Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1276 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svaka čast novinarki @klixa ! Ovaj @kritichar se sada malo osramotio, jer je mislio da će naići na neko zgražanje, a djevojka je napisala apsolutne činjenice.

Dakle, burkini nije nikakvo ljudsko pravo, već islamizacija javnog prostora zemalja koje su tim ljudima dale sve, protest protiv sekularizma i jednakosti. Žene treba da strgaju i odbace ta grozna pokrivala lica koja se nigdje u Kur'anu ne pominju, i postanu normalni sudionici društvenih procesa, a ne stalni izvor problema.
Sud u Francuskoj ne dijeli tvoje nakaradno razmišljanje.
Sto je i jedan od razloga zasto ekstremna desnica i anti-islamski pokreti u Francuskoj, kao i u ostatku EU biljeze strahovit uzlet, i pitanje je dana kada ce preuzeti vlade mnogih, a onda ce tek biti zgrazanja i javne osude.

Svaka posljedica ima uzrok.

Prihvatanje normi sistema u kojem zivite je stvar elementarne ljudskosti. Uostalom, 90% burkini fanova i evropskih muslimana ima pozitivan stav o S. Arabiji gdje se takodjer zakonom uredilo u cemu mozete hodati na ulici. Nisam cuo osudu.
Hoće li nam uzor biti S.Arabija ili tekovine od 1945...pisao sam o tome ranije i crvenom džemperu. Ne može sekularna država zabraniti da nosiš crveni džemper, crne čizme, burkini jer je to tvoja intimna stvar. U liberalnim demokratijama imamo norme koje štite pojedinca od države, to bi valjda svi trebali znati...zato je ova zabrana proglašena diskriminirajućom. Evropa može slobodno da se vrati korjenima od 1939. godine ali tada sve ono pozitivno izgrađeno od 1945. godine pada u vodu i put ka kršćanskom talibanatu je otvoren.
Hafis

#1277 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hafis »

Ovo su neke nove sintagme: ''kršćanski talibanat''.
Dabogda ja proveo čitav život u kršćanskom talibanatu nego jedan dan u arapskoj parlamentarnoj demokraciji.
Doduše taj oblik vladavine je dugoročno nespojiv s arapskim mentalitetom i sociološkom zrelošću
KB9

#1278 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by KB9 »

samo da i nama ne dodje serijat sto je po dosadasnjem raspletu svega prilicno realan rasplet
Ludzak

#1279 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Ludzak »

Svi udara na europsku demokratiju, a niko u arapsku. Svi idete u Europu, živite, radite, jedete, a ovamo pljujete. Koja licemjernost !
Ludzak

#1280 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Ludzak »

KB9 wrote:samo da i nama ne dodje serijat sto je po dosadasnjem raspletu svega prilicno realan rasplet
Mogu oni praviti šerijat ali samo po federaciji. Dok po RS-u i po hrvatskom dijelu oni će dobiti po guzici.
Drvosjeca iz Dejcica

#1281 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Hafis wrote:Ovo su neke nove sintagme: ''kršćanski talibanat''.
Dabogda ja proveo čitav život u kršćanskom talibanatu nego jedan dan u arapskoj parlamentarnoj demokraciji.
Doduše taj oblik vladavine je dugoročno nespojiv s arapskim mentalitetom i sociološkom zrelošću
A slušaj, ima li EU u svom članstvu neku pretežno muslimansku zemlju? Nema! BiH će biti osporavano članstvo upravo zbog populacije koja je preko 51% muslimanska. Orban i orbani diljem Evrope otvoreno govore da ne žele muslimane. Zabrane nošenja odjevnih predmeta koja ne pokrivaju lice, prisiljavanje privatnika da prodaju svinejtinu...sve to navodi na zaključak da se Evropa udaljava od tradicije i tekovinama nastalim na 1945. godini a sve više na mala vrata uvodi neke metode koje su "normalne" u teokratijama. I da, kršćanski talibanat, adekvatna sintagma za ono što se polako dešava u Evropi. Do duše mi smo to imali i imamo od 1992. godine. :oops:

Dabogda ja i svi moji proveli život u liberalnim demokratijama nego u desničarsko-kršćanskom poimanju demokratije. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 27/08/2016 09:57, edited 1 time in total.
kritichar

#1282 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kritichar »

tututuuuu wrote:
kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:

Image
Lejla je potpuno u pravu. Svaka cast, kratko i jasno.

