US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

ultima_palabra

#1276 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

Šta je to sve?

U Nevadi 6% više Demokrata izašlo na rano glasanje, a u Floridi 46% veći odziv Latinosa nego 2012. Jel to sve?
hrle1976

#1277 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

Alfons Kauders wrote:
Pojma nemam, ali pretpostavljam da bi se granica Rusija pomjerila na zapad.
Granica Rusije je vec na zapadu Europe, pa njihovi avioni sa nuklernim rekatama nadjljecu bez najave zracne prostore koje god Europske zemlje. Jel ko smije da pisne? Ali u Q. Na zalost tako je. Nemas nuklerono oruzije manji si od makovog zrna. Oligarhi aka KGB spijuni kupuju punom parom nekretnine po zapadnoj Europi. U juznoj Francuskoj svaka druga viletina je prodana nakom Rusu. U Rusij stancaju Eure sa kojima kupuju nekretnine, a ovi vamo glupi ko 100 seljackog puta. U Dresdneu u robnoj kuci svi naslovi, nazivi, upute ma sta god zamislis prevednei na ruski jezik :oops: U Francuskoj vise manjih restorana ima menu na ruskom nego na engleskom :oops: U Ceskoj i Slovackoj ista slika.
Last edited by hrle1976 on 07/11/2016 14:54, edited 1 time in total.
hrle1976

#1278 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

ultima_palabra wrote:Šta je to sve?

U Nevadi 6% više Demokrata izašlo na rano glasanje, a u Floridi 46% veći odziv Latinosa nego 2012. Jel to sve?
Nevada hardcore patrioti i sl. q. Florida, Alabama je sasa za nju po delikatnim pitanjima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1279 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Velkoski »

jes' jes', i u Turskoj je sve prevedeno na ruski, to je dokaz te moći :oops: :mrgreen:

bolan, prevodi se radi turista koji troše pare tu, a ne iz tvojih razloga :mrgreen:
Point.

#1280 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

hrle1976 wrote:Pocinje od nule. Jaro ono sto sam vidio u Skandinavskim drzavama, tamo su nasi poceli sa primanjima od 2000 € na ruke da sjede kod kuce i budu u BiH po 5-7 mjeseci. Bio jednom na vako vecem tefericu nasih u DK, otvoreno kazu, sjedim imam 2.000 i osjecam se ko grof. Odem u BiH ili bilo gdje uzivam. Ako cemo poslovno gledati svak gleda masan profit kupi za 1 a da proda za 100. Otici u Usa ja ako ces biti direktor a obicni radnik izvini to je isto kao u BiH. Nije nikakvo ruganje vec gola istina.

Reci ti meni ko je pametnij, Memo sto je zajebo drzavu folirNjem i u penzij sa 42 koja je 2.000 eura na ruke i uziva svaki dan kod kuce, ili putujebilo gdje, ili Semso koji crkaje po 9h dnevno radeci za 1.500 eura ako ima i toliko (u Usa). Sta bi ti izabro misleci samo na sebe?
Sta je tih 2.000? Penzija? Socijala?
ultima_palabra

#1281 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

hrle1976 wrote:
ultima_palabra wrote:Šta je to sve?

Nevada hardcore patrioti i sl. q. Florida, Alabama je sasa za nju po delikatnim pitanjima.
Pa da, zato su i Nevada i Florida zadnja dva puta izabrali crnca, sina kenijskog emigranta sa srednjim imenom Hussein.

Makes sense.
It_is_a_Leclerc

#1282 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by It_is_a_Leclerc »

Pustite vi procente. Elektorski glasovi su bitni. Projekcija AP kaže da Clinton osvaja 90 glasova više
hrle1976

#1283 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

Point. wrote:
hrle1976 wrote:Pocinje od nule. Jaro ono sto sam vidio u Skandinavskim drzavama, tamo su nasi poceli sa primanjima od 2000 € na ruke da sjede kod kuce i budu u BiH po 5-7 mjeseci. Bio jednom na vako vecem tefericu nasih u DK, otvoreno kazu, sjedim imam 2.000 i osjecam se ko grof. Odem u BiH ili bilo gdje uzivam. Ako cemo poslovno gledati svak gleda masan profit kupi za 1 a da proda za 100. Otici u Usa ja ako ces biti direktor a obicni radnik izvini to je isto kao u BiH. Nije nikakvo ruganje vec gola istina.

