Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
markomilanov

#1276 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Ivica jeste legenda,bolestan je i stigle su ga godine,zašto sebi dozvoljava ovako brukanje,zašto se ne povuče iz komisje,90 % forumaša je protiv Amara,ali ko nas pita.Sreća ima ova liga nacija,pa neće ništa biti izgubljeno do njegove ostavke.
luckylaka

#1277 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Ja mislio ovaj Borovina novinar a on sirovina.Vodio Zelju u europi i pusio,edukovan u Arsenalu :lol: ,govori tri jezika (kakve to veze ima )sticao iskustva u inostranstvu (sta je naucio,kada je nogiran gdje god dosao).I da on bude glavni Edinu,Miretu i ekipi :D :-) Tip je samo nastavak onih do sada i privilegija sto se preziva Osim i Ivicin sin.Takvih na svakom cosku.Al nek proba,ni bolji ni gori od ostalih kandidata

Amar Osim u ovom trenutku jedini ima sve karakteristike: prošao je krivudavim putem Premijer lige, vodio Željezničar do titula, pretkola Liga prvaka, davao priliku mladima. Iskustvo je sticao i u inostranstvu. Školovan je, reprezentativan, edukovan u Arsenalu, govori tri jezika i što je najvažnije – s njim nema kompromisa. On zna biti glavni. A, to je u ovom okruženju jako bitno.

On je trener koji zna kako se stvara tim, kako pravi uspjeh i kako se drži svlačionica po kontrolom.

Da, u Bosni i Hercegovini je i ovo bitno, Amara Osima jednako poštuju sve nacionalne komponente u BiH.
Edin H.

#1278 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Kakva je ovo smijurija od kandidata, gdje je Barbarez? :oops:
orinoco

#1279 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by orinoco »

Pitar sa Kariba wrote:http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/odabra ... mom/256430

Znaci Osim, Robi ne vjerujem da ce za ove pare, a Kodro čisto sumnjam da bi više napuštao Španiju da radi u Bosni. Dobro su ovo odradili.
TAJNI SASTANAK U ZAGREBU
Poznati talijanski menadžer Vicenzo Morabito 'skinuo' hrvatskog trenera s aviona za Azerbajdžan očito mu nudeći atraktivniju sredinu
http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/pre ... n/6681300/
luckylaka

#1280 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:Kakva je ovo smijurija od kandidata, gdje je Barbarez? :oops:
Pa i Barba se uklapa u smijurija kandidate.Jel to on nesto bolji ,kvalitetniji,iskusniji od Kodre,Amara...Cirkus se nastavlja a jos jedan klovn je na putu da zasjedne i uzima pare dzabane.jedina dobra stvar je ako Amara izaberu jedan manje na biro za zaposljavanje
Radio Sarajevo

#1281 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Za razliku od Barbareza, Amar je ipak nekad nekome bio trener. Ovome šupku je ispod nivoa da vodi mlađe kategorije i da se uči, on bi odmah reprezentaciju, a u njegovo vrijeme nisu napravili ništa.
leškarenje

#1282 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Radio Sarajevo wrote:
Za razliku od Barbareza, Amar je ipak nekad nekome bio trener. Ovome šupku je ispod nivoa da vodi mlađe kategorije i da se uči, on bi odmah reprezentaciju, a u njegovo vrijeme nisu napravili ništa.
:lol:
kakotakonikako

#1283 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kakotakonikako »

markomilanov wrote:Ivica jeste legenda,bolestan je i stigle su ga godine,zašto sebi dozvoljava ovako brukanje,zašto se ne povuče iz komisje,90 % forumaša je protiv Amara,ali ko nas pita.Sreća ima ova liga nacija,pa neće ništa biti izgubljeno do njegove ostavke.
90% - ima li to negdje zvanicno ili ti odokativno ?
BarbaDue

