ma dobro to smo već utvrdili. nego da sada pokušamo ustanoviti uzročno-posljedičnu vezu krmetine i izuma koje spominješ. de nam malo ovo elaboriraj sa tog aspekta.uglavnomja wrote:Rampage wrote: Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)
Pokušavaš podvaliti opasnu tezu - želiš reći da se nama kojima se gadi svinjetina gade i ljudi koji konzumiraju istu. To je laž, nit sam to rekao niti bih to rekao.
ti si rekao da je smece.
nisi rekao da to se gadi nego da je SMECE! vise puta.
ljudi koji jedu smece su ti omogucili da danas pises ovdje.
Jedete li svinjetinu?
- Streptokok
#1276 Re: Jedete li svinjetinu?
- triconja
#1277 Re: Jedete li svinjetinu?
Nema sta elaborirat, vidi se ko iz kamiona da hoce rec da ako si u rimu ponasaj se ko rimljanin. Ako hoš da te juropljani prifate ko juropljanina ponasaj se ko juropljanin a ne ko beduinStreptokok wrote:ma dobro to smo već utvrdili. nego da sada pokušamo ustanoviti uzročno-posljedičnu vezu krmetine i izuma koje spominješ. de nam malo ovo elaboriraj sa tog aspekta.uglavnomja wrote:Rampage wrote: Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)
Pokušavaš podvaliti opasnu tezu - želiš reći da se nama kojima se gadi svinjetina gade i ljudi koji konzumiraju istu. To je laž, nit sam to rekao niti bih to rekao.
ti si rekao da je smece.
nisi rekao da to se gadi nego da je SMECE! vise puta.
ljudi koji jedu smece su ti omogucili da danas pises ovdje.
- Streptokok
#1278 Re: Jedete li svinjetinu?
ja imam utisak da on najbolje čuva za kraj.triconja wrote:[q
Nema sta elaborirat, vidi se ko iz kamiona da hoce rec da ako si u rimu ponasaj se ko rimljanin. Ako hoš da te juropljani prifate ko juropljanina ponasaj se ko juropljanin a ne ko beduin![]()
![]()
- HAVANA
#1279 Re: Jedete li svinjetinu?
Pravo pitanje je jedete li hurme? Kazu sejtan je u onom ko ne jede.Obzirom da ja jedem klempu,pijem alkohol,ne jedem hurme...Sejtan je u meni. 
-
broj dva
#1280 Re: Jedete li svinjetinu?
Zar objektivno gledano nije industrijska piletina najlosije meso, puno antibiotika i hormona ?
Mada nemam nikakve iluzije u vezi industrijske govedine ili svinjetine...nije nikome stalo do toga da nas kvalitetno hrani nego da nam proizvod proda. Ja sam se pomirio sa tim da ako hocu zdravo da jedem moram sam uzgajati zivotinje i povrce/voce a kako mi se ne da to da radim onda jebi ga daj sta das. Zadovoljan sam ako ne kupim gotovu hranu, nesto iz konzerve ili tegle ili kesice mada nekad i to moze, jebi ga ko ima vremena svaki dan nesto da krcka...
Mada nemam nikakve iluzije u vezi industrijske govedine ili svinjetine...nije nikome stalo do toga da nas kvalitetno hrani nego da nam proizvod proda. Ja sam se pomirio sa tim da ako hocu zdravo da jedem moram sam uzgajati zivotinje i povrce/voce a kako mi se ne da to da radim onda jebi ga daj sta das. Zadovoljan sam ako ne kupim gotovu hranu, nesto iz konzerve ili tegle ili kesice mada nekad i to moze, jebi ga ko ima vremena svaki dan nesto da krcka...
- Streptokok
#1281 Re: Jedete li svinjetinu?
taman smo zakoračili na polje nauke i skoro pa konstatovali naucne blagodati klempe a ti ode na hurme i sejtane.HAVANA wrote:Pravo pitanje je jedete li hurme? Kazu sejtan je u onom ko ne jede.Obzirom da ja jedem klempu,pijem alkohol,ne jedem hurme...Sejtan je u meni.
-
condy
#1282 Re: Jedete li svinjetinu?
