Herr Flick wrote:Politicke igre pred izbore,taktika koja pali svake 2/4 godine,Mile i Bake t dobro znaju..Hajd ti Bakire potegni to pitanje,ja cu referendum ovo ono,da nam prodje vrijeme do izbora,samo budala to ne vidi
plitko....
Herr Flick wrote:Politicke igre pred izbore,taktika koja pali svake 2/4 godine,Mile i Bake t dobro znaju..Hajd ti Bakire potegni to pitanje,ja cu referendum ovo ono,da nam prodje vrijeme do izbora,samo budala to ne vidi
To sto ti svim silama hoces da nas poistovjetis sa velikosrpskim fasistima je tvoj problem.hAZNADAR wrote:
Po obicaju vrijedjas kada nemas argumenata. Lijepo sam u prethodnom postu citirao tvog kolegu i dokazao da nisam nista slagao. A taj dio si izostavio u svom citatu. Navikni se na cinjenicu da neko ponekad moze argumentima raskrinkati ili tebe ili nekog tvog miljenika.
Imas prijavu iako sumnjam da ces dobiti opomenu. Tek iz principa jer ne dopustam da me iko naziva lazovom. Ako nisi sposoban voditi diskusiju sa pismenim dokazima, argumentima,.. radije i ne ucestvuj. Postalo je dosadno vise tvoje etiketiranje, podbadanje, navijanje sa tribina i vrijedjanje. vozdra
neko se nasladjuje na tudjoj muci?harač wrote:vjerujem da će se buditi noćima u hladnom znojustari grad Visegrad wrote: Kako li ce biti onima koji zive u rs i moraju slaviti 9 januar, praznik okupatora i da slave dan koji obiljezava dan nastanka zlocinacke i genocidne srpske politike?
Halo trole, Salko dinamitas/miner, .... smaras vise sa svojim bosanstvom na temama koje se uopce ne ticu toga._BataZiv_0809 wrote:To sto ti svim silama hoces da nas poistovjetis sa velikosrpskim fasistima je tvoj problem.hAZNADAR wrote:
Po obicaju vrijedjas kada nemas argumenata. Lijepo sam u prethodnom postu citirao tvog kolegu i dokazao da nisam nista slagao. A taj dio si izostavio u svom citatu. Navikni se na cinjenicu da neko ponekad moze argumentima raskrinkati ili tebe ili nekog tvog miljenika.
Imas prijavu iako sumnjam da ces dobiti opomenu. Tek iz principa jer ne dopustam da me iko naziva lazovom. Ako nisi sposoban voditi diskusiju sa pismenim dokazima, argumentima,.. radije i ne ucestvuj. Postalo je dosadno vise tvoje etiketiranje, podbadanje, navijanje sa tribina i vrijedjanje. vozdra
Bolan i ne bio "branio" si bosanski jezik od mene i nisi prestajao jadikovati oko istih stvari iako sam ti deset puta ponovio da je to moj jezik. Jok, red "izmisljene nacije, skarta, otpadnika, jugoslovenskog standarda, Bosnjaka kao nizeg naroda" je bio neizostavan i to vise puta. To ako nije laganje, petljanje i izmisljanje, ne znam sta jeste.
Mislim ne znam koji ti qrtz ista pokusavam objasniti.
A na osnovu čega ti tvrdiš da ti imaš bolji uvid i bolje podatke?Patriotska_Liga wrote:To da većina Bošnjaka neće u rat je tvoja proizvoljna tvrdnja koja je netačna i generalno bezvrijedna je. Ti nemaš nikakav uvid u to ko će u rat, a ko ne.
Prodaj kravu,kupi pušku.LeonardoAC wrote:Ako ovaj chelo ne reaguje u narednih 15ak dana, treba osnovati krizni štab i krenuti u konačno oslobađanje 49% okupiranog dijela države - čekati MZ da svima koji BiH doživljavamo svojom državom pritekne u pomoć je besmislica i nesto sto palestinci i sirijci čekaju godinama...