#1284 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

kakotakonikako wrote:
markomilanov wrote:Ivica jeste legenda,bolestan je i stigle su ga godine,zašto sebi dozvoljava ovako brukanje,zašto se ne povuče iz komisje,90 % forumaša je protiv Amara,ali ko nas pita.Sreća ima ova liga nacija,pa neće ništa biti izgubljeno do njegove ostavke.
90% - ima li to negdje zvanicno ili ti odokativno ?
91% :mrgreen:
Logovan

#1285 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote:
I sad bi mi kao trebali biti sretni ako Amar bude selektor jer je nekad nekome bio trener? :D
Radio Sarajevo

#1286 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Logovan wrote: I sad bi mi kao trebali biti sretni ako Amar bude selektor jer je nekad nekome bio trener? :D
Jok, stavite Sergeja, koji se nije podnosio s Hasanom, pa je zato reprezentacija trpila... I koji btw nije održao nijedan trening, relevantan je za ovu poziciju koliko i ja.
Point.

#1287 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Tvrdim da ovi sto guraju Amara za selektora ne zele dobro reprezenetaciji. Cuj on kao ima iskustva, kakvog crnog iskustva mozes imati radeci u beha cirkusu od lige, nije ga Baban mogao ni u propali Sturm uvaliti pa se skrasio u atraktivnoj i fudbalski jakoj Katarskoj ligi, poslije ga evo opet u beha sivilu, nema posla vec godinu i sad bi on takav trebao biti kakav autoritet bilo kome?
Logovan

#1288 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote:
Logovan wrote: I sad bi mi kao trebali biti sretni ako Amar bude selektor jer je nekad nekome bio trener? :D
Jok, stavite Sergeja, koji se nije podnosio s Hasanom, pa je zato reprezentacija trpila... I koji btw nije održao nijedan trening, relevantan je za ovu poziciju koliko i ja.
Ne treba stavljati nijednog, to govorim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1289 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Mogu razumjeti pojedine komšije kad kažu pitari ne žele Osima na klupi....šta je, recimo, sa ovima koji nisu pitari? Vidim dosta je onih koji nisu za to da Osim bude na klupi.
Da se razumijemo, mislim da itekako možemo boljeg kandidata postaviti na klupu, ali isto tako mislim da je nemoguć normalan rad s ovim majmunima iz saveza.
Ako bude izabran Osim, naravno da mu želim da uspije, samo se bojim da će se u startu nabiti negativna atmosfera i kad na to dodaš zakulisne radnje saveza, baš težak posao za bilo koga.
sumirprimus

#1290 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

ocima drugih,sve je manje drugih ociju oko repke, sta god uradili.
svakako ih nije ni briga.
leškarenje

#1291 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Tomahawk11 wrote:Mogu razumjeti pojedine komšije kad kažu pitari ne žele Osima na klupi....šta je, recimo, sa ovima koji nisu pitari? Vidim dosta je onih koji nisu za to da Osim bude na klupi.
Da se razumijemo, mislim da itekako možemo boljeg kandidata postaviti na klupu, ali isto tako mislim da je nemoguć normalan rad s ovim majmunima iz saveza.
Ako bude izabran Osim, naravno da mu želim da uspije, samo se bojim da će se u startu nabiti negativna atmosfera i kad na to dodaš zakulisne radnje saveza, baš težak posao za bilo koga.
Moja želja je Amar..... :bih:
north

#1292 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by north »

Tomahawk11 wrote:Mogu razumjeti pojedine komšije kad kažu pitari ne žele Osima na klupi....šta je, recimo, sa ovima koji nisu pitari? Vidim dosta je onih koji nisu za to da Osim bude na klupi.
:thumbup: .....košpe (pojedine) pričaju o bijelim bubrezima samo aludirajući na pitare, a činjenica da i kod ostatka barem ovdje na forumu nema neke veće podrške bilo da su navijači drugih klubova bilo da samo repku prate bez klupske pripadnosti, ali eto samo pitari jedu bijele bubrege :D ...Evo ja ne jedem, više sam za janjetine :D , .....pisao sam neka bude Amar i fakat to mislim...nikakav problem, nema hrakanja ako tako bude dok ne vidimo koliko zna i može.... barem ćemo staviti tačku na "i" po tom pitanju...ako bude izabran, neka odveden repku na EP pa da mu se klanjamo svi... ja prvi :oops:
turbofolk