Reci ti meni ko je pametnij, Memo sto je zajebo drzavu folirNjem i u penzij sa 42 koja je 2.000 eura na ruke i uziva svaki dan kod kuce, ili putujebilo gdje, ili Semso koji crkaje po 9h dnevno radeci za 1.500 eura ako ima i toliko (u Usa). Sta bi ti izabro misleci samo na sebe?
Jedno i drugo. Razlika smao da prvo moras malo na socijali da budes da bi skocijo u penziju. Isto sreanje drugo pakovanje. A ti Skandivanci obicni nacionalisti i ksenofobi, radje vole da vide Semsu na penziju nego da mu je kolega na poslu. Ko god je od nasih otiso u Dansku, Svedsku jos sad zbog EU ma oni zive ko kraljevi. Mjesecno na racun vdije milje legnu a od aprila do novebra u BiH ili na moru mezi svaki dan.

Na tom tefericu sam samo dvije vrste iz BiH sreo. A: ili su iz Hercegovine ili iz Sarajeva. Tamo drugih iz BiH nema. Ili ima ali to je izgleda u promilama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1284 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Chmoljo »

ActionBanned user for reason “Trolanje”
» hrle1976

Mjesec

Taman dok izbori prodju...
Point.

#1285 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

hrle1976 wrote:
Point. wrote:

Jedno i drugo. Razlika smao da prvo moras malo na socijali da budes da bi skocijo u penziju. Isto sreanje drugo pakovanje. A ti Skandivanci obicni nacionalisti i ksenofobi, radje vole da vide Semsu na penziju nego da mu je kolega na poslu. Ko god je od nasih otiso u Dansku, Svedsku jos sad zbog EU ma oni zive ko kraljevi. Mjesecno na racun vdije milje legnu a od aprila do novebra u BiH ili na moru mezi svaki dan.
Zivim u Skandinaviji i prvi put cujem za tu cifru. Prije kad se dolazilo i nije bilo posla, na socijali si dobijao oko 300 eura i stan placen. To je bilo preko 20 i nesto godina. Penzija tolika u Svedskoj nema sanse da je, pa tolika je prosjecna plata. Govorim o 2.000 eura.
gvozderkov

#1286 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by gvozderkov »

It_is_a_Leclerc wrote:Šta kažu zadnje ankete ? Kakva je situacija sa elektorskim glasovima?
Trenutno ovako
Image
Trump treba uzeti jednu od ovih svijetlo plavih drzava MA, WI, MN, PA, NV, CO ( pod pretpostavkom da su FL i NC crvene ). MA, WI, MN, PA tzv."Rust Belt" industrijske drzave koje su od 88 glasali za demokrate. Te su drzave i pretrpjele najvecu stetu od NAFTE, WTOa, globalizacije, selidbe kompanija u druge zemlje. To su one stvari o kojima Trump konstantno govori.
sa wikipedije:
Rust Belt, previously known as the industrial heartland of America, industry has been declining in the region since the mid-20th century due to a variety of economic factors, such as the transfer of manufacturing further West, increased automation, the decline of the US steel and coal industries, free trade agreements such as the North America Free Trade Agreement (N.A.F.T.A.) or accession to the World Trade Organization, globalisation, and outsourcing of jobs out of the U.S.
Trump condemned the North American Free Trade Agreement (NAFTA), saying that if elected president, "We will either renegotiate it, or we will break it."
Trump has called the World Trade Organization (WTO) a "disaster". When informed that tariffs in the range of 15 to 35 percent would be contrary to the rules of the WTO, he answered "even better. Then we're going to renegotiate or we're going to pull out."
Ocekujem da ce Trump uspjeti zakaciti bar jednu od ovih sest i uzeti izbore (uz Floridu koja je i dalje kriticna zbog velike izlaznost Latinosa na "early voting").

Inace Nate SIlver najpoznatiji politicki statisticar i analiticar sa fivethrirtyeight.com koji je tacno predvidio rezultate 99 od 100 drzava 2008 i 2012 trenutno Trumpu daje 35% sanse za pobjedu. Za usporedbu, dan prije izbora Romney je imao svega 9% .
http://projects.fivethirtyeight.com/201 ... 6-forecast
zforumas

#1287 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by zforumas »

nek' si ga Chmoljo :lol:
Zna sistem svake drzave u svijetu a i sire :lol:

Nego kad, po nasem vremenu, da ocekujemo nekakve preliminarne rezultate?
MyTao

#1288 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MyTao »

zforumas wrote:nek' si ga Chmoljo :lol:
Zna sistem svake drzave u svijetu a i sire :lol:

Nego kad, po nasem vremenu, da ocekujemo nekakve preliminarne rezultate?
Ja mislim kada bi nekad u skorijoj buducnosti otkrili zivot negdje van zemlje, on bi nam dosao sa pricom kako je on tu vec bio poslovno I da im nevalja klima, zdravstveni system nula... da ih je pola na socijali itd itd... covjek je fenomen... sve zna.
ultima_palabra

#1289 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

Po 538, Florida i NC su totalni egal. Nevada +0,3%, NH +2,7% Hillary. Ostalo sve iznad 3%.