Ili bolje umrijeti ko čovjek nego živjeti ko životinja.undefined007 wrote:Prvo, ko je ikad vjerovao ovim strancima jebo je ježa u leđa. Kako više ne možemo naučiti iz (nažalost) primjera Srebrenice i njihove reakcije ? Jesmo li stvarno glupi do te mjere da ne učimo na vlastitim greškana već nam se historija ponavlja ? Zar nismo naučili u ratu nešto i gdje su nam pouke rata ? Nama da je rat svakih pet godina mi opet ništa ne bi naučili. Vjeruj samo sebi i svojima jer te oni najbolje razumiju.
Drugo, kakvo ba mirno razdruživanje ? To je moj stari džaba gulio 4 godine na liniji da bi se mirno razdružili ? Šta treba da mi rampa granice Srbije bude iznad Sarajeva? Ni u ludilu. Bolje da sam mrtav negdje zakopan nego da to dočekam i gledam.
Puška je u mnogome jeftinija i to na crnome tržištu od krave ili auta ili golfa, a druga stvar, puške ćete dobiti for free tako da je bezze da pravite nove ratne profitere prije vremena, dobije se puška 100% provjerena infoZgoljo wrote:Prodaj kravu,kupi pušku.LeonardoAC wrote:Ako ovaj chelo ne reaguje u narednih 15ak dana, treba osnovati krizni štab i krenuti u konačno oslobađanje 49% okupiranog dijela države - čekati MZ da svima koji BiH doživljavamo svojom državom pritekne u pomoć je besmislica i nesto sto palestinci i sirijci čekaju godinama...
Ako nemas kravu,prodaj golfa,kupi pušku.
Ja sam za ozbiljno uzimanje u razmatranje svakog scenarija i bar nekakve osnovne planove i strategije,ulog je ogroman i ne dozvoljava nikakvu neozbiljnost ni neodlucnost.
Sto je sigurno sigurno je,samo teska dalabu se moze pouzdati u tzv medjunarodnu zajednicu.
samo sa članskom inače ništakolegione wrote:Puška je u mnogome jeftinija i to na crnome tržištu od krave ili auta ili golfa, a druga stvar, puške će te dobiti for free tako da je bezze da pravite nove ratne profitere prije vremena, dobije se puška 100% provjerena infoZgoljo wrote:Prodaj kravu,kupi pušku.LeonardoAC wrote:Ako ovaj chelo ne reaguje u narednih 15ak dana, treba osnovati krizni štab i krenuti u konačno oslobađanje 49% okupiranog dijela države - čekati MZ da svima koji BiH doživljavamo svojom državom pritekne u pomoć je besmislica i nesto sto palestinci i sirijci čekaju godinama...
Ako nemas kravu,prodaj golfa,kupi pušku.
Ja sam za ozbiljno uzimanje u razmatranje svakog scenarija i bar nekakve osnovne planove i strategije,ulog je ogroman i ne dozvoljava nikakvu neozbiljnost ni neodlucnost.
Sto je sigurno sigurno je,samo teska dalabu se moze pouzdati u tzv medjunarodnu zajednicu.![]()
![]()
![]()
Valentin inzko ne moze licno sprijeciti referendum,nema pecat i glavnu rijec tokom donosenja odluke!mobile9 wrote:adult photo sharing
al pazi im priče tadUSAblues wrote:James Baker ( USA ) posjeti Beograd (1991) u Predvecerje rata u Bosni a sad Joe Biden u posjeti Beograduslucajnost ili
Secretary of State James A. Baker III admitted Friday that he was unable to dissuade Yugoslavia's independence-minded republics from breaking up the 73-year-old federation.
"What I heard here today has not allayed my concerns, nor will it allay the concerns of others" in the U.S. Administration and the international community, Baker said after spending almost 10 hours in meetings with federal officials and the presidents of all six constituent republics.
Slovenia has announced that it will declare independence next Wednesday and Croatia has indicated that it will follow suit.
"We think the situation is very serious," Baker said. "We worry about history repeating itself."