#1293 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by turbofolk »

palermo wrote: ali da će mi biti krivo hoće, to je moja reprezentacija, rekao bih , mnogo više moja nego Amarova
To je to. Meni nije jasno kako neko može gledati reprezentaciju kroz klupske boje. Nek bude Amar, nimalo mi ne smeta, to je moja reprezentacija za koju navijam uvijek i vazda i ne gledam ko je na klupi, ko je na golu, ko igra, ko je možda mogo igrat a ne igra itd. Ja nikad nisam gotivio Želejzničar, ali zato za Džeku navijam gdje god da igra. Mislim, ne možeš biti ravnodušan kad vidiš da neki tvoj zemljak ili sugrađanin onako trpa golove Chelsea-ju.
Drago ti bude kad vidiš da čitav fudbalski svijet tu noć lige prvaka pamti samo po Džekinim golovima i samo o njemu sutradan govore.
Dakle, nek bude Amar nema beda. Ja opet navijam za svoju reprezentaciju ko i prije. Nadam se samo da ćemo konačno proigrati. Ovo s Mešom je bilo baš negledljivo i mislim (ponavljam po ko zna koji put) da je promjena na klupi neophodna.

Edit: kad Željezničar igra evropske utakmice, uvijek mi je drago kad naprave dobar rezultat i ostvare plasman u naredni krug takmičenja, a pripadam, recimo, ovoj bordo obojenoj populaciji :D
Pisao sam o tome i na temi derbija i na temi rekonstrukcije Grbavice. Šta tek okruženje nama misli kad se mi sami među sobom ovako ne trpimo i ne želimo jedni drugima uspjeh, a pogotovo što prizivimo neuspjeh svojoj jedinoj reprezentaciji, jer je vodi tamo nekakav željovac ´ta će on.
Nisam baš siguran da su ovako podijeljeni navijači, recimo Ukrajine, dgdje je pola tima iz Dinamo Kijeva. Šta o toj reprezentaciji misle navijači Šahtara. Ili... da li bi se sad navijači Španije, oni iz Madrida odrekli svih lijepih reprezentativnih momenata, jer su u njihovoj reprezentaciji igrali i titule im donosili i igrači iz najljućeg rivala.

Odoh predaleko. Poenta svega je da je to naša repka bez obzira na savez, selektora i izbor igrača. :bih: :bih:
Ne možemo svi biti slektori.
Dr. Kuca

#1294 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dr. Kuca »

Amar Osim je pravi izbor. Pomocnici Djurbuzovic i onaj sto je vodio travnik i zelju.
kakotakonikako

#1295 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kakotakonikako »

Point. wrote:Tvrdim da ovi sto guraju Amara za selektora ne zele dobro reprezenetaciji. Cuj on kao ima iskustva, kakvog crnog iskustva mozes imati radeci u beha cirkusu od lige, nije ga Baban mogao ni u propali Sturm uvaliti pa se skrasio u atraktivnoj i fudbalski jakoj Katarskoj ligi, poslije ga evo opet u beha sivilu, nema posla vec godinu i sad bi on takav trebao biti kakav autoritet bilo kome?
Pises nebuloze. Baban ( kako ti kazes ) iliti Ivica Osim je daleko veca gromada od tvojih insinuacija. Ti ako si navikao na veze i stele, shvati da ima jos uvijek postenog svijeta.
Novi selektor, ko god bude, nece imati veliku podrsku jer smo na zalost takvi.

