NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

The 51st State

#1276 Re: NATO...DA ili NE

Post by The 51st State »

Dino34 wrote:
Point. wrote:moja podrška NATO ulasku je sasvim legalna.
Da. Svaki čovjek bira za sebe. Ono, insan je kovač svoje sreće.
Point. wrote:nisam neki vjernik
Nakon ovog izbora, vjeruj da nisi nikakav. Nikako. Barem što se islama tiče.
Jedino da se prebaciš kod zapadnih komšija. Katolici i protestanti podržavaju nato.

Nego, kad si već tu, da te upitam nešto...
Na bosnu je izvršena agresija. Naši gradovi su bombardovani sa okolnih brda. Desila se "kapija", desile se markale.
Među četnicima je bilo i bošnja.
Slažeš li se da bošnje koje su poginule u četničkim redovima kopamo na mezarju kovači?
sta cemo sa turcima?
King Theoden

#1277 Re: NATO...DA ili NE

Post by King Theoden »

General War wrote:ulaskom BiH u nato bosna dobija sigurnost vanjskih granica prema tim drzavama a ne prema rusiji.
Granice su već sigurne.
The 51st State wrote:sta cemo sa turcima?
Zaboli me briga za turskom.
Nego, niko da mi odgovori na ono pitanje iznad, pa je red da ga ponovim. Možda ste previdjeli :)
Dino34 wrote:Među četnicima je bilo i bošnja.
Slažeš li se da bošnje koje su poginule u četničkim redovima kopamo na mezarju kovači?
Hoćemo li brojati "kapije i markale" koje su se desile u režiji nato saveza?
bunk

#1278 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

Samo naprdjavaj.
Mi smo vec u NATO savezu a rusofili nek plachipickaju koliko hoce ,nikad vise jugoslavija,jna ..dosvidaniya :lol: :lol:
Maraschino

#1279 Re: NATO...DA ili NE

Post by Maraschino »

NATO savez nema alternativu. Tacka.

Ne mora Dino, ko kaze da mora.
General War

#1280 Re: NATO...DA ili NE

Post by General War »

Dino34 wrote:
General War wrote:ulaskom BiH u nato bosna dobija sigurnost vanjskih granica prema tim drzavama a ne prema rusiji.
Granice su već sigurne.
The 51st State wrote:sta cemo sa turcima?
Zaboli me briga za turskom.
Nego, niko da mi odgovori na ono pitanje iznad, pa je red da ga ponovim. Možda ste previdjeli :)
Dino34 wrote:Među četnicima je bilo i bošnja.
Hoćemo li brojati "kapije i markale" koje su se desile u režiji nato saveza?
Volio bih da vjerujem da samo nisi obaVesten, ali mi nesto govori da je druga stvar u pitanju.
King Theoden

#1281 Re: NATO...DA ili NE

Post by King Theoden »

Sve ima alternativu.
Evo tri načina da vam odgovorim: šaljivi, vjerski, kao i onaj generalni insanski bez obzira jesi li musliman, kršćanin, budista ili ateista.
Ipak je tema na koju dolaze vjernici, ljudi koji argumentovano brane svoj stav, kao i inventari lokalnih granapa koji, sudeći po načinu pisanja teksta, striktno paze da im količina krvi u alkoholu ne prelazi 20%

Helem, nato ti ne može pomoći. Dokazali su se u libiji gdje su počeli bez amera. Jbt država, nestalo Him municije :lol: - trka noge, usraću vas- u vašington i na koljenima moli amere za pomoć :lol:
To je bio prvi, šaljivi. Evo sad literalni.
Odakle toliki strah od četnika? Molim za odgovor.
Pa preci vam se u grobovima okreću.
Nađi mezar husejna kapetana, nađi mezar hercegovaca poput čengića, nađi mezar krajišnika poput hrnjica i vlastitim očima gledaj kako trava podrhtava.
Okreću se u mezarima zbog vašeg kukavičluka.
Je li neko čitao bašagićevu "smrt smail-age čengića"?
Pa kae,
"... daj mi kaži bauče po duši, kolko smiješ dočekati vlaha? Dragi aga tako mi Allaha, svijetle sablje i junačke sreće, pred 40 brđanskije vlaha, moje oko prepasti se neće. A smajlova desnica ruka pred 50 uzmaknuti neće, crna gora što hrani hajduka, od stotine nejmade veće. Posestrimo pamti riječi ovu, nigda nemoj plašiti junaka koji je sjeko na grahovu ravnu na stotine crnije gorštaka. Gle o bedri ove demiskije, s petrovića sedam skide glava. Otkako je u mojim rukama, do balčaka vazda je krvava."

