Nova agresija na BIH?

Post Reply
archi_a

#1276 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Ne znam sta pojedinci ocekuju? Sta treba, da im promo spotovima koji ce se vrtiti na tv-u i portalima porucimo da cemo im jebati mater? Jel treba svaki dan da organizujemo vjezbe i sletove da bi se vi osjecali sigurno?
Nakon svih njihovih talasanja, poruka, prijetnji pojavio se clan predsjednistva, kako god se on zvao i jasno porucio:" u slucaju bilo kakvih pokusaja, branit cemo ustavnopravni poredak i to znaci rat!!!" I tacka! Nema se tu sta dalje trubiti.
Nakon policijsko vojne vjezbe na teritoriji srbije, odrzana vjezba "pariranje" i poslana poruka da se ima cime odgovoriti.
Stanje u operativnom segmentu u oruzanim formacijama u federaciji pod kontrolom. Stanje u oruzanim snagama Bosne i Hercegovine redovno i pod kontrolom.
U predsjednistvu odrzani redovni sastanci i konsultacije sa ambasadorima SAD, VB, Germ i ostalih ambasadora.
Sastanci i saradnja sa NATO stabom u Sarajevu i LOT timovima na odlicnom nivou. Dogovoreni i usaglaseni i izjave i kako se postaviti prema najavama entitetskog politicara.
Po meni je upravo stalno spominjanje i tvrdnja da je nesto "drzava", republika i najavljivanje formiranja rezervnog sastava od 4000 ljudi :D i najave naoruzavanja i zanavljanja opreme nesto sto govori koliko je neko nesiguran i koliko ga je strah.
Ali ne moramo isto gledati na stvari. Ne moramo se ubjedjivati. Vidjet cemo.
Ozbiljne institucije ne masu i ne prijete nabavkom oruzja. One rade i izvrsavaju obaveze kada dodje do toga.
Sta treba, da svi u Bosni i Hercegovini svaki dan stanemo i trubimo u glas:" ovo je Bosna i Hercegovinaaaa!" ?!?
Nema potrebe. Institucije i papiri govore da je tako. :) Od granice, pasosa, platnog prometa i pdv-a, zastave, oruzanih snaga i ambasada, pa do slobode kretanja, zvanicnog prepoznavanja i prepoznavanja u svijetu. Nema potrebe trubiti svaki dan o tome.
Hajde neka to pokusaju ponistiti.
Neka trube oni koji svoje drzave, kako bi oni to htjeli, nemaju. Neka trube i sikcu od bijesa. :D

Jos jednom, odaslana poruka putem vise medija: "entitet rs nije drzava i nece se moci odvojiti! Ukoliko to pokusaju, branit cemo ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine i oruzanim sredstvima. I to znaci rat!!!"
Ne moze jasnije. :wink:
Last edited by archi_a on 14/02/2018 11:47, edited 1 time in total.
Fudo387

#1277 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Naš Fudara skiči ko da su mu Srbi u komšiluku a ne 10 000 km daleko.Ja ih vidim sa prozora pa ne dramim.
Skici ti pranene, jes cuo! :twisted:

Sta’s ti dramit’, dvije bambuce, cener i life is good...glava sluzi samo da se umijes i pocesljas. :D
PM72

#1278 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
PM72 wrote:Naš Fudara skiči ko da su mu Srbi u komšiluku a ne 10 000 km daleko.Ja ih vidim sa prozora pa ne dramim.

Sta’s ti dramit’, dvije bambuce, cener i life is good...glava sluzi samo da se umijes i pocesljas. :D
ma nemoj nam se samo ti sekirat preko bare i nemoj doljevati ulje na vatru jer te neće spržiti...
Fudo387

#1279 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:

ma nemoj nam se samo ti sekirat preko bare i nemoj doljevati ulje na vatru jer te neće spržiti...
Ma sta ti dolijevam?
Ulje?
Sta od ovog nije tacno?
Imas li ikakav argument, nije tako, ovako je, a ne samo to dosadno i vec potroseno, evo dijasporca vid’ mu glave?
Thorgerson

#1280 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Thorgerson »

archi_a wrote: Jos jednom, odaslana poruka putem vise medija: "entitet rs nije drzava i nece se moci odvojiti! Ukoliko to pokusaju, branit cemo ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine i oruzanim sredstvima. I to znaci rat!!!"
I kako cemo to uraditi? Je li ima neki plan?