Najkvalitetniji proteini dolaze iz sirutke, koji se zovu whey proteini. Njihova apsorpcija je ubjedljivo najbrža od svih drugih proteina. Oni se apsorbuju do dva sata nakon unosa ovisno o kojem obliku je riječ da li je koncentrat, izolat ili hidrolizat, dok npr. nekom mesu treba i do pet sati. Po svom sastavu su najbogatiji esencijalnim aminokiselinama, sadrže svih 10 esencijalnih aminokiselina, koje su jako bitne i zbog toga su omiljeni napitak za bildere i druge sportaše. Radi se o prirodnom suplementu koji je dozvoljen u prehrani sportaša a ne doping sredstvu. Jedna mjerica kvalititnijeg wheya sadrži oko 25g proteina. Poslije njega po kvaliteti su proteini iz jaja, koji imaju 6g proteina po jajetu. Meso je tek na trećem mjestu, sadrži dovoljno grama proteina za jedan obrok ali apsorpcija je najbrža kod piletine ili ribe. Dnevna optimalna količina proteina potrebna organizmu za nekog ko se bavi rekreativno sportom je cca 1g po 1kg tjelesne mase. Znači ako si težak 85 kg, treba ti 85 g proteina. Ili otprilike 14 jaja dnevnotriconja wrote:Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjerStreptokok wrote:pa kinezi vele da su cak i ukusniji. a kvalitetniji svakako jesu.missko wrote:Ja razumijem ove koji jedu ali ne razumijem da im se ne gadi.
Da li bi isto jeli čuke i mace ako bi bili jednako ukusne kaokrme
- triconja
#1283 Re: Jedete li svinjetinu?
Nije to cilj pitanja jedes li svinjetinu nego to pitanje ima dublje znacenje. Sta nekog boli ona stvar jedes li ti neku vrstu hrane ako zna da si pripadnik nege grupe koja tradicionalno ne jede tu stvar ako nije pokusaj da dodje do nekih informacija o tebi do kojih bi tesko dosao na "tradicionalan" nacin.broj dva wrote:Zar objektivno gledano nije industrijska piletina najlosije meso, puno antibiotika i hormona ?
Naime pitanje je veoma dobro i dosta vise govori o nama nego pola sata pokusaja direktno izvlacenja informacija iz covjeka na nacin da mu postavljamo "intimna" pitanja.
- Streptokok
#1284 Re: Jedete li svinjetinu?
imamo i bidlera/dilbera na temi. ea pa dilbere fućka se nama kolika je brzina apsorpcije, to nama ne igra nikakvu ulogu. više volim pojesti teleći odrezak nego se nakrkati fabriciranog surutkinog praha.condy wrote:[
Najkvalitetniji proteini dolaze iz sirutke, koji se zovu whey proteini. Njihova apsorpcija je ubjedljivo najbrža od svih drugih proteina. Oni se apsorbuju do dva sata nakon unosa ovisno o kojem obliku je riječ da li je koncentrat, izolat ili hidrolizat, dok npr. nekom mesu treba i do pet sati. Po svom sastavu su najbogatiji esencijalnim aminokiselinama, sadrže svih 10 esencijalnih aminokiselina, koje su jako bitne i zbog toga su omiljeni napitak za bildere i druge sportaše. Radi se o prirodnom suplementu koji je dozvoljen u prehrani sportaša a ne doping sredstvu. Jedna mjerica kvalititnijeg wheya sadrži oko 25g proteina. Poslije njega po kvaliteti su proteini iz jaja, koji imaju 6g proteina po jajetu. Meso je tek na trećem mjestu, sadrži dovoljno grama proteina za jedan obrok ali apsorpcija je najbrža kod piletine ili ribe. Dnevna optimalna količina proteina potrebna organizmu za nekog ko se bavi rekreativno sportom je cca 1g po 1kg tjelesne mase. Znači ako si težak 85 kg, treba ti 85 g proteina. Ili otprilike 14 jaja dnevno
de samo zamisli odeš na roštiljadu i šta, izroštiljaš litar surutke?
ma hajte molim vas
Last edited by Streptokok on 12/03/2018 11:18, edited 2 times in total.
