Pa radilo se o ozbiljnoj drzavi ne nekoj prciji koja je iz rata izasla kao pobjednik a ne nekakvim mirovnim sporazumom. Imala svoju vojsku, policiju, sudstvo, skolstvo i sta bi NIKO da je brani!kiligonzales wrote:
Sve je nama prica za malu djecu, 40+ godina je dovoljno veliki period da se nesto stvori i razvali iznutra. Koliko je to generacija ljudi koji nisu jednako spremni braniti principe generacije koja je Jugu stvarala? Opet cu ponoviti u casu kad je Tito umirao on je imao 87 godina, a umro je 10+ godina prije ratova 90-tih. Sta ocekujes od veterana drugog svijetskog rata da oni mjenjaju i svijest pojedinaca koju su mnogi ponjeli iz svojih domova u clanstvo KPJ, pa se kroz vrijeme izvitoperili u velikosrbe ili velikohrvate? Recimo kad je umro Tito, Milosevic je imao 39 godina , a Seselj 26 godina. Koliki je to generacijski jaz?
Evo imamo SDA za primjer i njenih glasaca, koliko je njima trebalo vremena da predju preko ovih savjeta prvog predsjednika BiH i predsjednika stranke i pretvore se do danas u najgoru verziju sebe?
https://www.youtube.com/watch?v=gShWiITAUPE
Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
- BHCluster
#1276 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
- ultima_palabra
#1277 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Kako ce je braniti kad je nije vanjski neprijatelj napao?
- BHCluster
-
kiligonzales
#1279 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
De budi malo realan, pa ni danas ne mozes pratiti sta ljudi misle i kakve stavove gaje i cime te sve mogu iznenaditi, pored jos bolje tehnologije nego danas...BHCluster wrote:Pa radilo se o ozbiljnoj drzavi ne nekoj prciji koja je iz rata izasla kao pobjednik a ne nekakvim mirovnim sporazumom. Imala svoju vojsku, policiju, sudstvo, skolstvo i sta bi NIKO da je brani!kiligonzales wrote:
Sve je nama prica za malu djecu, 40+ godina je dovoljno veliki period da se nesto stvori i razvali iznutra. Koliko je to generacija ljudi koji nisu jednako spremni braniti principe generacije koja je Jugu stvarala? Opet cu ponoviti u casu kad je Tito umirao on je imao 87 godina, a umro je 10+ godina prije ratova 90-tih. Sta ocekujes od veterana drugog svijetskog rata da oni mjenjaju i svijest pojedinaca koju su mnogi ponjeli iz svojih domova u clanstvo KPJ, pa se kroz vrijeme izvitoperili u velikosrbe ili velikohrvate? Recimo kad je umro Tito, Milosevic je imao 39 godina , a Seselj 26 godina. Koliki je to generacijski jaz?
Evo imamo SDA za primjer i njenih glasaca, koliko je njima trebalo vremena da predju preko ovih savjeta prvog predsjednika BiH i predsjednika stranke i pretvore se do danas u najgoru verziju sebe?
https://www.youtube.com/watch?v=gShWiITAUPE
Kako ces braniti nesto sto je najveci narod odlucio zajebat? Zamisli sad Bosnjake da odluce da razjebu BiH, ko bi ih u tome sprijecio?
Ko bi je branio?
-
Fudo387
#1280 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Vidi se da nisi imao ono i dsz u skoli.ultima_palabra wrote:Kako ce je braniti kad je nije vanjski neprijatelj napao?
Brani od vanjskog i unutrasnjeg neprijatelja, to je zadaca nase slavne armade, socijalistickog poretka i saveza za sadjenje luka, tj. one civilne zastite.
- ultima_palabra
#1281 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Pa bilo je onih jutelovaca, demonstracije za mir i tako to, nisu male cifre bile... ali sta ce kad ovi imaju oruzje i jos pride petokrake na kapama?Fudo387 wrote:Vidi se da nisi imao ono i dsz u skoli.ultima_palabra wrote:Kako ce je braniti kad je nije vanjski neprijatelj napao?![]()
Brani od vanjskog i unutrasnjeg neprijatelja, to je zadaca nase slavne armade, socijalistickog poretka i saveza za sadjenje luka, tj. one civilne zastite.
- General War
#1282 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Dopisni patriJoti u sesnestercu 
- GeeTnT
#1283 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Petokraka je skinuta 1991, a stavljena oznaka JA, a rame uz rame je nosena i kokarda....a, na „boze pravde“ se stojalo postojanije od nekadasnje „hej slaveni“...
- BHCluster
#1284 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Pa ovi sto se sebe nazivaju Jugoslovenimakiligonzales wrote:
De budi malo realan, pa ni danas ne mozes pratiti sta ljudi misle i kakve stavove gaje i cime te sve mogu iznenaditi, pored jos bolje tehnologije nego danas...
Kako ces braniti nesto sto je najveci narod odlucio zajebat? Zamisli sad Bosnjake da odluce da razjebu BiH, ko bi ih u tome sprijecio?
Ko bi je branio?
- General War
#1285 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
...ono kad prica ne ide u zeljenom pravcu, hajmo sa patriJotama...a sve koalicionioni partneri 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1286 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
General War wrote:Dopisni patriJoti u sesnestercu
-
Fudo387
#1287 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Kad u nesto vjerujes kao sto ovi zakasnjeli forumski partizani tvrde da vjeruju, onda si spreman u borbu za te stvari.ultima_palabra wrote:Pa bilo je onih jutelovaca, demonstracije za mir i tako to, nisu male cifre bile... ali sta ce kad ovi imaju oruzje i jos pride petokrake na kapama?Fudo387 wrote:Vidi se da nisi imao ono i dsz u skoli.ultima_palabra wrote:Kako ce je braniti kad je nije vanjski neprijatelj napao?![]()
Sta je tito trebao pomisliti ‘41, svabe, cetnici i ustase imaju oruzje, jebi ga, ne isplati se?