Evo Dodik proglasi nezavisnost, kaze MUP RS da zauzmu pozicije, uspostavi drzavu. Ti shvatas u toj situaciji da bi MI morali napadati? Razumijes. Dakle, ti bi morao poslati npr. sada vojsku na Pale da oslobadjaju Pale - od koga da ih oslobadjaju? Dakle, ti bi pucao na Jovana da oslobodis njegovog brata Sašu.

Haha...e bas me zanima kako bi to izveli. :skoljka:

Ako se oni odluce na taj korak, ovdje ce nastati sranje. Ali ti drzavu vise neces moci uspostaviti. Jer ponavljam, sada imamo etnicki ciste teritorije. Kako i od koga ces cistiti RS kada ti ljudi ne zele da ih "ocistis".

Bakir budaletina nema pojma o cemu blebece. Podsjeca me malo na Aliju u ovim situacijama, gdje su vjerovatno i njemu ovdasnji ambasadori rekli ne brini ti, mi smo tu. A ako nastanje sranje, naprasno svi nestanu... :wink:

Mislim, ne treba spustiti gard...ali meni je zao da mi moramo i nakon toliko godina i nakon sto smo prosli klanje, o tome opet razmisljati...to je zalosno.
Haris.ba

#1281 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:Evo Dodik proglasi nezavisnost, kaze MUP RS da zauzmu pozicije, uspostavi drzavu. Ti shvatas u toj situaciji da bi MI morali napadati? Razumijes. Dakle, ti bi morao poslati npr. sada vojsku na Pale da oslobadjaju Pale - od koga da ih oslobadjaju? Dakle, ti bi pucao na Jovana da oslobodis njegovog brata Sašu.
Jesi siguran da bi to tako bilo? Da bi to bio scenario?
archi_a

#1282 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Thorgerson wrote:
archi_a wrote: Jos jednom, odaslana poruka putem vise medija: "entitet rs nije drzava i nece se moci odvojiti! Ukoliko to pokusaju, branit cemo ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine i oruzanim sredstvima. I to znaci rat!!!"
I kako cemo to uraditi? Je li ima neki plan?

Evo Dodik proglasi nezavisnost, kaze MUP RS da zauzmu pozicije, uspostavi drzavu. Ti shvatas u toj situaciji da bi MI morali napadati? Razumijes. Dakle, ti bi morao poslati npr. sada vojsku na Pale da oslobadjaju Pale - od koga da ih oslobadjaju? Dakle, ti bi pucao na Jovana da oslobodis njegovog brata Sašu.

Ako se oni odluce na taj korak, ovdje ce nastati sranje. Ali ti drzavu vise neces moci uspostaviti. Jer ponavljam, sada imamo etnicki ciste teritorije. Kako i od koga ces cistiti RS kada ti ljudi ne zele da ih "ocistis".

Bakir budaletina nema pojma o cemu blebece. Podsjeca me malo na Aliju u ovim situacijama, gdje su vjerovatno i njemu ovdasnji ambasadori rekli ne brini ti, mi smo tu. A ako nastanje sranje, naprasno svi nestanu... :wink:

Mislim, ne treba spustiti gard...ali meni je zao da mi moramo i nakon toliko godina i nakon sto smo prosli klanje, o tome opet razmisljati...to je zalosno.
Da u pravu si. Evo i ja sam za to da se veceras sve objasni u centralnom dnevniku. Da se svi operativni planovi podastru javnosti, a samim tim i ovdje nama na forumu.
Ako to ne urade oni kojih se tice, ja cu tumaciti da smo izgubili rat. :D
Thorgerson, druze, smatram te za ozbiljnog i iskusnog forumasa. O nekim stvarima javnost, civili ne trebamo da znamo.
Ali, evo, samo jedno kontra pitanje..... zasto, ali zasto vec 20 i kusur godina nakon zavrsetka agresije dodik i kompanija to nisu uradili? Sta cekaju vise, koji k.?!?!
Ja ti necu davati odgovor.
Drzava Bosna i Hercegovina postoji, i u slucaju pokusaja separatista, drzava Bosna i Hercegovina nastavlja svoj kontinuitet kako ga je imala i 92. A sa separatistima ce se obracunavati u skladu sa zakonom, evropskim normama i obicajima ratovanja. Nece bolan pajac dodik i lukac ukinuti kontinuitet institucija Bosne i Hercegovine i mijenjati drzavne granice ove drzave. Nisu mnogo jaci i mocniji to uspjeli kroz vijekove. Budi ozbiljan, molim te. :wink:
Fudo387

#1283 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Fudo387 »

Razumijem to, vojna tajna-strogo povjerljivo, al’ ne vjerujem da tu postoje ikakvi operativni planovi u slucaju da budalasi naprave secesiju. Ne zato sto ih neko ne zna, ili ne zeli napraviti, jednostavno lanac komandovanja ti ne dozvoljava.
Da nesto ima vec bi neki Mirsad Kebo sve pokazao u udarnom terminu na rtrs.
Jedini operativni plan je, nema plana.
archi_a

#1284 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Dobro :D
ovo_malo_duse

#1285 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ovo_malo_duse »

Thorgerson wrote: I kako cemo to uraditi? Je li ima neki plan?

