Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ci-Nick

#1276 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

victom wrote:jaranu, sve skače, samo dokad
Da, uvijek ima ono pitanje,.. šta se iza brda valja.
Do prije par dana je BTC uvijek držao rekord po pitanju prometa pa ga je pretekao Litecoin a danas je XRP vrlo blizu, sutra ga možda i prešiša. Uglavnom promet se seli na druge valute pa ih čak 5 ima promet ( zamalo ) preko 2 milijarde $, narednih 5 preko 300 miliona i sljedećih 5 preko 200 miliona.
Ne bi da izvodim zaključke, ali zanimljivo,..
Last edited by Ci-Nick on 16/12/2017 21:31, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1277 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

victom wrote:hoćel iko kupiti bitcoina ?
imam za dolar. malo jače.
Hoće li ko kupiti za milju i po eura?
Ozbiljno.
Dozer

#1278 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

_Reds_ wrote:Image

Eto mozete vidjeti po kojoj cijeni je kupljeno, a koja je sada i koliko je trenutno profit.
Nadam se da ti to nije sve na jednoj poziciji.....
A cini mi se da jeste...
drndalo

#1279 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Malo sam danas IOTAe kupovao gledajuci da ne preceram, moglo se po 3.6-3.8 naci popodne, a maloprije uhvatih po 3.37... vidjecemo zjbhlse ili ne... :evil:
_Reds_

#1280 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

Dozer wrote:
_Reds_ wrote:Image

Eto mozete vidjeti po kojoj cijeni je kupljeno, a koja je sada i koliko je trenutno profit.
Nadam se da ti to nije sve na jednoj poziciji.....
A cini mi se da jeste...
Nazalost da, ali vidjecemo za to sta cemo poslije, neka on raste, a to ce vec nekako skontati sta.
Dozer

#1281 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

IOTA bi qtrebala biti dobra long term varijanta....
Imam i ja nesto sitno, 20-ak komaTa. Vidjecemo....
hzsa22

#1282 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

Image

Razbijeno na 9 pozicija.. Kupljeno u rasponu 0.24 - 0.65

Ja sam sa IOTA-om napravio dobar posao, uzeo je na 3.3 i prodao na 5.2 kad je skocila. Nemam je vise al moglo bi se stogod kao long term vrtiti.

Veceras bi mogao lahko XRP da prebaci 1$. Vjerovatno ce standardno oko 1 sat short term traderi iz Azije poceti prodavati ali ce se to kompenzirati u ranim jutarnjim satima sa dodatnim kupovinama long term igraca.

U 7h ujutro u Japanu i Koreji 14 banaka pocinje sa live TV prenosom testiranja XRP/a. Ukoliko bude uspjesno, moglo bi ovo biti bas ludo putovanje.
_Reds_

#1283 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

bez obzira na pozicije, uvijek se se moze prodati ali naravno uz provizije, prodati se moze po zelji, koliko zelis.
hzsa22

#1284 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

_Reds_ wrote:bez obzira na pozicije, uvijek se se moze prodati ali naravno uz provizije, prodati se moze po zelji, koliko zelis.
Ako mislis na trading kolicine unutar pozicije, na IQO nije dozvoljeno. Prodajes citavu poziciju odjednom.

Za nas believere koji ocekuju XRP na 30-50$ kroz godinu dana je svejedno. :D
r_faruk

#1285 Re: Bitcoins

Post by r_faruk »

hzsa22 wrote:
_Reds_ wrote:bez obzira na pozicije, uvijek se se moze prodati ali naravno uz provizije, prodati se moze po zelji, koliko zelis.
Ako mislis na trading kolicine unutar pozicije, na IQO nije dozvoljeno. Prodajes citavu poziciju odjednom.

Ovaj ripple ce do jutra biti dolar kako je krenuo....
hzsa22

#1286 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

r_faruk wrote:
hzsa22 wrote:

Ovaj ripple ce do jutra biti dolar kako je krenuo....
Trenutna cijena je primarno bazirana na sutrasnjem big announcementu u Aziji. Ako bude tu neki fuckup pada on na 0.2-3 ko kruska
drndalo

#1287 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Ih, taman da se jos dokupi po 0.2... :mrgreen:
KAMI666

#1288 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Gledajuci za koliko sam ga ja kupio prije 6 mjeseci i danas, ni 50% od BTC vrijednsoti nije dostigao nazad. Ova cijena sto sada nosi je zahvaljujuci rastu BTC. Znaci dolaraska vrijednost mu je porasla nego prije, ali BTC vrijednost nije. Znaci da sam drzao BTC, imao bi danas vise Dolara, nego sto sam kupio ripple.
I u ovom marktu ima dosta pumpanja, grabljenja pozicije na tabeli top 15 i nista nije slucajno 8-)
sigurnoable

#1289 Re: Bitcoins

Post by sigurnoable »

Je li neko ulagao u IOTA? Sta mislite o njemu? Malo citam na web stranicama, dosta strucnjaka mu predvidja svijetlu buducnost....
victom

#1290 Re: Bitcoins

Post by victom »

pump and dump
Last edited by victom on 01/03/2021 04:34, edited 2 times in total.
_Reds_

#1291 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

hzsa22 wrote:

Bez problema prodao par dolara, prodao, i prodao, stim sto mi je uzelo provizije 10 posto.
drndalo

#1292 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Gdje ? Kako? Na onom Trade dijelu ili? Iz Walleta ne moze parcijalno. I odatle za prodaju nema provizije.
gidra

#1293 Re: Bitcoins

Post by gidra »

IOTA fino pada od sinoć, trenutno je na 3.7250$, da hoće još pasti...

