Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
todd_smith

#1276 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Ja u cetvrtak :mrgreen:
Averus

#1277 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

E ja cu u subotu :D
Raigor Stonehoof

#1278 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

a ja sutra :P
Averus

#1279 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Sudeći prema svemu što sam do sad vidio i čuo, uživaćeš u filmu :D

Samo da ti kreštava i glupa publika ne usere doživljaj :oops:
Raigor Stonehoof

#1280 Re: Marvel Cinematic Universe

nadam se, jos imam traume od endgame :lol:
todd_smith

#1281 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Averus wrote:Sudeći prema svemu što sam do sad vidio i čuo, uživaćeš u filmu :D

Ne lazi da nisi ni ti krestio kad je Thor sletio u Wakandu :mrgreen:
Averus

#1282 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

todd_smith wrote:
Averus wrote:Sudeći prema svemu što sam do sad vidio i čuo, uživaćeš u filmu :D

Ne lazi da nisi ni ti krestio kad je Thor sletio u Wakandu :mrgreen:
Ma nije to problem, reakcija na nešto wow, ali brate kad uzmu mobitelat', slikat' i vrištati jer se pojavio Steve na ekranu. Doslovno scena iz trailera... Ono... :oops:

A i ja sam vrištao kad je zamaha Mjolnir i kad se svi pojave - ono "on your left" :D
ledeni_caj

#1283 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by ledeni_caj »

Dobar Spidey, mada malo previse ovih srednjoskolskih stvari za moj ukus. :D
Raigor Stonehoof

#1284 Re: Marvel Cinematic Universe

ledeni_caj wrote:Dobar Spidey, mada malo previse ovih srednjoskolskih stvari za moj ukus. :D
ma generalno meni je jedan od losije koncipiranih marvel heroja, nisam nikad "mirisao" tu djeciju pricu

a da je film dobar, dobar je. i OBAVEZNO ostati makar na mid credits scenu.
todd_smith

#1285 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Znaci film je definitivno najbolji Spiderman film ikada!

Toliko toga zapakovanog, toliko scena, simbolizma, foreshadowinga, call backa....jos end credit scene...znaci VRH

Def top 10 MCU filmova (Infinity/EndGame ne pikam to su 10 godina gradili ka tome)

Pisem detaljnije sa Spoilerima u sljedecem postu
90minut

#1286 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Kad ce izbaciti 1080 avenđerse
todd_smith

#1287 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT

Image

Okej, sada ne moze niko da pametuje sto pricamo, samo preskocite....

Predobar film. Definitivno najjaci Spidey film do sada, barem meni. Spiderman 1 i 2 sa Tobijem su odlicni, ali ako preskocis nostalgiju, ovo je defitivno najrazvijeniji Spiderman film do sada. Em po akciji, em po humoru, em po samom razvoju lika Peter Parkera tj Spidermana.

Fakticki 2 filma u 1.

Imas film koji je "coming of age" a lá Stand By Me ili The Wackness ili slicno. Tj gdje vidis tinejdzera koji zeli da ima svoj zivot, ali je izmedju dva svijeta, gdje ga vuce MJ tj privatni zivot na jednu stvar i duznost tj Fury na drugu. Nesto slicno kao Cpt America gdje je izgubljen u vremenu i prostoru i nema privatnog zivota, armija i Avengersi su sve sto je znao tj prije kraja EndGamea.

I onda imas SpiderMan film gdje je ogromna odgovornost na njega prebacena. I vrsi se pritisak na njemu, iako se dokazao kroz Infinity i EndGame, ovo je nekako njegova afirmacija u Avengerse.

Imas ovog poprilicno kompleksnog lika i Tom Holland je predobro odradio posao, definitivno potvrdio da je najbolji Peter Parker, ali i SpiderMan do sada.

I da..naravno MYSTERIO. Drugi Spiderman zlikovac koji je uradjen maestralno. 2 od 2. :thumbup: :mrgreen:

Jake Gylenhall apsolutni puni pogodak. Odlicno odradio posao, i napisali su lika tako fenomenalno. Gylenhall odradio 2 bukvalno lika. Kao heroj i zlikovac odlican posao.

Mysterio je u stripovima iz teatra, voli paznju, scene da pravi...odlican callback na stripove iz scene gdje sa ekipom priprema napad za London, i nalaze se u napustenom teatru. Te ona scena oko plasta i kako mora da je ispeglan. :smeker:

Scena u onoj napustenoj zgradi....isto kao nesto iz Dr Strange filma. I to je bas ono sto je i trebalo da se uradi sa likom kao Mysterio. Def jedna od najjacih scena u MCU.