- Streptokok
#1285 Re: Jedete li svinjetinu?
obavještajna aktivnost rekao bih?triconja wrote:Nije to cilj pitanja jedes li svinjetinu nego to pitanje ima dublje znacenje. Sta nekog boli ona stvar jedes li ti neku vrstu hrane ako zna da si pripadnik nege grupe koja tradicionalno ne jede tu stvar ako nije pokusaj da dodje do nekih informacija o tebi do kojih bi tesko dosao na "tradicionalan" nacin.broj dva wrote:Zar objektivno gledano nije industrijska piletina najlosije meso, puno antibiotika i hormona ?
Naime pitanje je veoma dobro i dosta vise govori o nama nego pola sata pokusaja direktno izvlacenja informacija iz covjeka na nacin da mu postavljamo "intimna" pitanja.
u skladu s tim cijenim da bi sljedeće pitanje moglo biti gdje držimo ušteđevinu?
Last edited by Streptokok on 12/03/2018 11:22, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#1286 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne jedem svinjetinu.
Al ne jedem ni boraniju.
Poenta? Jedes onako kako si/kako su te naucili.
Sto je jos samo jedan pokazetelj besmislienosti religija. Indijci ne jedu govedinu jel sta ja znam, ovi ne jedu ono, ovi ono... Sutra da uci dijete da jede gliste, crve, muhe i zohare. Ono ce to jesti.
Budimo iskreni, ovi koji ne jedu svinjetinu - 99.9% ih ne jede jer su odrasli u muslimanskoj porodici ili sta ja znam jevrejskoj, jer im je niko nije davao i opran im je mozak da je to fuj hrana.
Eh, onda kazu nije to samo zbog toga. Nego kazu svinja prljava, jede svasta. Znaci hladno ces pojesti citavu kravu rep i papke ces baciti, hladno ces pojesti piletinu (a ko je vidio uzivo kokosku kako zivi i sta jede, svinja je gospoda u odnosu na njih)...
Al jok vidi krave kako je cista, a ta ista krava lezi po citav dan u govnima...
Isto tako mazit ce macu, koja ce prvog misa kojeg vidi potamanit, zmiju, glistu ili sta ja znam...al svinja jok...vidi kakva je.
Nemojte samo jos nekih naucnih clanaka o tome kako je svinja slicna covjeku, bolesti ovako, onako...nema, mi smo ovdje bas zdravi sto je ne jedemo...nema svi 90-tu redovno dozive...
Al ne jedem ni boraniju.
Poenta? Jedes onako kako si/kako su te naucili.
Sto je jos samo jedan pokazetelj besmislienosti religija. Indijci ne jedu govedinu jel sta ja znam, ovi ne jedu ono, ovi ono... Sutra da uci dijete da jede gliste, crve, muhe i zohare. Ono ce to jesti.
Budimo iskreni, ovi koji ne jedu svinjetinu - 99.9% ih ne jede jer su odrasli u muslimanskoj porodici ili sta ja znam jevrejskoj, jer im je niko nije davao i opran im je mozak da je to fuj hrana.
Eh, onda kazu nije to samo zbog toga. Nego kazu svinja prljava, jede svasta. Znaci hladno ces pojesti citavu kravu rep i papke ces baciti, hladno ces pojesti piletinu (a ko je vidio uzivo kokosku kako zivi i sta jede, svinja je gospoda u odnosu na njih)...
Al jok vidi krave kako je cista, a ta ista krava lezi po citav dan u govnima...
Nemojte samo jos nekih naucnih clanaka o tome kako je svinja slicna covjeku, bolesti ovako, onako...nema, mi smo ovdje bas zdravi sto je ne jedemo...nema svi 90-tu redovno dozive...
-
condy
#1287 Re: Jedete li svinjetinu?
