Nakon nešto malo manje od mjesec dana korištenja RN4 evo par mojih utisaka. Najveće razočaranje s obzirom na kapacitet baterije je autonomija. Svaku noć mi završi na punjaču sa preostalo oko 20% kapaciteta baterije (SOT 4,5+h). Moram navesti da imam 4 maila uvijek na sinhroniziranju i kada nije dostupan Wi-Fi uvijek koristim podatkovni promet. Osim mail-ova tu je dosta još stvari koje su mi aktivne u pozadini. Inače, MEIZU MX5 mi je imao približno istu autonomiju iako je imao 1000 mAh manje. Telefon puno troši kada je u mirovanju. Nema šta nisam pokušao ali jednostavno on jede bateriju u Stand by modu. Zbog toga ga i gasim navečer. Inače, preko noći pojede 15-18% baterije ako se uređaj ostavi i ugase se i Wi-Fi i mobilni podaci. Još jedna mana kamera u noćnim uvjetima. E sad da idemo na prednosti. Displej po meni za ovu cijenu dobar, bar što se tiče mog ukusa. I kalibracija boja i svjetlina sve po meni ok, naravno, govorim za moj ukus. Senzor otiska prsta brz i precizan, mada, ja preferiram taj senzor sa prednje strane uređaja. Ali, to je stvar opet ličnog ukusa, a, i praktičniji je po meni ako je s prednje strane. Sami zvučnici na uređaju ok. Izlaz za slušalice je veliki plus. Stvarno uživam slušajući muziku preko 3,5 mm izlaza. Inače, izlaz za slušalice je jedan od prioriteta za mene. Volim tu i tamo poslušati par tonova sa dosta basa, ali baš dosta, što ovaj izlaz na RN4 i pruža

. IR senzor malte ne i ne koristim ali je dobra stvar ako se negdje zagubi daljinski. Sam dizajn telefona mi se sviđa, pogotovo u ovoj mojoj crno-sivoj kombinaciji i to je bio jedan od razloga zbog kojeg sam i kupio telefon. Performanse uređaja također zadovoljavajuće. Sve u svemu, na kraju niti sam zadovoljan niti sam razočaran. Za ono koliko se plati dobar je izbor. Autonomija je prva stvar zbog koje sam kupio uređaj i moram reći da sam razočaran. Sad, da me pogrešno ne shvatite, govorim o autonomiji kada se zna da je kapacitet baterije 4100 mAh. Prije RN4 sam imao Huawei P8 pa sam ga znao puniti i preko dana. Sve u svemu ko kupi ne bi trebao biti razočaran s obzirom na cijenu uređaja. Ukoliko sam nešto zaboravio a zanima nekoga neka slobodno pita. Toliko o RN4 od mene.