Mislim, ok je to, jasno je da je bilo dosta ljudi koji su stvarno bili projugoslovenski orijentisani, lozili se na bratstvo i jedinstvo, partizanske filmove i sl, no, nedostatak muda ne moze se nadoknaditi tek tako.
Odmakli ste se od teme, mislio sam da se pise o odnosu rahmetli drzave prema Bosnjama, ja imam utisak da je bio katastrofalan, a mislim da bi i ti bolje pros’o da je u Petru Mecavi glavni bio neki Himzo iz Gluhe Bukovice, a ne Luka iz Paracina.
- General War
-
Fudo387
#1289 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
S felugama na dubajevicevom kamionu ne pricam dok se ne oglasi visoki prezident i razjasni neke okolnosti.
Ukoliko je dozvoljeno uzvratiti istom mjerom, ocekuj start djonom u bubrege.
Ukoliko je dozvoljeno uzvratiti istom mjerom, ocekuj start djonom u bubrege.
-
furlan
#1290 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Pitam se ponekad da nisam zalutao na hrvatske portale.Jugosloveni, jugonostagicari, orjuna...Muka golema. 
A i ti Fudo docek'o slobodu i onda se sutno nogom u guzicu.
-
Fudo387
#1291 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Ti frulas znas i sam da nas potomke pravih partizana najvise nerviraju ovi sto lazu da su bili partizani.furlan wrote:Pitam se ponekad da nisam zalutao na hrvatske portale.Jugosloveni, jugonostagicari, orjuna...Muka golema.
-
furlan
#1292 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Ma ja znam da si ti pravi Ce Gevara.Zavrsio posao u domovini i revolucionarni pokret te poslao na kraj svijeta da nastavis borbu al mescini da ces morati nazad. 
- General War
#1293 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Bujrum, ne uspjeva isti fazon svaki put...al haj.
-
Fudo387
#1294 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Ne vracam se bez udarnicke.furlan wrote:Ma ja znam da si ti pravi Ce Gevara.Zavrsio posao u domovini i revolucionarni pokret te poslao na kraj svijeta da nastavis borbu al mescini da ces morati nazad.
-
furlan
#1295 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Ih, daleko je peMzija.Fudo387 wrote:Ne vracam se bez udarnicke.furlan wrote:Ma ja znam da si ti pravi Ce Gevara.Zavrsio posao u domovini i revolucionarni pokret te poslao na kraj svijeta da nastavis borbu al mescini da ces morati nazad.
-
Fudo387
#1296 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
K’o da je samo starosna penzija, penzija.furlan wrote:Ih, daleko je peMzija.Fudo387 wrote:Ne vracam se bez udarnicke.furlan wrote:Ma ja znam da si ti pravi Ce Gevara.Zavrsio posao u domovini i revolucionarni pokret te poslao na kraj svijeta da nastavis borbu al mescini da ces morati nazad.
-
kiligonzales
#1297 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Ne znam koliki je broj Jugoslovena bilo na zadnjem jugoslovenskom popisuBHCluster wrote:Pa ovi sto se sebe nazivaju Jugoslovenimakiligonzales wrote:
De budi malo realan, pa ni danas ne mozes pratiti sta ljudi misle i kakve stavove gaje i cime te sve mogu iznenaditi, pored jos bolje tehnologije nego danas...
Ko bi je branio?
Pito sam te za BiH, Jugoslavija je proslo, ko bi nju sutra branio kad bi Bosnjaci odlucili da je razjebu
- BHCluster
#1298 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Znaci Jugosloveni sjebali SFRJ.kiligonzales wrote:Ne znam koliki je broj Jugoslovena bilo na zadnjem jugoslovenskom popisuBHCluster wrote:Pa ovi sto se sebe nazivaju Jugoslovenimakiligonzales wrote:
Ko bi je branio?
Pito sam te za BiH, Jugoslavija je proslo, ko bi nju sutra branio kad bi Bosnjaci odlucili da je razjebu
- LBVIEW
#1299 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Kao ste se seca i zivota u Jugoslaviji.Fudo387 wrote:A dje si ti bio kad je bilo najteze?_BataZiv_0809 wrote:I ovih sto su im puna usta Bosne i Bosnjaka pun Malme 1993.![]()
Da se nisi mozda krvio na Cekrcicima skupa sa Merdanom?
Djeneral, Edin aka lazni fanatikos i Bata subara u odbrani Bosne i Hercegovine 1993. Ojebemti sunce, ono nekog proziva za Malme.
- cyprus
#1300 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Fudo387 wrote:Nije to tamo neki Fudo, vec Fudo povijesnicar, istoricar, svjedok vremena, naucni radnik i humanista. Vi ste bolan odljepljeni od stvarnosti, drug haznadar pokusava da vas izvede na selamet, i mene stvarno zadivljuje njegova volja i energija da vas redovno nogama izgaza, i argumentima, naravno.
Realno, ko danas nakon svega, 2018te, masta da bude jugosloven? Mislim, slucaj za dobrog hodze i skidanje sihira, al haj sad. Bude dobre zajebancije.