Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dzevy

#1276 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

skafiskafsnjak wrote:Citam ovamo..kazu da je Note 3 bolji od note 4...
Da vecinom ga i preporučuju najvise zbog procesora, steta sto RN4 nema sa SD verzijom jer je dizajnom dosta ljepsi, samo sto je hardverski slabiji, mada i MTK narocito helio x20-25 su poprilično dobro optimizirani ali opet je SD jos uvijek stepenicu bolji.
Cak je RN3 koliko sam upratio msm najprodavaniji uređaj od xiaomi-a.
SONY_91

#1277 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Nakon nešto malo manje od mjesec dana korištenja RN4 evo par mojih utisaka. Najveće razočaranje s obzirom na kapacitet baterije je autonomija. Svaku noć mi završi na punjaču sa preostalo oko 20% kapaciteta baterije (SOT 4,5+h). Moram navesti da imam 4 maila uvijek na sinhroniziranju i kada nije dostupan Wi-Fi uvijek koristim podatkovni promet. Osim mail-ova tu je dosta još stvari koje su mi aktivne u pozadini. Inače, MEIZU MX5 mi je imao približno istu autonomiju iako je imao 1000 mAh manje. Telefon puno troši kada je u mirovanju. Nema šta nisam pokušao ali jednostavno on jede bateriju u Stand by modu. Zbog toga ga i gasim navečer. Inače, preko noći pojede 15-18% baterije ako se uređaj ostavi i ugase se i Wi-Fi i mobilni podaci. Još jedna mana kamera u noćnim uvjetima. E sad da idemo na prednosti. Displej po meni za ovu cijenu dobar, bar što se tiče mog ukusa. I kalibracija boja i svjetlina sve po meni ok, naravno, govorim za moj ukus. Senzor otiska prsta brz i precizan, mada, ja preferiram taj senzor sa prednje strane uređaja. Ali, to je stvar opet ličnog ukusa, a, i praktičniji je po meni ako je s prednje strane. Sami zvučnici na uređaju ok. Izlaz za slušalice je veliki plus. Stvarno uživam slušajući muziku preko 3,5 mm izlaza. Inače, izlaz za slušalice je jedan od prioriteta za mene. Volim tu i tamo poslušati par tonova sa dosta basa, ali baš dosta, što ovaj izlaz na RN4 i pruža :D . IR senzor malte ne i ne koristim ali je dobra stvar ako se negdje zagubi daljinski. Sam dizajn telefona mi se sviđa, pogotovo u ovoj mojoj crno-sivoj kombinaciji i to je bio jedan od razloga zbog kojeg sam i kupio telefon. Performanse uređaja također zadovoljavajuće. Sve u svemu, na kraju niti sam zadovoljan niti sam razočaran. Za ono koliko se plati dobar je izbor. Autonomija je prva stvar zbog koje sam kupio uređaj i moram reći da sam razočaran. Sad, da me pogrešno ne shvatite, govorim o autonomiji kada se zna da je kapacitet baterije 4100 mAh. Prije RN4 sam imao Huawei P8 pa sam ga znao puniti i preko dana. Sve u svemu ko kupi ne bi trebao biti razočaran s obzirom na cijenu uređaja. Ukoliko sam nešto zaboravio a zanima nekoga neka slobodno pita. Toliko o RN4 od mene.
Dzevy

#1278 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Stvarno cudno za bateriju, na mom RN3 SD verzija automomija je i vise nego odlicna, min 6h SOT-a na 20% mada ako ne radim nista zahtjevno izgura redovno na 8h na 10-ak %.
Da li ti je ukljucena sinhronizscija FB.? Ako jeste pokusaj nju iskljuciti, jer bas dosta vuce.
Kod mene je ukljucena sinhronizacija gmail, mail, viber, whatsapp, Messenger wi-fi ili mobilni podaci dakle uvijek je neki oblik interneta ukljucen.
I stvarno autonomija mi je odlicna.
SONY_91

#1279 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Jučer i danas sam baš malo koristio telefon jer sam bio čitavo vrijeme kući pa nisam punio preko noći ali sam ugasio telefon pa evo stanje

Image

Image

Image

Image

Image

Imam problem sa Cell standby. Ne znam šta više da radim.
Dzevy

#1280 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Kakav ti je ROM instaliran.?
Image