Ne znam kako bi se shvatilo da ljudi izbace krizeve oko vrata, na prsa itd... Ja kad to vidim isto smatram, ovisno o situaciji, ili provokacijom, ili krkanlukom, a i sam sam vjernik do odredjene mjere. Vjera je tvoja stvar, a ne da njome silujes druge ljude.

Tim vise kad se vidi sva licemjernost, pokriti se a otici na plauz, jedno mjesto gdje znas da je puno golotinje. Ali nek se ti okupas u burkiniju. :-)
Ako ćemo se tako igrati, i meni smeta seksualno-sekularno obilježje, smetaju mi gole že po gradu, alkohol na svakom koraku, pederoljupci kad izađu da se reklamiraju, kad se žvale na ulici........to je meni silovanje u mozak

marama i islam je ovdje preko 500 godina, tradicija vašeg komunizma i sekularizma je odnedavno, onaj ko se treba uklopiti ste vi, vrijeme je da shvatite da vjera samo u 4 zida ne može, umro vam je tito, mrtva vam je jugoslavija, ili ste glupi da shvatite ili samo neprijateljski raspoloženi uljezi, vjera nije hobi da je držiš u džepu
Bodkin

#1283 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Bodkin »

kritichar wrote:
tututuuuu wrote:
kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:

Image
Lejla je potpuno u pravu. Svaka cast, kratko i jasno.

Ne znam kako bi se shvatilo da ljudi izbace krizeve oko vrata, na prsa itd... Ja kad to vidim isto smatram, ovisno o situaciji, ili provokacijom, ili krkanlukom, a i sam sam vjernik do odredjene mjere. Vjera je tvoja stvar, a ne da njome silujes druge ljude.

Tim vise kad se vidi sva licemjernost, pokriti se a otici na plauz, jedno mjesto gdje znas da je puno golotinje. Ali nek se ti okupas u burkiniju. :-)
Ako ćemo se tako igrati, i meni smeta seksualno-sekularno obilježje, smetaju mi gole že po gradu, alkohol na svakom koraku, pederoljupci kad izađu da se reklamiraju, kad se žvale na ulici........to je meni silovanje u mozak

marama i islam je ovdje preko 500 godina, tradicija vašeg komunizma i sekularizma je odnedavno, onaj ko se treba uklopiti ste vi, vrijeme je da shvatite da vjera samo u 4 zida ne može, umro vam je tito, mrtva vam je jugoslavija, ili ste glupi da shvatite ili samo neprijateljski raspoloženi uljezi, vjera nije hobi da je držiš u džepu
Seksualno-sekularno obiljezje :lol: :lol: kakav jebeni idiotizam.
Drvosjeca iz Dejcica

#1284 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Bodkin wrote:
Seksualno-sekularno obiljezje :lol: :lol: kakav jebeni idiotizam.
Ovaj čovjek je to možda najbolje objasnio. :oops:

seln

#1285 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

¤ jelena ¤ wrote:
seln wrote: Izvini, petak je, dzuma, folovi-golovi... koja generalizacija?
Jesam li ja rekao: svi Azijati?
država ima problem sa njima (Azijatima).

Eto, pa ti sam procijeni jesi li ovim precizirao o kojim Azijatima govoriš, a o kojima ne, ili se odnosi na sve Azijate.
A ono moje pitanje...neka bude retorsko....nea frke.

I da mi je kod nas vidjet Arapkinju ili Azijatkinju da radi u apoteci...kako sad stvari stoje, to bi bilo ravno čudu...
a prva reakcija većine bi bila...vidi je...otima nekoj našoj posao.

