seherzada_begovica wrote:Ako je toliko mali broj Hrvata u BiH, i ako ih evo radi lakseg racuna zaokruzimo na 11%, onda se moze demokratski legitimno reci da im pripada 1/3 hrvatskog clana predsjednistva, a 2/3 pripadaju Bosnjacima.SaraFina wrote: Pa jeste. Ali popis 2013 i tih 15% trenutno primjenjivati nije baš pametno, a u budućnosti će biti i suludo. Znaš zašto? Ta cifra nije bila realna ni 2013, a danas u FBIH vjerOjatno nema više oder 8 - 9% Hrvata. S tendencijom padanja do 2020 na 5%. Tako da i matematički a i sa nekog moralnog i ljudskog stanovišta, treba im kao narodu dati pozicije ali isključivo kao pripadnicima SDP, DF i sl.
A meni Hafis, Junuz i taj fetiš prema bošnjačkim imenima pravo sumnjivi pozdrav tebi takodjer
ne misliš li?
(obzirom da sam ja i dalje prohrvatski orjentirana, ja im navlacim sa realnih 8-9% Hrvata u BiH na 11% legitimiteta u predsjednistvu, kao nekakav vid pozitivne diskriminacije).
Znaci slijedecih 8 godina moze na poziciji hrvatskog clana predsjednistva biti biran Bosnjak. A onda poslije toga moze HDZ ili koga vec izaberu.![]()
A ne znam otkud im ta imena, mozda oni ipak podsvjesno zele pokazati da nisu xenofobni, ko ce znati...
Koliko god ti ili ja bile hrvatofilne, 11% je previše ( u raspon od 8 godina ) uzeti kao mjeru.
Mislim da ta cifra 2026, tj za osam godina biće podijeljena sa 3. Pa to svedi na 3 i dvije decimale iza zareza