To bijaše literalni. Ev sad vjerski.
" O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati."
Dakle, odrekao si se vjere samim ulaskom u taj savez.

I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite nadoknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti.
Ako oni budu skloni miru, budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha, jer On, uistinu, sve čuje i sve zna."

Ovdje je rješenje.
Ne uzdati se u druge nego isključivo u sebe. Jednom smo se pouzdali u holandski bataljon...
Dakle, izabrati vlast i onda se još 10x više posvetiti namjenskoj industriji.
Sa svima dobro, baš kao i tito, ali se uzdati isključivo u sebe.

I na kraju ljudska...
Ako možeš živjeti sa znanjem da će tvoji sugrađani ili čak famelija učestvovati u činjenju novih markala i kapija, onda i nisi insan.
General War

#1282 Re: NATO...DA ili NE

Post by General War »

Dino34 wrote:Sve ima alternativu.
Evo tri načina da vam odgovorim: šaljivi, vjerski, kao i onaj generalni insanski bez obzira jesi li musliman, kršćanin, budista ili ateista.
Ipak je tema na koju dolaze vjernici, ljudi koji argumentovano brane svoj stav, kao i inventari lokalnih granapa koji, sudeći po načinu pisanja teksta, striktno paze da im količina krvi u alkoholu ne prelazi 20%

Helem, nato ti ne može pomoći. Dokazali su se u libiji gdje su počeli bez amera. Jbt država, nestalo Him municije :lol: - trka noge, usraću vas- u vašington i na koljenima moli amere za pomoć :lol:
To je bio prvi, šaljivi. Evo sad literalni.
Odakle toliki strah od četnika? Molim za odgovor.
Pa preci vam se u grobovima okreću.
Nađi mezar husejna kapetana, nađi mezar hercegovaca poput čengića, nađi mezar krajišnika poput hrnjica i vlastitim očima gledaj kako trava podrhtava.
Okreću se u mezarima zbog vašeg kukavičluka.
Je li neko čitao bašagićevu "smrt smail-age čengića"?
Pa kae,
"... daj mi kaži bauče po duši, kolko smiješ dočekati vlaha? Dragi aga tako mi Allaha, svijetle sablje i junačke sreće, pred 40 brđanskije vlaha, moje oko prepasti se neće. A smajlova desnica ruka pred 50 uzmaknuti neće, crna gora što hrani hajduka, od stotine nejmade veće. Posestrimo pamti riječi ovu, nigda nemoj plašiti junaka koji je sjeko na grahovu ravnu na stotine crnije gorštaka. Gle o bedri ove demiskije, s petrovića sedam skide glava. Otkako je u mojim rukama, do balčaka vazda je krvava."

To bijaše literalni. Ev sad vjerski.
" O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati."
Dakle, odrekao si se vjere samim ulaskom u taj savez.

I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite nadoknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti.
Ako oni budu skloni miru, budi i ti sklon i pouzdaj se u Allaha, jer On, uistinu, sve čuje i sve zna."

Ovdje je rješenje.
Ne uzdati se u druge nego isključivo u sebe. Jednom smo se pouzdali u holandski bataljon...
Dakle, izabrati vlast i onda se još 10x više posvetiti namjenskoj industriji.
Sa svima dobro, baš kao i tito, ali se uzdati isključivo u sebe.

I na kraju ljudska...
Ako možeš živjeti sa znanjem da će tvoji sugrađani ili čak famelija učestvovati u činjenju novih markala i kapija, onda i nisi insan.
Mogao si u tri rijeci rec, nego ove bezze traktate da pises sa: "ko nas bre zavadi."
sumirprimus

#1283 Re: NATO...DA ili NE

Post by sumirprimus »

ko kaze da su poceli bez amera,provjeri ti to malo bolje!
prvu noc su ispalili preko 100 tomahawka
a u prvoj hefti intervencije preko 1000
bunk

#1284 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

Ujutro se probudis i skontas da zivis u Drzavi Bosni i Hercegovini,haj nekako ces nadurat,popodne kaze sad smo Euroatlantskom NATO paktu taman pomislis prezivjecu kad uvece na tv kaze planet Zemlja je okrugla..pa dokle majkumu vise :lol: :lol:
sumirprimus

#1285 Re: NATO...DA ili NE

Post by sumirprimus »

bunk wrote:Ujutro se probudis i skontas da zivis u Drzavi Bosni i Hercegovini,haj nekako ces nadurat,popodne kaze sad smo Euroatlantskom NATO paktu taman pomislis prezivjecu kad uvece na tv kaze planet Zemlja je okrugla..pa dokle majkumu vise :lol: :lol:
sto bi reko drug tajson nil de gras oblate spheroid :D
Point.