Što se tiče teme...tog burkinija i to...ja prvo uopšte ne kontam zašto je to zabranjeno. Mislim...svaka zabrana bi trebalo da ima nako uporište u logici i služi nekoj svrsi, jel...Ako postoji taj neki opravdan razlog, pojma nemam koji, tipa...ne može odrasla osoba kiselit noge u bazenu namijenjenom djeci, možda ima gljivice i to...onda OK, ali ako je to samo ono ne vole ljud vidjet, gadi im se....to nije nikakav validan razlog. Ne volim ni ja vidjet...šta znam... komplet našminkanu ženu na plaži... bljak!... :cry: pa nisam čula da je to igdje zabranjeno.

A i da jeste, bilo bi mi... :-)
Mislio sam na Azijate, prije svega Kineze, koji tendiraju stvaranju geta u zapadnim drustvima, zene se i udaju samo izmedju sebe, vecina ih slabo govori jezik zemlje domacina, u kuci se govori samo kineski, a zaposleni su uglavnom u vlastitim restoranima/praonicama.
Uz sve to idu i razne ilegalne aktivnost, krijumcarenje ljudi, droge, pripadnost trijadama, ilegalno zaposljavanje itd.
Odgovorno tvrdim da su Bosanci miljama daleko ispred vecine Azijata glede integracije.
Iz ovoga naravno izuzimama onih 10-20% Azijata koji su se dobro integrirali.
uglavnomja

#1286 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by uglavnomja »

kritichar wrote:
nije svijet nastao prije 500 godina niti je islam pocetak zivota na zemlji :roll:

hiljadama godina su ljudi zivjeli i bez marama i bez vjera i bez islama ... koji je hepek islam da je vazniji od svega ostalog?

mislim to je glavni razlog arogancije arapa u europi, upravo to misle, da je islam bolji od drugih vjera i da su muslimani vazniji ljudi od ostalih :run:
Hafis

#1287 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hafis »

A slušaj, ima li EU u svom članstvu neku pretežno muslimansku zemlju? Nema! BiH će biti osporavano članstvo upravo zbog populacije koja je preko 51% muslimanska. Orban i orbani diljem Evrope otvoreno govore da ne žele muslimane. Zabrane nošenja odjevnih predmeta koja ne pokrivaju lice, prisiljavanje privatnika da prodaju svinejtinu...sve to navodi na zaključak da se Evropa udaljava od tradicije i tekovinama nastalim na 1945. godini a sve više na mala vrata uvodi neke metode koje su "normalne" u teokratijama. I da, kršćanski talibanat, adekvatna sintagma na ono što se polako dešava u Evropi. Do duše mi smo to imali od 1992. godine. :oops:

Dabogda ja i svi moji proveli život u liberalnim demokratijama nego u desničarsko-kršćanskom poimanju demokratije. :oops:
Pitaš li se zašto postoji ta atmosfera antiislamizma u Europi. Puklo ih nešto onako samo od sebe? Kako se Islam predstavlja u Europi, u stvari tko ga i na koji način prtedstavlja u Europi. o tome su kilometri napisani na ovoj temi pa da se ne ponavljam.
A gledajući na daljnji trend taj će se animozitet pojačavati, bez obzira na ''tradicije i tekovine nastale u 1945. godini''...davno je i ta godina bila a Europa nije bila dovoljno upoznata, niti je slutila da će dobiti nove podstanare, milijune njih koji imaju većih problema s uklapanjem i poimanjem europskog načina života.
Da zaključim: dabogda ja proveo cijeli život u liberalnim demokracijama i u desničarsko-kršćanskom poimanju demokratije već jednog dana u arapskoj parlametarnoj demokraciji ili bilo kojem drugom obliku društvenog uređenja na arapski način.
Last edited by Hafis on 27/08/2016 10:41, edited 1 time in total.
insomnia78

#1288 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
kritichar wrote:
nije svijet nastao prije 500 godina niti je islam pocetak zivota na zemlji :roll:

hiljadama godina su ljudi zivjeli i bez marama i bez vjera i bez islama ... koji je hepek islam da je vazniji od svega ostalog?