Zini da ti kazemo sta nam je plan.

Treba vam nacrtat na karti. Nek vam dodik i BIA nacrta oni znaju bolje od vecine SBBKBB.

Scenarija mali milion a realno gledajuci treba samo detaljnije pogledat putne komunikacije koje se trebaju pokriti sa odredzenim brojem ljudi i cao djaci - Crpcka cela iz tri dela :izet: :izet: ko bi onda koga napadao to je vec za diskusije.
Maraschino

#1286 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

Uvijek vas stratege hebe jedna mala sitnica a to je Brcko.
Kako misli Dodik obezbijediti teritorijalni kontinuitet kroz Brcko? Mora doci s'tom nekom policijom u distrikt i pokusati nesto(bilo sta). Je li mislis da bi se ljudi iz Brckog tek tako iselili i prepustili ga opet cetnicima? Morali bi ih na silu istjerati i tu bi se okliznuli na koru od banane koju su sami bacili.
Nije problem da stave sve pod svoju kontrolu ali na par tacaka morali bi upotrijebiti silu a na silu se odgovara adekvatno.
madner

#1287 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Fudo387 wrote:Razumijem to, vojna tajna-strogo povjerljivo, al’ ne vjerujem da tu postoje ikakvi operativni planovi u slucaju da budalasi naprave secesiju. Ne zato sto ih neko ne zna, ili ne zeli napraviti, jednostavno lanac komandovanja ti ne dozvoljava.
Plan naravno postoji.
Zadnji put je azuriran prosle godine.
Fudo387

#1288 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Fudo387 »

madner wrote:
Fudo387 wrote:Razumijem to, vojna tajna-strogo povjerljivo, al’ ne vjerujem da tu postoje ikakvi operativni planovi u slucaju da budalasi naprave secesiju. Ne zato sto ih neko ne zna, ili ne zeli napraviti, jednostavno lanac komandovanja ti ne dozvoljava.
Plan naravno postoji.
Pa da, NVZ plan.
Haj dobro.
archi_a

#1289 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

[quote]Ali, evo, samo jedno kontra pitanje..... zasto, ali zasto vec 20 i kusur godina nakon zavrsetka agresije dodik i kompanija to nisu uradili? Sta cekaju vise, koji k.?!?![/quote]

Jel proso vise momenat?!? :lol:
ovo_malo_duse

#1290 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ovo_malo_duse »

Maraschino wrote:

Kako misli Dodik obezbijediti teritorijalni kontinuitet kroz Brcko? Mora doci s'tom nekom policijom u distrikt i pokusati nesto(bilo sta). Je li mislis da bi se ljudi iz Brckog tek tako iselili i prepustili ga opet cetnicima? Morali bi ih na silu istjerati i tu bi se okliznuli na koru od banane koju su sami bacili.
Nije problem da stave sve pod svoju kontrolu ali na par tacaka morali bi upotrijebiti silu a na silu se odgovara adekvatno.
Nije samo Brcko nego i veza Sarajevo - Gorazde .

Nije vise Crna Gora bratsko oko, nego clanica NATO koja bi zatvorila granicu iste sekunde . I sta ima 3 enklave. 5 dan bi se zvalo za stol na pregovre ali onda bi to bio drugi spil karata sa kojima se igra a i ulozi. Samo proglasenje nezavisnoti bi znacilo krsenje Dejtona i vracanje na pocetak, stim da bi pozicije ovaj put bile drugacije...
madner

#1291 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:
Plan naravno postoji.
Pa da, NVZ plan.
Haj dobro.
Nije ni on los.
Meni dosta bolji od ovog pravog. :D
PM72

#1292 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

očekujem planove blickriga...
ušće

#1293 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

Vidim ja ovdje sve više onih iz 1995 što su govorili
" Podpisuj Alija pa nek je k'o avlija...
A sutra kad su se probudili ...Alija ,Alija majku li ti jebem što podpisa a bilo smo pred Banja lukom...

Probaj te malo promijeniti ploču iscrtala vam se pa više krči nego što pjeva ...
A na kraju ko danas sluša ploče :P
triconja

#1294 Re: Nova agresija na BIH?