#1286 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

Dino34 wrote:
Point. wrote:moja podrška NATO ulasku je sasvim legalna.
Da. Svaki čovjek bira za sebe. Ono, insan je kovač svoje sreće.
Point. wrote:nisam neki vjernik
Nakon ovog izbora, vjeruj da nisi nikakav. Nikako. Barem što se islama tiče.
Jedino da se prebaciš kod zapadnih komšija. Katolici i protestanti podržavaju nato.

Nego, kad si već tu, da te upitam nešto...
Na bosnu je izvršena agresija. Naši gradovi su bombardovani sa okolnih brda. Desila se "kapija", desile se markale.
Među četnicima je bilo i bošnja.
Nisam zaista znao da u Kuranu piše da je vjernicima zabranjen ulazak u NATO. Neka neko to kaže Erdoganu i Turcima.

Što se tiče zadnjeg dijela, što se mene tiče neka ih kopaju po Srbiji, zaboli me kita za njima.

Kad si ovdje, da priupitam, jesi li ti vjernik Musliman?
King Theoden

#1287 Re: NATO...DA ili NE

Post by King Theoden »

General War wrote:ko nas bre zavadi
Ovo prodaji titinim partizanima.
sumirprimus wrote:ko kaze da su poceli bez amera,provjeri ti to malo bolje!
prvu noc su ispalili preko 100 tomahawka
a u prvoj hefti intervencije preko 1000
U libiji? Prvo je počeo nato. Ameri se priključili.
Point. wrote:jesi li ti vjernik Musliman
Trudim se da budem vjernik. Nisam Musliman, nego Bošnjak, musliman.
Hoće li neko biti ljubazan pa odgovoriti na ona pitanja?
Ja odgovaram na svako.
General War

#1288 Re: NATO...DA ili NE

Post by General War »

Dino34 wrote:
General War wrote:ko nas bre zavadi
Ovo prodaji titinim partizanima.
Titini partizani su svakako to lijepo rijesili u svoje doba.
A koja su ti pitanja?
sumirprimus

#1289 Re: NATO...DA ili NE

Post by sumirprimus »

dino a sta je nato nego ameri i ostali :D
19.03.2011. isti dan su poceli djelovat :skoljka: :run:
Nadzornik

#1290 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

NATO nema alternativu.... :thumbup:

Primi me,samo me primi... :-D

Image
General War

#1291 Re: NATO...DA ili NE

Post by General War »

Nadzornik wrote:NATO nema alternativu.... :thumbup:

Primi me,samo me primi... :-D

Image
Ma'ta ce NATO :D

PreCednik obilazi svoje trupe :D

Image
Posle zene da farbabu jaja, ima koja do ofarba...precedniku :shock:
Image

"Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu je drago što sistem odbrane Sbije funkcioniše i dodao da RS želi moćnu i jaku Srbiju".
Nadzornik

#1292 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

General War wrote: Ma'ta ce NATO :D

PreCednik obilazi svoje trupe :D

Image
Posle zene da farbabu jaja, ima koja do ofarba...precedniku :shock:
Image

"Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu je drago što sistem odbrane Sbije funkcioniše i dodao da RS želi moćnu i jaku Srbiju".
Ma pusti Srbe,ko sa Srbima tikve sadi o glavu mu se lupaju.
General War

#1293 Re: NATO...DA ili NE

Post by General War »

Nadzornik wrote:
Ma pusti Srbe,ko sa Srbima tikve sadi o glavu mu se lupaju.
To si ti rekao a ne ja. :D

Image
Point.

#1294 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

Dino34 wrote:
Point. wrote:jesi li ti vjernik Musliman
Trudim se da budem vjernik. Nisam Musliman, nego Bošnjak, musliman.
Hoće li neko biti ljubazan pa odgovoriti na ona pitanja?
Ja odgovaram na svako.
A koja su to pitanja, prosim?