Svakom svačiji izbor. Ali griješiš da način prehrane ne igra nikakvu ulogu kod dilbera. Način ishrane je jako važan za zdravlje. Ljepo se počastiti telećim odreskom ili drugom poslasticom. Teleći odrezak nije ni loš ni nezdrav niti sam to tvrdio jer teletina nije masna. Međutim, dilbere moj, mnogima kojima je stil života ssvako malo roštiljada zavše sa šećerom, pritiskom, ili ih strefi srčkaStreptokok wrote:imamo i bidlera/dilbera na temi. ea pa dilbere fućka se nama kolika je brzina apsorpcije, to nama ne igra nikakvu ulogu. više volim pojesti teleći odrezak nego se nakrkati fabriciranog surutkinog praha.condy wrote:[
Najkvalitetniji proteini dolaze iz sirutke, koji se zovu whey proteini. Njihova apsorpcija je ubjedljivo najbrža od svih drugih proteina. Oni se apsorbuju do dva sata nakon unosa ovisno o kojem obliku je riječ da li je koncentrat, izolat ili hidrolizat, dok npr. nekom mesu treba i do pet sati. Po svom sastavu su najbogatiji esencijalnim aminokiselinama, sadrže svih 10 esencijalnih aminokiselina, koje su jako bitne i zbog toga su omiljeni napitak za bildere i druge sportaše. Radi se o prirodnom suplementu koji je dozvoljen u prehrani sportaša a ne doping sredstvu. Jedna mjerica kvalititnijeg wheya sadrži oko 25g proteina. Poslije njega po kvaliteti su proteini iz jaja, koji imaju 6g proteina po jajetu. Meso je tek na trećem mjestu, sadrži dovoljno grama proteina za jedan obrok ali apsorpcija je najbrža kod piletine ili ribe. Dnevna optimalna količina proteina potrebna organizmu za nekog ko se bavi rekreativno sportom je cca 1g po 1kg tjelesne mase. Znači ako si težak 85 kg, treba ti 85 g proteina. Ili otprilike 14 jaja dnevno
de samo zamisli odeš na roštiljadu i šta, izroštiljaš litar surutke?
ma hajte molim vas
- triconja
#1288 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne bih rekao da je whey tako blagodetan kao sto se na prvu cini, da dobijes 100 grama proteina iz sirutke moras popit 10 litara iste. Ove komercijalne muckalice whey proteina su zdrave isto ko kokos tovljena nedje pored autoputa u kineskoj provinciji secuan, mislim po hemijskoj cistoci i tako tom. Ljudi ce lakse absorbirati protein iz mesa nego iz mlijecnih proizvoda jer ima historijski da ljudi nisu, kad su postali ljudi, rasli sa kravljom sisom u ustima nego su jeli krave pa tek kasnije malo eksperimentisali sa sisama. Cak hormoni krave koje popijemo u mlijeku i mlijecnim proizvodima mogu da uticu i na nas, u nekoj mjeri, jer kravlje mlijeko nije predvidjeno evolutivno gledajuci za ljude nego za goveda i njihov razvoj, i kad uzmes netolerantnost na laktozu sve ti se samo poslozi.condy wrote:Najkvalitetniji proteini dolaze iz sirutke, koji se zovu whey proteini. Njihova apsorpcija je ubjedljivo najbrža od svih drugih proteina. Oni se apsorbuju do dva sata nakon unosa ovisno o kojem obliku je riječ da li je koncentrat, izolat ili hidrolizat, dok npr. nekom mesu treba i do pet sati. Po svom sastavu su najbogatiji esencijalnim aminokiselinama, sadrže svih 10 esencijalnih aminokiselina, koje su jako bitne i zbog toga su omiljeni napitak za bildere i druge sportaše. Radi se o prirodnom suplementu koji je dozvoljen u prehrani sportaša a ne doping sredstvu. Jedna mjerica kvalititnijeg wheya sadrži oko 25g proteina. Poslije njega po kvaliteti su proteini iz jaja, koji imaju 6g proteina po jajetu. Meso je tek na trećem mjestu, sadrži dovoljno grama proteina za jedan obrok ali apsorpcija je najbrža kod piletine ili ribe. Dnevna optimalna količina proteina potrebna organizmu za nekog ko se bavi rekreativno sportom je cca 1g po 1kg tjelesne mase. Znači ako si težak 85 kg, treba ti 85 g proteina. Ili otprilike 14 jaja dnevnotriconja wrote: Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjer
- Streptokok
#1289 Re: Jedete li svinjetinu?