Baker was clearly alluding to the 1914 assassination of Archduke Francis Ferdinand of Austria in Sarajevo that touched off World War I, as well as a bloody civil war between Serbs and Croats that raged during World War II.
Speaking to reporters after talks with Prime Minister Ante Markovic, Baker called on all Yugoslavs to settle their differences peacefully without "violence or bloodshed or force."
Although clearly directed at all contending parties, Baker's words seemed to be especially intended as a warning against the use of military force by the federal government to prevent any of the republics from breaking away.
Markovic issued a veiled warning in a speech to the federal Parliament earlier in the day that his government might call in the army to block either Slovenia or Croatia from withdrawing from the federation.
He warned that if any republic declares unilateral independence, his government would "take measures which will secure the necessary conditions for settlement of problems democratically, through negotiations."
The federal government has conceded that the complex Balkan nation must be restructured, but it objects to any of the republics withdrawing without the approval of the others. A fruitless series of negotiations among republic leaders broke down last month after the federal presidency collapsed when Serbian delegates refused to permit the Croatian representative to take his turn as president under the country's unique rotation procedure.
Baker called for a resumption of the dialogue and for prompt action to fill the presidency. The presidential crisis aggravates a leadership vacuum at the federal level. Although generally supported by the international community, Markovic was not elected by the public and his economic policies have been widely ignored by the republics.
"We believe that everyone is interested in finding a way, through dialogue and negotiations, to craft a new basis of unity for Yugoslavia," Baker said.
U.S. officials said that Washington will not take sides in the debate over restructuring the federation but will oppose strongly its breakup.
Baker said flatly that the United States would not recognize Slovenian independence if the republic goes through with its plans next week.
Slovenian President Milan Kucan yielded no ground in his meeting with Baker. He later told reporters that the republic has no intention of changing its independence timetable.
A federal government official from Slovenia, Ivo Vajgl, said that Slovenia's Wednesday independence day is "not negotiable."
Although the other republics might be willing to permit Slovenia to leave the federation, Serbia is adamantly opposed to Croatian independence because of the 600,000-member Serbian minority in Croatia. Moreover, relations between Serbia and Croatia have been strained for centuries, reaching their low point during World War II when more than half of the 1.7 million Yugoslavs who died were killed by other Yugoslavs.
Serbia has vowed to resist with all of its force any attempt by Croatia to leave the federation.
At least 24 people have died in ethnic violence in the last two months.
Yugoslav Foreign Minister Budimir Loncar, standing at Baker's side, said that Yugoslavia is in "a very deep crisis, of very much concern to our old friends abroad."
Earlier, Loncar was asked if Slovenia's withdrawal would mark the end of Yugoslavia. He said Slovenia's action will produce important changes "but the end of Yugoslavia, it will definitely not be."
At the same time they are trying to head off independence movements, federal officials have sought to minimize the impact of the action.
Baker visited Belgrade immediately after a meeting of foreign ministers of the 35-nation Conference on Security and Cooperation in Europe, which adopted a statement warning Yugoslavia that it risks losing international economic and political support if it breaks up.
In his talks in Yugoslavia, Baker emphasized that European leaders would ostracize independent republics. The Europeans are concerned that civil war in Yugoslavia would produce devastating consequences for its neighbors, including a probable wave of millions of refugees.
Secession of any Yugoslav republic also could rekindle ethnic animosities in other Eastern European countries such as the Soviet Union, Czechoslovakia and Romania.
Baker said that he would confer with European leaders before deciding on his next step.
Hajmo reći da ja ne živim na mjestu odakle je to teško procijeniti.Rubaija wrote:A na osnovu čega ti tvrdiš da ti imaš bolji uvid i bolje podatke?Patriotska_Liga wrote:To da većina Bošnjaka neće u rat je tvoja proizvoljna tvrdnja koja je netačna i generalno bezvrijedna je. Ti nemaš nikakav uvid u to ko će u rat, a ko ne.