FE-NO-ME-NA-LNO!!!

Scena na mostu u Londonu...Spidey definitivno novi tj naredni vodja. Drzi ulicni znak kao stit, bas kao Cpt America. U drugoj ruci sa mrezom onaj dron, slicno kao Thor Mjolnir na onom uzetu. Dok na sebi ima odijelo koje je sam napravio kao Tony. Znaci 3 u 1. Predobar kadar.

Nepovezano cu sad pisati, par easter eggova i ostalih detalja.

CGI mnogo bolji nego Homecoming. Dosta dosta bolji.

Scena na avionu, kada pokazu sva odijela. Par iz stripova i mescini da sam vidio Spidey 2099 odijelo.

Takodjer na avionu, citav call back na Tonija i AC/DC... Parker Industries iz stripa u najavi :mrgreen:

END CREDIT SCENE

J

K

maderfaking

SIMMONS!!

Napokon :mrgreen:

Definitivno mi lici kao da MCU sprema Secret Wars ili Civil War 2 sagu kao sljedecu veliku pricu, pogotovo sa Skrulls kao vec evidentno uvezane i bitne likove sa onim svemirskim brodom na kraju.
alibaba_i_30_godina

#1288 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by alibaba_i_30_godina »

Todd pravi fanboy ili neka curica koja je odlijepila za Tomom. :razz:
todd_smith

#1289 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Image
alibaba_i_30_godina

#1290 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by alibaba_i_30_godina »

My bad... Zaboravio da u suštini jesi 'curica'. Zezne me uvijek taj tvoj nick.

Znaci vrijedi pogledati u kinu?! :thumbup:
MarlboroGold

#1291 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Odličan film bez obzira na nekoliko nelogičnosti i plotholes. Mysterio je pun pogodak.
VenomousV

#1292 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by VenomousV »

todd_smith wrote:SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT
Nakon sto smo pogledali film procitah ovaj tvoj post i rekoh co'jeku "Ovaj todd_smith pravo slican tebi" :mrgreen:

Ja necu fangirlat, jer nemam nikakva posebna osjecanja prema Spideyu (i ne volim Zendayu nikako) al' cu samo reci da je film odlican :mrgreen:
Averus

#1293 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Ja ću bez spoilera u ovom postu napisati samo da se slažem da je najbolji Spider-Man film, glumac, priča do sad.

Također ga ubacujem u top10 marvelovih filmova. Iako sam imao velike nade za film, oduševio me još više.

I ja ću u drugom postu naglasiti da je puno spoilera, pa oplesti :D
ledeni_caj

#1294 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by ledeni_caj »

580 miliona vec uzeo, ode ovo jako visoko. Mozda cak do najvece zarade mimo samih Avengera.
todd_smith

#1295 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

ledeni_caj wrote:580 miliona vec uzeo, ode ovo jako visoko. Mozda cak do najvece zarade mimo samih Avengera.
pa homecoming je zaradio "samo" 10m manje nego najveci spiderman film do tad

ovaj ide hladno do 1 milijarde, pogotovo jer nema drugih filmova trenutno iz istog zanra kao konkurencija
MarlboroGold

#1296 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Za očekivati je da svaki naredni bude išao na te cifre... naravno u prilog ide i to što je Spidey jedan od najpopularnijih (ako ne i najpopularniji) Marvelovih likova svih vremena. Zato recimo ne mislim da bi npr. solo film o Hawkeye-u dostigao takvu cifru, ali o Thoru, Ironmanu ( :( ) i još nekim može glat.
Bloo
Globalna šefica

#1297 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

ima li gdje pristojan snimak Dark Phoenix?
Averus

#1298 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Obožavatelj sam Spider-Man lika, stripa, priče još od svoje druge, možda treće godine života. U startu, kao dijete, nisam skroz kontao dubinu i snagu priče i lika, ali iz nekog razloga mi je već tad bio najdraži superjunak (uprkos svakodnevnom gledanju nindža kornjača isl.).

Baš iz tog razloga, a "inspirisan" prethodnim izdanjima live-action Petera i Spideya, trudio sam se da budem što manje hyped pred ovaj film. Homecoming, koji je meni bio već dobar film, imao je svoje mane. Jedan od rijetkih zlikovaca u MCU koji je stvarno dobro urađen nije bio dovoljan da taj film postane nešto wow. Bojao sam se da će i Far From Home imati istu sudbinu. Zato sam išao u kino onako "oprezno", bez nade da ću gledati nešto posebno dobro.