Post by triconja »

PM72 wrote:očekujem planove blickriga...
Ovdje forumasi koliko su sposobni u planiranju ne bi mogli od komsije blickrigno ukrast cent zemlje ogradom a da ne plate glavom :lol: :lol: :lol:
decembar2017

#1295 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

daddy-kool wrote:De se malo uozbiljite, govorimo o investiciji od milion dolara.

Koja je samo dio paketa od nekoliko desetina miliona KM.

Samo za nabavku novog oruzja, opreme, vozila je planirano, mislim oko 8 miliona, za novi helikopter preko 9,5 miliona, za novi centar za obuku 6,5 miliona, znaci sve ukupno 24 miliona KM.
Last edited by decembar2017 on 14/02/2018 13:13, edited 1 time in total.
decembar2017

#1296 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

Maraschino wrote:

Upravo tako, bez Brckog nema ni bilo kakve nezavisnosti i kada se na to doda jos i Gorazde a na sve to da ni njihovi saveznici ne bi sjedili skrstenih ruku svako ko razmislja svojom glavom a nije ovdje samo da trola shvaca da to separatisti ne bi mogli da urade bez koristenja sile.
Fudo387

#1297 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Fudo387 »

decembar2017 wrote:
daddy-kool wrote:De se malo uozbiljite, govorimo o investiciji od milion dolara.

Samo za nabavku novog oruzja, opreme, vozila je planirano oko 8 miliona, za novi helikopter preko 9,5 miliona, za novi centar za obuku 6,5 miliona, znaci sve ukupno 24 miliona KM.
To vise nije murija, to je mobilna vojna formacija sa dosta vatrene moci. Balans je ozbiljno narusen, ovo nije zajebancija.
Od onog austrijskog mrtvoprda ocekujem da izrazi zabrinutost, trampa svakako boli qrac, bakir ce nekoj neni dati 20 maraka da kupi pastetu i litar soka...nista to ne valja.
archi_a

#1298 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Ma moze sve jer bosnje su merhametli. :P
decembar2017

#1299 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

Fudo387 wrote:
decembar2017 wrote:

Samo za nabavku novog oruzja, opreme, vozila je planirano oko 8 miliona, za novi helikopter preko 9,5 miliona, za novi centar za obuku 6,5 miliona, znaci sve ukupno 24 miliona KM.
To vise nije murija, to je mobilna vojna formacija sa dosta vatrene moci. Balans je ozbiljno narusen, ovo nije zajebancija.
Od onog austrijskog mrtvoprda ocekujem da izrazi zabrinutost, trampa svakako boli qrac, bakir ce nekoj neni dati 20 maraka da kupi pastetu i litar soka...nista to ne valja.

To im je ustvari i cilj, da kopiraju JSO koja je bila mobilna, profesionalna, dobro opremljena jedinica spremna na sve i sa svojim zasebnim centrom , ono sto je Kula bila za JSO to je planirano da Zaluzani budu za tu jedinicu i da im to bude srz, jezgro , udarna pesnica.
asker

#1300 Re: Nova agresija na BIH?

Post by asker »

Sve vise sam ubijedjen da ove razne srpske casti, ruske obuke i naoruzavanje genocidnog MUP-a sluze za zastrasivanje samih Srba i kao preventiva za moguce belaje u Okt ove godine. Secesiju vise ni Zmaj od Sipova ne pominje.

Pogledajte nekad RTRS dnevnik. Izmedju salvi hvalospjeva o Dodiku i koaliciji mu, tacno targetiraju svaki grad, selo, mahalu, kompaniju, gdje nemaju vlast.

Scenario kod eventualnog skidanja sa vlasti je sam Dodik objasnio javno u intervjuima vise puta u proslosti. U fazonu "hapse me, malo se poguramo, vi novinari to snimite, ja odem 100 metara dalje sazovem skupstinu i proglasim nevazecim ovo ono..." Tu dobro dodju naoruzane i spremne budale koje vicu "nedamo Srpsku".

Koliko god u ovom trenutku nemoguce izgledalo, osim redovnog pljuvanja po MZ, mislim da se ono ponizenje i odbijanje rukovanja sa Cormackovom ne prasta.

Linije i rovove ne vidim ni u najludjem scenariju. A svakako tu je Brcko kao osigurac i rak rana RS-a. Ne zbog neke nadmoci probosanskih snaga tamo vec zbog administrativnog uredjenja koje daje legalnost svakoj akciji. Sinoc odgledah Seselja u Cirilici od prije 2 dana, govori o Brckom u istom kontekstu, kontekstu poraza velikosrpske politike.
Post Reply