Netačnost na netačnost i skupite priličan broj krnje argumentacije koja zvuči primamljivo svakom ko ne razumije situaciju u BIH.Vitezanin wrote:Vi koji lijepite slike pušaka ovdje i pozivate na rat niste ništa bolji od gospode iz drugog entiteta.
Kako je moguće da vam je u tolikoj mjeri ispran mozak da ne kontate besmislenost referenduma kao i jeftinu političku igru koja odgovara najvećim stranaka u oba entiteta? Pa izbori su za dva mjeseca, ovo dodaje gorivo i SDA-u i SNSD-u. SNSD je ovim potezom prejednostavno porazio SDS jer će, ako referenduma bude, birači SDS-a sigurno ići i glasati onako kako paše Dodiku. Mislim, referendum je svakako samo oružje za izbore, ništa drugo.
Besmislenost referenduma se vidi kroz par stvari: prije svega, ko je unutar RS-a za, a ko protiv? Nema toga. Referendumi po pravilu imaju za i protiv snage. Protiv snage dolaze iz FBiH, ali šta ti ljudi mogu uraditi? Ništa. Referendum se zaista ne tiče FBiH. SDS-u je totalno podvijen rep jer ih je SNSD 'ladno prekucao i dobio odličnu temu za predizbornu kampanju.
SDA dobiva odličan prostor za političku kampanju također, nešto riskantniju doduše nego SNSD, ali može profitirati. Dodik, šta god se desilo, profitira. Održavanje referenduma je uspjeh, zabrana također jer se onda opet vraćamo na priču o tom kako međunarodna zajednica radi ovo ili ono protiv RS-a.
Referendum je sve u svemu nebitan, a argumenti iz RS-a i FBiH također su jako labilni. Svi se nešto pozivaju na Daytonski sporazum, ali taj sporazum nigdje ne spominje referendume, ne zaboravite to. To daje odriješene ruke svima da rade što hoće.
Država Bosna i Hercegovina je ovim političkim igrama stranaka još jednom poražena. A nijedna velika stranka se ovdje neće odreći svoje moći s ciljem da država bude jača. SDA?! SDA ne želi jaku Bosnu i Hercegovinu u onoj mjeri koliko to ne želi ni SNSD, HDZ,... Nastavite niz. A zašto ne žele jaku Bosnu i Hercegovinu? Zato što im je ovakva struktura države dala moć koju nikada ne bi imali u drukčije uređenoj državi.
To povecano je bit svega. Nije u pitanju referendum kao referendum vec sto pitanje koje se nalazi na glasackom listicu direktno rushi dejtonski MIROVNI sporazum i Ustav BiH, ma kakva ona bila, a to kakva je opet je I dobra kad se na njenoj razgradnji radi zadnjih 25 godina sve u slozi ratnih I posljeratnih profitera. Ovi sto spominju da se radi od predizbornoj utrci il su ubaceni elementi ili su totalno glupi da shvate o cemu se radi.It_is_a_Leclerc wrote:Netačnost na netačnost i skupite priličan broj krnje argumentacije koja zvuči primamljivo svakom ko ne razumije situaciju u BIH.Vitezanin wrote:Vi koji lijepite slike pušaka ovdje i pozivate na rat niste ništa bolji od gospode iz drugog entiteta.
....
Za početak, referendum nije nebitan. Ako se RS-u, kao entitetu, dozvoli da održava referendum o poštivanju odnosno nepoštivanju Dejtonskog sporazuma (a ne zaboravite da je Aneks IV, odnosno Ustav BiH, dio Dejtonskog sporazuma, a da se u tom Ustavu eksplicitno navodi da su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obavezujuće), onda jednostavno otvarate mogućnost svima i svakome da se na, naprimjer, kantonalnim, općinskim referendumima izjasne o tome žele li ili ne žele poštovati bilo koji dio Dejtonskog sporazuma.
