golova.
-
Korovjev
#1299 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Evo sad im se otvorilo pa da vidimo jesu li nindže il su ...omar little wrote:nekako sam i ja tako. bolje je ubit ovo na mjestu nego da se pate i oni i mi. muka gledati. i da prodju grupu, ne vidim da mogu potreban 180 zaokret napraviti za bilo sta. niti je ekipa ta niti trener. trener najmanje. da, provuku se timovi, samo mislim da gauchosi nisu ti.Korovjev wrote:A ne znam ni sam. Negdje već napisah da im je bolje da ne prođu dalje, ali opet ne bi bilo prvi put da tim koji se provuče u grupi ode do kraja. Navijam za njih još od malog zelenog, ali ovo je patnja.omar little wrote: zar i ti u kampu lessi kuci da se vraca?
Moj se komentar odnosio na prvo poluvrijeme ove tekme. Bolje je tih 45 minuta bilo provesti u saobraćajnoj gužvi nego pred tvom. Drugo puno bolje kao i u većini tekmi. Popusti koncentracija, neko i zabije i onda bude puno bolji fudbal.
zao mi messija, da je izabrao igrati za spanjolce prokruzao bi kroz povijest.
I ok volio bih da prođu i zbog Mesija, ali mi ne prolazi ni priča (ne tvoja nego okolo) nije on ništa kriv, s kakvim panjevima igra, Sampaoli je idiot (čini se da jeste).... a fulio je penal u prvoj, i općenito ne igra baš nešto. A i bez toga pa brate najbolji si daleko igrač, kapiten i po defaultu si i najviše kriv. Nikad nije bio vođa galamdžija, nego vođa koji svojim primjerom, igrom, zalaganjem diže ove slabije oko sebe, pa daj da vidimo to zalaganje, igru, da vide ovi bekani oko tebe tu iskru pa će i oni sigurno ginuti.
A ovako me na navijanje više od Mesija nalože ovi padobranci što pljuju po poštenim goničima stada krava, koji najviše vole meso tih istih krava baciti na različite oblike vatre, i muški fudbal. A to nije u redu.
- animals
#1300 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Kad Hrvatska pobijedi onda je protivnik slab..
koja logika..
koja logika..