Image

I evo i trenutno stanje sa potrosnjom

Image

Jedini razlog za takvu potrosnju moze biti neki losiji ROM pa eventualno da probas neki global ROM ako ti nije on vec.
SONY_91

#1281 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Global Stable posljedna verzija ;-) .
Dzevy

#1282 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

SONY_91 wrote:Global Stable posljedna verzija ;-) .
Pa kako tako onda, i kod mene je isti ROM sinoc uradio updste na 7.1.5.
Vidjet ćemo kakav je on, stvarno nezz do cega bi ti moglo biti, taj cell standby mi ne pokazuje nigdje uopste.
SONY_91

#1283 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Dzevy wrote:
Vidjet ćemo kakav je on, stvarno nezz do cega bi ti moglo biti, taj cell standby mi ne pokazuje nigdje uopste.
Ja sam na 8.1.2.0. Koji je kod tebe, RN3 ili 4? I, de prebaci pa mi napravi ScreenShot potrošnje baterije hardverskog dijela. Ovo si samo softver ubacio.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1284 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Kod mene telefon na 1% uvecer oko 23h, ujutro u 7h isto 1%.[emoji4]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Dzevy

#1285 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

SONY_91 wrote:
Dzevy wrote:
Ja sam na 8.1.2.0. Koji je kod tebe, RN3 ili 4? I, de prebaci pa mi napravi ScreenShot potrošnje baterije hardverskog dijela. Ovo si samo softver ubacio.
Kod mene je RN3 pro, evo hardware

Image
Trenutno je 6h SOT
SONY_91

#1286 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

@Dzevy - To je kod tebe vjerovatno developer rom? I ja razmišljam da se prebacim na developer pa da probam.
Dzevy

#1287 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

SONY_91 wrote:@Dzevy - To je kod tebe vjerovatno developer rom? I ja razmišljam da se prebacim na developer pa da probam.
Da jeste MIUI 8 Global 7.1.5 Beta, pokušaj nista neces izgubiti ja sam stvarno zadovoljan.
zlo zlo

#1288 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

global 8.1
stable 8.1.4.0 i baterija dugo drži. Samo trebalo sve podesit, prezadovoljna sam koliko traje baterija.
SONY_91

#1289 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

zlo zlo wrote:global 8.1
stable 8.1.4.0 i baterija dugo drži. Samo trebalo sve podesit, prezadovoljna sam koliko traje baterija.
Neće meni OTA da ponudi tu verziju. A sa stranice skinuli link za download :-) .
zlo zlo

#1290 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

meni bilo ono 7 i po :lol: ovo mi bilo odmah ponuđeno cim počela koristit fon.
SONY_91

#1291 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

zlo zlo wrote:meni bilo ono 7 i po :lol: ovo mi bilo odmah ponuđeno cim počela koristit fon.
Da i kod tebe nije RN3 :D .
zlo zlo

#1292 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

ne bi ni htjela, mali je taj :lol:
SONY_91

#1293 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Evo prebacujem se na developer pa ćemo da vidimo kako će se sad ponašati telefon.
irac300

#1294 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

zlo zlo wrote:ne bi ni htjela, mali je taj :lol:
Legendo. :lol:
zlo zlo

#1295 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

tako je jedan moj kolega koji prevodi titlove na mobitelu komentirao dok vidio mi5 :lol: ja ga razumijem :lol:
Alfons Kauders

#1296 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Alfons Kauders »