To je vrlo opasna situacija; situacija koja je opasna po fizički mir u Bosni i Hercegovini, i to je svima jasno. Plebisciti srpskog naroda u BIH su se održavali i u osvit rata u BiH. Trebam li reći da je i tad bilo ovih koji su na to gledali kao na "bespotrebno talasanje", "kampanju nacionalista" i sl.
Međunarodna zajednica kao garant implementacije Dejtonskog sporazuma treba da odgovori na jedno vrlo jasno pitanje - Mogu li oni osigurati daljnje provođenje tog mirovnog ugovora ? Ukoliko to nisu u stanju, mi moramo biti svjesni činjenice da se u preambuli Dejtonskog sporazuma navodi da ukoliko jedna ili više strana svojevoljno napusti provedbu mirovnog plana, on automatski prestaje važiti, a situacija se, u ustavnopravnom, političkom, i svakom drugom smislu vraća na stanje kakvo je bilo na dan potpisivanja sporazuma. Treba li spomenuti da je to stanje - međunarodno priznata država sa modernim, republikanskim ustavom, višestruko okupirana secesionističkom armijom pravosnažno okvalifikovanom kao - udruženi zločinački poduhvat.
Dakle, ne bi bilo zgoreg da jednostavno prestane više ovo zagljupljivanje, u prvom redu, Bošnjaka. Situacija nije bezazlena, nije predizborna kampanja i neće prestati u oktobru. Dodik će odigrati na sve ili ništa, slavu ili robiju, nadajući se povoljnom vjetru sa istoka.
To je to.It_is_a_Leclerc wrote:
Netačnost na netačnost i skupite priličan broj krnje argumentacije koja zvuči primamljivo svakom ko ne razumije situaciju u BIH.
Za početak, referendum nije nebitan. Ako se RS-u, kao entitetu, dozvoli da održava referendum o poštivanju odnosno nepoštivanju Dejtonskog sporazuma (a ne zaboravite da je Aneks IV, odnosno Ustav BiH, dio Dejtonskog sporazuma, a da se u tom Ustavu eksplicitno navodi da su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obavezujuće), onda jednostavno otvarate mogućnost svima i svakome da se na, naprimjer, kantonalnim, općinskim referendumima izjasne o tome žele li ili ne žele poštovati bilo koji dio Dejtonskog sporazuma.
To je vrlo opasna situacija; situacija koja je opasna po fizički mir u Bosni i Hercegovini, i to je svima jasno. Plebisciti srpskog naroda u BIH su se održavali i u osvit rata u BiH. Trebam li reći da je i tad bilo ovih koji su na to gledali kao na "bespotrebno talasanje", "kampanju nacionalista" i sl.
Međunarodna zajednica kao garant implementacije Dejtonskog sporazuma treba da odgovori na jedno vrlo jasno pitanje - Mogu li oni osigurati daljnje provođenje tog mirovnog ugovora ? Ukoliko to nisu u stanju, mi moramo biti svjesni činjenice da se u preambuli Dejtonskog sporazuma navodi da ukoliko jedna ili više strana svojevoljno napusti provedbu mirovnog plana, on automatski prestaje važiti, a situacija se, u ustavnopravnom, političkom, i svakom drugom smislu vraća na stanje kakvo je bilo na dan potpisivanja sporazuma. Treba li spomenuti da je to stanje - međunarodno priznata država sa modernim, republikanskim ustavom, višestruko okupirana secesionističkom armijom pravosnažno okvalifikovanom kao - udruženi zločinački poduhvat.
Dakle, ne bi bilo zgoreg da jednostavno prestane više ovo zagljupljivanje, u prvom redu, Bošnjaka. Situacija nije bezazlena, nije predizborna kampanja i neće prestati u oktobru. Dodik će odigrati na sve ili ništa, slavu ili robiju, nadajući se povoljnom vjetru sa istoka.
Tako je, inace bi bili i dan danas u svojoj vjeri i na svojoj zemlji u Baselu i Briselu...empirijski gledano naravno.moa wrote:Emporijski gledano hriscani se nikad nisu drzali dogovora do kraja. Zato pametno ljudi i oprezno.