@Dozeru kada reče da je ono najbolji period za trgovinu na IQ Optionu?
gidra

#1294 Re: Bitcoins

Post by gidra »

Da li je pametno uletiti na još XRP-a po ovoj cijeni 0.8$ sada, ili ipak sačekati dan-dva još?
Haris.ba

#1295 Re: Bitcoins

Post by Haris.ba »

Čitam troškovnik "iqoption".
2. COMMISSION FEES
The Company reserves the right to charge the following commissions for opening CFD cryptocurrency trading positions:

A fee of 15% of the transaction for opening unleveraged CFD cryptocurrency positions
A fee of up to 5% of the transaction for opening leveraged CFD cryptocurrency positions
Clients are entitled to use OTN tokens to reduce the brokerage commission charged by the Company for opening CFDs on cryptocurrencies. For this purpose, clients can find the current internal rate of OTN tokens value for paying commissions on the OTN tab of the trading platform.

3. WITHDRAWAL FEES
There are no withdrawal fees charged for withdrawals through payment system providers. Due to system limitations, withdrawals less than €2 or the equivalent in another currency cannot be processed. If a Client wishes to withdraw this amount, the Client may request a withdrawal by contacting the customer support service.

The withdrawal fee charged for withdrawals through bank transferring is €50 or the equivalent in another currency for every withdrawal.

The Company charges a withdrawal fee in the case of Bitcoins (“BTC”) withdrawals from the IQOption account to a wallet specified by the client in his withdrawal request. This withdrawal fee is equal to 2% of the BTC amount requested for withdrawal + a fixed fee of 0,001 BTC per withdrawal.

4. DORMANT ACCOUNT FEES
Definition of Dormant Account
An account shall be considered ‘dormant’ in the absence of any account activity for a period of at least ninety (90) consecutive days. Account activity is defined as execution of trades/positions or trades/positions that are open and pending.

Administration Fees
The Company reserves the right to charge a fixed administration fee of €50 (fifty Euros or the relevant amount on another currency on the day of deduction of the fee) every month in order to maintain the account, on the condition that the Client account has the available funds.

The administration fee shall be deducted from the Client’s account on the 90th calendar day of inactivity when the account is considered dormant. Further to this, each month the Company will consider the activity over the past 90 days in determining if the administrative fee will be charged again.

The Company strives to ensure and keep correspondence with each respective Client and will inform the Client by email that their account will be treated as Dormant Account.

If the Client account does not have the necessary funds for the administration fee and has remained inactive for a period of 12 months, the Company reserves the right to charge a lower amount to cover administrative expenses and close the account completely.

All the amounts of the fees and other expenses are stated without any taxes and charges that may be imposed on the mentioned fees either from the side of the Client or the Company.
Možda se isplati "iqoption" ako imaš veliki profit i relativno veliko ulaganje (minimalno hiljade eura).

"@Dozer" koji još program koristiš?

P.S.
Čitao sam, ali ne mogu sada pohvatati sve. Ko koristi koji program?
victom

#1296 Re: Bitcoins

Post by victom »

gidra wrote:Da li je pametno uletiti na još XRP-a po ovoj cijeni 0.8$ sada, ili ipak sačekati dan-dva još?
pričekj, sad ionako ide globalni kolaps kripto valuta
Tomahawk11
Globalni moderator

#1297 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

victom wrote:
gidra wrote:Da li je pametno uletiti na još XRP-a po ovoj cijeni 0.8$ sada, ili ipak sačekati dan-dva još?
Kad sad?
victom

#1298 Re: Bitcoins

Post by victom »

Tomahawk11 wrote:
victom wrote:
Kad sad?
Ja sam mislio do nove godine, tj za par sedmica.
Možda sam tu fulo, ali definitvno nekad u prvoj polovini 2018.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1299 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

victom wrote:
Ja sam mislio do nove godine, tj za par sedmica.
Možda sam tu fulo, ali definitvno nekad u prvoj polovini 2018.
Ja nisam mislio, ali sam po nekim informacijama skontao da bi moglo i prije, ali imali smo već datume pada, pa se nije desilo.
Eto i WS, šta bi, ništa, BTC od tog datuma ima manje-više konstantu vrijednost sa tendencijom blagog rasta, dok imamo slučajeve da se bude neke druge kriptovalute i vrtoglavo rastu.
AsharaK

#1300 Re: Bitcoins

Post by AsharaK »

Joj jarane de svega ti, popusti malo
Post Reply