mislim to je glavni razlog arogancije arapa u europi, upravo to misle, da je islam bolji od drugih vjera i da su muslimani vazniji ljudi od ostalih :run:
I da su oni najvazniji medju muslimanima
Drvosjeca iz Dejcica

#1289 Re: Burkini, Evropa i demokratija

uglavnomja wrote:
kritichar wrote:

To isto misli svaki prosječan sveštenik u Evropi, znaš ono...nema spasa izvan crkve, samo u Isusu je spas...naša vjera je prava sve ostale sotonske...itd. :oops:
kritichar

#1290 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by kritichar »

uglavnomja wrote:
kritichar wrote:

pokušo sam da kažem da islam ovdje nije nešto novo, utemeljeniji je od mnogih drugih stvari koje se sada forsiraju
Drvosjeca iz Dejcica

#1291 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Hafis wrote:
A slušaj, ima li EU u svom članstvu neku pretežno muslimansku zemlju? Nema! BiH će biti osporavano članstvo upravo zbog populacije koja je preko 51% muslimanska. Orban i orbani diljem Evrope otvoreno govore da ne žele muslimane. Zabrane nošenja odjevnih predmeta koja ne pokrivaju lice, prisiljavanje privatnika da prodaju svinejtinu...sve to navodi na zaključak da se Evropa udaljava od tradicije i tekovinama nastalim na 1945. godini a sve više na mala vrata uvodi neke metode koje su "normalne" u teokratijama. I da, kršćanski talibanat, adekvatna sintagma na ono što se polako dešava u Evropi. Do duše mi smo to imali od 1992. godine. :oops:

Pitaš li se zašto postoji ta atmosfera antiislamizma u Europi. Puklo ih nešto onako samo od sebe? Kako se Islam predstavlja u Europi, u stvari tko ga i na koji način prtedstavlja u Europi. o tome su kilometri napisani na ovoj temi pa da se ne ponavljam.
A gledajući na daljnji trend taj će se animozitet pojačavati, bez obzira na ''tradicije i tekovine nastale u 1945. godini''...davno je i ta godina bila a Europa nije bila dovoljno upoznata, niti je slutila da će dobiti nove podstanare, milijune njih koji imaju većih problema s uklapanjem i poimanjem europskog načina života.
Da zaključim: dabogda ja proveo cijeli život u liberalnim demokracijama i u desničarsko-kršćanskom poimanju demokratije već jednog dana u arapskoj parlametarnoj demokraciji ili bilo kojem drugom obliku društvenog uređenja na arapski način.
Ma vidi vraga a ta ista Evropa (NATO) nije svojim djelovanjem napravila nikakav haos na Bliskom istoku već su baš onako bili neutralni i pravedni. :roll: Ma hajde molim te... Muslimani u BiH najbolje znaju kakva je ta desničarsko-kršćanska demokratija. Eto baš u tvojim krajevima se to najbolje vidi, križ na svakom brdu, ulice nose nazive po zločincima iz II svjetskog rata, porušeni vjerski objekti drugih konfesija, razdvajanje učenika po nacionalnosti...itd. Mislim neka nije ni vaše kršćansko maslo za ramazana. :oops: Kršćanski talibanat ili kršćanska džamahirija je danas više realnost nego što to neko msili.
and

#1292 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by and »

uglavnomja wrote:
kritichar wrote:

poenta je da su ljudi živjeli u svojim zemljama i da im je neko govorio da su ugroženi,da nemaju ljudska prava....
onda je taj neko proizveo sukobe, razaranja,ljudi su se masovno razbježali po evropi i došli da vide taj drugi svijet pun ljubavi i ljudskih prava.
i vidješe, još ih policija ganja i skida po plažama :run:
¤ jelena ¤

#1293 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

seln wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
seln wrote: Izvini, petak je, dzuma, folovi-golovi... koja generalizacija?
Jesam li ja rekao: svi Azijati?
država ima problem sa njima (Azijatima).