Jučer su Florida i NC bile 0,3% za Trumpa, Nevada egal, NH 1,9%. Znači trend se opet preokrenuo.
Acid25

#1290 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Acid25 »

Ajmo Trumpe! :izet: :-)
Alfons Kauders

#1291 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Alfons Kauders »

hrle1976 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pojma nemam, ali pretpostavljam da bi se granica Rusija pomjerila na zapad.
Granica Rusije je vec na zapadu Europe, pa njihovi avioni sa nuklernim rekatama nadjljecu bez najave zracne prostore koje god Europske zemlje. Jel ko smije da pisne? Ali u Q. Na zalost tako je. Nemas nuklerono oruzije manji si od makovog zrna. Oligarhi aka KGB spijuni kupuju punom parom nekretnine po zapadnoj Europi. U juznoj Francuskoj svaka druga viletina je prodana nakom Rusu. U Rusij stancaju Eure sa kojima kupuju nekretnine, a ovi vamo glupi ko 100 seljackog puta. U Dresdneu u robnoj kuci svi naslovi, nazivi, upute ma sta god zamislis prevednei na ruski jezik :oops: U Francuskoj vise manjih restorana ima menu na ruskom nego na engleskom :oops: U Ceskoj i Slovackoj ista slika.
Majko mila u sta vi ljudi vjerujete...
baxul

#1292 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by baxul »

ultima_palabra wrote:Po 538, Florida i NC su totalni egal. Nevada +0,3%, NH +2,7% Hillary. Ostalo sve iznad 3%.

Jučer su Florida i NC bile 0,3% za Trumpa, Nevada egal, NH 1,9%. Znači trend se opet preokrenuo.
ovi koji prate nevadu kažu da je hillary napravila prilično nedostižnu razliku u ranom glasanju. 583 i slični ne uzimaju rano glasanje u obzir nego hrpu istraživanja "vjerovatnih glasača", na floridi je kao komplikovanije zbog kao južnjačkih demokrata koji su kao samo registrovani demovi a glasaju već par ciklusa rep.

ja kontam da hillary dobija NV sigurno, Trump FL, NC i NH ali neće moć napravit ništa u WI MN i MI koji mu trebaju.
ultima_palabra

#1293 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

baxul wrote:
ultima_palabra wrote:Po 538, Florida i NC su totalni egal. Nevada +0,3%, NH +2,7% Hillary. Ostalo sve iznad 3%.

ovi koji prate nevadu kažu da je hillary napravila prilično nedostižnu razliku u ranom glasanju. 583 i slični ne uzimaju rano glasanje u obzir nego hrpu istraživanja "vjerovatnih glasača", na floridi je kao komplikovanije zbog kao južnjačkih demokrata koji su kao samo registrovani demovi a glasaju već par ciklusa rep.

ja kontam da hillary dobija NV sigurno, Trump FL, NC i NH ali neće moć napravit ništa u WI MN i MI koji mu trebaju.
Vidjet ćemo, ali bez FL Trump nema šta tražiti... a tamo će Latinosi plebiscitarno glasati za Hillary.

WI, MN i MI ne, ali CO i PA? Tu možda ima neku slamku spasa. Kažu da bi štrajk vozača gradskog prevoza u Philadelphii mogao biti baš bitan :D

Nevada je svakako bitna jer apsorbira eventualni gubitak NH i drugog distrikta u Maineu... sto znaci da bi Trump morao uzeti jednu od drzava gdje je preko 3% u minusu.
Last edited by ultima_palabra on 07/11/2016 16:10, edited 1 time in total.
Arminovski

#1294 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Arminovski »

Chmoljo wrote:ActionBanned user for reason “Trolanje”
» hrle1976

Mjesec

Taman dok izbori prodju...
:mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1295 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by pici »

hrle1976 wrote:

ovo ide u ANALe fHoruma :lol: :lol: :lol: :lol:

nego kad počinje glasanje po srednjeeuropskom vremenu...
jeza u ledja

#1296 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:
Evo ti moje predvidjanje, kad si vec navalio. Pobjeda Clinton negdje izmedju 4 i 5%.
Razlika u poenima: 336 Clinton, 202 Trump.