Na prvom sastanku Komisije za izbor selektora NSBiH u utorak, 24. oktobra, utvrdila je i uslove po kojima će birati selektora, ali i koliko ga može platiti. Zaključeno je da su mogućnosti Saveza da novom selektoru, u najboljem slučaju, ponude mjesečnu platu identičnu ranijim primanjima Baždarevića, tj. u iznosu od 30.000 maraka. Selektorov i cilj reprezentativaca BiH je plasman na EURO 2020, kroz Ligu nacija ili kroz kvalifikacije za predstojeće kontinentalno takmičenje. Mora biti osoba koja poznaje prilike u nacionalnom timu BiH i u radu treba posjedovati autoritet i poraditi posebno na disciplini u timu, što je utvrđeno kao jedan od glavnih problema u mandatu Baždarevića.

Četveročlana komisija na spomenutom sastanku je usaglasila i da kod kriterija prilikom pregovora potencijalni selektor ne mora u CV-u imati referencu “vrhunski fudbaler”, ali mora posjedovati profi trenersku licencu. Predložit će članovima IO N/FS BiH da selektor bira saradnike u stručnom štabu. Obzirom na kompleksnu situaciju i uređenje BiH, ali i NSBiH i podijeljena razmišljanja među članovima IO, drugi prijedlog komisije bit će da, kao kod Safeta Sušića i Baždarevića, selektor izabere prvog asistenta, a rukovodici Saveza mu u stručni štab “pošalju” preostala dva, kako bi se, u tom slučaju, zadovoljio očigledno neizbježni nacionalni ključ.
Last edited by kakotakonikako on 26/10/2017 10:16, edited 3 times in total.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1296 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Pitar sa Kariba »

Nije istina da nece imati podrsku. I ako Amara postave evo ima moju podršku,kao sto ce je svaki novi selektor imati zbog same reprezentacije. I da je nema boli Amara qurko sto ga ja ne podrzavam :D . Fol je ba sto je ova reprezentacija jedina svijetla tacka fudbala u BiH, a nece to jos dugo biti. Mislim da zasluzuje nekoga ko sa njom (jos) moze nesto napraviti. Niko po meni od ovih predlozenih kandidata to nije, mozda eto Robi.
Dino Djurbuzovic

#1297 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

Dr. Kuca wrote:Amar Osim je pravi izbor. Pomocnici Djurbuzovic i onaj sto je vodio travnik i zelju.
Pozdrav i sve hvalospjevke
incognito071

#1298 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by incognito071 »

Selektor Braco gumena glava, pomocnici Dzeno Uscuplic zvani kosica i Senad Repuh zvani propuh
Trener golmana Muhamed Alaim zvani selam-balija :bih:

Garancija za najmanje polu finale tokom eura 2020 :bih:
spree

#1299 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Realno tri losa kandidata, mada eto svi hvalite robija. Nadam se da moze uletiti jos neko, ali bolji od ova tri, ako ne hajde nek onda to bude robi, a ako i on nece nek bude amar. Kodro je vec probao, a i nije se nesto proslavio vodeci sarajevo. Amar je bio autoritet u zelji, ali sumnjam da to moze biti u reprezentaciji. To bi bilo fantasticno ako bi mogao nametnuti autoritet. Ako ga izaberu press konferencije bi trebale biti prejake.
Logovan

#1300 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

spree wrote:Realno tri losa kandidata, mada eto svi hvalite robija. Nadam se da moze uletiti jos neko, ali bolji od ova tri, ako ne hajde nek onda to bude robi, a ako i on nece nek bude amar. Kodro je vec probao, a i nije se nesto proslavio vodeci sarajevo. Amar je bio autoritet u zelji, ali sumnjam da to moze biti u reprezentaciji. To bi bilo fantasticno ako bi mogao nametnuti autoritet. Ako ga izaberu press konferencije bi trebale biti prejake.
Bio par sedmica i napustio reprezentaciju. Isto kao da nije ni probao.
Locked