Eto, pa ti sam procijeni jesi li ovim precizirao o kojim Azijatima govoriš, a o kojima ne, ili se odnosi na sve Azijate.
A ono moje pitanje...neka bude retorsko....nea frke.

I da mi je kod nas vidjet Arapkinju ili Azijatkinju da radi u apoteci...kako sad stvari stoje, to bi bilo ravno čudu...
a prva reakcija većine bi bila...vidi je...otima nekoj našoj posao.

Što se tiče teme...tog burkinija i to...ja prvo uopšte ne kontam zašto je to zabranjeno. Mislim...svaka zabrana bi trebalo da ima nako uporište u logici i služi nekoj svrsi, jel...Ako postoji taj neki opravdan razlog, pojma nemam koji, tipa...ne može odrasla osoba kiselit noge u bazenu namijenjenom djeci, možda ima gljivice i to...onda OK, ali ako je to samo ono ne vole ljud vidjet, gadi im se....to nije nikakav validan razlog. Ne volim ni ja vidjet...šta znam... komplet našminkanu ženu na plaži... bljak!... :cry: pa nisam čula da je to igdje zabranjeno.

A i da jeste, bilo bi mi... :-)
Mislio sam na Azijate, prije svega Kineze, koji tendiraju stvaranju geta u zapadnim drustvima, zene se i udaju samo izmedju sebe, vecina ih slabo govori jezik zemlje domacina, u kuci se govori samo kineski, a zaposleni su uglavnom u vlastitim restoranima/praonicama.
Uz sve to idu i razne ilegalne aktivnost, krijumcarenje ljudi, droge, pripadnost trijadama, ilegalno zaposljavanje itd.
Odgovorno tvrdim da su Bosanci miljama daleko ispred vecine Azijata glede integracije.
Iz ovoga naravno izuzimama onih 10-20% Azijata koji su se dobro integrirali.
To je već druga priča i što se navedenog tiče u pravu si.

E, sad, kako Arapi stoje s integracijom u poređenju sa Azijatima... to bi možda više imalo veze s temom, nego ovo poređenje s nama, ali OK...

Što se navedenih procenata tiče, ja statističkih podataka nemam tako da ću ti vjerovat na riječ.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1294 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

Po ko zna koji put:

Dzamahirija je izraz za sekularnu, drzavu socijalistickog usmjerenja, kojom se upravlja putem narodnih odbora.

Talibanat i dzamahirija su kao crno i bijelo.
insomnia78

#1295 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

and wrote:
uglavnomja wrote:
kritichar wrote:

poenta je da su ljudi živjeli u svojim zemljama i da im je neko govorio da su ugroženi,da nemaju ljudska prava....
onda je taj neko proizveo sukobe, razaranja,ljudi su se masovno razbježali po evropi i došli da vide taj drugi svijet pun ljubavi i ljudskih prava.
i vidješe, još ih policija ganja i skida po plažama :run:
Ko nas, bre zavadi?
Jevreji, nema ko drugi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1296 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

insomnijo forsiras jevreje ili mi se cini?
Drvosjeca iz Dejcica

#1297 Re: Burkini, Evropa i demokratija

_BataZiv_0809 wrote:Po ko zna koji put:

Dzamahirija je izraz za sekularnu, drzavu socijalistickog usmjerenja, kojom se upravlja putem narodnih odbora.

Talibanat i dzamahirija su kao crno i bijelo.
Da, naravno, ali percepcija i shvatanje džamahirije kod nas u narodu je kao rigidno religijsko uređenje.
Goldenhand

#1298 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

Drvosjeca iz Dejcica

#1299 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Goldenhand wrote:https://www.facebook.com/Channel4News/v ... 770011939/

Budućnost Evrope.
Pa nema razlike između ovoga i antidemokratskog skidanja burkinija po plažama Francuske. :oops:

Ovo je inače budućnost Evrope.

Image
¤ jelena ¤

#1300 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

Svašta.

I koja je kazna za ovaj strašni kriminalni... akt?
Post Reply