Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
animals wrote:
Podjelili sa staklom,na pusace i nepusace..
iako se opet bune, hoce skroz zabraniti..
Pomalo je tuzno kad vidis slike beckih kafana od prije 100 godina kolko je naroda visilo tu i kad poredis sa danasnjim. Na stranu brz zivot i ta prica, to je ipak nasa evropska kultura, cak i te kafane. I bosna ih je imala. Al dobro, kult.imperijalizam. Nosaj kafu po cesti.
Ja se vec navik'o. I kad pijem bez problema izadjem vani zapaliti
animals wrote:
Pomalo je tuzno kad vidis slike beckih kafana od prije 100 godina kolko je naroda visilo tu i kad poredis sa danasnjim. Na stranu brz zivot i ta prica, to je ipak nasa evropska kultura, cak i te kafane. I bosna ih je imala. Al dobro, kult.imperijalizam. Nosaj kafu po cesti.
Ja ne pusim..
ali nabijem sve koji se bune i koji bi zabranjivali..
ne znaju da sami sebi ogranicavaju slobode..
detroit-mercy wrote:
Hos kurac trcat na -25C govno se smrzne u tebi za dvije minute.
pa nije tako tokom cijele godine imate gore fina jezera, ne zezaj
kod mene ujutro dok vozim masa osoba trci , ja sam jednom dobial kaznu od poicajcja i reako mi je da vozim prebrzo,i da obratim paznju na jogere
Jaranice, ja trcim svake godine polumaraton i trcim napolju kada vrijeme dozvoljava. Trcanje vec ispod 40 F nije bas dobro za tijelo, da ne pricamo o nizim temepraturama.
Mada i Gym ima svoje prednosti, bazen, sauna, joga, trebe u joga pants .
pa dobro,imas pola godine sa 40+F , pola gym,ali meni tako smrdi jedino sto je dobro su bazen, sauna i pilates grupe
ne trcim,meni je to dosadan spor,tprobala sam kajak ali clanarina za kajak klub je oko 500$ godisnje plus oprema
insomnia78 wrote:Ne bih kod indijca nista poj'o za drzavu
moras probati njihovu kafu sa onim punosmanim mlijekom kao svpski sahne, pa stave zacine, eh da dodam odlicno mirise ,ali je uzasno slatka kafa, i piju je vrelu ,kao bosanci kad jedu velu kokosiju juhu
animals wrote:
Ja ne pusim..
Ma ne radi se o cigarama, vec zbilja ta evropska kultura nekako izmice. Dobro, ovi tvrdoglavi francuzi se bas ne daju, i treba tako
Stalo vidjam neke gluposti po net-u kako francuzi zive, kako ovo, kako ono. Poenta je da su ipak uspijeli zadrzati svoj nacin zivota a ne tek tako prihvatiti amerikanizaciju zivota. Mi lajk det.
animals wrote:
Ja ne pusim..
Tako je... nabiti sve one koji bi zabranjivali nekome pravo da udisu cist zrak.
Ja sada dodjem na autobusku stanici. Kisa pada. Dvojica oko mene i ako za zele da zapale fino se odvoje deset metara od stanice i na kisi puse. Nigdje ne pise zabrana pusenja, niti je to neki zakon, ali ljudi se sami navikli da to tako rade. Ja njima kazem, dodjite ovamo, a oni kulturno ne ne, ti ovo ne moras da udises. Popuse i vrate se nazad.
Prije deset godina se to nije moglo desiti, a sada normala koji su sami pusaci uveli. Moj prijatelj ima 45godina, pusi citav zivot, ali on nikada nece zapaliti dok hoda trotoarom ako ima puno ljudi.
MyTao wrote:Tako je... nabiti sve one koji bi zabranjivali nekome pravo da udisu cist zrak.
Ma ovo sa cigarama postaje poprilicno bezveze.
Razumijem zabranu na odredjenim mjestima, ali kafana?
Pa sta's kojeg djavla u kafani ako ne pusis i ne pijes?
Moze razduziti litar tekile, al' ako zapali nece mu biti dobro...smijesno.