Vako: :oops:
Image

Jedna drzava gore dole. :P

Pa cemo vidjet koliko sam blizu.
Kad ono, fulim sve zivo i bude potop. :skoljka:

Al tad ce mi forum biti najmanja briga. :run:
Ovo na slici je 318-220... jedino ako misliš da je HRC uzeti i OH.
E, hvala na ispravci. Garant sam Ohio bio pogresno kliknuo.

Znaci 318-220, izmedju 4 i 5% razlike.
jeza u ledja

#1297 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

hrle1976 wrote: Ja preko posla ako si u FIRMI a ne firmi. I kako ono bjese kad se vam gledaju u proslost record vezano za osiguranje. Univerzalni nacionalni zdravstveni sistem u USA je utopija. Pakuj kofere i bizi za Skandinaviju ako te to zanima. Vi u USA koji zivite ste smjesni. Izvini, ali vecina vas je tamo zbrisala sredinom 90ih kad su vas Njemci htjeli da sutnu zurik u BiH. Skacete iz pidjame u radno ko kenguri, kad dobijete tri sedmice odmora kao da ste na lutrij dobili. Plate su vam i onako smjesne, ako nemas kakvu fotelja poziciju, ko u USA ima od nasih penziju sa 55 od iznosa 3.000 dollara neto i dzaba zdravstvo?
:cekam:
Htjedoh odgovoriti ali ne isplati se.
Vidim poslije i banovan. Stvarno se covjek pita sta je u glavama nekih ljudi. :-)
gvozderkov

#1298 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by gvozderkov »

pici wrote:
hrle1976 wrote:

ovo ide u ANALe fHoruma :lol: :lol: :lol: :lol:

nego kad počinje glasanje po srednjeeuropskom vremenu...
Na istocnoj obali u 6am tj. u 12 po nasem vremenu.
Arminovski

#1299 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Arminovski »

Point. wrote: Zivim u Skandinaviji i prvi put cujem za tu cifru. Prije kad se dolazilo i nije bilo posla, na socijali si dobijao oko 300 eura i stan placen. To je bilo preko 20 i nesto godina. Penzija tolika u Svedskoj nema sanse da je, pa tolika je prosjecna plata. Govorim o 2.000 eura.
Ma penzija u Svedskoj za osobu koja je radila u Bosni je oko 1000 eura, zavisno od toga kolika ti je kirija, nekad malo vise, nekad malo manje. Imas narodnu penziju, doplatak za stan, ustedjevinu i penziju od rada. Radio 0 ili 20 godina, otprilike isto za ove prosjecne poslove. Penzija ti se umanjuje onoliko koliko imas bosanske. Neki varaju i ubiraju punu svedsku pa ih uhvate ovi nasi iz penzionog. Sto stariji ljudi rade je da ostavljaju onu dole penziju na racunu i dizu je na ljeto ili kad vec dodju. Onaj dio u Svedskoj nakon dadzbina (struja, tv i slicno, prije hrane i ostalog) je oko 200-300 eura za osobu koja je sama. To je tanko ali nakupi se. Za parove ne znam. Ovo iz prve ruke. Sve u svemu nije puno ali ni blizu tih suma o kojima doticni prica (neko ga je slagao).
baxul

#1300 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by baxul »

ultima_palabra wrote:
baxul wrote:

Vidjet ćemo, ali bez FL Trump nema šta tražiti... a tamo će Latinosi plebiscitarno glasati za Hillary.

WI, MN i MI ne, ali CO i PA? Tu možda ima neku slamku spasa. Kažu da bi štrajk vozača gradskog prevoza u Philadelphii mogao biti baš bitan :D

Nevada je svakako bitna jer apsorbira eventualni gubitak NH i drugog distrikta u Maineu... sto znaci da bi Trump morao uzeti jednu od drzava gdje je preko 3% u minusu.
otkazan štrajk. CO i PA sam nekako već pripiso za nju više nego one tri koje sam nabrojao.

problem sa latinosima u FL je da su kubanci a ne meksikanci kao u NV i AZ, zato mislim da je FL već republikanska.
šteta što im biden nije kandidat imali bi i OH, sa druge strane da je kasić rep kandidat....
Post Reply