rekao sam brzina apsorpcije ne igra nikakvu ulogu kod onih koji ne bilduju. znam za anabolički prozor/priliku no većina ljudi se nikada ne nalazi u tom stanju.condy wrote:[q
Svakom svačiji izbor. Ali griješiš da način prehrane ne igra nikakvu ulogu kod dilbera. Način ishrane je jako važan za zdravlje. Ljepo se počastiti telećim odreskom ili drugom poslasticom. Teleći odrezak nije ni loš ni nezdrav niti sam to tvrdio jer teletina nije masna. Međutim, dilbere moj, mnogima kojima je stil života ssvako malo roštiljada zavše sa šećerom, pritiskom, ili ih strefi srčka
- AleksoMKD
#1290 Re: Jedete li svinjetinu?
Izraz "ni kuceta ni maceta" kod kineza znaci prazan frizider valjdatriconja wrote:Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjerStreptokok wrote:pa kinezi vele da su cak i ukusniji. a kvalitetniji svakako jesu.missko wrote:Ja razumijem ove koji jedu ali ne razumijem da im se ne gadi.
Da li bi isto jeli čuke i mace ako bi bili jednako ukusne kaokrme
- nineinchnails
#1291 Re: Jedete li svinjetinu?
Puno se napiskaralo na ovu temu, a mrsko mi čitati.
Ukratko, jedem svinjetinu, ali vrlo ograničeno. Tek par puta mjesečno. Uglavnom, za doručak je nekada dobro malo slanine uz jaja. Odlično je za pluća i bronhije ako imate problema s tim. Nekada pancetu, pršutu, dobro ide na picu, i to je to.
Nikakve gluposti kao npr.čvarke ili komadine pečenog mesa ili prasetine. Prasetina je odvratna maksimalno. Ko god ono voli nije normalan.
Ukratko, jedem svinjetinu, ali vrlo ograničeno. Tek par puta mjesečno. Uglavnom, za doručak je nekada dobro malo slanine uz jaja. Odlično je za pluća i bronhije ako imate problema s tim. Nekada pancetu, pršutu, dobro ide na picu, i to je to.
Nikakve gluposti kao npr.čvarke ili komadine pečenog mesa ili prasetine. Prasetina je odvratna maksimalno. Ko god ono voli nije normalan.
- triconja
#1292 Re: Jedete li svinjetinu?
Da bi mogo postavljat takva pitanja moras dobro birat s kim se druzisStreptokok wrote:obavještajna aktivnost rekao bih?triconja wrote:Nije to cilj pitanja jedes li svinjetinu nego to pitanje ima dublje znacenje. Sta nekog boli ona stvar jedes li ti neku vrstu hrane ako zna da si pripadnik nege grupe koja tradicionalno ne jede tu stvar ako nije pokusaj da dodje do nekih informacija o tebi do kojih bi tesko dosao na "tradicionalan" nacin.broj dva wrote:Zar objektivno gledano nije industrijska piletina najlosije meso, puno antibiotika i hormona ?
u skladu s tim cijenim da bi sljedeće pitanje moglo biti gdje držimo ušteđevinu?
- Streptokok
#1293 Re: Jedete li svinjetinu?
i, jesi li štogod izumio?nineinchnails wrote:Puno se napiskaralo na ovu temu, a mrsko mi čitati.
- triconja
#1294 Re: Jedete li svinjetinu?
Zdravlje je dosta kompleksniji pojam od ishrane, ima tu i aktivnosti i okoline kolko hoš.Streptokok wrote:rekao sam brzina apsorpcije ne igra nikakvu ulogu kod onih koji ne bilduju. znam za anabolički prozor/priliku no većina ljudi se nikada ne nalazi u tom stanju.condy wrote:[q
Svakom svačiji izbor. Ali griješiš da način prehrane ne igra nikakvu ulogu kod dilbera. Način ishrane je jako važan za zdravlje. Ljepo se počastiti telećim odreskom ili drugom poslasticom. Teleći odrezak nije ni loš ni nezdrav niti sam to tvrdio jer teletina nije masna. Međutim, dilbere moj, mnogima kojima je stil života ssvako malo roštiljada zavše sa šećerom, pritiskom, ili ih strefi srčka
- Streptokok
#1295 Re: Jedete li svinjetinu?