SONY_91 wrote:Nakon nešto malo manje od mjesec dana korištenja RN4 evo par mojih utisaka. Najveće razočaranje s obzirom na kapacitet baterije je autonomija. Svaku noć mi završi na punjaču sa preostalo oko 20% kapaciteta baterije (SOT 4,5+h). Moram navesti da imam 4 maila uvijek na sinhroniziranju i kada nije dostupan Wi-Fi uvijek koristim podatkovni promet. Osim mail-ova tu je dosta još stvari koje su mi aktivne u pozadini. Inače, MEIZU MX5 mi je imao približno istu autonomiju iako je imao 1000 mAh manje. Telefon puno troši kada je u mirovanju. Nema šta nisam pokušao ali jednostavno on jede bateriju u Stand by modu. Zbog toga ga i gasim navečer. Inače, preko noći pojede 15-18% baterije ako se uređaj ostavi i ugase se i Wi-Fi i mobilni podaci. Još jedna mana kamera u noćnim uvjetima. E sad da idemo na prednosti. Displej po meni za ovu cijenu dobar, bar što se tiče mog ukusa. I kalibracija boja i svjetlina sve po meni ok, naravno, govorim za moj ukus. Senzor otiska prsta brz i precizan, mada, ja preferiram taj senzor sa prednje strane uređaja. Ali, to je stvar opet ličnog ukusa, a, i praktičniji je po meni ako je s prednje strane. Sami zvučnici na uređaju ok. Izlaz za slušalice je veliki plus. Stvarno uživam slušajući muziku preko 3,5 mm izlaza. Inače, izlaz za slušalice je jedan od prioriteta za mene. Volim tu i tamo poslušati par tonova sa dosta basa, ali baš dosta, što ovaj izlaz na RN4 i pruža :D . IR senzor malte ne i ne koristim ali je dobra stvar ako se negdje zagubi daljinski. Sam dizajn telefona mi se sviđa, pogotovo u ovoj mojoj crno-sivoj kombinaciji i to je bio jedan od razloga zbog kojeg sam i kupio telefon. Performanse uređaja također zadovoljavajuće. Sve u svemu, na kraju niti sam zadovoljan niti sam razočaran. Za ono koliko se plati dobar je izbor. Autonomija je prva stvar zbog koje sam kupio uređaj i moram reći da sam razočaran. Sad, da me pogrešno ne shvatite, govorim o autonomiji kada se zna da je kapacitet baterije 4100 mAh. Prije RN4 sam imao Huawei P8 pa sam ga znao puniti i preko dana. Sve u svemu ko kupi ne bi trebao biti razočaran s obzirom na cijenu uređaja. Ukoliko sam nešto zaboravio a zanima nekoga neka slobodno pita. Toliko o RN4 od mene.
Imas neko govno koje pravi problem... Nesto "vuce" standby, i za prvu bi trebao instalirati par aplikacija koje ce ti pomoci da nadjes koja aplikacija stvara problem, da li ima neki wakelock itd. Takodjer, provjeri security app i permissions.

Imao sam slican problem prije par godina, ali ne na Xiaomi telefonu (ali se ne sjecam detalja).

Ako ti se ne da zajebavati oko dijagnoze, resetuj i cao.
SONY_91

#1297 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Alfons Kauders wrote:Imas neko govno koje pravi problem... Nesto "vuce" standby, i za prvu bi trebao instalirati par aplikacija koje ce ti pomoci da nadjes koja aplikacija stvara problem, da li ima neki wakelock itd. Takodjer, provjeri security app i permissions.

Imao sam slican problem prije par godina, ali ne na Xiaomi telefonu (ali se ne sjecam detalja).

Ako ti se ne da zajebavati oko dijagnoze, resetuj i cao.
Ma ne pomaže tu ni factory reset. To sam već radio. Ali, evo, sad sam se prebacio na drugi rom pa ćemo vidjeti. A, wakelock je imao OnePlus One. Za taj znam jer sam ga imao i riješio problem ;-) .
Dzevy

#1298 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Javi kako je proslo tj jesi li rješio problem sa bat
SONY_91

#1299 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Dzevy wrote:Javi kako je proslo tj jesi li rješio problem sa bat
Opet isti problem. Ali izgleda da RN4 ima ovaj problem. Čitao sam i na forumu njihovom, dosta se ljudi žali. Neki su čak i prodali koliko vidim uređaj nakon ovoga :D .
bzlatko

#1300 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bzlatko »

SONY_91 wrote:
Dzevy wrote:Javi kako je proslo tj jesi li rješio problem sa bat
Opet isti problem. Ali izgleda da RN4 ima ovaj problem. Čitao sam i na forumu njihovom, dosta se ljudi žali. Neki su čak i prodali koliko vidim uređaj nakon ovoga :D .
Onda ti ne preostaje nista nego unlock bootloadera i Rom sa xiaomi.eu, ja taj tvoj SOT imam na redmi note 2 sa dosta manjom baterijom starom godinu i po. Ja sam od pocetka na EU romovima i meni su super, bio na global kratko i vratio se opet na EU.
Post Reply