Zar se Islam, pa ime Božije Poslanika ne piše velikim slovom? I zar musliman, pravi vjernik, ne bi trebao da ocjenjuje ko je musliman a ko ne? Zar to nije zadatak Boga, jednog jedinog?
King Theoden

#1295 Re: NATO...DA ili NE

Post by King Theoden »

sumirprimus wrote:dino a sta je nato nego ameri i ostali
Govorim za članice nato sa ovog našeg kontinenta.
Provjeri ti to u vezi napada na gadafija.
General War wrote:koja su ti pitanja?
Point. wrote:koja su to pitanja
1. Hoćemo li četnike muslimanskih imena koji su pali vršeći agresiju na našu zemlju ukopavati na mezarju kovači.
2. Odakle vam taj smrtni strah od srba da ste spremni prodati vjeru i bombardovati avganistanske, iračke, libijske, sirijske ili neke druge civile samo da bi vas taj nato zaštitio od srba?
King Theoden

#1296 Re: NATO...DA ili NE

Post by King Theoden »

Point. wrote: Zar se Islam, pa ime Božije Poslanika ne piše velikim slovom?
Et, ja pišem ovako kako pišem.
Point. wrote:zar musliman, pravi vjernik, ne bi trebao da ocjenjuje ko je musliman a ko ne?
Naprotiv! Onaj ko je dobro upućen u vjerske propise dužan je da ukazuje onima koji nisu upućeni upravo zato da ne bi izgubili i ovaj i onaj svijet.
sumirprimus

#1297 Re: NATO...DA ili NE

Post by sumirprimus »

Dino care napad saveznika je poceo 19.03.2011 nemas tu sta provjerit.a sigurno je sve planirano znatno ranije dok se sila dovuce.pripreme planovi.sad da li su francuzi prvi napali taj dan vjerovatno jesu.ali su isti dan poceli napadi koalicije.a sta mislis ko je u toj koaliciji najvise povukao prvih dana
General War

#1298 Re: NATO...DA ili NE

Post by General War »

Dino34 wrote:
sumirprimus wrote:dino a sta je nato nego ameri i ostali
Govorim za članice nato sa ovog našeg kontinenta.
Provjeri ti to u vezi napada na gadafija.
General War wrote:koja su ti pitanja?
Point. wrote:koja su to pitanja
1. Hoćemo li četnike muslimanskih imena koji su pali vršeći agresiju na našu zemlju ukopavati na mezarju kovači.
2. Odakle vam taj smrtni strah od srba da ste spremni prodati vjeru i bombardovati avganistanske, iračke, libijske, sirijske ili neke druge civile samo da bi vas taj nato zaštitio od srba?
1. Necemo, iskreno nemam pojma da li se srbi koji su pali u odbrani u agresiji sahranjuju na kovacima...
2.Otkud ti to da je strah, a ne na primjer sprjecavanje unaprijed od konfilkta, u NATO-u su 99% zemalja koji nemaju pojma ko su srbi, i sto bi ih se neko trebao bojati...i btw u nato ulaskom BiH i milion srba isto postaju dio istog saveza :D
Stvar je biranja, ako si sa rusima onda bombardujes Ukraince, Sirijce, Iracane...ubijas novinare, trujes opoziciju...
sumirprimus

#1299 Re: NATO...DA ili NE

Post by sumirprimus »

Ko da je vjera prva i glqvna stvar koja te determinira ko osobu.
King Theoden

#1300 Re: NATO...DA ili NE

Post by King Theoden »

General War wrote:Necemo, iskreno nemam pojma da li se srbi koji su pali u odbrani u agresiji sahranjuju na kovacima...
Pa ako nnećemo sahranjivati četnike na kovačima, još je gore ako na tom groblju sahranimo one koji su poginuli/koji će poginuti u redovima nato iliti zastitnicke organizacije bjelosvjetskih lihvara, kao i narko-kartela poznatog kao cia braneći nafrovode i avganistanske rute kokaina. Poginuti će dok budu bombardovali svadbe, škole i sl.
General War wrote:Otkud ti to da je strah
Strah. Ogroman strah. Prvi put u našoj hiljadugodisnjoj tradiciji imamo generaciju koja se boji četalja.
Da se ne boji, nato ne bi trebao.
Osim toga, nato hoće lovu. Hoće da se ulaže u vojsku.
Bolje je ulagati u namjensku.

Drugo, ako sami srbi priznaju da bi izgubili za mjesec dana, a priznati stručnjaci kažu da bi to išlo za dvije sedmice, onda je vaš strah neopravdan.
General War wrote:Stvar je biranja, ako si sa rusima onda bombardujes Ukraince, Sirijce, Iracane...ubijas novinare, trujes opoziciju...
Rusi su ista vnago kao i nato.
Prije sam mislio da su bolji, ali priznajem da sam se zeznuo.
Nema potrebe da se bira.
Locked