da, i na žalost genetika nosi lavovski dio. pa ako si u startu zakinut...triconja wrote:Zdravlje je dosta kompleksniji pojam od ishrane, ima tu i aktivnosti i okoline kolko hoš.Streptokok wrote:rekao sam brzina apsorpcije ne igra nikakvu ulogu kod onih koji ne bilduju. znam za anabolički prozor/priliku no većina ljudi se nikada ne nalazi u tom stanju.condy wrote:[q
- triconja
#1296 Re: Jedete li svinjetinu?
Kad se spomene genetika u istoj recenici sa zdravljem uglavnom brzo se dodje do teme eugenikeStreptokok wrote:da, i na žalost genetika nosi lavovski dio. pa ako si u startu zakinut...triconja wrote: Zdravlje je dosta kompleksniji pojam od ishrane, ima tu i aktivnosti i okoline kolko hoš.
- Streptokok
#1297 Re: Jedete li svinjetinu?
eto kud nas klempa odvede, u samu srž nauke i postojanja. možda je onaj gore i bio u pravu glede izuma.triconja wrote:Kad se spomene genetika u istoj recenici sa zdravljem uglavnom brzo se dodje do teme eugenikeStreptokok wrote:da, i na žalost genetika nosi lavovski dio. pa ako si u startu zakinut...triconja wrote: Zdravlje je dosta kompleksniji pojam od ishrane, ima tu i aktivnosti i okoline kolko hoš.
-
condy
#1298 Re: Jedete li svinjetinu?
Netolerantnost na laktozu je bolest i malo ljudi od toga boluje. Izolat i hidrolizat wheya ne sadrže laktozu.triconja wrote:Ne bih rekao da je whey tako blagodetan kao sto se na prvu cini, da dobijes 100 grama proteina iz sirutke moras popit 10 litara iste. Ove komercijalne muckalice whey proteina su zdrave isto ko kokos tovljena nedje pored autoputa u kineskoj provinciji secuan, mislim po hemijskoj cistoci i tako tom. Ljudi ce lakse absorbirati protein iz mesa nego iz mlijecnih proizvoda jer ima historijski da ljudi nisu, kad su postali ljudi, rasli sa kravljom sisom u ustima nego su jeli krave pa tek kasnije malo eksperimentisali sa sisama. Cak hormoni krave koje popijemo u mlijeku i mlijecnim proizvodima mogu da uticu i na nas, u nekoj mjeri, jer kravlje mlijeko nije predvidjeno evolutivno gledajuci za ljude nego za goveda i njihov razvoj, i kad uzmes netolerantnost na laktozu sve ti se samo poslozi.condy wrote:Najkvalitetniji proteini dolaze iz sirutke, koji se zovu whey proteini. Njihova apsorpcija je ubjedljivo najbrža od svih drugih proteina. Oni se apsorbuju do dva sata nakon unosa ovisno o kojem obliku je riječ da li je koncentrat, izolat ili hidrolizat, dok npr. nekom mesu treba i do pet sati. Po svom sastavu su najbogatiji esencijalnim aminokiselinama, sadrže svih 10 esencijalnih aminokiselina, koje su jako bitne i zbog toga su omiljeni napitak za bildere i druge sportaše. Radi se o prirodnom suplementu koji je dozvoljen u prehrani sportaša a ne doping sredstvu. Jedna mjerica kvalititnijeg wheya sadrži oko 25g proteina. Poslije njega po kvaliteti su proteini iz jaja, koji imaju 6g proteina po jajetu. Meso je tek na trećem mjestu, sadrži dovoljno grama proteina za jedan obrok ali apsorpcija je najbrža kod piletine ili ribe. Dnevna optimalna količina proteina potrebna organizmu za nekog ko se bavi rekreativno sportom je cca 1g po 1kg tjelesne mase. Znači ako si težak 85 kg, treba ti 85 g proteina. Ili otprilike 14 jaja dnevnotriconja wrote: Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjer
I ljudi koji ne podnose laktozu mogu ga koristiti. Laktoza ima u svim liječnim proizvodima.