SPOILERS, NE ČITAJTE AKO NE ŽELITE DA VAM POKVARIM FILM
Selektujte tekst ispod da biste ga pročitali

Uh jebote! Konačno sam ponosan na izbor glumca, priče, zlikovca, okolnosti, likova. Tom Holland je savršen mladi Peter/Spidey i odlično mu stoji uloga. Tačno me podsjeća na Petera iz starih stripova i jedva čekam da dostignemo (nadam se) 4. ili 5. film u kojem će već biti u srednjim 20im i glumiti možda i najbolju verziju Peter Parkera! Tinejdžersku verziju je prekucao.

Za razliku od Tobeya i Garfielda, Holland je ftk prenio obje persone TAČNO kako trebaju biti prenesene na ekran.
Tobey je bio previše mlohav, dok je Garfield imao Spidey personu i kad je Peter (što nikako ne ide uz njegov lik).

Sami film je ponudio, kako todd reče, odličnu mješavinu teen filma, sa ozbiljnijim temama i akcionim superhero spektaklom.
CGI me oborio s nogu, iako sam tu i tamo primjetio neke propuste, ali to nije pokvarilo dojam.

Zendaya odlična MJ, čak mi se sviđa što je ova verzija "svoje" MJ, a ne stripovska "niko nije bolji od mene" fufasta, soul crushed, patetična lady in distress. Onaj debeli je kreten i valjao sam mu se od šege.

Jake Gyllenhaal je PRE-JEBENO-DOBAR-GLUMAC! Pogodili su sa Mysteriom, sa Jakeom, sa njihovom hemijom i preokretom! Ja koji sam sve vrijeme samo čekao da dođe do tog momenta, svejedno sam oduševljen! Znam priču svih likova iz stripova u dušu, kao i svi fanovi naravno, tako da mi se praaaaavo sviđaju ove alternativne "origin stories", koje su povezali sa MCU likovima (u ovom slučaju sa Tonyjem). Tako mi je bio vrh da je Jake radio za Iron Mana, a da se razotkrio njegov plan u pozorištu - gdje je počeo u stripovima.

Prva iluzija, kad Spideya baca kroz scene i ponore je imala nekoliko referenci na stripove, a ako se dobro sjećam jedna od njih je čak bila naslovnica
nekog starog izdanja sa Mysteriom.

Predobro su ubacili svakog lika i pričicu koja se vrti oko samog Petera i Spideya, što je naravno učinilo film kompletnim i kvalitetnijim.

Reference, shout-outs i foreshadowing su uradili maestralno.
@Todd: ako nisi primjetio/la, kada Spidey prčka po onim dronovima i Mysteriu jaran kaže "it's probably some birds" ili tako nešto, to je referenca na Spider-Man 3 kad je nastao Sandman!
Onda selfiji i smsovi dok se njiše kroz grad -mali pozdrav video igrama.
Jednim filmom od kog su svi očekivali osrednje, uspjeli su uspostaviti početak nove faze MCU-a, odati lijepu čast Tony Starku (time i RDJ-u) i na to sve konačno uraditi ono što se činilo nemogućim - napraviti dobar, ma usudim se reći odličan, Spider-Man film!

Talosa nisam nikako očekivao, pa sam se baš obradovao jer mi je jedan od dražih likova u MCU, ali kad se pojavio jebeni J.K.Simmons kao JJJ, došlo mi je da vrisnem od sreće!

Sve u svemu, definitivno najbolji Spider-Man film do sad snimljen (iako konkurencija nije neka), a složicu se i da je u top 10 MCU filmova. Pogotovo kad se izuzmu Avengers filimovi.

Go get 'em Tiger!!!

PS: Nisam siguran da li pripremaju priču za Sinister Six, ili će ovo ići u šire razmjere, da zahvati cijeli MCU. Vidjećemo...

KRAJ SPOILERA

Obavezno ću pogledati film još koji put u budućnosti! :D
Bloo
Globalna šefica

#1299 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

Jarane, žuta boja.....progorio si mi mrežnjaču.
Averus

#1300 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Bloo wrote:Jarane, žuta boja.....progorio si mi mrežnjaču.
Copy paste u notepad
ili samo selektuješ :roll:

žene i tehnologija... :skoljka: :run:
Post Reply