Mliječni proizvodi, što nije slučaj sa sirutkom, sadrže značajnu količinu kazeina ili sporog proteina. Omiljen kod žena. Međutim, on se uglavnom zbog svoje sporosti i ne koristi kod sportaša, osim pred spavanje. Tako da trebaš razlikovati whey protein od kazeina, kad pričaš o apsorpciji proteina iz mliječnih proizvoda.
Apsorpcija mesa nije brza jer u mesu pored proteina ima i nezdrava masnoća i drugi sastava koji usporavaju apsorpciju. Pored toga, meso se mora razgraditi u organizmu, probaviti jer je u krutom stanju, za razliku od wheya koji je u tečnom gotovom stanju pa je samim tim asporpcija puno brža. Whey je čist hemijski proizvod, a njegova čistoća se vrlo lako izračuna. Maksimalna moguća čistoća je oko 90%, a veoma dobra je oko 80+%. Zbog toga, i služi deklaracija, i sl. a radi se o velikim svjetskim brendovima, koji odgovaraju za sadržaj svoje dekleracije. Na piletini koju ti kupuješ nemaš deklaraciju zar ne?
Sad ako ima u jednoj mjerici 23 grama whey proteina, a mjerica sadrži 25 grama praška, koliko je on hemijski čist proizvod u procentima ? Ili ako ti je lakše u gramima koliko ima nečistoća ? Pretpostavljam da odgovor znaš pošto govoriš o njegovoj hemijskoj čistoći.
- triconja
#1299 Re: Jedete li svinjetinu?
Znaci kad budes htio upoznat nekog i sjaranit se s njim pitaj jede li krmetinu, ako prica ne ode do pitanja same egzistencije znaci da ce to bit intelektualno slab i zatvoren jaranStreptokok wrote:eto kud nas klempa odvede, u samu srž nauke i postojanja. možda je onaj gore i bio u pravu glede izuma.triconja wrote: Kad se spomene genetika u istoj recenici sa zdravljem uglavnom brzo se dodje do teme eugenike
- Streptokok
#1300 Re: Jedete li svinjetinu?
i jel ti nama sada preporučuješ da umjesto mesa krkamo whey? pa kako bi ti napravio grah bez mesa? ili ispržio jaje sa dimljenim whey?condy wrote:[q
Netolerantnost na laktozu je bolest i malo ljudi od toga boluje. Izolat i hidrolizat wheya ne sadrže laktozu.
I ljudi koji ne podnose laktozu mogu ga koristiti. Laktoza ima u svim liječnim proizvodima.
Mliječni proizvodi, što nije slučaj sa sirutkom, sadrže značajnu količinu kazeina ili sporog proteina. Omiljen kod žena. Međutim, on se uglavnom zbog svoje sporosti i ne koristi kod sportaša, osim pred spavanje. Tako da trebaš razlikovati whey protein od kazeina, kad pričaš o apsorpciji proteina iz mliječnih proizvoda.
Apsorpcija mesa nije brza jer u mesu pored proteina ima i nezdrava masnoća i drugi sastava koji usporavaju apsorpciju. Pored toga, meso se mora razgraditi u organizmu, probaviti jer je u krutom stanju, za razliku od wheya koji je u tečnom gotovom stanju pa je samim tim asporpcija puno brža. Whey je čist hemijski proizvod, a njegova čistoća se vrlo lako izračuna. Maksimalna moguća čistoća je oko 90%, a veoma dobra je oko 80+%. Zbog toga, i služi deklaracija, i sl. a radi se o velikim svjetskim brendovima, koji odgovaraju za sadržaj svoje dekleracije. Na piletini koju ti kupuješ nemaš deklaraciju zar ne?
Sad ako ima u jednoj mjerici 23 grama whey proteina, a mjerica sadrži 25 grama praška, koliko je on hemijski čist proizvod u procentima ? Ili ako ti je lakše u gramima koliko ima nečistoća ? Pretpostavljam da odgovor znaš pošto govoriš o njegovoj hemijskoj čistoći.